Quote:
Originally Posted by Valezius
Valóban nem ismerjük, de tudjuk mit raktunk az üvegbe, illetve vannak olyan módszereink, ami ezekre a molekulákra romboló hatással vannak. (Pl.: erős besugárzás) Tehát szerintem ez nem merül fel igazi problémaként.
|
Nem valószínű, hogy bekövetkezik amit várnak, ezért nem tartom valós veszélynek, de amennyiben bekövetkezne én rettegnék tőle. Gondold el, lehet hogy csak egyetlen egyszer jött ilyen "anyag" létre a Földön és lám mi lett belőle, ellepett mindent megállíthatatlanul, átformálva a Világot!
Quote:
Asszem nem kell ezt a dolgot hasonlatokkal túlragozni. 
|
Bocs.
Quote:
Többek között én is szinte eléképzelhetetlennek tartom, hogy élettelen anyagból élet jöjjön létre, mivel az élet annyira bonyolult.
A kísérlet sikere azt bizonyítaná, hogy ez mégis lehetséges.
|
Ha könnyen létrejöhetne az élet, akkor kellett volna már találkozzunk máshonnan származó élettel is, nem lehetne eltitkolni a létezésüket sem. Szerintem nem fog sikerülni a kísérlet és ez nem jelent egyebet, mint hogy az élet kialakulása mindenképpen nagyon ritka esemény, bárhogy is történik.
Quote:
Azért nem olyan tiszta dolog ez, ahogy te képzeled, amikor több tíz generációnyi muslicát figyeltek meg, akkor egyetlen változást se találtak rajtuk, márpedig igencsak számítottak rá.
|
Talán mert a muslica úgy van az életre hangolódva, ahogy van. A muslica egy stabil állapota az életnek. Ellenben a vírusok, baktériumok bizonyítottan változnak.
Quote:
Én ezt egy igen fontos kutatásnak tartom, ami semmivel sem bizonyít többet annál, minthogy amit eddig a józan ész alapján jobban tennénk ha elvetnénk végre reális alternatívaként léphet fel.
|
Az egy dolog, hogy én is kíváncsi lennék a kísérlet sikerére, de jobban félnék a következményektől, ezért úgy vagyok vele, hogy inkább sose tudja meg senki.
Quote:
betelepítés: Ez nem oldja meg a problémát, csupán áthelyezi azt máshova.
|
A betelepítés lehetőségét nem úgy kell nézni, hogy a problémát tolná el a vizsgálhatatlanság irányába, hanem az itt megfigyelt jelenségeknek adna többlet időt és befoltozna bizonyos lyukakat. Mert ha máshol esetleg hamarabb indult el az élet fejlődése és jutott el arra a szintre, ahol képesek új, módosított élőlényeket létrehozni, akkor könnyebben magyarázható a hihehetetlennek tűnő változatosság.