Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-16-2006, 21:27
Atiii
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Te aztán jól kifejeted véleményed
Javaslom indulj egy választásom...most komolyan!
Jó az alap ötleted,de ha a 1 peron lenne és a villamosok sine az úttest,illetve a peron között lenne akkor péntek délután 3-kor meg amikor nagy a tömeg van nem férne el nép.
Mondjuk tényleg felesleges volt átépíteni a peronokat,de hát látod ilyen a világ.
Veszünk egy vilit és építünk hozá peront.
Sponsored Links
Old 12-16-2006, 22:02
lacqa lacqa is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Atiii View Post
Hisz úgy emlegeted ,hogy "Ati most bevezetett rendszere"....
Kicsit levagyok maradva bocsi,de ezt Ati a kisújjából szpta ki?
Gondolom nem egyedűl hozta a döntést.
speciel a most bevezetett változtatások közül ez volt az amit nem előzött meg komoly vita, emlékezetem szerint csak valamelyik másik vita farvizén volt néhány post ezzel kapcsolatban.
Old 12-17-2006, 00:26
Xeper Xeper is offline
Member

Viszont szerintem logikus és számítható változtatás. Csak sok sereg indításakor meg kell beszélni hogy ki mikor indítja a seregeit. Ennyi. De korábban is megtörténhetett olyan helyzet, hogy szükség lett ilyen megbeszélésre, tehát én nem értem hogy mi okozza a 'számolhatatlanság'ot eztán.
Old 12-17-2006, 07:23
laci laci is offline
Member

Kisbér, a villamosos példáddal nagyon nem értek egyet, sem konkrét, sem átvitt értelemben. De maradjunk az átvittnél: az új szabályoknál mindenki ("autósok" és "gyalogosok") megszólalt. Ne a létszámot nézd, mert az megbeszéléseketn mindig nagyon alacsony, hogy aztán a háborgásnál meghatványozódjon.

Az autovédelemmel meg most már pont az a gondom, hogy 1 körig tart: azzal nem nyer sokat egy töküres ország, ha egy körben nem verik szét, de megteszik a rákövetkező néhányban.

Bár hozzáfűzném még azt is, hogy itt folyamatosan 16 sereges támadásokról, meg üres országokról beszélünk. Azért valljuk be, hogy elég ritka az ilyesmi, én pl. elég rendesen figyelem a Teljes Krónikát, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam ilyen tömeges ütéseket. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy megbeszéléseken nem érdemes extrém példákhoz alakítani a játékot, mindig az átlagot, az általános jelenségeket kell(ene) figyelembe venni.
Old 12-17-2006, 09:04
Kisbér Kisbér is offline
Member

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Kisbér, a villamosos példáddal nagyon nem értek egyet, sem konkrét, sem átvitt értelemben. De maradjunk az átvittnél: az új szabályoknál mindenki ("autósok" és "gyalogosok") megszólalt. Ne a létszámot nézd, mert az megbeszéléseketn mindig nagyon alacsony, hogy aztán a háborgásnál meghatványozódjon.

Az autovédelemmel meg most már pont az a gondom, hogy 1 körig tart: azzal nem nyer sokat egy töküres ország, ha egy körben nem verik szét, de megteszik a rákövetkező néhányban.

Bár hozzáfűzném még azt is, hogy itt folyamatosan 16 sereges támadásokról, meg üres országokról beszélünk. Azért valljuk be, hogy elég ritka az ilyesmi, én pl. elég rendesen figyelem a Teljes Krónikát, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam ilyen tömeges ütéseket. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy megbeszéléseken nem érdemes extrém példákhoz alakítani a játékot, mindig az átlagot, az általános jelenségeket kell(ene) figyelembe venni.
Pontosan ezért nem értem, hogy miért szavaztál te is amellett, hogy maradjon a mostani verzió...

Alapból 2-3 ütés a legtöbb, amit kap büntiből egy ori.. Sokkal többet nem kap...
Kb a teljes hódító életében havonta vannak extrém 6-7 ütés/kör esetek. Szerintem...
Most ugye ezért a havonta előforduló extrém esetekért kellett az egész 8 éves hódító alapját megváltoztatni?
Ezt nem értem...
Ráadásul úgy, hogy lehetetlenné teszi a megbüntetést, és elősegíti a szövik széthullását...
Old 12-17-2006, 13:46
laci laci is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kisbér View Post
Ráadásul úgy, hogy lehetetlenné teszi a megbüntetést, és elősegíti a szövik széthullását...
Na ezt most nem értem... Kinek a szövetsége fog széthullani? Az áldozaté, vagy a támadóé?
Old 12-17-2006, 16:26
FJORD FJORD is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Kisbér View Post
Pontosan ezért nem értem, hogy miért szavaztál te is amellett, hogy maradjon a mostani verzió...

Alapból 2-3 ütés a legtöbb, amit kap büntiből egy ori.. Sokkal többet nem kap...
Kb a teljes hódító életében havonta vannak extrém 6-7 ütés/kör esetek. Szerintem...
Most ugye ezért a havonta előforduló extrém esetekért kellett az egész 8 éves hódító alapját megváltoztatni?
Ezt nem értem...
Ezaz egész inkább az Mf-t segíti mert ha neki mennek csak 7X8X akkor nem tud mit csinálni. A szövik viszont tudnak segíteni, visszatudnak ütni.
Old 12-17-2006, 17:52
Arrakis Arrakis is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Viszont szerintem logikus és számítható változtatás. Csak sok sereg indításakor meg kell beszélni hogy ki mikor indítja a seregeit. Ennyi. De korábban is megtörténhetett olyan helyzet, hogy szükség lett ilyen megbeszélésre, tehát én nem értem hogy mi okozza a 'számolhatatlanság'ot eztán.
Xepi, nem ezzel van a baj, hanem hogy egy sereggel hozok földet, a másikkal meg maszatolok valamit, ami csak fintorgásra ad okot.
Old 12-20-2006, 16:01
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Én igazságtalannak tartom, hogy alulról ütés kétszer annyi földet hoz, mint a felülről ütés.
Indokaim:
-igazságtalan, hogy pár pont künönbség miatt több száz hektár különbség is lehet.
-ha a támadó és a védő is bont, akkor a véletlen, vagy a gyorsabb net, vagy a figyelő szövi segítsége, vagy a pénz dönti el, hogy alulról megy-e a támadás.

Amikor ezt felvetettem még a levlistán, akkor avval utasítottak el, hogy kevesebb lenne a taktikai elem. Ez igaz, de nem igazán jó taktikázás az, ahol az eredményt a véletlen bontás dönti el.

Javaslatom:
Egységesen mondjuk 5% legyen felfelé és lefelé is a földfoglalás.
Ha valakinek beütöttek, akkor a következő sereg a maradék föld 5%-t foglalja.
Megmaradna a 10% bónusz katonai erő a felfelé ütésnél.
Így, ha egy szövi több tagja támad egy országot, akkor nem lesz nagy különbség a foglalásukban, tehát nem szakadnak szét.
Old 12-20-2006, 16:08
Kisbér Kisbér is offline
Member

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Én igazságtalannak tartom, hogy alulról ütés kétszer annyi földet hoz, mint a felülről ütés.
Indokaim:
-igazságtalan, hogy pár pont künönbség miatt több száz hektár különbség is lehet.
-ha a támadó és a védő is bont, akkor a véletlen, vagy a gyorsabb net, vagy a figyelő szövi segítsége, vagy a pénz dönti el, hogy alulról megy-e a támadás.

Amikor ezt felvetettem még a levlistán, akkor avval utasítottak el, hogy kevesebb lenne a taktikai elem. Ez igaz, de nem igazán jó taktikázás az, ahol az eredményt a véletlen bontás dönti el.

Javaslatom:
Egységesen mondjuk 5% legyen felfelé és lefelé is a földfoglalás.
Ha valakinek beütöttek, akkor a következő sereg a maradék föld 5%-t foglalja.
Megmaradna a 10% bónusz katonai erő a felfelé ütésnél.
Így, ha egy szövi több tagja támad egy országot, akkor nem lesz nagy különbség a foglalásukban, tehát nem szakadnak szét.
Fegya, ezzel az a baj, hogy ha tényleg jóval nagyobb az orid, akkor meg irreálisan nagy az 5%.
Szerintem..
Véleményem szerint a legjobb megoldás a sávos rendszer (hasonló módon, mint a körtávolságok), de nem hiszem, hogy Atin átmenne ilyen szintű változtatás...
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules