|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

05-27-2007, 19:08
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
1. klánraktár, gyakorlatilag a nyersi és a taki piacod, egész nap nyitva lenne
2. lehettek akár 10-en is, feltételezhető hogy több a távolbanézés mint egy 4-fős szöviben.
3. a pénz útja nem, két három kör, vagy nem 120kör, hanem azonnal kaphatsz a szöviktöl pénzt, ez könyebbé eszi a sereg a cserét.
4. nagyobb hektár, nagyobb földfoglalás, igaz ez oda vissza él.
fellépsz 3 szöviddel, nem full pénzel, de van nálatok némi kp, nem 2400-on, csak 2000 hektáron léptetek. Mind a 4-en csak top30-at akartok és utánna fordultok.
Én csinálnék négy gnómot, megcsináltok egy klánt, klánrakit bele, 3-an full defensivre áltok be, házat és tanyát picit többet is raktok az oriba mint kellene, a 4. tag hadira épül, és a másk három támogatásával elindul felfelé kb 1700-1800hekit kell ütnie, ez jó esetben meg van 10-15ütésböl. Valóban rá kell szánnod egy hetet, de egy hét alatt, legyen két hét feljuthatsz a top 30-ba, ahol te épülsz át defensiv termelgetősre és egy másik szövid veszi fel a hadi figurát, neki két kicsi és egy nagyobb ori termel már és igy tovább.
Amig egy támad, addig a másik három katonát és gabonát termel, piacozik, mert lehet és keresni is lehet a piacon, ha nagy országok neki állnak csatázni, óriási pénzeket lehet keresni, mert mindennek fel megy az ára.
A B-ben ha kicsit termelgewttek is, szerintem vidáman összehoztok orinként 1-2milliárdot, ami nem is oylan kevés ha nem más a cél mint a top30-ba jutás.
Szerintem könyebb, mert a klánraki segitségével támo9gatjátok egymást. Akár töben is és nem kell egymás két körös közelségében maradni a szövetségnek ahoz hogy a szövijei hatékonyan tudják támogatni az előre haladását.
|
Ez a forgatókönyv nagyon tetszik, de szerintem sose valósul meg. Ha fellép 4 ilyen friss husi 1A-ba, és nem tudják mi a dörgés, holtbiztos, hogy nem e szerint játszanak. Ha meg belépnek egy tapasztalabbhoz, akkor meg a tapasztaltabb nem 2k hekin fog állni, tehát módosul a program. Jó esetben az öreg rókának van elég meggyőző ereje ehhez, de sztm nem sok ilyen van.
----
A gyakoribb távolnézés igaz (lehet). Nem ilyen mértékű hátrány, de szintén létező, hogy egymásnak ugyebár TK-t nem nyithatnak a tagok.
A klánraktár is tényleg jó dolog. Főleg a seregcserénél.
Az éheztetésnél viszont ne felejtsük el, hogy hozzátartozik a táplálás is. Amennyivel erősebb lesz a TF ori, annyival gyengébbek lesznek a tsai. Nem csak az igaz, hogy a TF kolléga könnyebben tud ütni, hanem az is, hogy a szövisei könnyebben üthetők.
Itt bejöhet mondjuk, amit mondtak hogy 4 szintig csak gyűjtés van, aztán meg költekezés. De ez alapján kéne egy szint nehézségét megítélni? És ha azt mondom, hogy alsó 3 szinten gyűjtés van, 2B-ben meg intenzív költekezés (mert mondjuk vki onnét fordul), akkor a 2B a legkönnyebb a 4-2 szintek közül? 
Ami miatt az 1A sztm nehezebb, az az, hogy hogy a szövetségesek nem küldözgethetnek egymásnak ill egymás csatáiba seregeket. Ez gyakran a támadóerő megduplázását jelenti 2B-ben, tehát nem hiszem h elhanyagolható volna.
Ezen kívül ami nehezítés, hogy kevesebb a gyenge, tévelygő ori. Akiket bűntetlenül lehet földelni. Továbbá kevesebb az ütés, hiénázni tehát szintén kevésbé lehet.
----
Azt hiszem a további indulatok elkerülése végett nem ártana tisztáznom, hogy én nem kívánom az 1A-ból a fordulás könnyítését. Nagyon jól van az úgy, ahogy most van.
Csak azon ütközöm meg, hogy könnyűnek, hovatovább könnyebbnek kiáltjátok ki, mint a lentebbi szinteket.
Last edited by Princ; 05-27-2007 at 19:16..
Reason: kiegészítés
|

05-27-2007, 19:25
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Ez a forgatókönyv nagyon tetszik, de szerintem sose valósul meg. Ha fellép 4 ilyen friss husi 1A-ba, és nem tudják mi a dörgés, holtbiztos, hogy nem e szerint játszanak. Ha meg belépnek egy tapasztalabbhoz, akkor meg a tapasztaltabb nem 2k hekin fog állni, tehát módosul a program. Jó esetben az öreg rókának van elég meggyőző ereje ehhez, de sztm nem sok ilyen van.
----
A gyakoribb távolnézés igaz (lehet). Nem ilyen mértékű hátrány, de szintén létező, hogy egymásnak ugyebár TK-t nem nyithatnak a tagok.
A klánraktár is tényleg jó dolog. Főleg a seregcserénél.
Az éheztetésnél viszont ne felejtsük el, hogy hozzátartozik a táplálás is. Amennyivel erősebb lesz a TF ori, annyival gyengébbek lesznek a tsai. Nem csak az igaz, hogy a TF kolléga könnyebben tud ütni, hanem az is, hogy a szövisei könnyebben üthetők.
Itt bejöhet mondjuk, amit mondtak hogy 4 szintig csak gyűjtés van, aztán meg költekezés. De ez alapján kéne egy szint nehézségét megítélni? És ha azt mondom, hogy alsó 3 szinten gyűjtés van, 2B-ben meg intenzív költekezés (mert mondjuk vki onnét fordul), akkor a 2B a legkönnyebb a 4-2 szintek közül? 
Ami miatt az 1A sztm nehezebb, az az, hogy hogy a szövetségesek nem küldözgethetnek egymásnak ill egymás csatáiba seregeket. Ez gyakran a támadóerő megduplázását jelenti 2B-ben, tehát nem hiszem h elhanyagolható volna.
Ezen kívül ami nehezítés, hogy kevesebb a gyenge, tévelygő ori. Akiket bűntetlenül lehet földelni. Továbbá kevesebb az ütés, hiénázni tehát szintén kevésbé lehet.
----
Azt hiszem a további indulatok elkerülése végett nem ártana tisztáznom, hogy én nem kívánom az 1A-ból a fordulás könnyítését. Nagyon jól van az úgy, ahogy most van.
Csak azon ütközöm meg, hogy könnyűnek, hovatovább könnyebbnek kiáltjátok ki, mint a lentebbi szinteket.
|
Sereget valóban nem lehet vinni a támadáshoz, de az ellen se tud bekérni a szöviktöl.
Ami a termelőt illeti, egy gnóm jó katmorállal tud oylan védelmet csinálni még a tanyák mellett is ami nem teszi ugyan beüthetetlenné, de nem fogja akárkinek a földet oda adni.
A termelő tarthat bent full sereget is, ha azokban a napszakokban mikor aktivan gép előtt van kirakja az egységeti a piacra és a gabona túltermelésével már is a klánrakit tölti.
Gyulaword (#79796)
Last edited by Gyula; 05-28-2007 at 09:39..
|

05-27-2007, 19:40
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
Sereget valóban nem lehet vinni a támadáshoz, de az ellen se tud bekérni a szöviktöl.
Ami a termelőt illeti, egy gnóm jó katmorállal tud oylan védelmet csinálni még a tanyák mellett is ami nem teszi ugyan beüthetetlenné, de nem fogja akárkine ka földet oda adni.
A termelő tarthat bent full sereget is, ha azokban a napszakokban mikor aktivan gép előtt van kirakja az egységeti a piacra és a gabona túltermelésével már is a klánrakit tölti.
|
Helpet jóval ritkábban hívnak védeni a szövik egymástól, mint támadni.
Ha a termelés úgy megy, hogy legyenek olyan napszakok, mikor vki gép előtt ül, avagy meg legyen szervezve hogy ki figyel, az máris egy plusz nehézség. Például a 3G-vel szemben, ahol az ilyen követelmény/szükséglet kifejezetten ritka.
----
Egyébként ha egyesek valóban olyan nagyon rühellik az 1A-t, én nem állnék a kis kék számuk útjába, ha azt mondjuk 2B top1% elérésével tudnák megszerezni. Így lehet h följebb tolódna a határ a jelenlegi kb 2440 hekinél. Kialakulna ott is érdemi játék, és persze az A és B topja egymást pocskondiázná.. zajlana az élet. 
Last edited by Princ; 05-27-2007 at 20:04..
|

05-27-2007, 23:53
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Helpet jóval ritkábban hívnak védeni a szövik egymástól, mint támadni.
Ha a termelés úgy megy, hogy legyenek olyan napszakok, mikor vki gép előtt ül, avagy meg legyen szervezve hogy ki figyel, az máris egy plusz nehézség. Például a 3G-vel szemben, ahol az ilyen követelmény/szükséglet kifejezetten ritka.
----
Egyébként ha egyesek valóban olyan nagyon rühellik az 1A-t, én nem állnék a kis kék számuk útjába, ha azt mondjuk 2B top1% elérésével tudnák megszerezni. Így lehet h följebb tolódna a határ a jelenlegi kb 2440 hekinél. Kialakulna ott is érdemi játék, és persze az A és B topja egymást pocskondiázná.. zajlana az élet. 
|
Háborúban én védeni és támadni egyaránt kihasználom a help lehetőségét.
A-ban nem csak termeléskor, hanem mindig célszerű megszervezni a figyelést.
Az A top30% lényegesen könnyebb a B top 1%ánál szerintem, ráadásul erre már be van vezetve szabály, mégpedig a kékszámosok tekintetében.
És végezetül, nem nagyon értem ezt az egész topicot. Alapvető dilemma, hogy napi kevés belépés mellett, mégis miképpen akarjátok élvezetesebbé tenni a játékot? Akik sokat vannak, azoknak rendszerint pörög a játék, és mint lentebb, itt is előnyben vannak a keveset belépőkkel szemben.
|

05-28-2007, 09:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
És végezetül, nem nagyon értem ezt az egész topicot. Alapvető dilemma, hogy napi kevés belépés mellett, mégis miképpen akarjátok élvezetesebbé tenni a játékot? Akik sokat vannak, azoknak rendszerint pörög a játék, és mint lentebb, itt is előnyben vannak a keveset belépőkkel szemben.
|
Ezzel értek én is egyet,h a síráscélja mi is pontosan azt nem tudják megfogalmazni az emberek csak sírnak egy sort....
és 2400hekiröl felfedezve 6fös klán 4honap alatt feljutott,ezzel kel lszámolni nem azzal h nem jártszok de már kék5ösöm van....szal sírást abba hagyni és menni távot nézni meg ütni 
|

05-28-2007, 10:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Háborúban én védeni és támadni egyaránt kihasználom a help lehetőségét.
|
Sokkal több esetben vannak szingli ütések, mint háborúk. Ezeknél az áldozat nyilván nem hív be szövihelpet.
Quote:
A-ban nem csak termeléskor, hanem mindig célszerű megszervezni a figyelést.
|
Akkor nem csak termeléskor, hanem mindig fennáll az, hogy 1A-ban többet kell teljesíteni/gépnél lenni mint máshol, a sima boldoguláshoz.
Quote:
Az A top30% lényegesen könnyebb a B top 1%ánál szerintem, ráadásul erre már be van vezetve szabály, mégpedig a kékszámosok tekintetében.
|
Tehát sztd aki teljesíti a B top1%-ot, az megérdemelné a kis kék számot 1A nélkül?
Quote:
|
A topic kissé hektikus, mert a címe irreális célra utal, ti h ne kelljen az 1A-ban top30%-ot elérni.
Ami miatt vsz mégis érdemes megállni egy pillanatra e mellett, az az, hogy lehetnek olyan játékosok, akik bár el tudnák érni az 1A top30%-ot, de annyira megszokták a lentebbi 4-es, zárt szöviket, hogy nem fekszik nekik az új stílus. Ez akárhogy is nézzük, kisebb kedvvel játszókat, adott esetben meg a játékosszám csökkenését okozza. Legalábbis, ha tényleg létezik egy ilyen réteg.
A zéróstart vagy új ori indítása szerintem azért nem megoldás ilyen esetben, mert az nem más, mint az általános vereség beismerése.
Last edited by Princ; 05-28-2007 at 10:52..
|

