Quote:
Originally Posted by Von
A fordulok/nem fordulok problémát talán érdemes egyénileg megközelíteni. Téged mi vinne rá arra, hogy lefordulj? Nyilván minél nagyobb az ori annál inkább semmi, de ha most kizárjuk a nagyon régi, és az újabb, kifejezetten A-s karrierre törőket, és csak azokat vesszük alapul, akik kizárólag a lenti forgásért tartanak A-ban orit, akkor őket mi vinné rá arra, hogy leforduljanak?
Engem pl semmi. Ez a "baj" úgymond. Ha - csak a gondolatkísérlet kedvéért tegyük fel - lefordulnék és 1000 kör alatt kisujjból vissza bírnék jönni top30-ba másik orival, akkor sem fordulnék le, mert minek? Hiszen ha rém egyszerű lenne visszajönni, akkor is annál még sokkal egyszerűbb csak szimplán ott maradni.
Pozitív ösztönzést egyrészt a leforduláshoz nem tudom, hogy lehet-e találni, de mindegy is, mert Ati már mondta (nem tudom hol pontosan), hogy nem fog járni semmilyen nyeremény érte, mert az csalásra ösztönözne.
|
Ez nemcsak egyéni megközelítés is, hanem személyes is. De ha azt mondod érdemes, én elhiszem.

Nekem volna időnként okom hogy leforduljak. Egyik hogyha A-ból fordulnék, nem 2000 körönként tudnék begyűjteni kék számot, hanem 1000 körönként. Mondjuk új szemek nélkül is forognék, de így persze érdekesebb.

A másik, hogy esetenként a szövimet várakozásra kell kérnem. Eddigi esetekben tolerálták, de ha nagyon mehetnékük lenne, meggondolnám hogy levágjam-e az utat és folytassam velük az addigi 1A orival. A harmadik, hogy néha összegyűlik a zsé 2B végére, azt veszni hagyni kár volna. Végül pedig, a vip körök túlságosan fölgyűltek a lenti orik némelyikén, mert A-ban kevesebbet szabizok.
Csak hát ezek az ösztönzők többnyire elenyészők 5-10k heki kidobásával szemben.
Quote:
Originally Posted by Von
Megmondom őszintén, minél több vélemény alapján járjuk körbe a témát, bennem az a meggyőződés alakul ki, hogy minden jó így ahogy van. Lehetne finomítani talán, de csak úgy, ha valaki szívna vele, ezért nem igazán érdemes.
. . .
Darwinizmus rulez. Idővel egyre nehezebb elérni a célokat, de ez valahol természetes.
|
Pont te mondod, aki oldalakon keresztül azonosította az uralkodó mechanizmust.
Akkor hát szívjon a többség, ha csak a kemény darwinizmus kell, az ezt puhító ökológiai fülkék sokasága, meg az ember sok más tulajdonsága amik ezt a fajt sikeressé tették (eleddig), szükségtelenek!