|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

04-10-2009, 12:01
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Peti
Akkor szerintem tanulj meg a sorok között olvasni, te azt mondtad erősítsük a hulla seregét, s én erre azt írtam hogy ha erősítjük a hulla seregét akkor a védelme is erősebb lesz. Itt a lényeg s hozzá írtam,
|
Erősebb seeg nem jelenti az erősebb védelmet. Hanem erősebb sereget jelet, ami támadásban is megmutatkozhat. Boccs, de én nem a sorok között olvasok, hanem magukat a sorokat olvasom el
Quote:
+ ha még kapna védő bónuszt is akkor még keményebb lenne!!!!
|
Már-már túl kemény, mert nagyobbat üt mint egy ork 2000 hektáron a Te javaslatod alapján...
Quote:
+ ha még kb azt jelenti, hogy esetleg még, szóval, nem azzal együtt, hanem még azzal +ban is erősebb lenne ha az is bekerülne..
|
Ez most hogy jött ide??
Amúgy köszi a felvilágosítást, hogy a még azt jelenti, hogy még, magamtól nem jöttem volna rá 
+még mindig a Te hozzászólásaid egy részére reagáltam, és nem a javaslatra!
Az erősebb sereget meg nem arra használjuk, hogyha a védelme is meg a támadó ereje is erősebb, tehát ezt a kimagyarázósdi dolgot hanyagold kérlek 
|

04-10-2009, 12:08
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Mi lenne, ha ténylegesen a hullával foglalkoznánk, nem egymás b@sztatásával? Mert már kezd azzá fajulni... Már nincs kedvem olvasni. Ez nem a személyes ellentétek színhelye. 
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

04-10-2009, 12:16
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Erősebb seeg nem jelenti az erősebb védelmet. Hanem erősebb sereget jelet, ami támadásban is megmutatkozhat. Boccs, de én nem a sorok között olvasok, hanem magukat a sorokat olvasom el
Már-már túl kemény, mert nagyobbat üt mint egy ork 2000 hektáron a Te javaslatod alapján...
Ez most hogy jött ide??
Amúgy köszi a felvilágosítást, hogy a még azt jelenti, hogy még, magamtól nem jöttem volna rá 
+még mindig a Te hozzászólásaid egy részére reagáltam, és nem a javaslatra!
Az erősebb sereget meg nem arra használjuk, hogyha a védelme is meg a támadó ereje is erősebb, tehát ezt a kimagyarázósdi dolgot hanyagold kérlek 
|
részlet a súgóból,
a fenti javaslatok végig ezeknek a bónoszuknak a növeléséról szóltak.
!!!!! hadi ereje szintenként növekszik: a 4. szinten +10% támadó- és védőerővel rendelkezik, a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.!!!!!!
magyarán ha ezeket növeljük akkor a védekezésben is az ereje nő, legalábbis én szerintem
Mellesleg te kötsz bele a témához, nem szorosan kapcsolódó dolgokba.
Az úgy jött oda hogy te azt írtad, hogy te nem beszéltél fentebb védő bónuszról, amit javasoltam, s erre írtam azt hogy ha még megkapná azt is akkor azzal még erősebb lenne a védője.
Szóval szerintem neled nem világos a dolog hogy a sereg nem csak a kitámadó seregeket jelenti hanem a bent levőket is. A hadibónuszok amiket a hulla megkap jelen pillanatbam is, az a bent levő seregekre is vonatkoznak. S ti azokat a bónokat akartátok emelni!!!!!
|

04-10-2009, 12:33
|
Member
|
|
|
|
Quote:
részlet a súgóból,
a fenti javaslatok végig ezeknek a bónoszuknak a növeléséról szóltak.
!!!!! hadi ereje szintenként növekszik: a 4. szinten +10% támadó- és védőerővel rendelkezik, a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.!!!!!!
magyarán ha ezeket növeljük akkor a védekezésben is az ereje nő, legalábbis én szerintem
Mellesleg te kötsz bele a témához, nem szorosan kapcsolódó dolgokba.
Az úgy jött oda hogy te azt írtad, hogy te nem beszéltél fentebb védő bónuszról, amit javasoltam, s erre írtam azt hogy ha még megkapná azt is akkor azzal még erősebb lenne a védője.
Szóval szerintem neled nem világos a dolog hogy a sereg nem csak a kitámadó seregeket jelenti hanem a bent levőket is. A hadibónuszok amiket a hulla megkap jelen pillanatbam is, az a bent levő seregekre is vonatkoznak. S ti azokat a bónokat akartátok emelni!!!!!
|
Elmondom mégegyszer és utoljára. Én nem a saját javaslatainkhoz szóltam hozzá, hanem a Te hozzászólásaidhoz, a Te javaslatodhoz, a Te írásaidhoz. Tök mindegy, hogy "mi" mit akarunk emelni. Tehát még egyszer: A TE hozzászólásodra, a TE írásodra és a TE javaslatodra reagáltam...És TE nem a szintenkénti hadibónusz emelését mondtad... (írtad)
(De legalább a tanácsomat megfogadtad és elolvastad a súgót  )
Amúgy beírnád Nekem hol mondtam, hogy a hulla seregét erősítsük??  Mert ha jól emlékszem én ezelőtt csak egy jó nagy adag támadóerőt akartam Neki adni meg betegséget, erre Te jössz a súgóval meg a szintenkénti hadibónusszal aminek köze sincsen hozzá...És természetesen itt is az új fajta betegséget
ON:
Szerintem szimplán legyen erősebb a betegség, és dupla szintenkénti hadi bónusz legyen...Betegség mondjuk minden sereg, 80%-nyi fertőzést hozzon el az előzőhöz képest. Tehát pl.:
1000 hektár
1 sereg - 1000 kör fertőzés
2 sereg - 1000+1000*0,8 = 1800 kör fertőzés
3 sereg - 1800 + 800*0,8 = 2440 kör fertőzés
4 sereg - 2440 + 640*0,8 = 2952 kör fertőzés
5 sereg - 2952 + 512*0,8 = 3361,6 kör fertőzés (tehát 3361 kör)
6 sereg - 3361,6 + 409,6*0,8 = 3689,28 kör fertőzés (tehát 3689 kör)
7 sereg - 3689,28 + 327,68*0,8 = 4016,96 kör fertőzés (tehát 4016 kör)
8 sereg - 4016,96 + 262,144*0,8 = 4226,6752 kör fertőzés (tehát 4226 kör)
A dupla szintenkénti hadi bónuszt meg lehetne emelni 20%-kal és akkor 5. szinten is kapna, bár ekkor 200 hektáron elég erős tud lenni...
(ekkor 5. szinten 20%, 4. szinten 40%, 3. szinten 60%, 2. szinten 80%, 1. szinten 100% támadó és védőbónuszt kapna...)
!!!VAGY!!!
Ne szintenkénti dupla hadibónuszt kapjon, hanem maradjon meg a mostani hadibónusz és kapjon támadóbónuszt, 20%, 40%, 60%, 80%, és 100% mértékben a szinteken. És még talán megkaphatja a 30%-os védelem varázslat erejét mint bónuszt...
Last edited by Dus; 04-10-2009 at 12:51..
|

04-10-2009, 12:42
|
Junior Member
|
|
Longevity: 83%
|
|
only an idea
Nem olvastam végig az összes oldalt így nemt'om szerepelt-e a javaslatok között az alábbi, csak egy hasonlóval találkoztam. Előre sorry ha mégis.
Az mf hulláknak nagy segítség lenne bármilyen extra, azokkal most nem is foglalkoznék. Egy olyan ötletem van ami elsősorban a szövetségi játékukat könnyítené meg v vonzóbbá tenné őket mint szövetségest.
Először egy esettanulmány:
Egy óriásból és 3 élőhalottból álló szövetség legyen az alap. Így lopják a legkevésbé rommá őket. A felépítés egyszerű óriás 15%templom, 9% torony, 40-44% barakk, a hulla a szokásos 28% ház 10-11% torony maradék barakk, az egész íj-elit felállásban. És vegyünk egy átlagcsoportot.
Ez a felállás teljesen korrekt támadóerővel rendelkezik, egy 15% tornyos mf elfen az óriás simán átmegy még felülről is. Kitámadva a hullák is komoly erőt képviselnek, nem 75% lesz a moráljuk. Idáig rendben is.
Ha kitámadnak marad otthon kb. 8-900 íjász, amin egy épkézláb mf is 5 sereggel megy át, egy átlag szövetség ennél is többel. Ha a teljes sereg otthon van akkor is minima 1 sereggel be tudják ütni akármit csinál.
Mint látható az élőhalott legnagyobb problémája a védelem. Jó, betegít. Fantasztikus. Ha 4 sereggel beverik egy hullám lesz időm kárörvendeni csöppet a csoport alján.
A terv az lenne h a vándor személyiséghez hasonló faji sajátossága legyen az élőhalottaknak. Ez a körtávokat csökkentené, de a minimum esetükben nem 2, hanem 1 kör lenne még vándor személyiséggel együtt is. A vándor személyiség viszont ugyanúgy működne mint eddig. A magyarázat erre annyi h nem kell megálljanak útközben pihenni, enni, nem éreznek fáradtságot, satöbbi.
Ezzel több dolog változna:
1. Ha kitámadnak ingyenföldek, így viszont kísérni alig lehetne őket, szembemenni is nagyon nehéz lenne. Aki kísérni akar annak legyen hulla a szövetségében, bevállalva az ezzel járó hátrányokat.
2. A védelemküldés miatt fontosak a körtávolságok. Ha egyiküket beütik földre olyan messzire kerülhet ami lehetetlenné teszi bármilyen segítség küldését, támadásban vagy védekezésben. Ezzel a módosítással közelebb kerülnének egymáshoz, esélyt adva a sereg megfogására.
3. Közvetlen kv előtt szokás sereget küldeni, ami pár sec. múlva már 1 körösként jelenik meg a távolbalátáson. Egy hullával a szövetségben még ilyenkor is megoldható a segítségküldés vagy a szembemenés. Ez utóbbi akár kétszer is mire hazaér a támadó. Egy szövetségben lévő élőhalott önmagában egy valamit is érő hadishoz persze akkor sem fér be ha az kitámadott. De lehetőségnek adott lenne.
4. Eddigre sokan eljuthattok az elképzelésig amint a példaként felhozott szövetség 3 hulla tagja 3 körről alulról két körönte megszentségteleníti a tolvaj és varázsló országokat. Előfordulhat ilyesmi, de aki így jár azt nem kell sajnáni. Tessék gondolkozni! Vagy gyenge vagy tud tenni ellene. Egy élőhalott országban nincs mit bontani, ahova befér ott bőven.
5. Az élőhalott kimondottan hadis faj, jelenlegi formájában a leggyengébb mind közül, és semmi máshoz nem ért ami ezt ellensúlyozni tudná. A módosítással sokkal használhatóbb lenne. Aki kimondottan csak a hadászattal akar foglalkozni annak megfelel. Gyakorolni lehet vele a seregküldést, segítségküldést, játékot a távolságokkal, szövetségi játékot.
A módosítással nem lesz egy élőhalott ország beüthetetlen vagy olyan aminek nem lehet ártani. A-ban sem állja meg a helyét és nem fogja a 25% tornyos elfeket beütni.
Az, hogy kapna 80, 100, 120% bónuszt és ezzel beütné a betonelfet jól hangzik de elég egyetlen krónika vagy teljes a 2 körös körzetből és kapja is a 8 sereget. Sz'al A-s faj nem lesz belőle akármi történjen is.
A szövetségi játékát a hulláknak viszont fellendítené. Lehetne új taktikákkal előállni amik jók vele/ellene. Több szövetségben lehetne jelen és nem mint röhej tárgya, inkább kellemetlen ellenfélként. Valami ilyesmi lenne a célja a "hulla tuning"-nak, nem?
Ennyi. Véleményezzétek légyszi.
Last edited by Barbara; 04-10-2009 at 14:15..
Reason: pontosítás, a félreértések elkerülése végett
|

04-10-2009, 14:00
|
Member
|
|
|
|
Szóval azt mondod, hogy én elindítok 1 mp-vel körváltás előtt egy sereget és 1 perc múlva már be is ütöttem?? 
Ilyet tuti nem kéne. Bocsi, de szerintem ez butaság...
És itt írtál a végén krónikás dolgot. 1 kör lenne a hazafele út is. Kitől kapna 8 sereget?? Nem beszélve, hogy A-ban azért már tud fájni egy mondjuk 5K körös betegség.
Semmiképpen nem tartom jó ötletnek, hogy 1 kör alatt érjen oda a sereg, sőt, kifejezetten rossz hatással lenne a játékra szerintem!
Ráadásul, ha hulla lennék, akkor vándor személyiséggel 3 körre lévő országhoz érnék 1 kör alatt...Ez nonszensz 
|

04-10-2009, 14:11
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
És itt írtál a végén krónikás dolgot. 1 kör lenne a hazafele út is. Kitől kapna 8 sereget?? Nem beszélve, hogy A-ban azért már tud fájni egy mondjuk 5K körös betegség.
Semmiképpen nem tartom jó ötletnek, hogy 1 kör alatt érjen oda a sereg, sőt, kifejezetten rossz hatással lenne a játékra szerintem!
|
Az a krónikás dolog ha megnézed enélkül a módosítás nélkül van. Ha csak simán kap mondjuk a +40 helyett plusz 100%-ot.
Ezzel az A-s probléma nem lesz megoldva. Kb. akkora lesz a támadóereje mint egy orknak. Sereget elengedni viszont nem fog tudni, úh. ha támad a védelme egy szép kerek 0 lesz 4 körön keresztül, ebből 3 kör ideje van bárkinek h észrevegye.
|

04-10-2009, 14:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Barbara
Az a krónikás dolog ha megnézed enélkül a módosítás nélkül van. Ha csak simán kap mondjuk a +40 helyett plusz 100%-ot.
Ezzel az A-s probléma nem lesz megoldva. Kb. akkora lesz a támadóereje mint egy orknak. Sereget elengedni viszont nem fog tudni, úh. ha támad a védelme egy szép kerek 0 lesz 4 körön keresztül, ebből 3 kör ideje van bárkinek h észrevegye.
|
Cserébe, rengeteg betegséget kap. Az lenne a védelme. Azért bármennyire is alcsonyabb szinten a betegség nem fáj, de mondjuk, ha 5K hekin kapsz 20 ezer kör betegséget, mert 8 sereggel ütöttél egy hullát, az elég erősen odavághat...Sőt, oda is vág. Nagyon meggondolná kétszer is mindenki, hogy hány sereggel megy ki rá, nem beszélve, hogy mindenkit be lehet ütni könnyedén, amíg támad!
|

04-10-2009, 14:31
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Cserébe, rengeteg betegséget kap. Az lenne a védelme. Azért bármennyire is alcsonyabb szinten a betegség nem fáj, de mondjuk, ha 5K hekin kapsz 20 ezer kör betegséget, mert 8 sereggel ütöttél egy hullát, az elég erősen odavághat...Sőt, oda is vág. Nagyon meggondolná kétszer is mindenki, hogy hány sereggel megy ki rá, nem beszélve, hogy mindenkit be lehet ütni könnyedén, amíg támad!
|
Tényleg nem piskóta a betegség de még mindig a létező legolcsóbb föld A-ban, még a betegséggel együtt is. Az h megbetegszik az országod egyben védelmet is jelent.
Nem számoltam még utána h 5k hektáron 1k hektárt fedezni és beépíteni vagy felhúzni párszáz kórházat meg fokozni ha támadnak olcsóbb-e. Sztem a földelés a töredékébe kerül.
De nem kötelező 8 sereggel menni, elég egyel az is 300 hektár és 4% kórházzal seperc alatt vége.
A postom javítottam h ne legyen félreérthető, jó hogy észrevetted nekem nem tűnt fel másodszori olvasásra sem.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Barbara For This Useful Post:
|
|

04-10-2009, 15:05
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Barbara
|
Az 1 körös távolság a játékra nagyon rossz hatással volna. azért 2 kör az alaptávolság, hogy legyen mindenkinek ideje arra, hogy felfedezze a támadást, s ha tud tegyen ellene valamit, seregcsere, teki vétel vagy egyszerűen a bontásra való felkészülés vagy a szembemenés. Gondolj bele hogy kv elött 5mp-vel nézel távot, nem jön senki, vége a körváltásnak és beütöttek. Alacsony hekin még utána lehet menni ha tényleg 2 kör a hazaút, de már 3. szinten is egy ilyen ütéssel 3-4 kör távolságra eltud távolodni az ütő hulla. A másik meg, hogy hullával is meglehet oldani a seregelengedést.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|