|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Szerinted okozhat-e gondot a jellenlegi helyzet a jövöben?
|
Elffel játszom és szerintem igen
|

|
13 |
26.53% |
Elffel játszom és szerintem nem
|

|
10 |
20.41% |
Nem elffel játszom és szerintem igen
|

|
15 |
30.61% |
Nem elffel játszom és szerintem nem
|

|
3 |
6.12% |
Nem játszom A-ban, de szerintem igen
|

|
6 |
12.24% |
Nem játszom A-ban, de szerintem nem
|

|
2 |
4.08% |

12-01-2009, 07:51
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
Ez hülyeség. Indokom: CSAK.
Bár nem szeretném az elf faj gyengítését, de ha meg is lenne gyengitve picit alsóbb szinteken szinte észre sem lehetne venni ezt.
A-ban meg nem kell online lenni egy egyszerü top30-hoz még most sem.
Továbbra sem értem, hogy ha valaki az alsóbb szinteken über király legjobb játékos akkor az A-ban miért olyan nagy probléma egy kicsit játszani.
Persze ne akarjon mindenki az élvonalba tartozni, ne akarjon mindenki 20-30k hekis országot, de nehogy már egy top30-at ne lehessen megcsinálni vagy ütni egyet kettőt, mert ezt nem hiszem el.
|
a Jelenlegi top 30% 7500 hekitől kezdődik úgy 1 évvel ezelőtt ez alig volt 4600 hektár ?  kicsit irreálisan magas szerintem legalábbis
Mondjuk felőlem akár maradhat a mostani rendszer is engem nem zavar tudok ütögetni..
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|

12-01-2009, 08:20
|
Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
A hülyeség attól még hülyeség marad. Ha kitolod a felhozható hekik határát, akkor csak idő kérdése, és még sokkal gyorsabban fog emelkedni a top30% határa, rövid ideig a friss fellépők problémáját megoldod, de hosszú távon egyszerűen felgyorsítod a mostani folyamatot is.
|
Akkor ha jól értem szerinted normális dolog, hogy ekkora léptekkel nő a top.
Akkor szerinted jól van ez így ne tegyünk semmit.
Azért arra kiváncs lennék ha modeleznék mennyire gyors is lenne ez a folyamat.
Az meg csak külön érdekesség, hogy nem csak ez az egy javaslaton volt.
Én nem feltétlen ebben látok megoldást.
De gyakorlatilag engen nem nagyon érdekel, hogy lesz-e változás, vagy történik-e ez ügyben valami. Én azoknak akarnék segíteni akik új játékosok.
|

12-01-2009, 08:40
|
Administrator
|
|
Activity: 15%
Longevity: 100%
|
|
Továbbra se hiszem, hogy még ha ez problémának tűnik is, az lenne a megoldás, hogy mások játékát korlátozni, sőt, mármár lehetetlenné tenni kellene.
HA ez problémát jelent, akkor a fordulást kell könnyíteni.
DE a fordulni vágyók nem jelezték, hogy ez gond lenne, CSAK az orkok, akik nem akarnak támadni és nem akarnak felfedezni.
Azt viszont nem érzem, hogy azért kellene bármin is változtatni, mert valaki NEM AKAR sem támadni, sem felfedezni.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

12-01-2009, 08:42
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Továbbra se hiszem, hogy még ha ez problémának tűnik is, az lenne a megoldás, hogy mások játékát korlátozni, sőt, mármár lehetetlenné tenni kellene.
DE a fordulni vágyók nem jelezték, hogy ez gond lenne, CSAK az orkok, akik nem akarnak támadni és nem akarnak felfedezni.
Azt viszont nem érzem, hogy azért kellene bármin is változtatni, mert valaki NEM AKAR sem támadni, sem felfedezni.
|
A legmilitárisabb faj "állítólag" akkor miért is kéne fedeznie ? Már ne haragudj Ati de egy orktól szetem nagyon messze áll hogy fedezzen, én pl. ezért nem akarok fedezni
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|

12-01-2009, 08:45
|
 |
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
Ez azért nem ennyire egyszerű. Egy apróságot azért elfelejtünk, miért kell az 1/A-nak 2 fajra korlátozódnia. Beszélsz itt arról, hogy ha az ork így meg úgy, és mi a helyzet a félelfel, az óriással a törpével a gnómmal, emberrel, élőhalottal???
Meséld már el nekem, hogy miként üt be egy 25% barakk 25% tornyos elfet, bármely más faj az orkon kívül?
Nézzünk már pár apró példát.a teljesség igénye nélkül.
5000 hekin egy egyáltalán nem kiélezett elf:
929 ház
1300 barakk
450 tanya
1 raktár
1300 őrtorony
600 kocsma
400 templom
20 bank
Ennek a beütéséhez alulról 4 tábornokkal jelenleg 213.000 gnóm, 227.000 törpe, 212.000 óriás, 271.000 félelf, 329.000 élőhalott lovas kell, minden esetben 5 tábornok (gnóm 4) és felfelé, mindenkinek 100% morálon.
Ehhez a fajoknál az alábbi barakk % szükséges:
Gnóm: 71%, törpe 72%, óriás 75%, félelf 96%  , élőhalott: 164%
A legkevesebb az orkon kívül a gnómnak kell és marad 29% felhasználható területe, ami azt jelenti, hogy van 16% háza, lesz 300 kocsmája, 300 temploma, 20 bankja 1 raktára és eszik körönként full sereggel 67k gabonát, üresen 27k-t. Mindenki legömbzi és befér hozzá tolival és ha bátor és kitámad full sereggel, koptatnia kell, hogy egyáltalán legyen esélye védekezni.
Nem gondolod úgy hogy egy pötit el van túlozva az elf? Nem?
Nézzük klánban:
Gnóm: 250.000 lovas azaz 83% barakk, csupán annyiban változott, hogy a gnómunknak se temploma, se kocsmája nem maradt, igaz van még 1 rakija és maradt 20 bankja.
Óriás: 249.000 lovas azaz 88% barakk, itt már ház se lesz elég.
Törpe:267.000 lovas azaz 85% barakk
Félelf: 319.000 lovas azaz 113% barakk, ezt picit necces megépíteni
Élőhalott: 298.000 lovas azaz 149% barakk, ezt is elég macerás megépíteni
Nem beszéltünk még az emberről és magáról az elfről, ugyebár holló a hollónak...szval az elf nem számít, de a kiváncsiskodók kedvéért egyéniben 227.000 elf lovas kellene ez 87% barakk, klánban pedig 267.000 elf lovas ami már 102% barakkot jelentene.
Ezt tessék átgondolni, nem csak elfek meg orkok vannak az 1/A-ban, illetve mostmár túlnyomó részt igen, pont ez miatt a betonosítás miatt.
|
5000 hektárnak a 25%-a 1250, kicsit félreérthető, h 25%ról beszélsz, pár sorral lejjebb pedig kerek 26%ot írsz!!
ez az elf is ház hiányos. de sebaj, tételezzük fel, h a vele játszó játékos minden körben ott tud lenni és intézőben cserélget. ezzel nincs semmi gond, hiszen köztudott, h minden elf mindig online, de hogy még a saját fogyasztását se termelje meg ezek mellé, nemhogy etessen egy orkot, vagy esetleg egy gnómot... milyen lenne, ha ki lenne élezve?
szerintetek hány ilyen rohangál A-ban?
Last edited by csabi; 12-01-2009 at 08:47..
|

12-01-2009, 09:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Igazad van, vannak akik igy nyilatkoztak, de ettöl függetlenül egy létező probléma az, hogy az elfek egymás fölé fedezgetve, tolják fel a top 30-at.
A legtöbb ilyen elfet tényleg csak extrém felépítésü orkokkal lehet beverni, olyanokkal amikre azt szoktad mondani h nem a játék rendeltetés szerü használata.
Az orkok azt mondják, hogy azért kell ilyet építeni, mert máshogy nem lehet beütni az elfet. (igaz)
Az elfek azt mondják azért kell ekkora bunker mert az orkok, hatalmas barakk kupacokkal mászkálnak. (ez is igaz)
Tehát mindenkinek igaza van, de az akkor sem jó, hogy lassan 10k heki kell egy ország fordulásához és az sem jó, hogy az elfek és az orkok kiszorítanak minden más országot az A csoportbol.
Ezért is mondtam h kicsit be kellene szigorítani a felfedezést (igen kényszeriteni az elfet a játékra) akkor talán nem lennének sem extrém elfek, sem extrém orkok. Lassan lejebb esne a top 30 határa és egyértelmüen szét lennének választva azok az országok akik a topban akarnak karriert és azok akik csak forogni akarnak.
Esetleg el tudnék képzelni még egy drasztikus változást, mert úgy tünik erre van igény. Akik nem akarnak A-ban játszani azoknak legyen megnyitva a 2/C csoport és a B-böl lépjen oda, játszon négyfős szövetséget mint lentebb és az 5 szint teljesítése után kapjon egy kis kék számot.
Természetesen ebben az 2/C csoportban a kék számnak megfelelő toppot kellene teljesíteni mint, ahogy az alsóbb szinteken.
Gyulaword (#79796)
|
The Following 5 Users Say Thank You to Gyula For This Useful Post:
|
|

12-01-2009, 09:06
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by csabi
5000 hektárnak a 25%-a 1250, kicsit félreérthető, h 25%ról beszélsz, pár sorral lejjebb pedig kerek 26%ot írsz!!
ez az elf is ház hiányos. de sebaj, tételezzük fel, h a vele játszó játékos minden körben ott tud lenni és intézőben cserélget. ezzel nincs semmi gond, hiszen köztudott, h minden elf mindig online, de hogy még a saját fogyasztását se termelje meg ezek mellé, nemhogy etessen egy orkot, vagy esetleg egy gnómot... milyen lenne, ha ki lenne élezve?
szerintetek hány ilyen rohangál A-ban?
|
Most akkor termelni akarsz elffel vagy védeni? Vagy legyen beüthetetlen akkor is ha termel? Várjál, lecsekkolom, más fajjal ha termelek úgy hogy benn is vannak az egységeim, akkor se támadni se védekezni nem tudok rendesen, csak imádkozhatok.
Én nem értek egyet a siránkozással ork vagy akármi részről, de azért a flémelésnek szabjunk már egy határt a másik oldalról is...
Más:
Valaki írta, hogy szegény elfet hadizásra kényszeríteni. Az se rossz, gondolom nem tűnt fel, hogy egy 50/15ös elf ugyanakkorát véd, mint egy 30/30as, és elég komoly eséllyel lehet vele hadizni is, mert mondjuk kapásból hiába koptat az ork, aki kijön rá. Ja hogy azt nehezebb csinálni? A többiekre bezzeg lehet fröcsögni, hogy erőlködjenek, ha akarnak földet...
Továbbra is azt mondom, ha idejön sírni valaki, hogy nem tud ütni - és azt gáznak vesszük - akkor ezek legalább olyan gázosak. De a legjobb lenne abbahagyni a flémelést és nem ilyen nonszenszekkel jönni.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
Last edited by Von; 12-01-2009 at 10:24..
|

12-01-2009, 09:26
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Az orkok azt mondják, hogy azért kell ilyet építeni, mert máshogy nem lehet beütni az elfet. (igaz)
|
Nem, ez egyaltalan nem igaz.

12-01-2009, 09:30
|
Member
|
|
|
|
Arra esetleg nincs ötlet hogy lehetne úgy megkönnyíteni a fordulást, hogy aki eddig állandó országot tartott a top30ban a forgáshoz jobban megérje neki A-ba menni és lefordulni?
|

12-01-2009, 09:48
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Esetleg el tudnék képzelni még egy drasztikus változást, mert úgy tünik erre van igény. Akik nem akarnak A-ban játszani azoknak legyen megnyitva a 2/C csoport és a B-böl lépjen oda, játszon négyfős szövetséget mint lentebb és az 5 szint teljesítése után kapjon egy kis kék számot.
Természetesen ebben az 2/C csoportban a kék számnak megfelelő toppot kellene teljesíteni mint, ahogy az alsóbb szinteken.
|
Ez nekem tetszene, drasztikus változás, de megoldja az A-ban kényszerből játszók problémáját. Szerintem vannak elég sokan - bár nem tudnék tippelni konkrét számot - akik szeretnek A-ban játszani, meg mégiscsak az a csúcsa a játéknak, és az is maradna egy 2/C csoporttal is (fontos lenne, hogy így maradjon)
Ráadásul el tudnám azt is képzelni, hogy sokan pár kör 2/C-s játék után kifejezetten szeretnék az A-ban is megmérettetni magukat, csak első körben nem (valljuk meg 4000 kör játék után, ha nincs ismerősöd akitől megtanulhattál játszani, elég nehéz A-ban érvényesülni, míg pár forgás után akár már jobbak is lehetnek ezek az esélyek ==> több ismerős, több rutin stb)
A külső fórumon meg meg lehetne vele spórolni a sokszor személyeskedésig fajuló vitákat  Ez sem egy utolsó érv 
Egy hátulütője, hogy így megint lényegesen könnyebb lesz kis kék számot szerezni, viszont a kis kék szám sem sokat ér tudás nélkül, inkább csak optikai tuning, úgyhogy szvsz ez sem egy komoly ellenérv. Na meg egyre jobban körvonalazódik, hogy nem lesz változás, ha nem engedünk valamiből.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|