|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-29-2007, 16:45
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Egyrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ne kapjon vki nagyságrendekkel nagyobb zsákmányt, mint amekkora segítséget küldött, másrészt viszont miért ne kaphatna többet, ha mondjuk a hadis úgylátja,hogy inkább a varisnak hagyja a földet?
szal tudom egy kicsit ez komplikált, de milenne, ha a segítő sereg arányában kapna földet a szövi és ezen túlmenően még egy bizonyos sugarú körben ezt lehetne változtatni (modjuk a támadó állíthatna rajta)./?/
pl ha vki hívott segítséget és ez az ő seregének a 15 % -a akkor a segítő kapjon 15%-ot vagy a támadó állíthassa ezt plusz-mínusz 5%-kal...10 és 20 között
végig olvastam a topikot nagyjából, és ez egy kompromisszumnak tűnik, de lehet, hogy bonyolult, vagy nincs értelme.
(a hozzávalók már külön külön mind előkerültek a témában)
|

05-29-2007, 16:56
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kancsendzönga
Egyrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ne kapjon vki nagyságrendekkel nagyobb zsákmányt, mint amekkora segítséget küldött, másrészt viszont miért ne kaphatna többet, ha mondjuk a hadis úgylátja,hogy inkább a varisnak hagyja a földet?
szal tudom egy kicsit ez komplikált, de milenne, ha a segítő sereg arányában kapna földet a szövi és ezen túlmenően még egy bizonyos sugarú körben ezt lehetne változtatni (modjuk a támadó állíthatna rajta)./?/
pl ha vki hívott segítséget és ez az ő seregének a 15 % -a akkor a segítő kapjon 15%-ot vagy a támadó állíthassa ezt plusz-mínusz 5%-kal...10 és 20 között
végig olvastam a topikot nagyjából, és ez egy kompromisszumnak tűnik, de lehet, hogy bonyolult, vagy nincs értelme.
(a hozzávalók már külön külön mind előkerültek a témában)
|
Sztem ezt még gondold át.... 3hadisnál a támadó ori viszi a saját seregének 2x50%-át vagyis 2x 50% a segitő akkor a támadó nem is kap földet vagy mi???   amúgy meg ezzel a támadó sereg arányához kötéssel nem hogy könnyitenétek a tolisok/varisok dolgát hanem éppenhogy mégjobban leszakadnának. megnézném hogy egy élezett tolis mikor tart majd annyi elitet vagy lovat hogy 3hekinél többet részesüljön. ez semmi kompromisszum.
én azt javaslom hogy a támadó ori kapja a föld40%-át és a maradák 60%-ot pedig beállithatná hogy mekkora %-ban részesedjenek. persze lenne szélső érték.
Ez nem olyan sokat növelne a mostani helyzeten, mert most ha jól számoltam kerek 50%át kapta a támadó a földnek a maradék 3 szövitag pedig 16,6666*%-ot,
ha ütünk 100hekit akkor most:
49 heki a támadóé
3*17 heki a szövié
az ötletem szerint meg (ha nincs állitva semmi)
40heki a támadóé
3*20heki a szövié
és mondjuk úgy lenne hogy maximum 50%ot kaphatna a fentmaradóból 1 szövitag de minimum 20%-ot
vagyis itt egy szövitag max 30hekit kaphat, de nem kaphatna 2 szövitag is ennyit, magyarul a legszélsőségesebb elosztásban is 30-24-12 hekit kaphatnának a szövitagok.
kiegésziteném annyival a dolgot, hogyha nem add ki 100%ot az osztásnál a beállitás akkor a támadó ország viszi a fentmaradó részt is.
Last edited by Kutyuleee; 05-29-2007 at 17:08..
|

05-29-2007, 17:13
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Az én eredeti javaslatom az volt, hogy a csatában részt vevő tagok egyenlő arányban részesüljenek a földből. Azaz 4 fős szövi ütt 100 hekit, akkor mindenkinek 25 heki jut. Ezt azóta rengetegen leszavazták 
|

05-29-2007, 17:23
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Az én eredeti javaslatom az volt, hogy a csatában részt vevő tagok egyenlő arányban részesüljenek a földből. Azaz 4 fős szövi ütt 100 hekit, akkor mindenkinek 25 heki jut. Ezt azóta rengetegen leszavazták 
|
Ahogy én is, az már nagyon abszurd:P
Amúgy az elöző számitásaim annyival egésziteném ki, hogy ezek csak arra vonatkoztak ha 3szövi is segit nekem. egyéb esetekben úgy gondoltam hogy az otthon hagyott szövi része szintén a támadónak jár mint a kihagyott %is.
amúgy pedig az ötletem 2része külön is 1-1 javaslat
-mert összesen 10%al megemelnénk a szövik részesedését
-és állitható lenne a részesedés 50-20%között.

05-29-2007, 21:16
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Sztem ezt még gondold át.... 3hadisnál a támadó ori viszi a saját seregének 2x50%-át vagyis 2x 50% a segitő akkor a támadó nem is kap földet vagy mi???   amúgy meg ezzel a támadó sereg arányához kötéssel nem hogy könnyitenétek a tolisok/varisok dolgát hanem éppenhogy mégjobban leszakadnának. megnézném hogy egy élezett tolis mikor tart majd annyi elitet vagy lovat hogy 3hekinél többet részesüljön. ez semmi kompromisszum.
|
huh igaz, kifelejtettem pár dolgot  , ideírom, de nem azért, hogy most még vitatkozzak, csak, hogy nemaradjon ekkora hülyeség:
természetesen lenne minimum és maximum megszabva, és lehet a százalékot úgy számolni, hogy 100% az ami az összes támadó egység segítségekkel, így segítő max 33% (+5%) ot kaphatna és minimumm mondjuk nemtudommennyit, pl 15% (-5%)-ot és mondjuk 4 hadisnál rosszesetben a támadó 40%ot kap (bár akár 25% is lehet belőle az 5%-okkal) szal ez még mindig kevés lenne, de a konkrét mszámérték még mindegy
|

05-29-2007, 21:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kancsendzönga
huh igaz, kifelejtettem pár dolgot  , ideírom, de nem azért, hogy most még vitatkozzak, csak, hogy nemaradjon ekkora hülyeség:
természetesen lenne minimum és maximum megszabva, és lehet a százalékot úgy számolni, hogy 100% az ami az összes támadó egység segítségekkel, így segítő max 33% (+5%) ot kaphatna és minimumm mondjuk nemtudommennyit, pl 15% (-5%)-ot és mondjuk 4 hadisnál rosszesetben a támadó 40%ot kap (bár akár 25% is lehet belőle az 5%-okkal) szal ez még mindig kevés lenne, de a konkrét mszámérték még mindegy
|
Értem én hogy villanymotor 
De nekem az a problémám hogy a téma elsősorban amiatt indult,hogy nehezen tudnak együtt haladni a szövik, ezzel a felvetéseddel viszont még mindig nehezitenéd a dolgokat a mostanihoz képest.
mert egy tipikus 2hadi 1vari 1 toli felállásban vigyünk 100 hekit
tied a sereg 60%-a a másik hadisé a 30% és mondjuk 5-5%-ot kiköhög a tolis,varis ha tartanak bent támadó egységeket is.
így hozna mondjuk 30+5%-al a másik hadis 35hekit
a tolis varis hozna az 5+5%-al 10-10hekit
te meg hoznál 45hekit, de itt mindenkinek van a +5%...
a mostani rendszerben te hozol 49hekit és 17-17-17hekit a többiek, te alig hoznál 4hekivel kevesebbet mint most, viszont a másik hadis megintcsak többet és a tolisotok meg a varisotok semmit, és ez még az a szituáció amikor tudnak tartani támadó egységeket...
vagyis eredmény képpen szétszakadna a szövi, mert a 2hadis mindig előrébb járna. a mostani rendszerben legalább az 1ik hadis annyit kap mint ők és lejjebb marad, ezen semmikép sem kéne változtatni

05-29-2007, 22:53
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Visszaolvastam az egészet. Vannak igen jó érvek az alapötlet ellen, de én kitartok mellette.
Előnyei:
1: Egyszerű. Nincs az a kezdő aki ha olvassa a súgóban, ne értené meg elsőre is. A magam részéről sose szerettem a túlbonyolított megoldásokat.
2: A szövi együtt maradhat, nem támadnak háború közben szakadékok a tagok között, hacsak valaki le nem üti egyik-másikat 
|

05-30-2007, 00:47
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Visszaolvastam az egészet. Vannak igen jó érvek az alapötlet ellen, de én kitartok mellette.
Előnyei:
1: Egyszerű. Nincs az a kezdő aki ha olvassa a súgóban, ne értené meg elsőre is. A magam részéről sose szerettem a túlbonyolított megoldásokat.
|
Ehez nincs kommentárom mert ez egy egyszerü érthető és elfogadható indok
Quote:
2: A szövi együtt maradhat, nem támadnak háború közben szakadékok a tagok között, hacsak valaki le nem üti egyik-másikat 
|
itt pedig a kulcsszó a hacsak, ritka hogy egy szöviről egyszerre vernének le földet márpedig ebben az esetben jóval nehezebb dolga lenne visszajönnie, mert vagy fedez egyet,ami nem a legolcsobb mulattság beépitéssel együtt egy jó pár csopiban, vagy kénytelen egyedül beütni valakit, amivel kockáztatja hogy a távol lévő szövik miatt a hiénák még lejjebb tessékelik, a mostani rendszerben azért megvan az hogy felzárkozhasson a többiekhez
2-3ütéssel úgyhogy szövi sereggel megy.
ez az én ötletemben is megmaradna így a felzárkózás úgyanúgy könnyebben megoldható.
az együtt haladás is megoldhatóbb lenne (csak hogy kész számokkal igazoljam ezt, nehogy valaki is azzal vádaskodjon hogy nincs utána számolva)
adott a tipikus 2hasi 1 vari 1 toli szövi. haladásnál általában mind 2 hadi földel 1-et 1et
nah most ha ütnek 2*100hekit
támadó (hadi1) 40%ot hoz =40heki
segitség(hadi2) 20%-a a szövinek jutónak=12heki
a toli vari pedig 40-40%=24-24heki
2.ütésnél
támadó (hadi2) 40%ot hoz =40heki
segitség(hadi1) 20%-a a szövinek jutónak=12heki
a toli vari pedig 40-40%=24-24heki
így hadi1 hoz 40+12=52hekit
hadi2 hoz 12+40=52hekit
tolis és a varis pedig hoz 48-48hekit
vagyis 4heki eltérés ami számomra tökéletesen engedi az együtt haladást.
emellett ha az egyik hadis lemarad könnyedén vissza üti magát szövivel hogy kevesebbet kapnak a szövik.
Emellett akik azt állitják hogy a fedezés fölöslegessé válna a tolisnak varisnak gondolkodjanak már el. kiket szoktak legygyakrabban leföldelni??? hát őket, viszont ha őket ütik le csakis fedezéssel vagy hiénázással tudnak visszajönni a többihez de hiénázásnál ugyanúgy ők is prédává válhatnak elég könnyen...

05-30-2007, 08:54
|
 |
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Nekem az elosztás beállításával kapcsolatban lenne ötletem. Jelenleg négyfős támadás esetén a támadó ország kapja a foglalt föld 50%-át. A maradék kerül szétosztásra a segítségnyújtók között. Az ötlet lényege, hogy ha nem mindenkit visz magával a hadis, akkor is le lehessen venni a kapott föld arányát a négyfős támadás szintjére.
valahogy így képzelem:
4 fős támadás:
támadó:50%
segítségnyújtó ország:16,66%
3 fős támadás
segítségnyújtó országok:25-25%
2 fős támadás
segítségnyújtó ország:50%
Így el lehetne érni, hogy a tolis, varis is ugyanannyit kapjon a foglalt földből, mint a hadis, de akkor a másik hadistól nem lehetne egységet vinni. Együtt haladna a szövetség, de meg kéne hozni érte az áldozatot.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|