|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-29-2007, 13:41
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Hopsz, erről a témáról egész elfeledkeztem 
Most épp nincs ötletem, de Arra topicjához hasonlóan ha feldobtok párat, szívesen írok ki szavazást 
|

05-29-2007, 15:15
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Hogyhogy melyik miatt? A téma erről szól:
|
Igen ez volt az első post, de utána volt egy halom másik ötlet is. Közben meg tetszik, nem tetszik, ja nem is ezt akartam akkor ellenzem, igy már más akk támogatom, Ati ezt biztos elvetné stb. Így nem volt egészen tiszta.
|

05-29-2007, 15:16
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Hopsz, erről a témáról egész elfeledkeztem 
Most épp nincs ötletem, de Arra topicjához hasonlóan ha feldobtok párat, szívesen írok ki szavazást 
|
Sztem minden jó ahogy van, az érdeklődést elnézve nem sok ötletet fogsz hallani : )
|

05-29-2007, 15:45
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Egyrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ne kapjon vki nagyságrendekkel nagyobb zsákmányt, mint amekkora segítséget küldött, másrészt viszont miért ne kaphatna többet, ha mondjuk a hadis úgylátja,hogy inkább a varisnak hagyja a földet?
szal tudom egy kicsit ez komplikált, de milenne, ha a segítő sereg arányában kapna földet a szövi és ezen túlmenően még egy bizonyos sugarú körben ezt lehetne változtatni (modjuk a támadó állíthatna rajta)./?/
pl ha vki hívott segítséget és ez az ő seregének a 15 % -a akkor a segítő kapjon 15%-ot vagy a támadó állíthassa ezt plusz-mínusz 5%-kal...10 és 20 között
végig olvastam a topikot nagyjából, és ez egy kompromisszumnak tűnik, de lehet, hogy bonyolult, vagy nincs értelme.
(a hozzávalók már külön külön mind előkerültek a témában)
|

05-29-2007, 15:56
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kancsendzönga
Egyrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ne kapjon vki nagyságrendekkel nagyobb zsákmányt, mint amekkora segítséget küldött, másrészt viszont miért ne kaphatna többet, ha mondjuk a hadis úgylátja,hogy inkább a varisnak hagyja a földet?
szal tudom egy kicsit ez komplikált, de milenne, ha a segítő sereg arányában kapna földet a szövi és ezen túlmenően még egy bizonyos sugarú körben ezt lehetne változtatni (modjuk a támadó állíthatna rajta)./?/
pl ha vki hívott segítséget és ez az ő seregének a 15 % -a akkor a segítő kapjon 15%-ot vagy a támadó állíthassa ezt plusz-mínusz 5%-kal...10 és 20 között
végig olvastam a topikot nagyjából, és ez egy kompromisszumnak tűnik, de lehet, hogy bonyolult, vagy nincs értelme.
(a hozzávalók már külön külön mind előkerültek a témában)
|
Sztem ezt még gondold át.... 3hadisnál a támadó ori viszi a saját seregének 2x50%-át vagyis 2x 50% a segitő akkor a támadó nem is kap földet vagy mi???   amúgy meg ezzel a támadó sereg arányához kötéssel nem hogy könnyitenétek a tolisok/varisok dolgát hanem éppenhogy mégjobban leszakadnának. megnézném hogy egy élezett tolis mikor tart majd annyi elitet vagy lovat hogy 3hekinél többet részesüljön. ez semmi kompromisszum.
én azt javaslom hogy a támadó ori kapja a föld40%-át és a maradák 60%-ot pedig beállithatná hogy mekkora %-ban részesedjenek. persze lenne szélső érték.
Ez nem olyan sokat növelne a mostani helyzeten, mert most ha jól számoltam kerek 50%át kapta a támadó a földnek a maradék 3 szövitag pedig 16,6666*%-ot,
ha ütünk 100hekit akkor most:
49 heki a támadóé
3*17 heki a szövié
az ötletem szerint meg (ha nincs állitva semmi)
40heki a támadóé
3*20heki a szövié
és mondjuk úgy lenne hogy maximum 50%ot kaphatna a fentmaradóból 1 szövitag de minimum 20%-ot
vagyis itt egy szövitag max 30hekit kaphat, de nem kaphatna 2 szövitag is ennyit, magyarul a legszélsőségesebb elosztásban is 30-24-12 hekit kaphatnának a szövitagok.
kiegésziteném annyival a dolgot, hogyha nem add ki 100%ot az osztásnál a beállitás akkor a támadó ország viszi a fentmaradó részt is.
Last edited by Kutyuleee; 05-29-2007 at 16:08..
|

05-29-2007, 16:13
|
Senior Member
|
|
|
|
Az én eredeti javaslatom az volt, hogy a csatában részt vevő tagok egyenlő arányban részesüljenek a földből. Azaz 4 fős szövi ütt 100 hekit, akkor mindenkinek 25 heki jut. Ezt azóta rengetegen leszavazták 
|

05-29-2007, 16:23
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Az én eredeti javaslatom az volt, hogy a csatában részt vevő tagok egyenlő arányban részesüljenek a földből. Azaz 4 fős szövi ütt 100 hekit, akkor mindenkinek 25 heki jut. Ezt azóta rengetegen leszavazták 
|
Ahogy én is, az már nagyon abszurd:P
Amúgy az elöző számitásaim annyival egésziteném ki, hogy ezek csak arra vonatkoztak ha 3szövi is segit nekem. egyéb esetekben úgy gondoltam hogy az otthon hagyott szövi része szintén a támadónak jár mint a kihagyott %is.
amúgy pedig az ötletem 2része külön is 1-1 javaslat
-mert összesen 10%al megemelnénk a szövik részesedését
-és állitható lenne a részesedés 50-20%között.

05-29-2007, 20:16
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Sztem ezt még gondold át.... 3hadisnál a támadó ori viszi a saját seregének 2x50%-át vagyis 2x 50% a segitő akkor a támadó nem is kap földet vagy mi???   amúgy meg ezzel a támadó sereg arányához kötéssel nem hogy könnyitenétek a tolisok/varisok dolgát hanem éppenhogy mégjobban leszakadnának. megnézném hogy egy élezett tolis mikor tart majd annyi elitet vagy lovat hogy 3hekinél többet részesüljön. ez semmi kompromisszum.
|
huh igaz, kifelejtettem pár dolgot  , ideírom, de nem azért, hogy most még vitatkozzak, csak, hogy nemaradjon ekkora hülyeség:
természetesen lenne minimum és maximum megszabva, és lehet a százalékot úgy számolni, hogy 100% az ami az összes támadó egység segítségekkel, így segítő max 33% (+5%) ot kaphatna és minimumm mondjuk nemtudommennyit, pl 15% (-5%)-ot és mondjuk 4 hadisnál rosszesetben a támadó 40%ot kap (bár akár 25% is lehet belőle az 5%-okkal) szal ez még mindig kevés lenne, de a konkrét mszámérték még mindegy
|

05-29-2007, 20:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kancsendzönga
huh igaz, kifelejtettem pár dolgot  , ideírom, de nem azért, hogy most még vitatkozzak, csak, hogy nemaradjon ekkora hülyeség:
természetesen lenne minimum és maximum megszabva, és lehet a százalékot úgy számolni, hogy 100% az ami az összes támadó egység segítségekkel, így segítő max 33% (+5%) ot kaphatna és minimumm mondjuk nemtudommennyit, pl 15% (-5%)-ot és mondjuk 4 hadisnál rosszesetben a támadó 40%ot kap (bár akár 25% is lehet belőle az 5%-okkal) szal ez még mindig kevés lenne, de a konkrét mszámérték még mindegy
|
Értem én hogy villanymotor 
De nekem az a problémám hogy a téma elsősorban amiatt indult,hogy nehezen tudnak együtt haladni a szövik, ezzel a felvetéseddel viszont még mindig nehezitenéd a dolgokat a mostanihoz képest.
mert egy tipikus 2hadi 1vari 1 toli felállásban vigyünk 100 hekit
tied a sereg 60%-a a másik hadisé a 30% és mondjuk 5-5%-ot kiköhög a tolis,varis ha tartanak bent támadó egységeket is.
így hozna mondjuk 30+5%-al a másik hadis 35hekit
a tolis varis hozna az 5+5%-al 10-10hekit
te meg hoznál 45hekit, de itt mindenkinek van a +5%...
a mostani rendszerben te hozol 49hekit és 17-17-17hekit a többiek, te alig hoznál 4hekivel kevesebbet mint most, viszont a másik hadis megintcsak többet és a tolisotok meg a varisotok semmit, és ez még az a szituáció amikor tudnak tartani támadó egységeket...
vagyis eredmény képpen szétszakadna a szövi, mert a 2hadis mindig előrébb járna. a mostani rendszerben legalább az 1ik hadis annyit kap mint ők és lejjebb marad, ezen semmikép sem kéne változtatni

05-29-2007, 21:53
|
Senior Member
|
|
|
|
Visszaolvastam az egészet. Vannak igen jó érvek az alapötlet ellen, de én kitartok mellette.
Előnyei:
1: Egyszerű. Nincs az a kezdő aki ha olvassa a súgóban, ne értené meg elsőre is. A magam részéről sose szerettem a túlbonyolított megoldásokat.
2: A szövi együtt maradhat, nem támadnak háború közben szakadékok a tagok között, hacsak valaki le nem üti egyik-másikat 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|