Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Szeretnéd e ha a tábornok személyiséget erősítenénk?
Igen, támogatom a javaslatot. 44 57.89%
Igen de találjunk ki valami mást. 3 3.95%
Nem. Jó ez így. 29 38.16%
Voters: 76. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-18-2010, 23:34
szinkoly szinkoly is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 80%

Jaj, mikor Monro feldobta a topicot még délután, nem volt időm beírni, ment a vonatom vizsgára, de közben látom lett termés. Előre mondom, hogy maga az ötlet, hogy legyen mindenki által használható egy szem az tetszik, de az új szorzó elv annyira nem. Épp az ork miatt (látom közben ez terítékre is került, így van valaki még mellettem). Eddig az ork volt kinevezve hadilag a brutál fajnak, aki sereg mellé lapban üt 30%ot, plusz az 8 tábornokos 20% (és egyebek). Eddig csak rá volt érvényes ez a bónusz. Az új terv szerint mindenki aki felvenné, kapna érte nagyobb bónuszt. Igaz, hogy az ork ereje nem csökken, de a bónusza (hogy erős hadis) mérlegre kerül mondjuk egy gnómmal szemben, aki kétséget kizárólag megtartja a tekijeit 50%, míg az orknak vihetik (mondjuk előtte töltse fel). És a fontos, hogy ez mellett a gnóm még univerzális is.
És akkor nem beszéltünk mondjuk az óriásról. Mi lenne, ha a szieszta mellett, ezt venné fel? Tart x varit, mert jobban elfér a 100as templomhelyel, a többi mehet barakkra. Így erősödik hadilag, tolvajok ügyén ott a szieszta, a varivédelem meg függ a variszámtól, hogy mennyit áldoz rá.
Tehát az ork ereje nem csökken, viszont könnyebben felveszi vele a versenyt más faj, lehet nem a haderőben(bár arra lenne szánva a dolog), hanem hogy univerzálisabb és könnyebben rendben tartható és főleg VÉDHETŐ, mint egy ork.
Szerintem ha valaki nagyot akar ütni, igenis tegye meg, hogy épít több barakkot (mint ahogy orknak pl ajánlják), vagy felveszi az orkot fajnak.

Last edited by szinkoly; 01-19-2010 at 00:41..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-19-2010, 00:36
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by siQ View Post
sugóban annyi lesz leirva, hogy Gnóm 5 tábi több mint ork 7 tábi Vagy nem?
Nem egészen. Eddigiek alapján: 'Tábornok szem: +1 tábornok. Kiküldve 1 sereggel az összes tábornokot dupla bónusz kapható mint amit eggyel kevesebb tábi kapna ugyancsak egyszerre kiküldve.'

Sztm egyszerűen gyönyörű. Alaptábornokkal se rossz. Kinek mi az alap?

Quote:
Originally Posted by LiverPool View Post
Én csak azt akartam levezetni, hogy ezzel sem fog többet érni az 5/6 tábi a 7-től, sőt így inkább csábító lesz full tábival menni ütni és ha jó lenne még kizavarni sereget, csak pislogás lenne
Ennyit akartam, nem többet...
Ha hozzávesszük a faji meg satöbbi módosítót, bármit ki lehet hozni. Ezer gnóm paci 5 tábival erősebb mint hulla 6 tábival de gyengébb mint ork 4 tábival.
Ezért szokták analitikusan nézni. Szóval nekem is fura lesz ha azonos mennyiségű tábornok hol ennyi, hol pedig annyi bónuszt ad. Megszokható természetesen, akkor már nem lesz fura. : ))

Quote:
Originally Posted by Von View Post
ui: nem értem teljesen, hogy mit akarsz mondani
A tudós erősnek számít, de erős a szövid attól lesz, hogy hogyan használják az orijaikat és hogy dolgoznak együtt, illetve eleve milyen a szövifelépítés. Ott pedig inkább az olyan taktikázásra lehetőséget jelentő szemiket favorizálom, mint a vándor vagy a harcos. A tudós nem jó taktikázásra, attól csak erősebb leszel picit, amit aztán 10 millió féleképpen lehet ellensúlyozni
Valami olyasmit vártam volna hogy tényleg, 6..10% hadibónusz a szemek között valóban erősnek számít. De az ellenkezés hevében ilyenre nem hiszem hogy sor kerül, akkor meg továbblépni sem tudunk mert nincs közös kiindulópont.
(Jobb egy fokkal hogy többek között azért nem erős szem, mert egy erősebb szövi erősebb egy gyengénél, - mint a másik topikban, ahol akár helyezéskontrollált környezetben is simán rámfokoztak és vándor létemre szembejöttek. De azért még mindig nem az igazi. )

Last edited by Princ; 01-19-2010 at 00:49..
Reply With Quote
Old 01-19-2010, 00:44
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by siQ View Post
sugóban annyi lesz leirva, hogy Gnóm 5 tábi több mint ork 7 tábi Vagy nem?
Fogd föl úgy, hogy a pluszt maga a személyiség adja teljes kitámadás esetén
Reply With Quote
Old 01-19-2010, 00:56
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Valami olyasmit vártam volna hogy tényleg, 6..10% hadibónusz a szemek között valóban erősnek számít. De az ellenkezés hevében ilyenre nem hiszem hogy sor kerül, akkor meg továbblépni sem tudunk mert nincs közös kiindulópont.
Az nem 6-10% hadibónusz, hanem feltételes 6-10% hadibónusz. És bizony egy kis továbbgondolással azt a feltétel elég sok helyen elég csúnyán visszaüthet.
Pl. nagyhekin, sehol senki, szöviháború, kimész az összes tábival, keresztbe leütnek mondjuk 200 hekit, és nincs kin visszajönni, max fedezhetsz. A szövid meg már el is vesztette a háborút ezzel...
A tudós passzív bónusz, a tábi nem, ez elég lényeges különbség.

Quote:
(Jobb egy fokkal hogy többek között azért nem erős szem, mert egy erősebb szövi erősebb egy gyengénél, mint a másik topikban, ahol akár helyezéskontrollált környezetben is simán rámfokoztak és vándor létemre szembejöttek. De azért még mindig nem az igazi. )
Az az erősebb szövi erősebb egy gyengénél arra érv, hogy nem ezen múlik. Pláne ott, ahol a tábibónuszt esetleg rosszul használják. De ezt a témát már megkerültük kétszer.
A lényeg, hogy az én játékstílusomban pl 95%ban nem számítana semmit, ha kap bónuszt a többi faj is a tábira. Ez ebből a szempontból szubjektív, és ezért nem vagyok ellene
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu
Reply With Quote
Old 01-19-2010, 09:11
none none is offline
Member

Longevity: 88%

Quote:
A lényeg, hogy az én játékstílusomban pl 95%ban nem számítana semmit, ha kap bónuszt a többi faj is a tábira. Ez ebből a szempontból szubjektív, és ezért nem vagyok ellene
egyetértek.. én is szeretek benthagyni 1-2 tábornokot taktikai okokbol..
ha erősödne is a tábornok, én max Aban hasznosítanám, és leginkább olyan orik ellen, akik nem igazán tudnak kisérni.. szerintem a dupla bónusztol még alsóbb csoportokban ugyan úgy sok személyiség megelőzné egy hadi számára.. (nekem mindenképp)
Old 01-19-2010, 10:53
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Quote:
Az nem 6-10% hadibónusz, hanem feltételes 6-10% hadibónusz. És bizony egy kis továbbgondolással azt a feltétel elég sok helyen elég csúnyán visszaüthet.
Pl. nagyhekin, sehol senki, szöviháború, kimész az összes tábival, keresztbe leütnek mondjuk 200 hekit, és nincs kin visszajönni, max fedezhetsz. A szövid meg már el is vesztette a háborút ezzel...
A tudós passzív bónusz, a tábi nem, ez elég lényeges különbség.

Az az erősebb szövi erősebb egy gyengénél arra érv, hogy nem ezen múlik. Pláne ott, ahol a tábibónuszt esetleg rosszul használják. De ezt a témát már megkerültük kétszer.
Ha ezeket a szempontokat veszem, sokadik szemként a tábi jelenleg is megállja a helyét, ehhez igazán nem szükséges variálni.
Ha meg az átlagét, ahol is úgy látom, orkként nem kevesen választják a tábornokot a tudóssal szemben (rendben, nagyon tudatlanok, de mégis ezt teszik), akkor a szemek halmozásával már jelenleg is érződő előny tovább fog növekedni, tulajdonképpen céltalanul, mert az ország egyetlen lehetséges külső dísze (ami tömegek által is elérhető) önmagában is bőven elég motiváció a fordulgatásra.

Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Princ For This Useful Post:
Old 01-19-2010, 11:19
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Ha ezeket a szempontokat veszem, sokadik szemként a tábi jelenleg is megállja a helyét, ehhez igazán nem szükséges variálni.
Ha meg az átlagét, ahol is úgy látom, orkként nem kevesen választják a tábornokot a tudóssal szemben (rendben, nagyon tudatlanok, de mégis ezt teszik), akkor a szemek halmozásával már jelenleg is érződő előny tovább fog növekedni, tulajdonképpen céltalanul, mert az ország egyetlen lehetséges külső dísze (ami tömegek által is elérhető) önmagában is bőven elég motiváció a fordulgatásra.
Szükségesnek nem szükséges variálni, ezt én sem állítottam
Azt meg pláne nem mondtam, hogy tudatlanok, akik a tábit felveszik az elsők között, hanem, hogy az én játékstílusomba nem illeszkedik, illetve igen vannak olyanok is akik bedőlnek a +10% vonzásának mintha passzív bónusz lenne, de értelemszerűen feltételezem, hogy a jobb játékosok szintén tudják mit miért csinálnak.
Abban nem értünk egyet, hogy szerinted a szemek halmozásával érződik előny, szerintem meg nem.
Itt hadd említsem meg a nagyképűség vádja nélkül, hogy elég sok (összesen) 15 és 20 fölötti személyiségekkel rendelkező szövit vertünk már szét, illetve Hódos pályafutásom során volt egy szövi akik igazán rommá vertek úgy, hogy "csak" 3 egyszemes és egy kétszemes volt benne (de aztán kiderült, hogy kik azok )
Ezekből én azt a következtetést vontam le, hogy a személyiségek marginális jelentőségűek az eredményesség szempontjából, ugyanakkor ahogy mondod, rendkívüli a jelentőségük az "érzés" szempontjából
Pont a marginális jelentősége miatt, és azért mert a tábibónusz nem passzív, hanem aktivizálni kell, vagyok a kiterjesztés mellett. Természetesen durván összetápolni sok szemcsit nincsen értelme. De csak a status quo kedvéért nem is vagyok ellene a tábi személyiség megpiszkálásának.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Von For This Useful Post:
Old 01-19-2010, 14:54
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Bár jóval gyengébb módositás, de úgy is lehetne erősiteni a tábornok személyiséget, hogy +1 helyett +2 tábornokot ad, de egy országnak legfeljebb 8 tábornoka lehet (szóval orkokra nem vonatkozik).

Igy nem lenne 5 tábornok erősebb, mint 7 tábornok.

Ami ellene szól, hogy csak 2% (gnómoknál 1%) erősitést jelentene a jelenlegi helyzethez képest.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
Reply With Quote
Old 01-19-2010, 17:25
Dynosaur Dynosaur is offline
Member

Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Bár jóval gyengébb módositás, de úgy is lehetne erősiteni a tábornok személyiséget, hogy +1 helyett +2 tábornokot ad, de egy országnak legfeljebb 8 tábornoka lehet (szóval orkokra nem vonatkozik).

Igy nem lenne 5 tábornok erősebb, mint 7 tábornok.

Ami ellene szól, hogy csak 2% (gnómoknál 1%) erősitést jelentene a jelenlegi helyzethez képest.
de akkor meg milyen már az, hogy orkokra nem vonatkozik... jobb lenne "egységesen"...
Reply With Quote
Old 01-19-2010, 17:31
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by LiverPool View Post
Ha van 1000 lo
akkor ork tudornak nem úgy jön ki, hogy 1000*6(ló üti)*1,45(teki)*1(morál)*1,1(7 tábi)*1.3(ork támadótöbblet)=12.441?

gnom tudor 1000*6*1,55*1*1,12(ha így lenne 5 tábinál)=10.416?

óriás tudor 1000*6*1,35*1*1,15(ennyivel erősebb hadilag)*1,14(így lenne 6 tábinál)=10.619,1?

törpe tudor 1000*6*1,45*1*1,14 (6 tábi)=9.918?

jól számoltam ezeket?
most vért és felfelé ütést nem számoltam azt se szövis-e vagy sem, csak az alapokat...
ha nem számoltam el vmit, vagy rosszul vagy kihagytam, akkor az ork még mindig jobb, mint a gnom/óriás/törpe a +1 tábikkal is

akkor nem értem, hol több 5 tábi, mint 7?
arról nem is beszélve, ha az ork is felveszi a tábit...

Ehhez csak ket dolgot tennek hozza. Egyreszt, ha szamolgatsz, akkor ne db lovakkal, hanem barakkszammal szamolj, leven gnomba, oriasba, es torpe barakkba is tobb fer, mint az orkba. Es akkor meg azt bele se szamoltam, hogy haz is kevesebb kell nekik.

Masik, hogy pl a gnom es orias mas szinten van vedve, vagy mas bonuszai vannak, szoval ez nem ilyen egyszeru.

En tenyleg csak azert nem tamogatom ezt teljes mellszelessegel, mert szerintem jelentosen gyengulne az ork.
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules