|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

04-02-2009, 22:05
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Ez baj? Én nem tartom annak. Ha a hulla kitámad, akkor számíthat arra, hogy nem sok sereggel fogják visszakísérni, tehát erősödik a védelme.
Persze, ezen kívül egy kicsit erősíteném a támadóerejét, valamint a gyújtogatás ellen növelném az üres helyeken elférő lakósok számát.
|
Nem tudom, hogy gond-e, de mindenképp vicces lenne 
Mondjuk az önmegbetegítős taktika is sokkal nagyobb szerepet kaphatna.
|

04-03-2009, 06:53
|
 |
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Mi az ésszerű magyarázata annak, hogy a 2. sereg ne betegítsen annyira, mint az első?
Szerintem beteg ország elleni x támadás x-szeres betegséget hozzon. Én igazából hibának érzem, hogy nem így működik a betegség bevezetése óta. De ezt már írtam valahol...
|
szerintem a betegség jól van igy, ahogy van. ork tábival kiküldesz 8 sereget egy országra, akiről nem tudod, h beteg. hazaér a sereged és küldöd is még egyszer.. jön a kv és hopp a lakosság fele sehol... neki állsz kórházakat felhúzni, haza ér a második kanyarból a sereged, de még fel sincsenek húzva az épületek és már nincs ember az országban..
200 hekin összeszedtél 3200 egység bacit és kórház nuku..
persze ez durva példa volt, de 4 sereggel épp össze lehet szedni akkora fertőzést, h mire beér a kórház üres lesz az ország..

04-03-2009, 07:07
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by csabi
szerintem a betegség jól van igy, ahogy van. ork tábival kiküldesz 8 sereget egy országra, akiről nem tudod, h beteg. hazaér a sereged és küldöd is még egyszer.. jön a kv és hopp a lakosság fele sehol... neki állsz kórházakat felhúzni, haza ér a második kanyarból a sereged, de még fel sincsenek húzva az épületek és már nincs ember az országban..
200 hekin összeszedtél 3200 egység bacit és kórház nuku..
persze ez durva példa volt, de 4 sereggel épp össze lehet szedni akkora fertőzést, h mire beér a kórház üres lesz az ország..
|
ez a betegség csak a hullára vonatkozna, szóval ha te pl megütsz egy beteg gnómat 8 sereggel akkor csak 1 seregnyi bacit hoznál, magyarán ezzel a hulla védelmét erősítenénk nem azoknak az oriknak a védelmét akik direkt az önmegbetegítésre játszanak
|

04-03-2009, 07:11
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Azt hiszem valamit nagyon benéztél, mert ettől a javaslattól nem hullanának jobban az embereid, csak tovább.
A te példánál maradva.Pl: 200 hektár=200 környi betegség
a javaslat alapján ork tábornok esetén, nyolc sereges ütés esetén:1. 200.kör,2. 100. kör, 3. 100.kör, 4. 100. kör,5. 100. kör, 6. 100. kör, 7. 100. kör, 8. 100. kör betegséget jelentene, de csak akkor, ha hullát ütsz. Összesen 900. környi betegséget szednél össze. A betegség lefolyása nem változna, ugyanúgy történne minden, ahogy most, csak tovább tartana.
És mivel tudtommal a betegséget a következő szintre is felviheted, ezért ez elég húzós is lehet. Főleg ha valami mássá akarsz átépülni.
Az én félelmem igazából inkább az, hogy egy idő után az egész csoport egy nagy fertőző gocpontá válna. Aminek a hatásait jelenleg nem tudom értékelni.
|

04-03-2009, 07:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Peti
ez a betegség csak a hullára vonatkozna, szóval ha te pl megütsz egy beteg gnómat 8 sereggel akkor csak 1 seregnyi bacit hoznál, magyarán ezzel a hulla védelmét erősítenénk nem azoknak az oriknak a védelmét akik direkt az önmegbetegítésre játszanak
|
itt beteg országról volt szó, nem hulláról:
Quote:
Mi az ésszerű magyarázata annak, hogy a 2. sereg ne betegítsen annyira, mint az első?
Szerintem beteg ország elleni x támadás x-szeres betegséget hozzon.
|
Quote:
Originally Posted by BigPi2
Azt hiszem valamit nagyon benéztél, mert ettől a javaslattól nem hullanának jobban az embereid, csak tovább.
A te példánál maradva.Pl: 200 hektár=200 környi betegség
a javaslat alapján ork tábornok esetén, nyolc sereges ütés esetén:1. 200.kör,2. 100. kör, 3. 100.kör, 4. 100. kör,5. 100. kör, 6. 100. kör, 7. 100. kör, 8. 100. kör betegséget jelentene, de csak akkor, ha hullát ütsz. Összesen 900. környi betegséget szednél össze. A betegség lefolyása nem változna, ugyanúgy történne minden, ahogy most, csak tovább tartana.
És mivel tudtommal a betegséget a következő szintre is felviheted, ezért ez elég húzós is lehet. Főleg ha valami mássá akarsz átépülni.
Az én félelmem igazából inkább az, hogy egy idő után az egész csoport egy nagy fertőző gocpontá válna. Aminek a hatásait jelenleg nem tudom értékelni.
|
erre csak azt tudom, mondani, h az x-szeres betegség nálam a betegség egységét jelenti nem az időtartamát, de azt hiszem értem mire gondolsz.. 

04-03-2009, 07:49
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Kérdéseim:
1. Miért kell bárkit is 8 sereggel támadni?
2. Kis figyelemmel bármelyik országról megállapítható, hogy beteg. Miért baj, ha körültekintően érdemes támadni?
Egér a sajton... (#3744)
|
The Following User Says Thank You to -Fegya- For This Useful Post:
|
|

04-03-2009, 08:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Kérdéseim:
1. Miért kell bárkit is 8 sereggel támadni?
2. Kis figyelemmel bármelyik országról megállapítható, hogy beteg. Miért baj, ha körültekintően érdemes támadni?
|
1. nem kell, de lehetséges.
2. nem baj. (egy jó játékosnak, akiből nagyon kevés van.. )

04-03-2009, 08:15
|
 |
Member
|
|
|
|
nem vagyok ellene a javaslatnak, csak kiváncsi voltam a részletekre.
tehát kb igy nézne ki:
A megbetegedés mértéke a földterülettől függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertőzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1/x egységet, ahol x a fertőzött seregek számával egyenlő.
?

04-03-2009, 11:31
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by csabi
nem vagyok ellene a javaslatnak, csak kiváncsi voltam a részletekre.
tehát kb igy nézne ki:
A megbetegedés mértéke a földterülettől függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertőzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1/x egységet, ahol x a fertőzött seregek számával egyenlő.
?
|
Szerintem ez a számítás nem szerencsés a kerekítések, illetve az esetleges újrafertőzés esete miatt. Sokkal egyszerűbb egy
betegség=betegség mostani foka + seregek száma*terület
képlet, ennek a csökkenése és emberfogyasztó ereje egyértelmű a mostani szabályok szerint.
szerk:
Az mondjuk tény, hogy a sor négyzetesen növekszik a seregek számával így, ami tényleg túl durva lenne, a seregenkénti + 50% is elég lehetne. (ekkor 5 sereges támadás esetén az összesen elhulló nép kb 9-szeres lenne)
Last edited by Xeper; 04-03-2009 at 11:41..
|

04-03-2009, 13:21
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Szerintem ez a számítás nem szerencsés a kerekítések, illetve az esetleges újrafertőzés esete miatt. Sokkal egyszerűbb egy
betegség=betegség mostani foka + seregek száma*terület
képlet, ennek a csökkenése és emberfogyasztó ereje egyértelmű a mostani szabályok szerint.
szerk:
Az mondjuk tény, hogy a sor négyzetesen növekszik a seregek számával így, ami tényleg túl durva lenne, a seregenkénti + 50% is elég lehetne. (ekkor 5 sereges támadás esetén az összesen elhulló nép kb 9-szeres lenne)
|
Itt az alap ötlet nem az elhullást növelné, amit a te szerkesztésedből vettem ki, szóval ha pl az 1. körben 100 embered hullana, az 5 sereges ütés után nem az lenne, hogy 100+50+50+50+50= 300, így ennyivel több hullana az 1. körben. Hanem itt a lefolyásáról volt szó végig, legalábbis én a lefolyást hosszabitanám meg nem az elhullást növelném, tehát egy 200 hekis ori esetén 5 sereges ütésnél, 200+100+100+100+100: 600 környi betegséget kapna a támadó, de csak akkor ha hullát üt, ha egy betegségben levő másik fajt akkor csak 200 maradna.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
|
|
Posting Rules
|