Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-17-2010, 10:14
Dus Dus is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Rotcsa View Post
Nem tudom mit számoltál, de az én szorzótáblám alapján 7.500x10 az 75.000!

És megfelelő korlátozásokkal sztem működő dolog lenne.
Igen, csak épp nem 10*7500-at, hanem 1*7500-at ad, mert csak egy banknak van elegendő, 150 ezres alapja.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-17-2010, 12:58
Rotcsa Rotcsa is offline
Member

Longevity: 84%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Igen, csak épp nem 10*7500-at, hanem 1*7500-at ad, mert csak egy banknak van elegendő, 150 ezres alapja.

Ja értem. Na, mindegy. Úgy se lesz semmi belőle.
Rotziel The Soul Reaver (#504659)[2/B]Ha megtámadsz sikítok (#528766)[2/B],Pozitron[5/Q]

Last edited by Rotcsa; 01-17-2010 at 13:01..
Reply With Quote
Old 01-17-2010, 18:34
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Dynosaur View Post
Szerintem nem tudunk olyan szemet kreálni (túlzások nélkül), amelyik überelnék a tudóst, vagy adott helyzetben vándort...
Már hogyne tudnánk, csak élelmesnek kell lenni. Itt van föntebb a bróker: 1 bankkal tud csinálni 200 millát körönként. Ugye hogy hagynád azt a béna tudós szemet!
Bár ki tudja, mivel ebben az esetben mindenki max pénzzel rohangálna, mégse lenne akkora értéke. Nehéz ügy.

Quote:
Azért, mert van egy tudós, vándor, túlélő, gazdálkodó, kereskedő, tolvaj, varázsló, tábornok, meg nemtommilyen országom, még kell tartsak katonákat, még kell figyeljek a morálomra, a készülimet be kell osszam, stb... Nem azért fogom beütni a másik országot, mert kapok 5% tudós bónuszt, és 2(3) körről támadok... A több szemesek is emberek!
Ez nem teljesen tiszta. Ha sztd az az 5% szinte elhanyagolható, meg nem is attól megy be a sereg hogy vki vándor, akkor miért mondtad annyira erősen hogy a kétszeműek ezeket felvehessék? (nem mintha ez kizárná a szemek egyenlítését)

Továbblépve, mert felteszem vmiért tényleg számít, biztos jó lenne ennek a fokozása? Gondolok itt az új tábornok szemire.

Reply With Quote
Old 01-17-2010, 21:45
Dynosaur Dynosaur is offline
Member

Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Már hogyne tudnánk, csak élelmesnek kell lenni. Itt van föntebb a bróker: 1 bankkal tud csinálni 200 millát körönként. Ugye hogy hagynád azt a béna tudós szemet!
Bár ki tudja, mivel ebben az esetben mindenki max pénzzel rohangálna, mégse lenne akkora értéke. Nehéz ügy.
gondolom csak viccelsz...
(amúgy ez már túlzás lenne... ott a zárójelben, hogy túlzások nélkül... )

Quote:
Ez nem teljesen tiszta. Ha sztd az az 5% szinte elhanyagolható, meg nem is attól megy be a sereg hogy vki vándor, akkor miért mondtad annyira erősen hogy a kétszeműek ezeket felvehessék? (nem mintha ez kizárná a szemek egyenlítését)
igazad van, kétértelmű... szóval arra akartam célozni, hogy nem azért fog bemenni a sereg mert tudós, és vándor vagyok egyszerre. Nem azért mert van 5%-om, és még 2(3) körről is támadtam. Szóval nem értem miért kéne pl ezt a kettőt megkötni, nem erősítik egymást.

Quote:
Továbblépve, mert felteszem vmiért tényleg számít, biztos jó lenne ennek a fokozása? Gondolok itt az új tábornok szemire.
Ezt jó, hogy feltetted! Már el is felejtettem, hogy ez benne volt a témában...
Szóval én azért tartom jó ötletnek, mert egyenlőre csak orkok kapnak a plusz tábornokért dupla bónuszt. Így akár egy gnóm is felvehetné ezt a szemet, és nem csak 1 százalékot számtana neki... akár egy hadis óriásnak lehet jobban megérné felvenni a tábornokot, mint a tudóst, ha az több bónuszt ad...
Reply With Quote
Old 01-17-2010, 22:24
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Quote:
igazad van, kétértelmű... szóval arra akartam célozni, hogy nem azért fog bemenni a sereg mert tudós, és vándor vagyok egyszerre. Nem azért mert van 5%-om, és még 2(3) körről is támadtam. Szóval nem értem miért kéne pl ezt a kettőt megkötni, nem erősítik egymást.
Ez azt jelenti hogy bár mondjuk tudós szemmel könnyebb győzni, meg vándor szemmel is könnyebb, de két vándor esetén már nem olyan előny ha az egyik tudós is? Remélem nem forgattam ki semmit, de mintha ez ezt jelentené.