05-28-2007, 17:07
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
[color="black"]
Akkor nem csak termeléskor, hanem mindig fennáll az, hogy 1A-ban többet kell teljesíteni/gépnél lenni mint máshol, a sima boldoguláshoz.
Nem, bár attól is függ a dolog, hogy mit tekintesz sima boldogulásnak. Míg játszottam, nekem a "sima boldoguláshoz" is elég sokat kellett itt lennem...
Tehát sztd aki teljesíti a B top1%-ot, az megérdemelné a kis kék számot 1A nélkül?
Ha neked jó, hogy így forgatod a szavaimat, ám legyen.
Sokkal inkább arra gondoltam, hogy ennek az egésznek semmi haszna nem lenne, mert egy lényegesen nehezebb verziót ajánlasz fel egy könnyebb helyett azoknak akik eleve meg se próbálják, mert bár még életükben nem jártak A-ban azt azért tudják róla, hogy egészen rettenetes, és ha nem 24 órát hódozol, nem maradsz meg, sőt 24 óra mellett is csak akkor, ha tele vagy ismerőssel, és tápolnak...
A topic kissé hektikus, mert a címe irreális célra utal, ti h ne kelljen az 1A-ban top30%-ot elérni.
Ami miatt vsz mégis érdemes megállni egy pillanatra e mellett, az az, hogy lehetnek olyan játékosok, akik bár el tudnák érni az 1A top30%-ot, de annyira megszokták a lentebbi 4-es, zárt szöviket, hogy nem fekszik nekik az új stílus. Ez akárhogy is nézzük, kisebb kedvvel játszókat, adott esetben meg a játékosszám csökkenését okozza. Legalábbis, ha tényleg létezik egy ilyen réteg.
Szegények
Nem egy 4 fős klánt láttam A-ban, amiknek nem változott az összetételük. Fogadni mernék, hogy lentebb szövik voltak, és ezt megtartották fenn is. Viszotn télleg rettenetesen ki lett velük tolva a szintlépésnél. Nem hívhatnak be helpet, és nem is küldhetnek a szövetségesnek, sőt ha toliznak, akkor is minden tagnak külön kell kaput nyitnia.
Az már le van szarva, hogy mit kap ez a szövi cserébe...
1: Lehetőség egyesített támadásra, amikoris egyrészt jóval több a zsákmány mint bármi más módszerrel, és a tagok egyforma arányban részesülnek belőle.
2: Szöviraktár. Tudom, nem tényező, hogy ha sereget kell cserélned meg jön az ellen rád, nem 2 kört vársz hogy a karaván odaérjen, hanem rögtön megkapod amennyire szükséged van. Nem beszélve arról, hogy lophatatlan, támadhatatlan tartalékképzésre van lehetőséged általa, sőt a termelést is igen ügyesen be lehet osztani.
A zéróstart vagy új ori indítása szerintem azért nem megoldás ilyen esetben, mert az nem más, mint az általános vereség beismerése.
|
Ismerek valakit aki rendszeresen új orit indít, míg a szövije fordulgat. A szövinek igen szép kék számok díszelegnek a nevük mellett ( 6-7 ), neki pedig ugyanez fehérben. Nem hinném, hogy általános vereséget ismerne be vele. Na ő az, aki nem csak sír, hanem mivel neki nem tetszik az A nem játszik ott, ezzel szemben nem akar ingyen kis számot se...
|

05-28-2007, 17:08
|
Senior Member
|
|
|
|
Ehh, elég érdekes lett az előző hsz-em, azért aki ügyes, meg érdekli, az majd kilogikázza 
|

05-28-2007, 19:06
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Ehh, elég érdekes lett az előző hsz-em, azért aki ügyes, meg érdekli, az majd kilogikázza 
|
hát tényleg elég össze-visszára sikerült 
Összességében azt tudom mondani, hogy ha az 1A top30% könnyebb mint a 2B top30%, akkor az nincsen rendjén, mert minden játékban, ha az ember a következő szintre kerül, az nehezedik. Ez alól még kivételt sem tudok mondani, tehát az általatok mondottakból nekem az következik, hogy az 1A-t nehezíteni kell, mert túl könnyű.
Ha meg a két szint annyira más, hogy összehasonlítani sem lehet őket, akkor ott megint nem stimmel vmi, mert akkor meg hogy lehet hogy mindkettőt Hódítónak nevezik, de még csak nem is mérhetők egymáshoz. 
E miatt én egyelőre nem látom értelmét tovább szaporítani a szót itt, majd később vmikor még írok egy összefoglalót ide, hogy a játékosoknak mi a benyomásuk egy átlagos, tolvajlástól nem tartó hadis összetételéről lentebb, illetve ezt összevetem 1A-s analógjaikkal.
Ejh, pedig Ati nem is zárkózott el az alternatív kék szám szerzési lehetőségtől. Talán majd 1szer.. 
Last edited by Princ; 05-28-2007 at 19:09..
|

05-29-2007, 17:32
|
Senior Member
|
|
|
|
Majd egyszer olvasd el újra amit írtam
1/A top30% és 2/B top1%-ról beszéltem...
Biztos vagyok benne, hogy az A-s top30 könnyebb.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|