Quote:
Originally Posted by vityu
Nekem volt erre példa, és mégis még mindig ellenzem ezt. Nem hinném, hogy a vezérnek kellene eldöntenie, hogy ki kivel kössön mnt-t.
|
Teljesen értelmetlen amit mondasz, hogy nehogy már a vezér döntsön arról, hogy kivel köt a
szövetség mnt-t. Különítsd el az egyéni érdekeket a szövetség érdekeitől. Ha békét köttök egy szövivel, de van egy tagja akitől 10k-s nagyságrendben jön a teki, akkor te csak 3 emberrel kötsz? Nem hinném! Ha nálam lenne ilyen tag, páros lábbal rúgnám ki a szöviből, és utána megnézhetné, mire megy egyedül két szövi ellen.
Nem véletlenül az a szövivezér, aki. Pályafutásom alatt kétféle felállással találkoztam idáig; vagy demokrácia van a szöviben, és a vezérségi státusztól függetlenül minden fontos döntés megbeszélés, szavazás alapján születik; akár szintenként váltogathatják is egymás közt a vezérséget; vagy pedig hierarchikus rendszer van, és a vezér szava dönt, esetleg van mellette egy tag, akinek számít a véleménye.
Azt természetesen tényleg ne akarja a vezér megmondani, hogy nekem egyénileg legyen-e mnt-m valakivel bármilyen okból kifolyólag.
Vagy a te szövijeidben anarchia van? Mert akkor tényleg nem érvényes amit mondtam, de akkor nincs is értelme szövetségről beszélni.
Húú, de lassan fogalmazok...