Quote:
Szóval én azért tartom jó ötletnek, mert egyenlőre csak orkok kapnak a plusz tábornokért dupla bónuszt. Így akár egy gnóm is felvehetné ezt a szemet, és nem csak 1 százalékot számtana neki... akár egy hadis óriásnak lehet jobban megérné felvenni a tábornokot, mint a tudóst, ha az több bónuszt ad...
Attól hogy elfelejtetted, még sokminden itt volt és marad is, nem csak a pillanat számít. Viszont jó hogy rávilágítasz, hisz ez ebből a szemszögből nézve nem is a szemek kiegyenlítése, hanem a fajok egybemosása. Amennyiben a mostani tábit az orkhoz rendeljük.
Sztm jobb ha megmaradnak a faji különbségek, elutasítom a hódító-globalizációt!

Last edited by Princ; 01-17-2010 at 22:28..
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Princ For This Useful Post:
Old 01-18-2010, 00:20
Member

Quote:
Ez azt jelenti hogy bár mondjuk tudós szemmel könnyebb győzni, meg vándor szemmel is könnyebb, de két vándor esetén már nem olyan előny ha az egyik tudós is? Remélem nem forgattam ki semmit, de mintha ez ezt jelentené.
nem, vándor szemmel nem könnyebb győzni, egyszerűen kényelmesebb... 3 körre is kiüthetsz, ha erősebb vagy. Attól még ugyanúgy legyűröd.

(amúgy "két vándor esetén már nem olyan előny ha az egyik tudós is?", itt gondolom két szemről beszélsz, csak már Neked is késő van, nem csak nekem... )

Quote:
Attól hogy elfelejtetted, még sokminden itt volt és marad is, nem csak a pillanat számít. Viszont jó hogy rávilágítasz, hisz ez ebből a szemszögből nézve nem is a szemek kiegyenlítése, hanem a fajok egybemosása. Amennyiben a mostani tábit az orkhoz rendeljük.
Sztm jobb ha megmaradnak a faji különbségek, elutasítom a hódító-globalizációt!
Olyan szempontból jobban kiegyenlítené a személyiség használatát, hogy nem csak az egy fajhoz rendelünk egy személyiséget. Szükség szerint a többinek is jól fog jönni, viszont arányaiban megmaradnak a dolgok. Értem ezt úgy, hogy a gnóm nem lesz erősebb az orknál... Az ork faj leírásánál nincs ott, hogy csak ezzel vehetem fel a tábit... nincs "hozzárendelve"... más kérdés, hogy a többivel nem nagyon éri meg... Ha viszont a végén duplázna egyet (asszem valahogy így volt a javaslatban), akkor megérné

kiegészítés: egyenlőre még nem fontoltam meg teljesen, de érdekesen hangzik ez a javaslat... se mellette, se ellene nem vagyok.

Last edited by Dynosaur; 01-18-2010 at 00:22..
Reply With Quote
Old 01-18-2010, 04:23
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Quote:
nem, vándor szemmel nem könnyebb győzni, egyszerűen kényelmesebb... 3 körre is kiüthetsz, ha erősebb vagy. Attól még ugyanúgy legyűröd.
Ezt te kényelemnek nevezed hogy sok esetben még szembe jönni sem lehet csak kísérni? De azért te ki tudja miért, sztnéd ezt a szemet, puszta kényelemből? Azt hiszem itt hagyom abba.

Reply With Quote
Old 01-18-2010, 08:06
siQ siQ is offline
Member

Quote:
Ezt te kényelemnek nevezed hogy sok esetben még szembe jönni sem lehet csak kísérni? De azért te ki tudja miért, sztnéd ezt a szemet, puszta kényelemből? Azt hiszem itt hagyom abba.
Én emiatt fejeztem be a vitát. Nehéz olyannal vitázni aki bele sem gondol abba amit ír.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to siQ For This Useful Post:
Old 01-18-2010, 11:35
Member

Quote:
Miért, hogy nevezzem? Stratégiai előny, de a serege nem erősebb! Hiába ütlek meg 1k íjjal vándor szemmel, még nem fogok átmenni.

Nem lehetetlen, nézz távolt, vedd észre, bonts oda, vagy fokozz rá, és támadd! Vagy, legyél vándor!

De most min is vitatkozunk? Hogy milyen jelzőt használok a vándor képességére? Szerintem ennek a témának nem erről kéne szólnia...

én meg nem fejezem be a vitát, mert foggal körömmel ragaszkodom egy olyan rendszerhez (a jelenlegihez), ahol megéri fordulni egy új szemért, és akármit választhatok! Nem köteleznek arra, hogy a 2 szemes hadis orimmal tudós+tolvaj legyek, mert mást nem tudok összeválasztani...

Last edited by Dynosaur; 01-18-2010 at 11:38..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dynosaur For This Useful Post:
Old 01-18-2010, 11:40
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Quote:
egy gnóm miért ne vehetne fel tábornok szemet vagy egy törpe ? van hogy nagyon nagyon jól jön az a +1 tábi
Claívsolais (3) (#379234)

"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules