|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-28-2007, 18:37
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
A fedezés nehezítése anno Fegya nagy orik előnye című témájából nőtte ki magát. Ezzel most visszatérnénk oda, hogy a nagy ori a napi képzéséből többszörös mennyiségű bányát tud feltárni mint a kis ori. Nem tartom jó ötletnek.
A termelés az termelés ahogy mondtad. 10k hekin miért kerüljön harmadannyi időbe (katonába) 15% bánya kialakítása mint 3k hekin?
|
Pontosan azért, mert egy 20 éves ember harmadannyi idő alatt pakol ki egy vagont mint egy 10 éves.
Mert nagyobb, erősebb, többet bír.
Azaz mert lineárisan nagyobb termelési kapacitása van egy nagyobb országnak, de földterületarányához képest ugyanolyan termelőpotenciállal rendelkezik.
Last edited by Reaktor; 11-28-2007 at 18:40..
|

11-28-2007, 18:40
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Pontosan azért, mert egy 20 éves ember harmadannyi idő alatt pakol ki egy vagont imint egy 10 éves.
Mert nagyonn, erősebb többet bír
Azaz mert lineárisan nagyobb termelési kapacitása van egy nagyobb országnak, de földterületarányához képest ugyanolyan termelőpotenciállal rendelkezik.
|
Ilyen alapon visszahozhatjuk a 255 kattancs/heki fedezést, és nincs gond bányával se.
Persze hogy értékben többet termel a 10k hekis mint a 3k-s. Azt tartom igazságtalannak, hogy a termelés mellett még sokkalta kevesebb idő alatt is kialakítja a termeléshez szükséges területet. Ez megint csak sülyos hátrányba hozza a kisebb orikat, és nehezíti a felzárkózást.

11-28-2007, 19:44
|
Member
|
|
|
|
Viszont egy nagyobb ország 15% -ának barakkosítása eleve sokkal több anyagot emészt fel hogy csatázhasson -egy A-s kláncsata esetén pl 1db 5k hekis törp vs 2db 2500 hekis esetén az 5k hekis lenne erős hátrányban ha a katonaigénye több lenne

11-28-2007, 20:33
|
Member
|
|
Activity: 1%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ilyen alapon visszahozhatjuk a 255 kattancs/heki fedezést, és nincs gond bányával se.
Persze hogy értékben többet termel a 10k hekis mint a 3k-s. Azt tartom igazságtalannak, hogy a termelés mellett még sokkalta kevesebb idő alatt is kialakítja a termeléshez szükséges területet. Ez megint csak sülyos hátrányba hozza a kisebb orikat, és nehezíti a felzárkózást.
|
Hmmm és mi van a nagy orik hátrányaival?Ne mindig csak az egyik oldalról nézzétek már a dolgokat!
|

11-29-2007, 09:46
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Viszont egy nagyobb ország 15% -ának barakkosítása eleve sokkal több anyagot emészt fel hogy csatázhasson -egy A-s kláncsata esetén pl 1db 5k hekis törp vs 2db 2500 hekis esetén az 5k hekis lenne erős hátrányban ha a katonaigénye több lenne
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Hmmm és mi van a nagy orik hátrányaival?Ne mindig csak az egyik oldalról nézzétek már a dolgokat!
|
Szerintem olyan megoldás nem lesz, ami mindenkinek jó. A felső korlátok egyértelműen a nagy oriknak kedveznek, az arányosan történő növelés pedig a kisebb és közepes méretű oriknak. Az A jelenlegi helyzetéből kiindulva azonban én inkább a kisebb és közepes orik felé billenteném a mérleget. Nemcsak azért mert a jelenlegi top tulajdonképpen még jó ideig elérhetetlen egyéniben és klánszinten is, és ezért kevéssé valószínű, hogy ide-oda kellene építgetnie a törpéiknek a bányáikat, hanem azért is, mert az ő tartalékaik össze sem hasonlíthatók azzal, mint amivel a kisebb klánok rendelkeznek.
Úgyhogy szerintem a 25%-os arány legyen a fedezés katonaigényéhez viszonyítva, felső korlát nélkül.
|

11-29-2007, 11:30
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
|
Serg a szivünk szakad meg.. 
|

11-29-2007, 11:34
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Paliking
Az A jelenlegi helyzetéből kiindulva azonban én inkább a kisebb és közepes orik felé billenteném a mérleget.
|
én meg senki felé
500 katonát bárhol bárkinek megér egy bánya (az 5ös szint kivételével, de nyilván ott nem is fogják használni).
Quote:
Úgyhogy szerintem a 25%-os arány legyen a fedezés katonaigényéhez viszonyítva, felső korlát nélkül.
|
25% bány már kifejezetten irreális
pláne, hogy lehetőség van a nemkellőket bontani és másikat keresni.
15% bőven elég.
|

11-29-2007, 11:55
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
én meg senki felé
500 katonát bárhol bárkinek megér egy bánya (az 5ös szint kivételével, de nyilván ott nem is fogják használni).
|
nekem még 3on sem érné meg  2200 heki alatt olcsobb a fedezés... Tulajdonképpen csak a magasan toppos oriknak, B legtetejének, és az A-nak érné meg ez így.
Quote:
25% bány már kifejezetten irreális
pláne, hogy lehetőség van a nemkellőket bontani és másikat keresni.
15% bőven elég.
|
a 25%-ot félreértetted, a fedezési költség 25%-ára gondolt költségnek.
Amúgy sztem ez majdnem mindenkinek megérné mindenhol.

11-29-2007, 13:04
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
a 25%-ot félreértetted, a fedezési költség 25%-ára gondolt költségnek.
Amúgy sztem ez majdnem mindenkinek megérné mindenhol.
|
Ott a pont  ha tudnék ződet adni, most kaptál volna egyet 
|

11-29-2007, 13:12
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
én meg senki felé
|
Az alsóbb szinteken 1500 heki felett 225 katonában állandósul a fedezési katonaigénye 2948 hekiig. Azon néhány ország kivételével, akik az első 4 helyen vannak és nem tudnak fedezni, szerinted ki használná ezt a lehetőséget 500 katonával? Pláne, ha mondjuk bejön a fedezés módosítása a terület 10%-ának megfelelő katonaigénnyel.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|