Quote:
Originally Posted by monro
Sztem Attila nagyon elnézted, hogy mik voltak a javaslataink mozgatórugói 
A mostani top már nem tud felfedezni, nekik aztán mindegy, hogy 50K katona 1 heki vagy 225. Azoknak nem mindegy akik felmentek 800K-ra felfedezés nélkül de mostanra már csak az utolsó lépcső lenne és kész be van érve a top.
A képlet ezen része : (terület/100)^1.6 katona így is automatikusan emeli a felfedezés költségeit és sztem nem is kevéssé. Még mindig nem látom be miért kéne bárkinek is nemnulláról indulnia...
|
Akik már majdnem beérték a topot, azok javarészt (tisztelet a kivételnek) felfedezve tették ezt.
Jönnek új országok, akik nemcsak a topot szeretnék beérni, de azokat is, akik esetleg a top alatt vannak, és az eddigi többezer hektár "olcsó" felfedezéssel vígan fedeznek fel most is sokkal olcsóbban, mint a most feljutók.
Ha egy most fellépő ország felér mondjuk 15k hektárra, akkor a felfedezési aránya egy nullánál nagyobb szám lesz valószínüleg. A már most ott levő (javarészt felfedezett) országoknak miért legyen ez nulla? Miért a most feljutó országok helyzetét nehezítsük meg mégjobban?
Az arányok kiegyenlítése az egyik cél most, ezt nem lehet úgy megtenni, hogy bár eddig iszonyatosan olcsó volt a felfedezés, vegyük már úgy, mintha eddig nem fedezett volna fel senki semmit. Fedeztek. Nem is keveset.
Mint említettem, tisztelet a kivételnek.