Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Melsik verziót támogatnád, és miért?
A súgót javítsuk a tényleges állapotoknak megfelelően. (Elf katonai védelem: 20%) 37 41.11%
Erősítsük az elf védelmét mégjobban, a súgóban leírtak szerint. (Elf katonai védelem: 30%) 53 58.89%
Voters: 90. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-25-2007, 13:26
pea pea is offline
Banned

Activity: 0%
Longevity: 94%

Nemelfek is sokan kardoskodnak 30% mellett, és fordítva is igaz.
Az meg hogy A vagy nem A, tökmindegy.
Viszont azok közül, akik amellett vannak, hogy 20% maradjon, nagyon az jön le, hogy egy részük eddig is tudta, vagy sejtette, hogy 20% volt. Persze ez kényelmes lenne nekik, ha így maradna.
Még egyszer mondom, hogy én általában orkos vagyok inkább, mint elfes, de ha 20% marad, azzal komoly hátrányba kerülnek az elfek. Nem igazán jelentett eddig egyik sem akadályt., pedig 30%-kal számoltam. Hát ezentúl még egyszerűbb lesz. Sőt, egyes óriás orijaimmal máris néhány elf ütésközelébe kerültem. Néhány apróbb változtatással, szegény azt sem fogja tudni, hogy miért vertem be, mert ugye figyelmeztetést nem kapott, hogy csak 20% a véderejéének bónusza.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 04-25-2007, 13:26
Lik-lak Lik-lak is offline
Member

Longevity: 95%
Exclamation

Quote:
Originally Posted by Arwen View Post
Örülnél ha 20-25k hekis 1/A-s oridról lehúznának 2-3000 hektárt azért, mert elírták anno a súgót?

az 1/A-s orikban nem csak 41 nap munkája van benne, hanem éveké. Ezt ne felejtsd el.
gondolom nem... ugyanakkor:

Quote:
Originally Posted by Lik-lak View Post
...az A pont aza csoport ahol mindenki gyorsreagalasu es nembirom elkepzelni, hogy akarki is ott ne hallott volna mar most errol...
azota, hogy kikerult eza tema ide a kulso forumra, eltelt nagyon sok ido, ami alatt az elfek jobban betudtak magukat vedeni. Van valaki, akit azalatt a 10-nel kevesebb kor alatt bevertek durvan? Ha igen, jelezze, ha nem, szerintem ez nem erv...
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 13:27
NoName NoName is offline
Junior Member

Longevity: 93%

Végigolvasva sokmindenkinek igazat adok, de én az elf 20%-ról 30%-ra történő emelést javaslom. A súgóhoz való igazítást.

Egyértelmű, hogy azok akik arra szavaznak, hogy ne erősödjön az elf, azok többsége tanyafree orkokkal szaladgál(értem az 1A-ban). Szóval nem akarja a sima haladását hátráltatni. Minden nézőpont kérdése. Most honnan nézzük...legyen egy faj, aki be tudja verni az elfet, vagy legyen egy faj, aki meg tudja állítani az orkot...én utóbbit tartom helyesnek. Hiszen egy tanyafree ork-ot csak akkor lehet megfogni, ha te is felálldozod a tolikat illetve varikat. Ami kockázattal jár egy elfnél. Milyen kockázattal...olvasd lentebb...

Nálam már többször is előfordult, hogy azon a 10%on múlott, és bevertek. (Természetesen jelentettem, és csak annyi válasz jött, hogy nincs semmi baj - ezek szerint mégis volt egy kis apró bökkenő, hogy nem HELYESEN volt a súgó - mérges is vagyok miatta - még szerencse, hogy ha az ember vesz a boltban valamit és látja, hogy 10 forint az árú ára, és a pénztárnál meg 10ezeret kérnek érte...szóval ez szerintem elég kicseszés volt az elfekkel szemben.) Elég kellemetlenül érintett több esetben is, mert pl minium alá estem és orim felépítese nem támadásra, hanem védekezésre volt felépítve, és felfedezni már nem tudtam, mert csak 10%ig lehet felfedezni. Szóval egy elf az a bizonyos 10% felett van, és beverik, akkor igen kellemetlenül tudja érinteni a dolog.

A másik, meg ha már úgy volt hírdetve, hogy 30% védő, akkor legyen annyi is. Az orknak is megvannak a maga búnuszai stb...ez akkor legyen tükörképe...

most hirtelen ennyi jutott eszembe...ha még lesz több, akkor szívesen kifejtem azt is.

Szóval visszatérve az érvekre. Belegondol mindenki, akkor csak magasabb hekin (úgy 6000 heki felett) erősödik a védelme, mert akkor már nem kell tolira és varira gyúrnia, hiszen ha csak védelemre erősítene, hogy a tanyafree ork ne szaladjon be hozzá, akkor a többi faj simán elverné a maga módján.
Vagyis ezalatt értem, hogy nem csak ork és elf faj van, hanem vannak más fajok is, szóval egy elfet nem csak hekire lehet berverni, hanem szét lehet varizni, vagy szét lehet tolizni, ha ezekre nem erősít, szóval nem marad annyi a védelem erősítésre.

Van aki betonvédelmet akar játszani, van aki totális átgázólósat...adjuk meg az esélyt mindegyiknek...szóval legyen az elfnél ténylegesen 30%...
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 13:30
Pax Hungaricum
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Goldy View Post
Ezen a külső segítségen inkább nem gondolkodom el...

Persze tudom hogy én vagyok a hülye már megint... nem ismerem a játékot nem látom át meg különben is mit pofázok bele...
De ész érvet még tőled sem láttam miért kell az elfnek az a 30%
A Te játéktudásodat és hozzárétésedet pl én nem vonom kétségbe, és a Tiedet is tiszteletben tartom.

