|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

03-31-2008, 18:29
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Azért azt meg lehet csinálni, hogy 250K+terület*0,2*50 lakos számítson be mondjuk, és majdnem elértük a kívánt hatást.
Egyébként Synkel problémájára van egy nagyon egyszerű megoldás az üres heki ne 30pontot érjen, hanem kevesebbet.
|
Nem tetszik, hogy az üres heki kevesebbet érjen. Tény, kevesebbet kell bontania a védő félnek ha szembe akar menni, de a pontrendszer amúgy jól működik egy csomó csoportban, több ezer ország számára. Egy csoport, és kevesebb mint 30 aktív ország van amelyiket érintheti ez a probléma, ráadásul tekintve az elmúlt évet, félévente egyszer ha adódik ilyen 0 hekis ütés. A teljes pontrendszer átalakítását túl nagy árnak érzem ezért cserébe, mert alacsonyabb hekin brutál nagy változást jelentene.

03-31-2008, 18:36
|
Administrator
|
|
Activity: 23%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Nem tetszik, hogy az üres heki kevesebbet érjen. Tény, kevesebbet kell bontania a védő félnek ha szembe akar menni, de a pontrendszer amúgy jól működik egy csomó csoportban, több ezer ország számára. Egy csoport, és kevesebb mint 30 aktív ország van amelyiket érintheti ez a probléma, ráadásul tekintve az elmúlt évet, félévente egyszer ha adódik ilyen 0 hekis ütés. A teljes pontrendszer átalakítását túl nagy árnak érzem ezért cserébe, mert alacsonyabb hekin brutál nagy változást jelentene.
|
Ezzel egyetértek, a pontrendszeren nem kellene változtatni.
|

04-01-2008, 08:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Nekem továbbra is a földalapú foglalás tetszik. Így nem érdemes nagy távolságból megközelíteni valakit, mert 0-t foglalna és nem lehet fokozással eltávolodni. Bontással lehet távolodni, de ez szerintem nem baj, mert a bontás gyengíti az országot.
Jó lenne, ha a földalapú foglalásra valaki kidolgozna konkrét értékeket. Talán akkor könnyebb lenne vitatkozni és jó értékeket belőni.
Egér a sajton... (#3744)
|

04-01-2008, 11:44
|
Member
|
|
|
|
Fegya, biztos teljesen át kell alakítani egy rendszert -ami több ezer országnál tökéletesen működik- 50 ország problémája miatt?
nem elég egy ésszerű "féket" betenni, ami csak az irreális dolgokat nem engedi?
Last edited by wand; 04-01-2008 at 12:58..
|

04-07-2008, 09:06
|
Member
|
|
|
|
A pontrendszeren én sem javasolnék változtatást.
Az előttem szólók pedig elmondták, hogy egy messziről indított fokozásos támadás védése nem kivitelezhető extrém támadó esetén, a szembemenetel, ill a visszatámadás meg a hatalmas távolság miatt csak erősen szétbontott országgal valósítható meg.
Ha a támadó fokozhat sztem fokozhasson a védő is elfelé.
Nem egyértelműen jó megoldás, de ez a legkisebb rossz a sok más lehetőség közül.

04-07-2008, 10:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Ha a támadó fokozhat sztem fokozhasson a védő is elfelé.
Nem egyértelműen jó megoldás, de ez a legkisebb rossz a sok más lehetőség közül.
|
szerintem meg ebből az az egyértelmű, hogy a támadó se fokozhasson irreálisat. vagy nem? 
|

04-21-2008, 13:43
|
Administrator
|
|
Activity: 23%
Longevity: 100%
|
|
Utolsó megbeszélendő témaként ez maradt.
A versenyben maradt javaslatok:
- Ne érték, hanem területalapon történjen a foglalás.
- Ne lehessen 100k pontra elfokozni, vagy odafokozni, hanem legyen egy kisebb korlát, például max 50k-ig számítson csak a népesség a pontszámba.
- Ne változzon semmi, jó így, ahogy most van.
Mivel ez egy olyan jelenség, ami speciálisan az 1/A-t érinti (máshol igen ritka, kivéve esetleg az anarchista csoportot), ezért a teljes harcrendszer átalakítását nem tartom reálisnak, lévén, hogy alapvetően mindenhol máshol teljesen jól működik a hardrendszer. Sőt, 1/A-ban is, ha közeli országokról van szó. Úgyhogy ezt a lehetőséget kilövöm.
Marad a másik kettő:
- A népesség értéke legyen maximálva a mostaninál jobban (mostani képlet marad, de egy plafont kapna, hogy például maximum 50.000 pontot tehet ki a lakosság az ország értékéből. Ha ennél többet tenne ki, akkor a lakosok által adott pont csak 50.000).
- Maradjon minden úgy, ahogy most van.
Ha ez utóbbi, akkor kész is van  , ha az első, akkor kérnék véleményeket, és ellenérveket, hogy ez miért jó, illetve miért nem jó. Teljesen önző, önös érdekeket is lehet írni.
Köszi.
|

05-01-2008, 07:56
|
Member
|
|
|
|
Tudom, hogy régebbi hsz-ek, de reagálok rájuk, ha már zavaró akkor töröld ki őket Ati.
Quote:
Originally Posted by Ati
A javaslat egyik fele erről szólt, hogy ne lehessen 100k értékig növelni népességgel.
Ha ez a növelési lehetőség elég alacsony, akkor a foglalás mikéntjén nem kell változtatni, hiszen közel azonos ponton közel azonos területű országok lesznek.
A fő kérdés az, hogy ez a stratégiai elem zavaró-e annyira, hogy kiszedjük.
|
Nem zavaró, sőt szükséges elem, hogy az egyéni és a klánlista szakadékai áthidalhatóak maradjanak.
Quote:
Originally Posted by wand
Miért az 1/A csúcsán normális az, hogyha van elég pénzed akkor egyéniben "beüthetetlen" vagy?
Ha igen akkor máshol miért nem lehet?
És igen a 100k-s ráállás sem normális, ezért volt az eredeti javaslatban, hogy az elnemférő lakosság max 50k-ig számítson.
|
Ha így lenne akkor mivel nincs alattam 100K ra senki (SZK-sokat hagyjuk) akkor nem kellene barakkot tartanom ugye?
|
|
Posting Rules
|