Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
sztem a hektár alapú reálisabb. beüt egy hatalmas sereg és nem foglalnak földet.??? Ez sztem nem stratégia, hanem egyszerü menekülés. A stratégia akkor lenne, ha tudnád, hogy hoz földet, és hogy hogy jössz ki jobban a szituációból, hogy alábontasz? vissza mész 2 sereggel? vagy 4-5-el mert a fokozás/bontás helyett kivásárolod az ijjakat a piacról a pénzedből? stb. ez stratégia lenne.
|
Na jó, most kifejtem, amit én jónak tartanék, pontszámtól függjön az elfoglalt hektár nagysága. Mivel ez a 100K-s szabály most se nyilvános, (nincs benne a súgóban), ezért z új képletnek se kell nyilvánosnak lenni, szerintem.
50% pontkülönbségnél (Azaz, ha a nagyobb ország 1,5-szer akkoa, mint a kisebb), érje el a 0foglalást. Első gondolatra nem lineárisnak kéne lennie, hanem valami négyzetes függvénynek, hogy ha kicsi a különbség normális foglalás legyen. Pl: 40K pontos ori is tudjon majdnem annyit foglalni a 36K-stól, mint most.
Egy ori max fokozással, ha jól számolom: max fokozással 23%-ot lehet nőni pontban.
Esetleg még azt is lehet, hogy ne a terület 70-szereséig számítson a lakos, hanem 60 vagy 50szereséig. (19, 16% növekedést jelenthet egy "átlagos orinak")
(Bár talán a 70-et meg kéne tartani, mert az van egálban egy 30%-os bontással)
Másrészt lehet az az 50% 100% is, és akkor csökkenjen lineárisan.