|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Megszüntessük-e a klánlétszám maluszt egyéni csatákban?
|
igen
|

|
4 |
8.33% |
Nem,de legyen malusz a toli vari akciókra is
|

|
19 |
39.58% |
Nem
|

|
20 |
41.67% |
További megbeszélést igényel
|

|
1 |
2.08% |
Nem tudom
|

|
4 |
8.33% |

01-15-2008, 00:03
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
No akkor mondom én 5-6 évvel ezelőtt összeségében évekig voltam egyfős klánban és azt hiszem az elmult 5 évben javaslatokkal is próbálam jobbá tenni ezt a játékot amikor még levlista volt már akkortól.
Kérdezném hogy te mennyit voltál egyfős klánban hadiorival?
Mert Állig begombolkozva tornyok tolik varik mögé bujva nulla pénzel nem fog bántani senki.Itt főleg az a "faj" védi a mostani állapotot akik az alsóbb csopiban alulról 5-6 körröl lopják a többieket és aztán veregetik a mellüket hogy micsoda legények a gáton. 
A 10 fős klán abban a pillanatban rácuppan az egyfősre mihelyt pénzt rúnát tekercset tud tőle lopni és ne gyertek itt nekem hátulról gyermekmesékkel mert igenis a haszonzerzés reményében sokan mindenre képesek, sajnos nem csak itt a játékon belül.Viszont egyáltalán nem tartom igazságosnak hogy ha lelopt egy 10 fős klánból mondjuk 8 tag és semmiféle fegyverrel nem tudsz visszavágni.
Tudom hogy sokan azt mondják hogy ez nekik jár,de az én véleményem más ha van hadimalusz legyen toli vari malusz is vagy ne legyen egyik se
|
szerintem teljesen normális, ha szétlopnak egy olyan orit, amelyikben kevés a toli. a lentebbi szinteken is ugyanez a helyzet. ha mf vagy kevés tolival, akkor számolni kell a lopásokkal. miért jó az, ha nincs tolid, és nem tudnak lopni? gyújtani sztem nem fognak, hacsak nem kötsz bele egy 10 fős klán egyik tagjába, de valszeg nem fogsz, mivel hadis vagy, és úgysem jönne sok föld tőle. vagy még akkor gyújthatnak, ha régi "haverokról" van szó.
a hadiakciókra a maluszt meg valszeg nem véletlenül találták ki... ott amúgy sokkal több forog kockán, mint néhány 1000 teki.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

01-15-2008, 00:12
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by LotR
Ne a szélsőségeket vizsgáljáto már csak ha lehet!
Hanem amikor az 1 főst egy 3-4 fős piszkálja, vagy a 2 főst egy 4-5 fős..
ott jelenleg vari tolival szép eredményt tudnak elérni.. és még földet is hoznak...
Ergo a lényeg h ha hadi akcio megkapta a maluszt, akkor illenne a vari tolinak is mer jelenleg , az történik h alulről az 1-2 fővel nagyobb klán szétártózza akár 1 hétig is a kisseb klánt, majd amint van lehetősége le is földeli...
|
2-3 fő különbségnél földeléssel sokkal nagyobb kárt okozol, mint az összes toli- és variakcióval, együttvéve...
persze feltételezve, hogy vannak bankok, amik védik a pénzedet, és a tartalékaid a piacon vannak.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

01-15-2008, 00:26
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
2-3 fő különbségnél földeléssel sokkal nagyobb kárt okozol, mint az összes toli- és variakcióval, együttvéve...
persze feltételezve, hogy vannak bankok, amik védik a pénzedet, és a tartalékaid a piacon vannak.
|
Egészen addig igaz, amig nem támadás előkészitésről beszélünk.
hát azért nem kellemes egy tf orknak ha 2enlegyújták a házaidat és kapsz emellett 36kör vihart a varisabb országtól.esetleg ezt 2napig csinálják. földeléssel tény hogy nagyobb kárt okoznak, de még mindig kevesebbet mint 3 földeléssel. egy ilyen szituban könnyedén rákényszeritenek,hogy minél hamarabb kitámadj vkire (nem feltétlenül rájuk) és rögtön kapsz jó pár sereget.

01-15-2008, 00:30
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
|
Vagy:
Adott egy X fős klán, egyéniben körülöttük pedig egy X+3 fős. Mi történik, ha a nagyobb klánban X hadis van, a +3 fő pedig legyújt/renget? Mindenképpen szívás a helyzet, de a nagyobb részéről kockázat nélkül megjátszható, és eléggé gyors lefolyású kivégzés a toli/vari hatékonysága miatt. Ha a toli/vari is kapna malust, akkor jobban megérné azonos kaliberű célt keresni.

01-15-2008, 01:21
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Én nem értem, miért adott az egyik játékosnak, hogy nagy klánba lépjen, a másiknak pedig miért nem?
Mintha az lenne a probléma, hogy a 70% barakkos ork, miért üti be az orim. Pedig én hajlandó vagyok 15%barakk/15%tornyot építeni...
És itt reklamálnék, hogy márpedig én nem fogok 30/30%ot építeni belőlük. Mert minek, inkább hozzunk egy olyan szabályt, ami megvéd engem.
Mindenki tud alapítani több tagú klánt, a csapatjáték szintjén, szerintem ez nem egy nagy követelmény. Ezért feleslegesnek érzek szabályként bevezetni egy újabb máluszt.
És továbbra is igaz, hogy a 4tagú szövi erősebb mint a 3tagú. Erre nem lehet mit kitalálni mást, mint hogy 4tagú szöviben kell lenni.
Persze lehet itt kombinálni máluszokkal, de szerintem nem tesz jót az A-nak. Így is kevés a támadható ország, kevés a célpont minden téren. Ha egy újabb feltétel kerül be, még kevesebb lesz, még passzívabb lesz, mégjobban el fognak egymástól szigetelődni a környező országok...
És elég gáz amikor a melletted 2körre levő ország akár üres is lehet érdemben nem tudsz majd vele mit kezdeni. Mert megvédik az általatok kapott máluszok... 

01-15-2008, 03:49
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Mindenki tud alapítani több tagú klánt, a csapatjáték szintjén, szerintem ez nem egy nagy követelmény. Ezért feleslegesnek érzek szabályként bevezetni egy újabb máluszt.
És továbbra is igaz, hogy a 4tagú szövi erősebb mint a 3tagú. Erre nem lehet mit kitalálni mást, mint hogy 4tagú szöviben kell lenni.
(
|
Biztos vagy benne, hogy a nagyobb klán feltétlen erősebb a kisebbnél? Ha így van, akkor a hadimalusz megalkotásakor miért nem lett egyirányúsítva a dolog, hogy csak a sok fős nem tud hatékonyan támadni?
Szárazviharra visszatérve valaki javasolt korábban egy szerintem normálisat: arra ne vonatkozzon a klánlétszámkülönbség, mint ahogy a hadüzenet se befolyásolja.

01-15-2008, 05:12
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Mintha az lenne a probléma, hogy a 70% barakkos ork, miért üti be az orim. Pedig én hajlandó vagyok 15%barakk/15%tornyot építeni...
És itt reklamálnék, hogy márpedig én nem fogok 30/30%ot építeni belőlük. Mert minek, inkább hozzunk egy olyan szabályt, ami megvéd engem.
Persze lehet itt kombinálni máluszokkal, de szerintem nem tesz jót az A-nak. Így is kevés a támadható ország, kevés a célpont minden téren. Ha egy újabb feltétel kerül be, még kevesebb lesz, még passzívabb lesz, mégjobban el fognak egymástól szigetelődni a környező országok...
És elég gáz amikor a melletted 2körre levő ország akár üres is lehet érdemben nem tudsz majd vele mit kezdeni. Mert megvédik az általatok kapott máluszok... 
|
Miért kevés a célpont?
Talán azért mert a többség bevonul beton mögé, bevédi magát tolikkal meg varikkal, és nem csinál alapvetően semmit azon kívül, hogy lopkodja a mellette elhaladni akarókat?
Olvastam egypárszor már itt, hogy könnyű 70% barakkos orkokkal ütögetni, meg ilyen marhaságokat. Túlnyomórészt olyanok írják ezt akik sose voltak orkok, és főként nem építettek ennyire kiszolgáltatott orit. Ezeknek elárulom, azok az orkok nem azért 70% barakkosak mert feltétlen így szeretik, hanem mert gyakran még ez is kevés. Nem azért kevés a tolijuk mert nem akarnak, hanem mert a betonos orik miatt nem tarthatnak többet. Amit ti akartok az egy tolis/varis fedezgetős A, és nem feltétlen tetszik mindenkinek.

01-15-2008, 07:15
|
Member
|
|
|
|
Vaalhol azonban azzal kell egyetértenem hogy az A a szövetségi játék helyszíne. Ugy gondolom nem biztos hogy arra kellene törekedni hogy a kis fős klán védelmét erősítsük. Mi ösztönzi akkor őket hogy többen összeálljanak?
|

01-15-2008, 07:52
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Egészen addig igaz, amig nem támadás előkészitésről beszélünk.
hát azért nem kellemes egy tf orknak ha 2enlegyújták a házaidat és kapsz emellett 36kör vihart a varisabb országtól.esetleg ezt 2napig csinálják. földeléssel tény hogy nagyobb kárt okoznak, de még mindig kevesebbet mint 3 földeléssel. egy ilyen szituban könnyedén rákényszeritenek,hogy minél hamarabb kitámadj vkire (nem feltétlenül rájuk) és rögtön kapsz jó pár sereget.
|
Tudtommal ez a játék célja, hogy milyen stratégiát választasz az előre haladásra, azt te döntöd el. Ha tf ork mellett döntesz, építsd fel úgy, hogy fejlődhess vele. Ha nem jön össze, így jártál. Miért kell ezért megint szabályt módosítani?
Quote:
Originally Posted by Xeper
Vagy:
Adott egy X fős klán, egyéniben körülöttük pedig egy X+3 fős. Mi történik, ha a nagyobb klánban X hadis van, a +3 fő pedig legyújt/renget? Mindenképpen szívás a helyzet, de a nagyobb részéről kockázat nélkül megjátszható, és eléggé gyors lefolyású kivégzés a toli/vari hatékonysága miatt. Ha a toli/vari is kapna malust, akkor jobban megérné azonos kaliberű célt keresni.
|
Ismét ugyanazt tudom mondani, te választod meg a stratégiát amivel játszani szeretnél. Ha nem jött be, találj ki mást, ez egy stratégiai játék, és unalmas már, hogy mindig könnyíteni akartok. A bunker elfek már nem tudnak begyújtani, ártózni, ha pénzt lopnak, az rosszul felépített ori hibája, egy gnómot meg nehogy már ne tudjon lerendezni egy ork. Ha nem sikerül neki, még mindig ott a diplomácia.
Quote:
Originally Posted by Synkel
Miért kevés a célpont?
Talán azért mert a többség bevonul beton mögé, bevédi magát tolikkal meg varikkal, és nem csinál alapvetően semmit azon kívül, hogy lopkodja a mellette elhaladni akarókat?
Olvastam egypárszor már itt, hogy könnyű 70% barakkos orkokkal ütögetni, meg ilyen marhaságokat. Túlnyomórészt olyanok írják ezt akik sose voltak orkok, és főként nem építettek ennyire kiszolgáltatott orit. Ezeknek elárulom, azok az orkok nem azért 70% barakkosak mert feltétlen így szeretik, hanem mert gyakran még ez is kevés. Nem azért kevés a tolijuk mert nem akarnak, hanem mert a betonos orik miatt nem tarthatnak többet. Amit ti akartok az egy tolis/varis fedezgetős A, és nem feltétlen tetszik mindenkinek.
|
Nekem meg úgy tűnik, ti akarjátok, hogy csak orrba-szájba ütő ork legyen jelen A-ban, és az egész A-ból vegyük ki a toli-vari akciókat, mert ott úgyis csak a buta ork a nyerő, aki kiküldi a nagy sereget, és máshoz nem ért.
|

01-15-2008, 08:17
|
Member
|
|
|
|
Szerintem aki kis klánban van (nem 10 fős) az vállalja a kockázatot hoyg sebezhetőbb lsz toli/vari akciókkal viszont cserébe könnyebben tud támadni klánban.
Aki összeáll 10 fősbe az biztos hogy védettebb lesz egyéniban, főleg ha egymas melett haladnak, viszont sokkal nagyobb odafigyelést igényel hiszen nagy ütés kaphatnak klánban.
Miert lépnék be egy nagy klánban ha összeállok 2-3 emberrel védettebb leszek toli vari ellen, és még klánabn is tudok ütni.
Akit ártóznak épüljön át. Nem kell 60 % barakkal mászkálni mindig és keseregni hogy lopnak meg ártóznak...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|