Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-29-2007, 17:03
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
ja, télleg sry, fáradt vagyok
azért én nem örülnék, ha megérné nekik
figyelj mindenkép megfogja nekik érni, 3k heki felett, már akkor is megéri nekik, ha annyi mintha fedezhetnének tovább. a különbség hogy mások is felfognak tudni menni, mert törpével nem kell végig hurcolni a bányáidat, ha termelni akarsz...

Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-29-2007, 17:08
wand wand is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Paliking View Post
Ebben egyetértünk, de pont ez a bajom ezzel, hogy sokezer hektáron használható ez az opció. Kevésezer hektáron meg nem.
Na akkor kezdjük egy kis "történelemmel":
Annó vagy 1 éve amikor a felfedezés szigorításáról ment az eszmecsere, már akkor felvetődött, hogy oks ez így remek lesz, épp csak a nagyobb törpéket teljessen ellehetetleníti.
Lévén csak ütve tud felmenni, de ugye kláncsatánál nem kap bányát, egyéni ütésnél pedig ritkán találni olyat aki tele van bányával, és akkor sem jön túl sok.
Az idő azt is bebizonyította, hogy nem csak a felfelé igyekvőknek rossz a helyzet, de a már fentlévőket is teljesen kinyírja az a helyzet, hogy ha valaki megtámadja, akkor a vagy végignézi ahogy leverik a csopi aljára, vagy átépíti a bányáit, de onnatól megszűnik a termelése. Ígyhát gyakrlatilag minden megtámadott törpe SZK lett.
ez valjuk be egyik esetben sem jó.

Quote:
Miért zárjunk ki egy ilyen lehetőségből mondjuk a 4. szinten 1000 heki körül termelni akaró törpét, aki már nem tud/nem akar esetleg további területet fedezni?
Miért zárnánk ki? egy talált bánya 1.000 hekin ugyannyit termel, mint 10.000 hekin. ráadásul 4es szinten ez többet is hoz, lévén drágább a nyersanyag.

továbbá, a felfedezés és az azzel járó bányatalálás pár ezer hektárig tökéletessen működik, miért akarnánk megváltoztatni valamit ami jó?
a törpék most is remekül tudnak haladni, akár fedezve akár ütve, miközben bőven gyűjthetnek tartalékot.
ha meg akar állni termelni, akkor hidd el 500 katona nem nagy ár 1 bányáért.
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 17:13
wand wand is offline
Member

Quote:
Azért zárnád ki, mert egy 1000 hekis ori kb. 150 katonáért fedez, és a javaslat alapján meg 500-ért találhatna bányát. Szerintem ez irreális. Az általam támogatott javaslat szerint meg kb. 38-ért. Mellesleg pont nem a saját érdekemet nézem, mert ha fix 500 katona lenne a bányatalálás, én is jól járnék vele A-ban.
bocs, de pont erről van szó!
ha fedezhet 150 ért, és haladni akar akkor nem fog 500 ért bányát találni.
pontosan az általad javasol 38 katona lenne az irreális!
nézz meg egy nagyorit, akinek a fedezés 8000 katona lenne, igen ő fogja használni mert neki reális.
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 17:16
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Végigolvasva az érveket, nekem Xepi javaslata a legszimpatikusabb:

Quote:
Fedezési szükséglet/4, de maximum 500 katona
Talán meggyőzhető Ati, hogy ez egyáltalán nem bonyolult.

Így kisebb területen is használható.

A max 500 katona pedig azt jelenti, hogy nagyobb területen a napi képzésből kb ugyanannyi százaléknyi területet tud a 6000 hektáros és a 12000 hektáros ori bányásítani. Tehát ha lebont 15% bányát a 6000 hektáros és a 12000 hektáros, hogy csatázzon, akkor a napi képzésből mindkettő ugyanannyi idő alatt tudja visszabányásítani.
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 17:26
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Végigolvasva az érveket, nekem Xepi javaslata a legszimpatikusabb:

Talán meggyőzhető Ati, hogy ez egyáltalán nem bonyolult.

Így kisebb területen is használható.

A max 500 katona pedig azt jelenti, hogy nagyobb területen a napi képzésből kb ugyanannyi százaléknyi területet tud a 6000 hektáros és a 12000 hektáros ori bányásítani. Tehát ha lebont 15% bányát a 6000 hektáros és a 12000 hektáros, hogy csatázzon, akkor a napi képzésből mindkettő ugyanannyi idő alatt tudja visszabányásítani.
Ez az ötlet eddig is teccett nekem

Reply With Quote
Old 11-29-2007, 17:28
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Ez az ötlet eddig is teccett nekem
Én pedig felesleges könnyítésnek érzem ott ahol erre semmi szükség.
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 17:33
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Ebben egyetértünk, de pont ez a bajom ezzel, hogy sokezer hektáron használható ez az opció. Kevésezer hektáron meg nem. Miért zárjunk ki egy ilyen lehetőségből mondjuk a 4. szinten 1000 heki körül termelni akaró törpét, aki már nem tud/nem akar esetleg további területet fedezni?
Hmm? Ha 500 katona (vagy akármennyi), akkor miért lenne kizárva belőle? Ha nem éri meg neki, az egy dolog, de kizárva nincs. És megérni is megéri, hiszen nincs más lehetősége (Te írtad, hogy nem tud/akar területet szerezni).
Old 11-29-2007, 17:37
Paliking Paliking is offline
Member

Longevity: 92%

Quote:
Originally Posted by wand View Post
Na akkor kezdjük egy kis "történelemmel":
Annó vagy 1 éve amikor a felfedezés szigorításáról ment az eszmecsere, már akkor felvetődött, hogy oks ez így remek lesz, épp csak a nagyobb törpéket teljessen ellehetetleníti.
Lévén csak ütve tud felmenni, de ugye kláncsatánál nem kap bányát, egyéni ütésnél pedig ritkán találni olyat aki tele van bányával, és akkor sem jön túl sok.
Az idő azt is bebizonyította, hogy nem csak a felfelé igyekvőknek rossz a helyzet, de a már fentlévőket is teljesen kinyírja az a helyzet, hogy ha valaki megtámadja, akkor a vagy végignézi ahogy leverik a csopi aljára, vagy átépíti a bányáit, de onnatól megszűnik a termelése. Ígyhát gyakrlatilag minden megtámadott törpe SZK lett.
ez valjuk be egyik esetben sem jó.
Teljesen egyetértek veled.

Quote:
Miért zárnánk ki? egy talált bánya 1.000 hekin ugyannyit termel, mint 10.000 hekin. ráadásul 4es szinten ez többet is hoz, lévén drágább a nyersanyag.
Igen, ebben is igazad van, de 1000 hekin kicsit lassabban tudod előállítani azt az 500 katonát. Nyilván a fedezés költsége is azért kisebb, mert az volt a cél, hogy relatíve nagyjából egyenlő erőfeszítésbe kerüljön a fedezés a kicsi és a nagy országoknak is. Én azt nem látom, hogy miért kellene elválasztani a fedezéstől a bányatalálást, mikor szerintem ennek ugyanarra az analógiára kéne működnie. És azt hiszem, hogy a Te, Reaktor és Remy álláspontja, és az én álláspontom között ez az igazi különbség. Azzal egyet értek, hogy a törpének a bánya ugyanaz, mint kereskedőnek a bank, stb., de itt arról van szó, hogy bizonyos előfeltételeket kell teljesíteni a bánya megépítéséhez (lelőhely találás meglévő területen), és ennek az előfeltételnek a teljesítése csak a törpének engedélyezett, kereskedő viszont bárki lehet. Tehát véleményem szerint nem összehasonlítható a fix építőanyagköltség a fix bányatalálási költséggel.
Ha ideológiát kellene gyártani a növekvő katonaigényhez, akkor azt mondanám, hogy nagyobb területen több emberre van szükség a kutatáshoz, hiszen nagyobb területet kell bejárniuk a lelkes lelőhelykeresőknek egy lelőhely megtalálásához

Quote:
továbbá, a felfedezés és az azzel járó bányatalálás pár ezer hektárig tökéletessen működik, miért akarnánk megváltoztatni valamit ami jó?
a törpék most is remekül tudnak haladni, akár fedezve akár ütve, miközben bőven gyűjthetnek tartalékot.
ha meg akar állni termelni, akkor hidd el 500 katona nem nagy ár 1 bányáért.
Az a kérdés, hogy hol nem nagy ár. Meg az a kérdés, hogy mennyi ideig tudod tartani a bányát. Valóban nekem majdnem 8k heki körül nem nagy ár, az SZK-s nagy törpéknek nem nagy ár, 5-6k heki fölött nem nagy ár. De az összes többi országnak nagy ár. Ha nyugodt helyen vagy, és tudod tartani a bányát nem nagy ár, de ha 100 körönként kellene átépülnöd, szerintem már nagy ár lenne.
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 17:38
Paliking Paliking is offline
Member

Longevity: 92%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Hmm? Ha 500 katona (vagy akármennyi), akkor miért lenne kizárva belőle? Ha nem éri meg neki, az egy dolog, de kizárva nincs. És megérni is megéri, hiszen nincs más lehetősége (Te írtad, hogy nem tud/akar területet szerezni).
Képletesen értettem a kizárást, arra gondoltam, hogy nem éri meg. Azt is leírtam, hogy kinek fogja így megérni.
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 17:49
wand wand is offline
Member

Quote:
De az összes többi országnak nagy ár.
Akkor vegyük mégegyszer:
Az összes többi országnak nincs rá szüksége!
inenntől fogva nem mind1, hogy megéri e vagy sem, ha egyszerűen nincs-rá-szük-sé-ge??
fel tud fedezni 150 katonából, ami reális is, minek neki 38 katonáért bánya?
nem kell neki, így is szuperül elvan.
azoknak kell, akik gyakorlatilag nem tudnak felfedezni és ennek ellenére kellene nekik bánya.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules