Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-08-2007, 13:05
Phoenix's Avatar
Phoenix Phoenix is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Saját véleményem az hogy a következő maluszokat kapják az elfek:
1, Az ártó szándékú tolvajakciókra és a haszonszerző tolvajakció is 30% malusz legyen.
2, Az ártó szándékú és mindkét célra használható (tk nyitás) ne 3% készültségcsökkentést jelentene pluszba, hanem legyen 1%.
3, Ha már ennyire békések az elfek, akkor a bányatermelést is kapják meg 100%-osan (töröljék ezt a hátrányt).

Kérem a véleményeket!

[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)

"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."

(BattleStar Galactica)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-08-2007, 13:08
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Tomas-bpm View Post
adják meg a lehetőséget azoknak akik fajt akarnak cserélni ,és az ehhez járó 3 nap védelmet...szerintem
Ez biztos jól jönne azoknak akiket most érint közvetlenül a dolog. Így is buknának rendesen az átálással, de lényegesen kevesebbet, mintha továbbra is fennt akarnák tartani a jelen formájú orijukat.
Plussz némi türelmi idő kellene nekik (mi van azokkal akik esetleg szabin vannak és nem tudnak hirtelen váltani?), vagy a legjobb talán az lenne, ha a maluszok bevezetésekor meglévő orijaikat kapnák meg fajváltáshoz.
Reply With Quote
Old 05-08-2007, 13:09
lacqa lacqa is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Tomas-bpm View Post
adják meg a lehetőséget azoknak akik fajt akarnak cserélni ,és az ehhez járó 3 nap védelmet...szerintem
ez a javaslat már napokkal ezelőtt elhangzott, továbbra is támogatnám, ha nincs jobb. (elkerülő megoldás)

de tőlem akár direktben is csökkenhetnek a maluszok valahová a korábban meglévők, és a mostani közé. (kompromisszumos megoldás)

és ha már itt tartunk, amit a leginkább támogatok, az az utoljára Xeper által felhozott javaslat, miszerint a támadó maluszok csökkenjenek egy olyan országgal szemben, aki x időn belül támadó akciót intézett az elf ellen. vagy valami hasonló megoldás. (konszenzusos megoldás)
Reply With Quote
Old 05-08-2007, 13:12
Artúr's Avatar
Artúr Artúr is offline
Member

Longevity: 93%

Sziasztok

Nem akarok újra beszálni a vitába, pláne nem a személyeskedésbe. Ami észérv lehetett azt kb tegnap estig ki lett tárgyalva. Bár szívesen olvastam volna egy-két elismert játékos véleményét is a változtatásokról (Fegya, Monro, Wand stb).

Szóval én azt mondom várjunk 1-2 hetet. Addig mindenki picit lehiggad. Nézzük meg hogy muzsikál a dolog a gyakorlatban. Aztán vizsgáljuk felül a kérdést még egyszer - okosabban mérlegelve. Bőven lehet jobb kompromisszumot találni. Csak kellően nyitotnak, empatikusnak kell lenni.
Ati úgy sem fog most rögtön visszakozni amíg nincs valami konkrét tapasztalat a dologról. Viszont remélem ha beigazolódik, hogy rossz volt az arány picit jobban figyelembe veszi az egyébként már leírt javaslatokat.

Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták kínaiul; mi realisták meg lőni.

Eladó egy kitűnő állapotban lévő II. világháborús francia karabély. Sosem lőtek vele, egyszer leejtették.
Reply With Quote
Old 05-08-2007, 13:14
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by -(0Kristóf0)- View Post
Te mindég és mindég azzal a rohadt +10%-kal jösz! És mi lett ebből, megszavaztuk hogy legyen meg az elfnek a súgóban leírt +10%.
Erre mindenki képébe bele vágjátok azt hogy 3-al jobban fáradnak a varik, 5x több rúna és hogy nem lesznek tolis elfek. Mert szerinted az felfedezgetős faj!
Mennyémá! Én jó ha minden elf orimmal 2-2x fedezgettem!
Az elf igenis tolis varis! Még akkor is ha az 1/A-ban ő a védelem meg a kajamaster! De kit érdekel most az A? Van még 4 szint amiben az elfeket határozottam megkeserítettétek! Kidobják a szövikből, és beindul a pulykavadászat! [u] [u]

Tudod mit akkor álljon vissza a régi rend! Gőzöm nem volt hogy az elf maluszokat fog kapni! És sok másnak sem!
erre csak annyit, hogy nem megszavazva lett a döntés!!! a szavazatokra Ati semmit sem ad. Atit egyedül egy dolgok érdeklik azok pedig az érvek a hozzászólásokban. nagyon nagyon sokan érveltek azzal hogy a bunker elfek ártozgatnak, meg szinte sérthetetlenül is simán tud ártani másoknak így változtatott!!! de sztem a legmegfelelöbb az lenne,hogy az Elfek malusza dinamikus legyen. akár a tornyok százéláktól mint irtam máshol, akár vmi hasonló rendszer alapon mint az autó védelem, csak nagyobb léptekkel, így a békés/békén hagyott elfek nehezen tudjanak gyújtani, varit gyilkolni, viszont akire rászálnak, annak, csökkenjen a malusz és így vissza tudjon vágni.

