|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-28-2007, 17:18
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Egy lényeges dologra vagy nem figyeltem fel és én vagyok a hülye, vagy háttérbe szorult. Ez a módositás mindenkire fog-e vonatkozni, vagy csak a törpékre? (a téma címe egy dolog, de ez eddig se volt eldöntve a másik témában sem...)
|
Ati korábban írta, hogy ez csak a törpékre fog vonatkozni.
Egér a sajton... (#3744)
|

11-28-2007, 17:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Tudom, csak rámutattam érvelésed logikátlanságára, miszerint a törpének a bánya ugyanaz, mint a bankosnak a bank.
|
nem ez nem logikátlan.
a törpe azért termel, hogy eladja, szóval pénzért
a bank kamatot hoz tehát pénzt, viszont a banknak kell, hogy legyen bent pénze ami kamatozik, ráadásul nem árt hozzá egy kereskedő személyiség sem..
ha az én érvelésem logikátlan lenne, akkor az lenne a logikus, hogy a törpének csak akkor termeljen a bányája, ha van bent az országban sok pénz és gazdálkodó személyiség.
na, ez lenne a logikátlan 
Last edited by wand; 11-28-2007 at 17:28..
|

11-28-2007, 17:28
|
Administrator
|
|
Activity: 23%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Egy lényeges dologra vagy nem figyeltem fel és én vagyok a hülye, vagy háttérbe szorult. Ez a módositás mindenkire fog-e vonatkozni, vagy csak a törpékre? (a téma címe egy dolog, de ez eddig se volt eldöntve a másik témában sem...)
|
Csak a törpékre.
|

11-28-2007, 17:29
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Csak a törpékre.
|
ebben, nem értünk egyet.
|

11-28-2007, 17:48
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
ebben, nem értünk egyet.
|
(én veled igen)
Amúgy akkor ha csak törpékre, akkor én is a fedezés/4-es igényt támogatom.

11-28-2007, 17:50
|
 |
Member
|
|
|
|
esetleg javasolnám,hogy a bányataláláshoz szükséges katona igény 1000hektárig növekedjen és onnantol legyen fix 1000katona, az épités nyersanyag szükségletéhez. Hogy meglegyen a dolog egyszerüsége is ha 1000hektárnál éri el max 1000katonát, akkor alatta pedig legyen a katona igény az ország területével egyenlő. Ennél egyszerübb szerintem nincs. Nem kell bonyolult képlet hozzá meg számolni sem kell hozzá.
Gondolom itt lehet ellenérv az hogy 200hekin sok az a 200katona, de megette a fene ha valakinek 200hekin bányákat kell felderitenie, mikor pár katonáért fel is fedezhet.
Gyulaword (#79796)
|

11-28-2007, 18:06
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
esetleg javasolnám,hogy a bányataláláshoz szükséges katona igény 1000hektárig növekedjen és onnantol legyen fix 1000katona, az épités nyersanyag szükségletéhez. Hogy meglegyen a dolog egyszerüsége is ha 1000hektárnál éri el max 1000katonát, akkor alatta pedig legyen a katona igény az ország területével egyenlő. Ennél egyszerübb szerintem nincs. Nem kell bonyolult képlet hozzá meg számolni sem kell hozzá.
Gondolom itt lehet ellenérv az hogy 200hekin sok az a 200katona, de megette a fene ha valakinek 200hekin bányákat kell felderitenie, mikor pár katonáért fel is fedezhet.
|
Ennek azért nem látom értelmét, mert kicsinek tartom a valószínűségét, hogy 3k heki alatt bárki is nekiálljon bányát felderíteni. Ahogy mondod, töredékéből fel is fedezheti azt a földet.
1400 hekis törpimnek kereken 200 katona a fedezése most. Kis pénzt hozzácsapok, és több mint fele a földnek bánya lesz, te meg 1000 katonáért adnál 1-et. Ez így értelmetlen, lásd be. 50 katonáért megérné ha valami oknál fogva nem szeretnék tovább fedezni. Mer ugyanis a dolog nem olyan egyszerű, hogy 50 kattancsért (az én számításom szerint) kapsz egy bányát, hanem elbontasz egy meglévő, feltehetőleg eleve nem felesleges épületet hogy szerezz helyette egy bányát. Azaz magad folyamatosan gyengíted, nem is kicsit.

11-28-2007, 18:23
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Wand, azt írod, hogy a törpének a bánya ugyanaz, mint a bankos orinak a bank.
Ebből logikusan az következik, hogy a törpe teljesen ingyen találhasson bányát, hiszen akkor pont ugyanannyiba fog kerülni egy törpének egy bánya felhúzása (bontás építés), mint egy bankos orinak a bank felhúzása. Akkor miért nem ezt javaslod? 
|
Quote:
Originally Posted by wand
mert igyekszem nem javasolni hülyeségeket 
|
Wand kezdesz nekem egyre szimpatikusabb lenni :-)

11-28-2007, 18:28
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ennek azért nem látom értelmét, mert kicsinek tartom a valószínűségét, hogy 3k heki alatt bárki is nekiálljon bányát felderíteni. Ahogy mondod, töredékéből fel is fedezheti azt a földet.
1400 hekis törpimnek kereken 200 katona a fedezése most. Kis pénzt hozzácsapok, és több mint fele a földnek bánya lesz, te meg 1000 katonáért adnál 1-et. Ez így értelmetlen, lásd be. 50 katonáért megérné ha valami oknál fogva nem szeretnék tovább fedezni. Mer ugyanis a dolog nem olyan egyszerű, hogy 50 kattancsért (az én számításom szerint) kapsz egy bányát, hanem elbontasz egy meglévő, feltehetőleg eleve nem felesleges épületet hogy szerezz helyette egy bányát. Azaz magad folyamatosan gyengíted, nem is kicsit.
|
Addig amíg 225 kattincs a felfedezés addig legyen a katonaköltség a teljes felfedezés 20-30% a felette meg nőhet kicsit, de legyen egy maximális értéke, 500 vagy xxx katona/bánya

11-28-2007, 18:31
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Addig amíg 225 kattincs a felfedezés addig legyen a katonaköltség a teljes felfedezés 20-30% a felette meg nőhet kicsit, de legyen egy maximális értéke, 500 vagy xxx katona/bánya
|
A fedezés nehezítése anno Fegya nagy orik előnye című témájából nőtte ki magát. Ezzel most visszatérnénk oda, hogy a nagy ori a napi képzéséből többszörös mennyiségű bányát tud feltárni mint a kis ori. Nem tartom jó ötletnek.
A termelés az termelés ahogy mondtad. 10k hekin miért kerüljön harmadannyi időbe (katonába) 15% bánya kialakítása mint 3k hekin?
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|