|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-30-2007, 07:54
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Nekem az elosztás beállításával kapcsolatban lenne ötletem. Jelenleg négyfős támadás esetén a támadó ország kapja a foglalt föld 50%-át. A maradék kerül szétosztásra a segítségnyújtók között. Az ötlet lényege, hogy ha nem mindenkit visz magával a hadis, akkor is le lehessen venni a kapott föld arányát a négyfős támadás szintjére.
valahogy így képzelem:
4 fős támadás:
támadó:50%
segítségnyújtó ország:16,66%
3 fős támadás
segítségnyújtó országok:25-25%
2 fős támadás
segítségnyújtó ország:50%
Így el lehetne érni, hogy a tolis, varis is ugyanannyit kapjon a foglalt földből, mint a hadis, de akkor a másik hadistól nem lehetne egységet vinni. Együtt haladna a szövetség, de meg kéne hozni érte az áldozatot.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

05-30-2007, 07:58
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Ez az ötlet teccik 
Steve`sfield (#324643)
|

05-30-2007, 13:44
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by tdomo
Így el lehetne érni, hogy a tolis, varis is ugyanannyit kapjon a foglalt földből, mint a hadis, de akkor a másik hadistól nem lehetne egységet vinni. Együtt haladna a szövetség, de meg kéne hozni érte az áldozatot.
|
Szerintem nem lenne semmi féle áldozat, csak egy rubrikából kellene kiszednie az 'x'-et a másik hadisnak, és már nem is kapna földet 
|

05-30-2007, 15:50
|
Member
|
|
|
|
látom itt mindenki szöviben játszik..
én mfként nem támogatom az 5letet, ha leverek egy varist a szöviből, akkor ne jöjjön már 2 kör alatt vissza csak mert ad 1 db lovat a támadásokhoz..
|

05-30-2007, 16:37
|
Junior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
én mfként nem támogatom az 5letet, ha leverek egy varist a szöviből, akkor ne jöjjön már 2 kör alatt vissza csak mert ad 1 db lovat a támadásokhoz..
|
ezt az 1 db lovat hogy matekoltad ki???

05-30-2007, 16:57
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
|
nah ezért nem kell itt kimatekolni... az eddigi értelmes verziokba nem igazán van ilyen, mert a 25%-osnál ott az van hogy a szövi és a leütött tag között ugyanakkora marad a különbség bármit is csinál, így ez nem jó, mert mindig csak felfedezéssel lehet korrigálni sztem. az én verziomban, sem tudnak senkit se gyorsan vissza fel huzni melléd anélkül hogy ne lépjen meg legalább az egyik hadis, ami meg megint csak neked kedvez 

05-31-2007, 21:42
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
nah ezért nem kell itt kimatekolni... az eddigi értelmes verziokba nem igazán van ilyen, mert a 25%-osnál ott az van hogy a szövi és a leütött tag között ugyanakkora marad a különbség bármit is csinál, így ez nem jó, mert mindig csak felfedezéssel lehet korrigálni sztem. az én verziomban, sem tudnak senkit se gyorsan vissza fel huzni melléd anélkül hogy ne lépjen meg legalább az egyik hadis, ami meg megint csak neked kedvez 
|
Miért baj az, ha a leütött varis 20 kör múlva éri be a szövit? Nekem tetszik a fedezés, nem akarom feleslegessé se tenni, csupán annyit szeretnék, hogy a szövi együtt haladjon ahogy egy szövinek illik. Ha leütnek valakit, a többi majd megvárja...
|

05-31-2007, 22:29
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Miért baj az, ha a leütött varis 20 kör múlva éri be a szövit? Nekem tetszik a fedezés, nem akarom feleslegessé se tenni, csupán annyit szeretnék, hogy a szövi együtt haladjon ahogy egy szövinek illik. Ha leütnek valakit, a többi majd megvárja...
|
Ezzel teljesen egyetértek, csak azzal nem hogy vki akár a negyedénél is többet kaphasson

06-06-2007, 11:03
|
Junior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Nem tetszik
Sajnálom, de nem értek egyet már az alapindok feltételezett súlyával sem, ami nagyjából így hangzik, hogy egy jól szervezett szövinek így könnyebb együtt maradni, és ezért lenne fontos a rugalmasabb vagy egyenlőbb földosztás.
Én eddig úgy láttam, hogy egy jól szervezett szövi a jelenlegi szabályok mellett is együtt tud maradni, ha akar. A változtatási javaslatok többsége éppen azt segíti elő, hogy egy rosszul (kevésbé jól-) szervezett szövi is könnyebben együtt maradjon.
Én szeretem, ha érezhető különbség van jó és rossz (vagy legyen jó és jobb  ) játékos/szövi között. Úgy hamarabb eldőlnek a dolgok. (Akár nyertes, akár vesztes vagyok, mindenképpen előnyösebb a gyorsabb befejezés.)
Wand példája szöviszintre vetítve azt jelenti, hogy egy szöviháborúban hiába kapják le az egyik tagot, "könnyebben" egységben marad (vagy egybe hozható) az áldozat szövije is. Ha a jó és a jobb közötti különbség nem jön ki élesebben, a háború elhúzódik (tartalék fogy, stb.).
Általánosságban gondolom, de a konkrét esetre is igaznak tartom: minden olyan szabály, ami azt eredményezi, hogy "nehéz" legyen elérni egy "ideális" állapotot, az jó. Mert a jobbaknak jobban fog sikerülni.
És a konkrét példa nem irreális nehézségről szól. A szövetség egyben tartása nem lett nehezebb az évek során az alsóbb szinteken.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|