1 gondolat, ha tolis-varis orival voltál akkor meg a legnagyobb kamu hogy nem fedezgettél mert 5önen még meglehet csinálni a top30at de már 4-en is nehézkes így, 3.on meg végkép... vagy ha tudtál ütni, akkor nem voltál igazi tolis-varis, mert akkor egyikben se lehettél erős...

Reply With Quote
Old 05-08-2007, 13:15
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Phoenix View Post
Saját véleményem az hogy a következő maluszokat kapják az elfek:
1, Az ártó szándékú tolvajakciókra és a haszonszerző tolvajakció is 30% malusz legyen.
2, Az ártó szándékú és mindkét célra használható (tk nyitás) ne 3% készültségcsökkentést jelentene pluszba, hanem legyen 1%.
3, Ha már ennyire békések az elfek, akkor a bányatermelést is kapják meg 100%-osan (töröljék ezt a hátrányt).

Kérem a véleményeket!
4. felfedezés költségeinek csökkentése mondjuk 25%-al és a felfedezhető föld 130%. Így naggyon békések lennének sztem. (meg nem vágná őket annyira le a földvitel, ha tényleg vissza tudnák fedezni.)
Reply With Quote
Old 05-08-2007, 13:20
-(0Kristóf0)- -(0Kristóf0)- is offline
Member

vagy ha tudtál ütni, akkor nem voltál igazi tolis-varis, mert akkor egyikben se lehettél erős...[/quote]

Az elfet én mindenes fajnak használom! Legyen némi vari toli és sereg.
Annyi vari hogy a gyenge varisokat tudjam gömbözni, annyi toli hogy a gyenge orkokat tudjam lopni. Akkora sereg amivel lehet védekezni, de még lehessen támadni. Marad az aranyközépút és nem a túlspecializódás...
Reply With Quote
Old 05-08-2007, 13:21
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by VérGyöngyTyúk Z View Post
4. felfedezés költségeinek csökkentése mondjuk 25%-al és a felfedezhető föld 130%. Így naggyon békések lennének sztem. (meg nem vágná őket annyira le a földvitel, ha tényleg vissza tudnák fedezni.)
még csökkenjen 25%-al??? a felfedezhető föld 130% semmi se jelentene, túl magasra kerülne egy fedezéssel és úgyanúgy visszavernék... a 30%malusz az meg semmit se jelentene, az a 10% a mostanihoz a képest semmi... a varinál én is sokkalom 3%ot, de az 1% az meg kevés... sztem 2% már jó lenne...

Reply With Quote
Old 05-08-2007, 13:26
vulpi vulpi is offline
Junior Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ez az, ami miatt érdemi irányba nem viszem el jelenleg a témát. Majd...
Nem gondolod, hogy a "majd.." az talán később lesz?
Lehet meg kellene adni azt a lehetőséget , hogy akik elffel játszottak, még reménykedhessenek egy kis változásban! Jelenleg rengetegen csalódtak, értelmetlennek tartják az elf orijuk fenntartását, mert nem ezt választották! Fajt váltanak, törölnek stb.... Lehet 2 hét múlva azt mondod, hogy : "legyen egy kis enyhítés"... Nem lesz az már túl késő?? És vajon küldenél 1-1 bocsánatkérő levelet mindenkinek, akinek ezáltal tönkretettétek a játékát?

Nekem is lenne 1 javaslatom : Mi lenne ha csak a varizásra vagy csak a tolizásra lennének megszorítások? Így a bunkerezés mellett vagy megmarad tolis fajnak vagy varisnak! Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.
Reply With Quote
Old 05-08-2007, 13:27
Artúr's Avatar
Artúr Artúr is offline
Member

Korábban dobtam fel egy toronyszázalékkal emelkedő malusz javaslatot. Kis módosítással leírom megint:

Maradna az alap 20% zsákmány mínusz a támadó toliakcióknál. De ez növekedne a tornyok 20% fölötti százalékarányának két vagy háromszorosánál. Remélem érthető, ha nem akkor példa:

Kétszeres szorzóval:
0-20% toronynál, marad 20% a malusz.
21% toronynál, 22% malusz
....
25% toronynál, 30% malusz
....
30% toronynál, 40% malusz
...
35% toronynál, 50% malusz

Háromszoros szorzóval

0-20% toronynál, marad 20% a malussz.
21% toronynál, 23% malusz
....
25% toronynál, 35% malusz
....
30% toronynál, 50% malusz
...
35% toronynál 65% malusz

És így tovább. Minnél üthetetlenebb sereggel, annál inkább deffenzív játékra kényszerül. Ha pedig kevesebb tornyot tart 20%-nál maradna a korábban használható tolis. Ez a verzió az 1/A-ban játszó hadisok számára sem lenne olyan rossz.

Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták kínaiul; mi realisták meg lőni.

Eladó egy kitűnő állapotban lévő II. világháborús francia karabély. Sosem lőtek vele, egyszer leejtették.

Last edited by Artúr; 05-08-2007 at 13:29..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules