|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

04-30-2008, 10:08
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Én úgy gondoltam, hogy bekerül az elkészült javaslat és az én kiegészítő javaslatom.
Az elkészült javaslat ellen az volt a kifogás, hogy nagy távolságból történő ráállást nehéz védeni. Ezt oldaná meg a megmaradó népesség.
De nem szívügyem ez az ötlet! 
|
Egyetértek, az a gond, hogy a fokozást követően 2körrel már a befokozott nép legalább 3/4-e elment.
Ha már ilyenbe gondolkozunk, akkor nem lenne megoldás, ha mondjuk körönként max x nép tudna elmenni?
elvándorlás=min(el nem férő/2; x)
Így a támadottnak nem kell az országa negyedét elbontani, a kíséréshez, és kis területen semmi se változna.
x-re nem tudom mi lenne a jó, behozni mégegy fix korlátot nem tudom mennyire szerencsés.
De lehetne x=terület*k. (Ez már jobbnak tűnik  )
SZERKESZTVA:
A másik ötletem, egy hülyeség
Na remélem sikerült mindenkit összezavarni a változókkal...
Last edited by Valezius; 04-30-2008 at 10:24..
|

04-30-2008, 10:21
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Persze ez csak ötlet, mert ott van a hátránya, hogy 0házzal, 1üressel nincs elvándorlás. Amit nem látok, hogy gond-e.
|
Jól értem?
Ház nélkül 1üres területtel vígan megoldom az épületek foglalkoztatását?
Tehát nem is kellene ház az országba?

04-30-2008, 10:24
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Jól értem?
Ház nélkül 1üres területtel vígan megoldom az épületek foglalkoztatását?
Tehát nem is kellene ház az országba?
|
Jó ez igaz, én csak abban gondolkodtam, hogy nem csökken a pontja. És egyhelyben marad, akkor ezt természetesen felejtsük el gyorsan, ki si törlöm az ötletből 
|

04-30-2008, 11:11
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nekem ez az ellenérv azért is sántít, mert mindenféle ráállás nélkül is bármikor megjelenhet bárhol egy ország, akire addig nem számított valaki, például SZK ország visszalép játékba, vagy egy feljebb levő ország szövetségbelépési földleadásokkal lejjebb kerül.
Ezért én személy szerint azt gondolom, hogy felelőtlenség úgy játszani, hogy "itt most nincs senki, úgyhogy nem tartok védelmet, és az országot is teljesen átépítem úgy, hogy ha akarok, akkor se tudjak védekezni".
|
Amiket mondasz, avval teljesen egyetértek. Ha valaki nagy termelő, az vállalja a termelés kockázatát. Aki üresen hagyja országát, az távolozzon körönként és vegyen védelmet, ha kell.
Viszont Arwyllal és Synkkel értek egyet abban, hogy nem jó, ha a fokozásosra visszatámadás nagyságrendekkel drágább, mint a fokozásos támadás.
Kisebb hektáron jól működik, hogy egy nagy ork sereget bár kivédeni nem tudok, de vissza tudom kísérni. Nagy hekin viszont, ha fokozással rámáll egy ork, akkor nem tudom visszakísérni. Ezt tartom bajnak és ezen próbáltam ötletemmel segíteni.
Egér a sajton... (#3744)
|

04-30-2008, 12:04
|
Administrator
|
|
Activity: 26%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Viszont Arwyllal és Synkkel értek egyet abban, hogy nem jó, ha a fokozásosra visszatámadás nagyságrendekkel drágább, mint a fokozásos támadás.
Kisebb hektáron jól működik, hogy egy nagy ork sereget bár kivédeni nem tudok, de vissza tudom kísérni. Nagy hekin viszont, ha fokozással rámáll egy ork, akkor nem tudom visszakísérni. Ezt tartom bajnak és ezen próbáltam ötletemmel segíteni.
|
A fenti egyik beírásomban írtam, hogy azzal, ha a népesség értéknövelő hatását csökkentjük, sokaknak az a problémája, hogy nem lehet ráállni a másikra. Ez ugye nyilván azt jelenti, hogy gyorsan ráállni, hiszen egyébként bármikor ráállhatsz, felfedezel, vagy felütöd oda magad, és máris ott vagy.
Ha tehát a ráállás után nem lehet onnan elmenni, akkor ez megintcsak problémát fog jelenteni, és attól félek, hogy az lesz a vége, hogy akkor egyáltalán nem lesz ilyen ráállás. Vagyis ezzel azt érjük el, mintha a népesség nagyon korlátozottan számítana, ez pedig a többségnek nem tetszett.
Mert odafokozni nem fog senki a másikhoz, ha utána ott is marad. Ha ez lenne a célja, akkor ezt eddig is bárki bármikor megtehette volna felfedezéssel, vagy foglalással, illetve klánon belüli pozicionálással.
Ha ottmarad azon az értéken a támadó, akkor az egyenlő azzal, mintha ezt a lehetőséget teljesen megszüntettük volna. Amikor ez nem így volt megfogalmazva, de a lényege ugyanez volt, akkor az a többségnek nem tetszett.
|

04-30-2008, 13:02
|
 |
Member
|
|
|
|
Kezd úgy tűnni nekem, hogy a jelenlegi rendszer a legjobb az elhangzottak közül. Most legalább lehetőség van a menekülésre, a ráállásra, és arra, hogy utánnafokozzon a támadó ori a védőnek és mégiscsak vigyen földet.
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
|

04-30-2008, 13:10
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Igaz nem voltam még A-ban, de azért szerintem jobb lenne ehhez nem hozzányúlni. Esetleg ha lesz egy közkedveltebb megoldás.
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

04-30-2008, 13:11
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha tehát a ráállás után nem lehet onnan elmenni, akkor ez megintcsak problémát fog jelenteni, és attól félek, hogy az lesz a vége, hogy akkor egyáltalán nem lesz ilyen ráállás. Vagyis ezzel azt érjük el, mintha a népesség nagyon korlátozottan számítana, ez pedig a többségnek nem tetszett.
|
Ha jól van besúlyozva a dolog, akkor a visszatámadónak az országa 10%-át el kell bontani, ami meggondolanható.
Míg a jelen helyzetben a visszatámadáshoz 30% bontás kell...
|

04-30-2008, 13:13
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha komoly ellenérvek születnek a következő néhány órában, vagy maximum napban arról, hogy miért NE kerüljön be ez a módosítás, akkor nem kerül be, és ezzel ez a módosítás véglegesen lezárul azzal, hogy minden marad a régiben. Ha ilyen nem érkezik, akkor a változtatás lép életbe. Azt gondolom, hogy eleget rágtuk a témát minden oldalról az utóbbi hónapokban. Nincsen olyan megoldás, ami mindenkinek tetszene. Azt gondolom, hogy ennél több időt erre a kérdésre nem lehet és nem is szabad szánni.
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Igaz nem voltam még A-ban, de azért szerintem jobb lenne ehhez nem hozzányúlni. Esetleg ha lesz egy közkedveltebb megoldás.
|
Ilyen lehetőség nincs...
|

04-30-2008, 13:15
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme
Kezd úgy tűnni nekem, hogy a jelenlegi rendszer a legjobb az elhangzottak közül. Most legalább lehetőség van a menekülésre, a ráállásra, és arra, hogy utánnafokozzon a támadó ori a védőnek és mégiscsak vigyen földet.
|
Egyetértek. Szerintem maradjon így. Egyeseknek nem tetszik, hogy szerencsejáték jellege van, mert vagy eltalálja a támadó, hogy fokozni vagy vontani kell-e vagy nem. Nekem nem tetszik az, hogy ha valaki rászán 500k katatncsot, akkor tutira visz földet a célpontjától, ráadásul komoly veszély nem fenyegeti, mert szembemenni legfeljebb matematikai esélye van a támadottnak, de az se túl sok.
Ati, nem arról beszélek, hogy extrém termelők barakk nélkül szeretnének élni, és sírnak ha valaki rájuk fokoz és beveri őket. Hanem arról, hogy 22 hekis orira fokoz rá a 20k-s. Nem sokkal kisebb és sokkal nagyobbról van szó, mert csak 10% az eltérés. Arwylról volt éplistám (remélem nem sértődik meg, és tekinti mgint személyeskedésnek, hogy rá hivatkozok) mikor Remy ráfokozott. 50% barakkja volt, meg tornyok is tisztességgel. Etetnie kellett a klánt, úgyhogy mellette ott figyeltek a tanyák. Egy kigyúrt több szemes orknak csemege az ilyen célpont. Ha tele van barakkozva, és fel is tudja tölteni, akkor legfeljebb pattan, de egyebet nem kockáztat, mert a célpont nem tud lebontani mellé, hogy sikerrel visszaüssön.
Nem tartom jó ötletnek bevezetni, hogy akinek van pénze az kockázat nélkül garantáltan vigyen földet a másiktól.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|