|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

03-11-2007, 18:55
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by bimmbimm
Az ősember a bunkója segítségéve vadászott, élelmet szerzett, a fennmaradását bizosította. Az olajszintén olyan dolog hogy a fennmaradáshoz kell, de ez egy globálisabb péda, és én sem azt mondom hogy akkor nosza, kapcsoljuk ki az összes gépet, hanem azt hogy akinek nem ez a munkája, nem a megélhetése múlik rajta, csak tallabillélzik a neten, vagy épp COD-ozik, CS-zik vagy valami más agyhalott játékot játszik az a nagyobb baj. Ha az ősemberedtől elveszed a bunkót akkor meghal, ha elzárjuk a kőolajvezetéket káosz lesz a világban, de ha az egyszeri ember véletlen aznap nem kapcsolja be a gépét mert úgyis csak görnyedne előtte abban mi a rossz?? Nem tud játszani a játékkal és rosszullesz, ha igen akkor azt neked is be kell látni hogy az NAGY baj, ha nem, akkor meg miért nem? évente egyszer?
|
A könyvolvasás mennyivel egészségesebb? Semmivel. Úgyhogy, mint esetleges szórakozási lehetőség, attól is tiltsuk el, mert nem a munkája szerves része, hogy olvasson. A tv-nézés? Úgyszintén, úgyhogy ne is tv-zhessen. Diszkóba se járhasson, és moziba se, mert ezek is csak szórakozási lehetőségek, ahogy a fenti példában Te is csupán szórakozási lehetőségről beszélsz.
Nem hiszem, hogy az emberek szórakozási lehetőségét el kellene venni.
Akkor már olyan kísérlet legyen, hogy 24 órára bezárják a résztvevőket egy üres szobába. Annak lenne valami értelme, még ha marhaságnak tartanám azt is természetesen. 
|

03-11-2007, 18:56
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Szerintem viszont probléma, hogy cyber világban élünk, és az embereknek az a természetes hogy hülnek a számítógép előtt, kockulnak és szépen lassan monitorfejekké válnak. Ingerszegény környezet, nem emelkedik meg a pulzusszám, csak prunnyad a gép előtt. Akinek ez a munkája, annak még ezt KELL is csinálnia. Szerintem egészségtelen, habár én is ezt művelem, de harcolok ellene. Ennek a napnak az lenne értelme hogy tényleg szakadjanak már le az emberek egy kicsit az UTP kábelről, mert az nem állapot hogy mint egy infúzión, úgy függünk a gépen/géptől... Az energiatakarékosság csak duma...
|
Akinek ez a munkája és szereti, az hagy csinálja. Amikor épp a dolgom végzem én se örülnék, ha azt mondanák, "most elveszem az egered, meg a neted, inkább olvasgass"...
Ezért mondom, hogy igazából az a lényeg... szerintem... hogy a szabadidejét tudja-e valaki függetleníteni a géptől vagy sem.
Meg tudnám tenni, hogy itthon töltök úgy egy napot, hogy közben nem zúg a számítógép?
Az én válaszom: Sajnos nem hiszem.
Okok: A legtöbb számomra fontos emberrel a neten keresztül tartom a kapcsolatot. Nem tudom mikor beszéltem héhányukkal utoljára telefonon, ha nincsenek gépközelbe, vagy én nem vagyok, akkor nem is hallunk egymásról.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

03-11-2007, 18:58
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Ezért mondom, hogy igazából az a lényeg... szerintem... hogy a szabadidejét tudja-e valaki függetleníteni a géptől vagy sem.
|
Miért pont ettől? Miért nem a könyvektől? Vagy a tv-től? Vagy a mozitól? Vagy a diszkótól? Vagy a plázába-mászkálástól? Vagy a mobiltelefonálástól?
Kiragadunk EGY dolgot, amivel egyenértékű rengeteg másik is van, és felfújjuk, hogy, bár életünk szerves része, mégsem tudunk nélküle élni. De miért is kéne?!
|

03-11-2007, 19:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Miért pont ettől? Miért nem a könyvektől? Vagy a tv-től? Vagy a mozitól? Vagy a diszkótól? Vagy a plázába-mászkálástól? Vagy a mobiltelefonálástól?
Kiragadunk EGY dolgot, amivel egyenértékű rengeteg másik is van, és felfújjuk, hogy, bár életünk szerves része, mégsem tudunk nélküle élni. De miért is kéne?!
|
Nem KELL!
DE megint magammal jövök... nem mászkálok plázába, nem nézek TV-t, nem járok diszkóba és túl gyakran moziba se. Embereket csak hétvégente látok, a szobámból is alig teszem ki a lábam és tudom, hogy ez nem teljesen normális.
És ez miért van, mert a net megad mindent, ami csak kellhet... vagyis MAJDNEM MINDENT, de a legfontosabb dolgokat nem pótolhatja.
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

03-11-2007, 19:16
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
És ez miért van, mert a net megad mindent, ami csak kellhet... vagyis MAJDNEM MINDENT, de a legfontosabb dolgokat nem pótolhatja.
|
Azt egy könyv se fogja.
|

03-11-2007, 19:17
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Azt egy könyv se fogja.
|
Még az megkérdezem hogy miért mindig szegény könyvekkel példálózol?
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|

03-11-2007, 19:18
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Még az megkérdezem hogy miért mindig szegény könyvekkel példálózol?
|
Akkor legyen tv, nekem mindegy.
A tv-t azért nem szeretem említgetni, mert ott komolyabb, tényleges negatív hatások érnek a reklámok miatt.
|

03-11-2007, 19:02
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A könyvolvasás mennyivel egészségesebb? Semmivel. Úgyhogy, mint esetleges szórakozási lehetőség, attól is tiltsuk el, mert nem a munkája szerves része, hogy olvasson. A tv-nézés? Úgyszintén, úgyhogy ne is tv-zhessen. Diszkóba se járhasson, és moziba se, mert ezek is csak szórakozási lehetőségek, ahogy a fenti példában Te is csupán szórakozási lehetőségről beszélsz.
Nem hiszem, hogy az emberek szórakozási lehetőségét el kellene venni.
Akkor már olyan kísérlet legyen, hogy 24 órára bezárják a résztvevőket egy üres szobába. Annak lenne valami értelme, még ha marhaságnak tartanám azt is természetesen. 
|
Nem kényszerről van szó, pont ez a lényeg benne.
Tudom, hogy Te tudsz függetleníteni, ha úgy alakul, adott esetben én is.
Tényleg szervezek Hódos természetnapot. DDD
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

03-11-2007, 19:06
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Nem kényszerről van szó, pont ez a lényeg benne.
|
Olyan ez, mint az autómentes nap, meg a vásárlás-mentes nap. Nem kötelező, csak nézzük meg mi lenne, ha. Tudjuk az eredményt: náhány fanatikuson, aki nem akar/tud lépést tartani az emberi fejlődéssel, részt vesz benne, más meg nagyívben nem foglalkozik vele, és éli normál életét.
Most kitalált valaki mégegy napot, a többi, totál csőd elképzelés mintájára.
Tapsi-tapsi. 
|

03-11-2007, 19:07
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
oké, feladom, nyertetek...
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|