|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

08-09-2007, 15:27
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Monro, meg fogsz lepődni, de próbáltam a javaslatot fejleszteni az (is) nélküli irányba! Egyrészt, ekkor a felfedezési arány örökli a fentieket, az eddig felfedezett területtől, mivel ez is csak egész szám lehet. Másrészt, ha a felfedezési arányt olyan pontossággal tároljuk, mint ahogy most jelenik meg, akkor 10.000 heki felett úgy lehet indítani a felfedezést, hogy az nem növeli a felfedezési arányt! Ez neked jobb?
|
Természetesen nem jobb. Csak én valahogy másképp gondolkodom...
Szóval ha adott egy 10000 hekis ori (és van mondjuk 10% bányája)
felfedezési arány = felfedezett(és fedezés alatt álló) föld/terület
akkor
10000 hekinél aki 5000-et fedezett ez az érték 50%
Fegya javaslata számomra azt jelenti, hogy ezentúl a
felfedezési arány = (felfedezett föld/terület)-Yx(0,1/200) (itt az értéke 49,95%)
(Y itt az utolsó fedezés óta eltelt körök száma)
Ez adja a fedezési arányt amivel szoroz a fedezős képlet és most is századszázalékokig kerekít nem pedig egészig. Ebben a példában ez a változás az orinak 2 katonát jelent az 1.körben (3170 helyett 3168) és az 1000.körben lesz a fedezési arány NULLA ami 3170 katona helyett 1585 katonát jelent.
Ebből kiindulva most is azt gondolom, hogy Fegya javaslata ugy ahogy van jó és a programozást sem kell módosítani kizárólag a képletet amivel a fedezési arányt kiszámolja.
Last edited by monro; 08-09-2007 at 15:39..
|

08-09-2007, 17:11
|
 |
Member
|
|
|
|
Egyébként ennél a példánál maradva egy átlagosan felépített törpe ori 1000 kör alatt cirka 640K katonát tud leképezni és ebből 400 hekit tud felfedezni. A teljes fedezhető mennyiségnek ez ugye csak a 40%-a.
Sztem nagyon jó javaslat, most így utánna is számoltam részleteiben még jobban teccik. Mondjuk ettől még párhuzamosan Wand ötletét is támogatom, mert egyik sem zárja ki a másikat.
|

08-10-2007, 17:31
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
felfedezési arány = (felfedezett föld/terület)-Yx(0,1/200) (itt az értéke 49,95%)
(Y itt az utolsó fedezés óta eltelt körök száma)
|
Gondolom, úgy érted, hogy az Y 0-ra csökkenésével a felfedezési arány visszanő a normál, nem lecsökkent értékére. Ez kivédi valamennyi ellenérvemet ezzel az ötlettel kapcsolatban! Egyetlen hátránya, hogy a felfedezést naponta indító oriknak nem ad túl sok segítséget (de ez is megoldható, csak várni kell legalább egy hetet).
De úgy gondolom, bármely két javaslat kizárja egymást: meglehetősen feleslges ugyanarra a dologra egyszerre két különböző mdosítást bevezetni.
|

08-12-2007, 01:11
|
|
Member
|
|
|
|
A 29-es hozzászólásomat vitaalapnak szántam, de senki nem harapott rá.  Azóta kitaláltam valami mást az 5-ösre, ami, számomra legalábbis, elfogadhatónak tűnik.
Pontokba szedtem:
- Csak törpék használhatják, és ők is csak naponta egyszer (frissítési ideje, az egyszerűség kedvéért, egybeesik a piaci belépések nullázódásával);
- Egyszerre legfeljebb a következő három szám közül a legkisebb mennyiségű lelőhely kereshető: a működő bányák száma/2, az ország területének 1%-a, száz;
- Egy lelőhely kereséséhez szükséges katonák száma egyenlő a kész, az épülő bányák és a lelőhelyek összegével, de legalább 100;
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem javaslom azt, hogy a játékos beállíthassa, milyen lelőhelyet keressen magának. Célzott felderítésnél sem mondható meg, hogy mi kéne... Ez egy hátrány, amivel minden ország rendelkezik!
|

08-12-2007, 12:02
|
 |
Member
|
|
|
|
Nem voltam pár napig és így kiestem egy kicsit ebből a témából... Így beleolvasva elég értelmetlennek tűnik az egész. Van egy csomó hivatkozás x. hozzászólásokra. Ezek elég zavaróak. Nehéz lenne beidézni azt a hozzászólást, amiről beszéltek? Valaki, aki jobban benne van, összefoglalná az eddigieket?
Egér a sajton... (#3744)
|

08-12-2007, 14:06
|
 |
Member
|
|
|
|
Sztem nincs értelme összefoglalni semmi nem történt csak elbeszéltünk egymás mellett Életfával ami azóta talán megszűnt és ott tartunk ahol eddig:
Ki mit támogat a felsorolt 5 lehetőségből?
Életfa utolsó bejegyzése pedig Wand (5-ös) javaslatának a konkrét értékekkel való felruházásának tűnik számomra.
Ezekszerint Életfa az 5. javaslatot támogatja ha jól érzem.
|

08-12-2007, 14:17
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem javaslom azt, hogy a játékos beállíthassa, milyen lelőhelyet keressen magának. Célzott felderítésnél sem mondható meg, hogy mi kéne... Ez egy hátrány, amivel minden ország rendelkezik!
|
Szerintem ez fel se merült, bennem legalábbis biztosan nem. A találati arány minden ország saját arányai szerint történik.
Ez persze befolyásolható azzal, hogy ami nem kell, azt lebontod, és keresel helyette újra, ami abból se kell, azt lebontod, keresel újra, ...
|

09-18-2007, 20:32
|
 |
Member
|
|
|
|
Hogy megmozduljon ez a topic is, továbbra is az 5. javaslatot szeretném támogatni. indokaimat már a topic elején kifejtettem.
Gyulaword (#79796)
|

12-03-2007, 00:02
|
|
Member
|
|
|
|
Ha már katonaképlet... Beidézem egy régi hozzászólásomat, mert pont ezen a szinten mozog az ott javasolt katona-igény!
Quote:
A 29-es hozzászólásomat vitaalapnak szántam, de senki nem harapott rá.  Azóta kitaláltam valami mást az 5-ösre, ami, számomra legalábbis, elfogadhatónak tűnik.
Pontokba szedtem:
- Csak törpék használhatják, és ők is csak naponta egyszer (frissítési ideje, az egyszerűség kedvéért, egybeesik a piaci belépések nullázódásával);
- Egyszerre legfeljebb a következő három szám közül a legkisebb mennyiségű lelőhely kereshető: a működő bányák száma/2, az ország területének 1%-a, száz;
- Egy lelőhely kereséséhez szükséges katonák száma egyenlő a kész, az épülő bányák és a lelőhelyek összegével, de legalább 100;
|
Kiemeltem a lényeget, ami miatt beidéztem. Na meg, egye fene, legyen 500 a maximum!
|

12-03-2007, 09:21
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
|
E szerint egy olyan törpe, aki 50millió hektáron minden bányát lebontott, 100 katonáért találja az összes lelőhelyet? Ez elég kevésnek tűnik nekem, ha azt vesszük, hogy egy tizedekkora országnak, akinek már van bányája, 500 katona.
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|