|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

03-27-2007, 23:14
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Nagyon teccik hogy konkrét átgondolt javaslat úgyhogy példákat is rendelsz hozzá. támogatom a koncepciót viszont annyival kiegésziteném, hogy áthidaljuk a hóhér által felvetett problémát, hogy az arány ne csökkenjen ha bekerülsz a top10%-ba.

03-27-2007, 23:31
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Nagyon teccik hogy konkrét átgondolt javaslat úgyhogy példákat is rendelsz hozzá. támogatom a koncepciót viszont annyival kiegésziteném, hogy áthidaljuk a hóhér által felvetett problémát, hogy az arány ne csökkenjen ha bekerülsz a top10%-ba.
|
nem biztos, hogy van értelme annak amit írtam, majd levezeti valaki, aki jobban át tudja gondolni.

|

03-27-2007, 23:48
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
|
Ez igy hulyeseg, akkor a top 10%ban nem tudsz szakadekokat atfedezni....

03-28-2007, 00:07
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Igazán ott lenne értelme az egésznek, lévén ott vannak a legnagyobb szakadékok...
|

03-28-2007, 09:19
|
 |
Member
|
|
|
|
A hozzászólásokból azt a következtetést vontam le, hogy ki kell egészíteni a javaslatomat egy 6. ponttal:
6. Aki nem fedezhet fel (top4 illetve elfnél top10%), annak nem csökken a felfedezési aránya.
Szerintem ez teljesen logikus kiegészítés. Ha nem használhatja fel a csökkenést, akkor ne gyűjtse előre a felfedezési kedvezményt arra az időre, amikor kiesik a topból. Ha ilyenkor is gyűjthetné, akkor kiverése esetén azonnal visszafedezhetne. Ez tényleg túl nagy előny lenne.
|

03-28-2007, 14:28
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
A hozzászólásokból azt a következtetést vontam le, hogy ki kell egészíteni a javaslatomat egy 6. ponttal:
6. Aki nem fedezhet fel (top4 illetve elfnél top10%), annak nem csökken a felfedezési aránya.
Szerintem ez teljesen logikus kiegészítés. Ha nem használhatja fel a csökkenést, akkor ne gyűjtse előre a felfedezési kedvezményt arra az időre, amikor kiesik a topból. Ha ilyenkor is gyűjthetné, akkor kiverése esetén azonnal visszafedezhetne. Ez tényleg túl nagy előny lenne.
|
Szerintem ezt a kört is lehetne tovább tágítani legalább annyira, amennyire Ákos javasolta: a topklán tagjainak ne csökkenjen a fedezési arányuk. Ez a két besorolás nem feltétlenül fedi egymást, úgyhogy akár a topklán+top4+elfek 10% felett is stagnálhatnának.

03-28-2007, 19:36
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Szerintem ezt a kört is lehetne tovább tágítani legalább annyira, amennyire Ákos javasolta: a topklán tagjainak ne csökkenjen a fedezési arányuk. Ez a két besorolás nem feltétlenül fedi egymást, úgyhogy akár a topklán+top4+elfek 10% felett is stagnálhatnának.
|
persze megint a szerencsétlen toppklánt mi??

|

03-28-2007, 19:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
|
Én ebben a kérdésben bizonytalan vagyok. A jelenlegi helyzetben gyorsabb felzárkózást biztosítana kiegészítésed, de
-egyik feltétel sem volt 1A specifikus. Ez az lenne
-el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor több, közel egyforma klán verseng az első helyért. Ilyen esetben igazságtalan lenne az elsővel szemben.
-az üldözőknek így is van előnye (ha kevesebb is) a felfedezési képlet 1.6-s hatványa miatt.
|

03-28-2007, 19:49
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Én ebben a kérdésben bizonytalan vagyok. A jelenlegi helyzetben gyorsabb felzárkózást biztosítana kiegészítésed, de
-egyik feltétel sem volt 1A specifikus. Ez az lenne
-el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor több, közel egyforma klán verseng az első helyért. Ilyen esetben igazságtalan lenne az elsővel szemben.
-az üldözőknek így is van előnye (ha kevesebb is) a felfedezési képlet 1.6-s hatványa miatt.
|
pont ezen gondolkoztam...
hogy nem csak A ban lenne értelme, hanem minden csopiban...
de hogyan?
aki a toppba van annak ne csökkenjen a fedezési rátája?
az meg az A ra nem jó... ( a többi csoportra jó szerintem )

|

03-28-2007, 21:16
|
Member
|
|
|
|
Quote:
1. Minden körben minden aktív ország felfedezési arányából levonunk annyit, hogy a felfedezési arány 1000 kör alatt 10%-t csökkenjen. (0,01%-t).
|
ez nem lenne fair, mivel egy 10000 hekis ország hamarabb "ledolgozná" a 100 heki fedezését, mint egy 1000 hekis ori. a 100 10000-nek csupán az 1%-a, ami így 100 kör alatt nullázódna, viszont 1000-nek 10%-a, amihez kell 1000 kör. ez megint sokkal jobban kedvezne a nagyobb oriknak, ami természetes módon sérti a szememet. úgy jó lenne, ha a felfedezési arány nem %-onként csökkenne, hanem körönként 1 hekivel (ez 10000-nek a 0,01%-a), így 100 heki fedezését ugyanannyi idő alatt dolgozna le egy nagy ori, mint egy kisebb.
(a bányászatos részt külön nem idézem be, oda is ez vonatkozik nagyjából)
Quote:
Így a felfedezési arány negatív is lehet, ami azt jelenti, hogy a ráta nélküli alapfelfedezést csökkenti!
(...)
5. Bármekkora is a felfedezési arány, 1 hektár felfedezésének katonaigénye nem csökkenhet 225 fő alá.
|
nem értek egyet ezzel: a minimum ráta maradjon 0%, és ne vehessen fel negatív értéket. nem kellene ennyire túlozni azért...
Quote:
|
az A-ban a 4. helyezett ki tudná játszani a dolgot. mivel 1 klánban vannak a tagok, felváltva lehetnek a 4. helynél lennebb, így tudnák csökkenteni a rátáikat...
és ugyanúgy az elfek is kijátszák a dolgot: nem fedeznek a top10%-on álló ország területéig, hanem csak néhány hekivel kevesebbet.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
Last edited by Bogár; 03-28-2007 at 22:26..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|