De lássuk be. Akármennyi is volt valójában a védelmi bónusz.
Az a gyakorlatban 30%-nak minősült!

Lehetett volna mögötte 2975%, vagy épp 1% is. Te (és mindenki más is) 30%-al számolt volna, tehát a tényleges gyakorlati védelme 30% volt eddig is!

Mert hiába volt 20% valójában, ha te úgy ütötted, hogy beférsz a 30% fölött is, akkor a 20%-on is (logikusan) átmentél...
Tehát nem változna semmi, ha 30% lenne valójában is.

És ezt ne vedd 'lehülyézésnek', mert én nem annak szánom. Pártállás (inkább fajállás) nélkül ez így van sajnos, ahogy leírtam, illetve ahogy sokan leírták.

Ha a 20% marad, és lejavítjuk (lejavítjátok) a súgót, akkor az elfeknek igenis csökken a védelme 10%-kal!

Ismétlem: Mivel mindenki 30%-al számolt, akinek nem volt meg a támadópont értéke, az NEM ment ki, mert úgy tudta, hogy bebukja a támadást! Most viszont ki fog menni! Mert tudja, hogy most már befér!
És sajnos ez az elf fajt választók igen nagy hányadánál (természetesen nem szándékos!) félrevezetésből adódó veszteségeket fognak generálni!

Tisztelettel:
Pax Hungaricum
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 13:36
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Azóta pontosítottam, csak írás közben reagáltatok.

Én csak arra kérek mindenkit, hogy ne váltsunk át megint arra, hogy mindent az 1A-hoz igazítunk, vegyük figyelembe azokat is, akiknek nem az a céljuk, hogy ott fejlődjenek hónapokon vagy éveken át.

(és most NE váltsunk át egy "szeretem az A-t"-"nem szeretem az A-t" vitára, abból már volt elég
lentebb könnyebben beütsz bármilyen elfet, max picit átkell épiteni de azért 4en tudtok menni 1re, ha szöviben játszol... A-ban egyéni támadásnál nincs szövi segitség és egy 1személyes elf klán ellen nagyon nehéz menni...mert vagy kis orikból álltok, vagy te is 1személyes vagy... és megint ugyanott vagyunk mint egyéniben...

Reply With Quote
Old 04-25-2007, 13:37
NoName NoName is offline
Junior Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
A Te játéktudásodat és hozzárétésedet pl én nem vonom kétségbe, és a Tiedet is tiszteletben tartom.

De lássuk be. Akármennyi is volt valójában a védelmi bónusz.
Az a gyakorlatban 30%-nak minősült!

Lehetett volna mögötte 2975%, vagy épp 1% is. Te (és mindenki más is) 30%-al számolt volna, tehát a tényleges gyakorlati védelme 30% volt eddig is!

...
...
...

Tisztelettel:
Pax Hungaricum

Teljesen jól látod, én is egyetértek veled teljes mértékben.
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 13:37
Fransisco Fransisco is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by API View Post
gondolom az elfek az erősítés mellett nyüszögnek, a nemelfek meg a súgó javításán...
Szerettem volna remélni h nincs igazad, ennél "felnőttebbek" a játékosok, de úgy látom, sokan úgy reagálnak, mint a négyéves gyerekek, akik a kedvenc macijukat védelmezik. Mindkét oldalon.

Többségükben komoly, felnőtt emberek.
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 13:38
Steve Steve is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Fransisco View Post
Szerettem volna remélni h nincs igazad, ennél "felnőttebbek" a játékosok, de úgy látom, sokan úgy reagálnak, mint a négyéves gyerekek, akik a kedvenc macijukat védelmezik. Mindkét oldalon.

Franci én pölö még nem szavaztam, pedig elfes vagyok... érvek és ellenérvek vannak, ne dramatizáld túl.
Steve`sfield (#324643)
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 13:40
Pax Hungaricum
Guest

Quote:
Originally Posted by Lik-lak View Post
azota, hogy kikerult eza tema ide a kulso forumra, eltelt nagyon sok ido, ami alatt az elfek jobban betudtak magukat vedeni. Van valaki, akit azalatt a 10-nel kevesebb kor alatt bevertek durvan? Ha igen, jelezze, ha nem, szerintem ez nem erv...
Hogy ne lenne érv. Nem erről a pár óráról van szó. Hanem arról, hogy eddig is rengetegszer bevertek olyan elfet, akiről le kellett volna pattani!
Azokkal a veszteségekkel hogyan számol el az elf? Hiszen NEM hibázott! A felé jövő sereg ellen elegendő védelmet épített ki, majd mégis beverték!

Vagy épp lassú csoportban mondjuk egy elf elkezd átépülni, kb holnap éjfélkor érnek be a tornyok/barakkok, nem beszélve a 3 nap mulva beérkező íjászokról ....
Ha most azonnal elkezd íjast képezni, 20 kör. Azalatt hányszor is tudják beverni? Csak aki 2 körre van, beveri vagy 5-ször! És az csak 1 ellenség!

Akkor is kitartok a 30% mellett, ha mindenki ellenem lesz!

Tisztelettel:
Pax Hungaricum
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 13:47
Pax Hungaricum
Guest

Quote:
Originally Posted by Fransisco View Post

Csatlakozom az előttem szóló elf-tulajdonos álláspontjához.

Én _NEM_ vagyok elf!
Nem modnom meg milyen országaim vannak, és hogy hol, de NEM elfek!

És én épp a 30% mellett kardoskodom! Mert megjár nekik!

Tisztelettel:
Pax Hungaricum
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules