|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

09-18-2007, 23:53
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Ez nem igaz, mert csak 1400heki felett jelent valamit is, ott jelent már 1 hektár különbséget az 1k pont kb. Amúgy nem értem miért kell ezen problémáznia 1-2 embernek, hiénák mindig lesznek, az is egy módszer, nem csak élezett hadist lehet játszani a játékban, van akinek nincs akkora pénze. Ráadásul ez a topic nem erről szól, ez egy magas hekin előforduló BUG-ról szól. amikor kitalálták ezt a szabályt nem hiszem hogy gondolkodtak volna azon,hogy hogy fog hatni ez az 1misi körüli orikra és ütéseikre. Én nekem is jobban tetszik az arányos változás
|
Nem tudom, h van ez ,de már megint egyet kell értsek veled
OFF: Nem értem a hiéázást mér kell bele keverni?
A lenntebbi csopikba is megvan mégsem zavar senkit, csak az A-ba..
Véleményem szerint azért ugynugy megdolgozik az illető, mer folyamatosan figyel és vár az illető + még szerencséje is kell legyen.. stb.(A-ba kicsit más, mer vannak sajna jelek)

09-19-2007, 13:28
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LotR
Nem tudom, h van ez ,de már megint egyet kell értsek veled
OFF: Nem értem a hiéázást mér kell bele keverni?
A lenntebbi csopikba is megvan mégsem zavar senkit, csak az A-ba..
Véleményem szerint azért ugynugy megdolgozik az illető, mer folyamatosan figyel és vár az illető + még szerencséje is kell legyen.. stb.(A-ba kicsit más, mer vannak sajna jelek)
|
Most beleoffolok, bár lehet nem, mert a hiénázás már korábban is felmerült. Az a baj vele a lentebbi csoportokkal ellentétben, hogy A-ban ritka a hiénázás nélküli ütés mint a fehér holló. Amikor kitámadsz bizton számíthatsz rá, hogy lesz legalább egy sunnyogó aki neked megy 1-2 sereggel, de lehet többen is jönnek. Ha sikeresen akarsz támadni ki kell küldj annyi lovat, hogy aztán esélyed sincs már a hiénákat megfogni.

09-20-2007, 13:53
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Hi
Nekem az egészhez annyi a javaslatom hogy a bontás és a lefokozás is kerüljön körökbe ez megoldaná a próblémát.
Gondolom nagyon sokan fogják támogatni. 
|

09-20-2007, 14:13
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Most beleoffolok, bár lehet nem, mert a hiénázás már korábban is felmerült. Az a baj vele a lentebbi csoportokkal ellentétben, hogy A-ban ritka a hiénázás nélküli ütés mint a fehér holló. Amikor kitámadsz bizton számíthatsz rá, hogy lesz legalább egy sunnyogó aki neked megy 1-2 sereggel, de lehet többen is jönnek. Ha sikeresen akarsz támadni ki kell küldj annyi lovat, hogy aztán esélyed sincs már a hiénákat megfogni.
|
Mivel ugy erzem, ezt nem nagyon latjatok at(azaz csak 1 par ember  , irok rola egy kicsit.
Hol problema ez a 0 hekis utes? Ahol olyan nagy mozgastere van a tamadott orinak, hogy tud 100k ponton kivul fokozni, esetleg tud ugy 100k pontot bontani, hogy nem esik olyan teruletre, ahol a szetbontott orszagat szetszedik.
Ergo, a hienazas itt mar szoba se jon. A problema az, hogy ne tudjon igy elmenekulni, de ezzel szemben olyan megoldas legyen, hogy ne lehessen az, hogy egy joval kisebb orszag ugy beverje, hogy eselye se legyen ertelmesen visszatamadni. Perpill en erre epkezlab megoldast nem tudok.
De a hienazast ne keverjetek bele, mert semmi koze hozza 

09-20-2007, 14:42
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Ergo, a hienazas itt mar szoba se jon. A problema az, hogy ne tudjon igy elmenekulni, de ezzel szemben olyan megoldas legyen, hogy ne lehessen az, hogy egy joval kisebb orszag ugy beverje, hogy eselye se legyen ertelmesen visszatamadni. Perpill en erre epkezlab megoldast nem tudok.
De a hienazast ne keverjetek bele, mert semmi koze hozza 
|
Hát azért ezekben az esetekben 99,99%-ban kitámadott ori menekül el így ugyhogy erős túlzás azt állítani, hogy szó sincs hiénázásról! Bizony ebből indul ki az egész  Ha egy ori lebont 80K-t, hogy támadjon az nem azért van, mert olyan bitang erős, hanem azért, mert tudja, hogy az ellenfele éppen támad és üres. Én ezt simán betudom hiénázásnak, ugyhogy ha a hiéna nem kap a bontásáért semmit, mert a másik fél is bont-fokoz akkor sincs különösebb baj csak költötték egymás pénzét...
Egyáltalán nem látom okát, hogy ezen változtatni kelljen legfeljebb akkor ha hektárarányosan változtatunk.
Egy 100K val nagyobb ország ne támadjon meg egy 100K-val kisebbet, mert éppen olyan a pontlista, hogy oda tud bontani. Ha mégis megtámadja akkor vigyen keveset vagy semmit anélkül hogy a védőnek fokoznia kellene... Egyáltalán nem reális, hogy csak azt akadályozzuk meg, hogy 100K pontkülönbség fölött ne legyen NULLA.
|

09-20-2007, 15:07
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Hát azért ezekben az esetekben 99,99%-ban kitámadott ori menekül el így ugyhogy erős túlzás azt állítani, hogy szó sincs hiénázásról! Bizony ebből indul ki az egész  Ha egy ori lebont 80K-t, hogy támadjon az nem azért van, mert olyan bitang erős, hanem azért, mert tudja, hogy az ellenfele éppen támad és üres. Én ezt simán betudom hiénázásnak, ugyhogy ha a hiéna nem kap a bontásáért semmit, mert a másik fél is bont-fokoz akkor sincs különösebb baj csak költötték egymás pénzét...
Egyáltalán nem látom okát, hogy ezen változtatni kelljen legfeljebb akkor ha hektárarányosan változtatunk.
Egy 100K val nagyobb ország ne támadjon meg egy 100K-val kisebbet, mert éppen olyan a pontlista, hogy oda tud bontani. Ha mégis megtámadja akkor vigyen keveset vagy semmit anélkül hogy a védőnek fokoznia kellene... Egyáltalán nem reális, hogy csak azt akadályozzuk meg, hogy 100K pontkülönbség fölött ne legyen NULLA.
|
Monro, de itt hienazaskent tok mas dolgot kevertek bele, nem ezt.
A mostani allapot szerintem is jobb, mint egy hirtelen kitalalt barmi.
Neked van vmi konkret otleted esetleg?
Viszont, amit most beirtal, nem ertem. Itt azt targyaljuk, hogy ne legyenek 0 hekis utesek, te meg azt javaslod, hogy ami eddig nem volt 0, az is 0 legyen?  Tudom, hogy te hiresen anti-hiena mentalitasu vagy, de azert ez mar megiscsak tulzas, ha en lebontom a fel orimat, legalabb vihessek vmit...
Aki kitamad, mindig is kockazatot vallal...
Szoval, Te epp novelni akarod a 0 hekis utesek gyakorisagat? Vagy csak felreertek vmit :P

09-20-2007, 15:54
|
Member
|
|
|
|
Off
A hiénázás a játék szerves része, akinek ez nem elfogadható az ne támadjon, esetleg keressen más játékot
Off vége.
Ez a topik alapvetően másról szól.
Mo 1-2 olyan esetbe kapaszkodik amik előfordultak a 0 hekis ütések között, de alapvetően nem csak ebben az esetekben volt 0 heki a győztes eredménye.
Természetesen nem tartom jónak a 0 hekis ütéseket, de a meggondolatlan változtatástól sokkal jobb.
Lehet vele számolni, tervezni, és ha a célpont menekül akkor Ő se tud visszatámadni.
Rgó vesztes csatája lesz, és revansra sincs lehetősége.
Menekülni pedig nem lehet folyamatosan, annál drágább módszer ez.
Ez a mostani csatákban egy meglévő stratégiai elem.
Mindkét fél használhatja, ha erős a gazdasága.
DE!!!!!!!!!
Megvannak a veszélyei!
Lásd
-Walls of Jericho
-Bagoly
-MySuzyland (3)
-***Baba***
Ők is alkalmazták ezt a taktikai elemet, mégis stratégiai vereséget szenvedtek, és szk-ra mentek, vagy fordulni kényszerültek.
Tehát ez a módszer nem az "én nyertem" módszer, csak átmeneti haladékot lehet vele hatalmas áron szerezni.

09-20-2007, 15:58
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Ha lehet lefokozással "felugrani" akkor jogosnak tartom, hogy "elugrani" is lehessen. Egyébként semmi kifogásom az ellen ha meggyőzöd a döntéshozókat és nem lesz több lefokozással ráállás és nem lesz több elfokozással menekülés.
Igazából az egyéni ütéseknél az lenne a jó ha nem a pontszám alapján számítaná a beütéskor a földszerzés mértékének a maluszát, hanem a tényleges hektárok alapján.
Pld.
Ha egy ori 100%-al nagyobb(v. kisebb) akkor a foglalás mértéke 100%-al módosul. Tehát ha egy 500 hekis ori lefokoz és bever egy 1000 hekist akkor 0 legyen a zsákmány. Ha csak 50% a diferencia akkor az eredeti foglalási mérték fele legyen a zsákmány. (És ha több sereg megy egyszerre akkor is minden számoláskor az indításkori állapot szerint számolja a maluszt)
|
Gondoltam felhozok egy régebbi javaslatot, mert sztem ez egy egész korrekt kiindulási alap. ráadásul anno egész támogatott volt

09-20-2007, 16:05
|
Member
|
|
|
|
Szerintem kezdjük picit túl ragozni a kérdést.
a 0 hekis ütések egyértelműen hibák
és az is, hogy 100k-kat fokozgatva, bontva állnak rá orikra.
itt egy egyszerű megoldás:
két körváltás között egy országnak max 10%-al, de max 50k-val nőhessen vagy csökkenhessen az értéke
az ennél nagyobb érték változás pontlistában csak körváltás közben, de már csaták után jelenjen meg.
és az el nem férő egységek is csaták után lépjenek le (kivétel természetesen a kintlévő sergek el nem férő része)
|

09-20-2007, 16:09
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Gondoltam felhozok egy régebbi javaslatot, mert sztem ez egy egész korrekt kiindulási alap. ráadásul anno egész támogatott volt
|
jaja ebben is van igazság, a hektár alapú foglalás szerintem is teljesen jó.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|