Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-05-2007, 08:32
empty empty is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Skiti.

Miért is kéne elbuknod amit hónapokig gyűjtöttél? Azért írtad a tekiket hogy később a piacon eladd, és megvedd rajta ami kell nem?
Haszonnal érdemes piacozni igaz? Ezáltal mindenki érdekelve lenne benne hogy a piacra kitett cuccait el is adja. Ha pl 2000 ért veszed a tekit, és ugyanannyiért visszarakod ÉS el is viszik még mindig nem vesztettél semmit vele. Ha haszonnal sikerül túladnod rajta akkor nyertél vele.. Egyetlen esetben vesztesz csak, ha nem tudod őket eladni.Akkor sem sokat, csupán 3 ezreléket.

Persze világos hogy akik pusztán raktárként használják a tekipiacot/mint én is, de sebaj/ nem örülnek ennek, mert így nem csak a tartalékaik töredékét kellene megforgatni hogy a napi haszon meglegyen hanem az EGÉSZET.
Sponsored Links
Old 02-05-2007, 15:07
Arrakis Arrakis is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by empty View Post
Skiti.

Miért is kéne elbuknod amit hónapokig gyűjtöttél? Azért írtad a tekiket hogy később a piacon eladd, és megvedd rajta ami kell nem?
Haszonnal érdemes piacozni igaz? Ezáltal mindenki érdekelve lenne benne hogy a piacra kitett cuccait el is adja. Ha pl 2000 ért veszed a tekit, és ugyanannyiért visszarakod ÉS el is viszik még mindig nem vesztettél semmit vele. Ha haszonnal sikerül túladnod rajta akkor nyertél vele.. Egyetlen esetben vesztesz csak, ha nem tudod őket eladni.Akkor sem sokat, csupán 3 ezreléket.

Persze világos hogy akik pusztán raktárként használják a tekipiacot/mint én is, de sebaj/ nem örülnek ennek, mert így nem csak a tartalékaik töredékét kellene megforgatni hogy a napi haszon meglegyen hanem az EGÉSZET.

Most komolyan, de téényleg..
Írod, hogy haszonnal érdemes piacozni, a bekezdés végén meg hogy buksz rajta. közben meg hogy megveszed 2kért, s visszarakod 2kért, az írás végén meg hogy az egészet forgatnád így.
Szal előbb logikai ütközés, aztán az égvilágon semmit sem csinálsz a tekivel, s ez Neked a forgatása?
Az látszik, hogy a közgazdaságtantól olyan messze állsz, mint Makó Jeruzsálemtől, ha csak kínálatot támasztasz az összes piaci szereplő számára, akkor mitől lesz kereslet? Mert kínjukban tekit kell venniük, amit Te forgatásnak nevezel? Jujjj... ez már nem is vicces, inkább fájó marhaság.
Old 02-05-2007, 18:41
empty empty is offline
Junior Member

arrakis.

olvasd már el még egyszer hogy mit is írtam, mielőtt fájó marhaságnak titulálod!

hadd ne írjam le kétszer ugyanazt.
Ja és kérlek mint a közgazdaság tudorát, elemezd ki mivel is járna a javaslatom, hátha tévedtem valahol. Légy szíves.
Old 02-05-2007, 19:44
Arrakis Arrakis is offline
Member

Újabb 2* - i elolvasás után is ugyanazt mondom.
Még csak megközelíteni sem tudom a gondolkodásod, hogy ezt hogy sikerült összehozni.
Old 02-06-2007, 06:18
empty empty is offline
Junior Member

Arrakis.

Ok. Akkor megpróbálom érthetőbben. a fenti 2k-s példát arra hoztam fel hogy ha el akarod kolteni az országodból a kp-t és biztosan nem akarsz veszteni ratja. Ha ugyanannyiért rakod ki mint amennyiért megvetted veszteség nem ér, igaz hasznod sem lesz belőle. így érthetőbb volt?
Ezt felfoghatod úgy is, hogy a te hasznod az lesz, hogy nem ért veszteség/ugye a 3 ezrelék/. Persze lehet jobban is csinálni, hogy hasznod legyen a piacon.

Ha pusztán raktárként használod a piacot anélkül hogy olyan áron raknád ki a tekiket amin megvennék veszteség érne. Úgy vélem hogy ha az országok szeretnék elkerülni ezt a fajta veszteséget, egyúttal azt is hogy az országukban horribilis mennyiségű kp legyen folyamatosan, akkor az eladott tekik árát visszaforgatnák a piacba. Ha így tesznek, akkor várhatóan gyakrabban bukkannának fel az orikban a tartalékolásra szánt összegek. Szerintem ez ahhoz vezetne hogy az orik folyamatosan egymást lesnék a pénzért. És mivel nagyobb összegek kerülnek elő, a várható nyereség reményében érdemes lenne az eddiginél több háborút vállani.

Ehhez a felvetéshez néhány dolgot feltételeztem:
1, ezt a fajta veszteséget mindenki szeretné elkerülni.
2,nem tudja minden ország egyszerre! a pénzét katonában, vagy nyersanyagban tárolni. Tehát a tekipiac nem lehetetlenülne el.
3,Azt is feltételezem, hogy senki nem szereti közszemlére tenni a vagyonát, prédjául a portyázó oszágoknak, tehát ha érzése szerint túl nagy összeg halmozódik fel a kirakatban, kimegy a piacra vásárolni.
Old 02-06-2007, 08:09
Cece Cece is offline
Member

Quote:
Arrakis.

Ok. Akkor megpróbálom érthetőbben. a fenti 2k-s példát arra hoztam fel hogy ha el akarod kolteni az országodból a kp-t és biztosan nem akarsz veszteni ratja. Ha ugyanannyiért rakod ki mint amennyiért megvetted veszteség nem ér, igaz hasznod sem lesz belőle. így érthetőbb volt?
Ezt felfoghatod úgy is, hogy a te hasznod az lesz, hogy nem ért veszteség/ugye a 3 ezrelék/. Persze lehet jobban is csinálni, hogy hasznod legyen a piacon.

Ha pusztán raktárként használod a piacot anélkül hogy olyan áron raknád ki a tekiket amin megvennék veszteség érne. Úgy vélem hogy ha az országok szeretnék elkerülni ezt a fajta veszteséget, egyúttal azt is hogy az országukban horribilis mennyiségű kp legyen folyamatosan, akkor az eladott tekik árát visszaforgatnák a piacba. Ha így tesznek, akkor várhatóan gyakrabban bukkannának fel az orikban a tartalékolásra szánt összegek. Szerintem ez ahhoz vezetne hogy az orik folyamatosan egymást lesnék a pénzért. És mivel nagyobb összegek kerülnek elő, a várható nyereség reményében érdemes lenne az eddiginél több háborút vállani.

2,nem tudja minden ország egyszerre! a pénzét katonában, vagy nyersanyagban tárolni. Tehát a tekipiac nem lehetetlenülne el.
3,Azt is feltételezem, hogy senki nem szereti közszemlére tenni a vagyonát, prédjául a portyázó oszágoknak, tehát ha érzése szerint túl nagy összeg halmozódik fel a kirakatban, kimegy a piacra vásárolni.
Nem unalmas már egy kicsit a téma?
Miért lehetetlenülne el a tekipiac? Brmikor tudsz venni + eladni is.
Amit pedig a 3. pontban mondtl nem
értem. Feltételezed? Mé, ha neked 5ösöd lenne a lottón kiálnál a vros központjba reklmozni? Épelméjü ember ilyet nem csinl.
Most is vannak nagy összegek az orikban, csak azokra álltalában vigyáznak.
Nem értelek. Ha felsorakozna elötted az összes hóditós és mind az mondan az 5letedre BADARSÁG, szerintem neked az sem volna elég meggyözö.
Old 02-06-2007, 10:07
Peter Peter is offline
Member

nem értem miért piszkáljátok empty-t, nekem tetszik a szándéka...
lehet a megvalósítás, amiket ír, az ötletek nem a legjobbak, de lehet ebben kellene neki segíteni inkább, nem pedig fikázni, mert van abban valami amit mond... ("piac nem raktár... kellene hogy legyen")

Last edited by Peter; 02-06-2007 at 10:14..
Old 02-06-2007, 11:04
Kisbér Kisbér is offline
Member

Question

Quote:
Originally Posted by Peter View Post
lehet a megvalósítás, amiket ír, az ötletek nem a legjobbak, de lehet ebben kellene neki segíteni inkább, nem pedig fikázni, mert van abban valami amit mond... ("piac nem raktár... kellene hogy legyen")
Csak kérdezem, hogy x ezer hektár felett akkor hol tartanád a pénzed? Mivel 4.2 mrd a max kp-d, így nem tudnád semmiben sem tartani...
Old 02-06-2007, 11:09
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Arrakis.

Mondom hogy nem lesz több pénz a csoportban. Tehát ezek a pénzek már most megtalálhatóak az országoknál, csak nem feltétlenül azoknál, akiknek valóban alegtöbb vagyonuk van.
Amúgy mi az a 3 ezrelék?
Old 02-06-2007, 12:04
Cece Cece is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Peter View Post
Hurrá. Akkor már ketten vagytok. És akkor hogy is lenne az a 3ezrelék? Ha a teki kopik, akkor kopjon a nyersi is + a kattincs is? Úgy lenne igazságos. Miért baj, ha a piacot használom rakinak?
Nekem meg nem tetszik. Ha empty + te a saját zsebetek ellenségei vagytok csak tessék. De ne akarjátok, hogy más is az legyen. Miért kéne csökkenteni a tartalékot? Azért, hogy ne legyen miböl napokon t tartó jókis szövihborúkba belemenni? Vagy muszj legyen az orikba beférö pénzböl kláncsatázni? Esetleg azért, hogy ne merjek mfként szövetséget támadni?
Esetleg ne kelljen adózni is az eladott rukból?
Simán megértem, ha valaki jobbat, többet, szebbet akar, de ezt nem vagyok hajlandó elfogadni semilyen formban.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules