|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

09-21-2007, 18:26
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Monro szisztémája tényleg korrekt.
Ha valaki felülről bontással vagy alulról fokozással mellém jön, akkor keveset visz, mert földje alapján távol van.
Ha valaki bontással vagy fokozással menekül, az foglalás szempontjából nem kerül messzire, mert a földje ugyanannyi marad.
Láttok valami problémát Monro javaslatában?
|
egyetlen probléma abban az asetben van ha két egymás melett lévő oriról van szó, és a megtámadott keresztbe megy, mert ezesetben ő már az eslő ütés után ér oda.
de jól belőtt számokkal ez talán nem is olyan nagy gond.
ráadásul a keresztbe menő álltalában mehet több sereggel is.
és különben is inkább az agresszorokat díjazzuk 
|

09-24-2007, 22:47
|
Member
|
|
|
|
Az előző javaslatomat szépen megbuktattam.
Az előző javaslatommal megpróbáltam kiszámolni, hogy a maximális menekülés esetén hol éri el a malusz a 100%-ot, de erre egy negatív szám jött ki, ami nagyon meglepett! A további elemzés során kiderült, hogy az elérhető, legnagyobb malusz (az ország alap állapotához képest) kb. 30%, ez pedig azt jelenti, hogy nem éri meg így csökkenteni az ellenfél zsákmányát. Ez pedig a ló másik oldala.
Emiatt egy új képletet dolgoztam ki:
maximum(négyzetgyök[célpont ország területe*1000]; 1000) - az így kiszámolt pontmennyiség-különbség jelenti 1%-os (nem százalékpontos) csökkenését a zsákmánynak.
A képlet hatása:
Alap ország definiálása: 20% házzal rendelkezik, valamint 30% lakáshelyzeti tekivel. Ez alapján, az ország minden egyes hekije 47,6 pontot ér, a menekülés során további 11,4-et szedhet össze. Az összehasonlítás során, a támadó ország pontértéke megyegyezik az alap ország alap (nem menekülési) pontértékével.
1000 hekiig nincs változás. 1000 hekin a menekülő országnak a meneküléshez 57.000 katonát kell fokoznia, ezzel 11,4%-kal csökkentve a veszteséget.
3.600 hekin (top30% határ környéke jelenleg) meneküléshez kell bő 200e katona, maximálisan 21,63%-os veszteség-csökkenést érve el.
30.000 heki (az A jelenlegi topja ekörül van): a meneküléshez kell 1,71mó katona, az eredménye 62,44%. (Valamint, a mostani áron 17md arany is kell a dologhoz, ha a piacról veszi a katonákat!)
És végül: a nullázási határ 77e hektárnál van, innentől lehet elérni a 0-ás veszteséget, de ehhez ~4,4mó katona fokozása szükséges. (És ezt is csak két klán teheti meg.)
|

09-24-2007, 22:56
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Az előző javaslatomat szépen megbuktattam.
Az előző javaslatommal megpróbáltam kiszámolni, hogy a maximális menekülés esetén hol éri el a malusz a 100%-ot, de erre egy negatív szám jött ki, ami nagyon meglepett! A további elemzés során kiderült, hogy az elérhető, legnagyobb malusz (az ország alap állapotához képest) kb. 30%, ez pedig azt jelenti, hogy nem éri meg így csökkenteni az ellenfél zsákmányát. Ez pedig a ló másik oldala.
Emiatt egy új képletet dolgoztam ki:
maximum(négyzetgyök[célpont ország területe*1000]; 1000) - az így kiszámolt pontmennyiség-különbség jelenti 1%-os (nem százalékpontos) csökkenését a zsákmánynak.
A képlet hatása:
Alap ország definiálása: 20% házzal rendelkezik, valamint 30% lakáshelyzeti tekivel. Ez alapján, az ország minden egyes hekije 47,6 pontot ér, a menekülés során további 11,4-et szedhet össze. Az összehasonlítás során, a támadó ország pontértéke megyegyezik az alap ország alap (nem menekülési) pontértékével.
1000 hekiig nincs változás. 1000 hekin a menekülő országnak a meneküléshez 57.000 katonát kell fokoznia, ezzel 11,4%-kal csökkentve a veszteséget.
3.600 hekin (top30% határ környéke jelenleg) meneküléshez kell bő 200e katona, maximálisan 21,63%-os veszteség-csökkenést érve el.
30.000 heki (az A jelenlegi topja ekörül van): a meneküléshez kell 1,71mó katona, az eredménye 62,44%. (Valamint, a mostani áron 17md arany is kell a dologhoz, ha a piacról veszi a katonákat!)
És végül: a nullázási határ 77e hektárnál van, innentől lehet elérni a 0-ás veszteséget, de ehhez ~4,4mó katona fokozása szükséges. (És ezt is csak két klán teheti meg.)
|
Jesszum...
Csak szólok, ez egy játék, itt emberek is vannak, nem kizárólag matematikusok. Mivel baromira bonyolult, ráadásul első ránézésre nem is túl jó, nem támogatom ezt a verziót.

09-24-2007, 23:38
|
Member
|
|
|
|
Ebben a képletben sehol nem szerepel országok méretbeli különbsége, eltávolodás, stb... és itt is van egy méretbeli maximum, ahol tetőzik az egész. Őszintén szólva nem értem mit értesz pontmennyiség-különbség alatt, és hogy ezáltal hogyan működik a képleted, ezért nem is sikerült alkalmaznom -pedig nem állok hadilábon a matekkal. 
Összességében valahogy sántít az egész. (természetesen jobbat én sem tudok, de ez szerintem nem jó megoldás)

09-25-2007, 05:56
|
Member
|
|
|
|
Ez tipikus. Mármint, hogy nem értik, amit leírtam!  (Ezt az én hibámnak véve.) Akkor hát kiemelem a lényeget, és megpróbálom rendesen megfogalmazni.
A jelenlegi 'szabály' szerint, katonai támadás esetén a megtámadott, és a támadó ország közötti, minden 1000 pont különbség csökkenti a (sikeres) támadás eredményét 1%-kal, így egy 100.000 pontos különbség után, a sikeres beverés ellenéra a zsákmány 0. A javaslatom szerint, az 1%-os hatáscsökkenéshez szükséges pontkülönbséget a következő képlettel kellene kiszámolni:
maximum(négyzetgyök[célpont ország területe*1000]; 1000)
|

09-25-2007, 12:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
AA javaslatom szerint, az 1%-os hatáscsökkenéshez szükséges pontkülönbséget a következő képlettel kellene kiszámolni:
maximum(négyzetgyök[célpont ország területe*1000]; 1000)
|
köbgyök, meg deriválás nem kéne??
maradjunk már az egyzserű megoldásoknál!
Quote:
jelenlegi 'szabály' szerint, katonai támadás esetén a megtámadott, és a támadó ország közötti, minden 1000 pont különbség csökkenti a (sikeres) támadás eredményét 1%-kal, így egy 100.000 pontos különbség után, a sikeres beverés ellenéra a zsákmány 0.
|
az egyszerű megoldás rá: a foglalás mértéket, max 30%-al csökkenthet (vagy 40 v. 50)
ezzel a probléma meg is van oldva, márcsak az irreális ráállásokat kell megoldani.
bár Monro tényleges terület arányos fogallásánál, asszem igazságosabb feltételt találni úgyse lehet.
|

09-25-2007, 12:13
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
az egyszerű megoldás rá: a foglalás mértéket, max 30%-al csökkenthet (vagy 40 v. 50)
ezzel a probléma meg is van oldva, márcsak az irreális ráállásokat kell megoldani.
bár Monro tényleges terület arányos fogallásánál, asszem igazságosabb feltételt találni úgyse lehet.
|
Nah akkor sztem kimondtad a megoldást. terület arányosan x% maximummal és minimum hekivel. pl.: (1-(kisebb ori területe/nagyobb ori területe-50))*2 az arány, és csak 1 szélsőérték vizsgálat kell hozzá. ha kisebb mint 0, akkor =0, nagyobb meg nem kell mert az arány egészséges oriknál nem érheti el cask a 0,48 (48%) környékét ha maxot fokoz a célpontra
(sztem az 50 heki min különbség kell az 5.szint miatt)
Last edited by Kutyuleee; 09-25-2007 at 12:23..
|

09-25-2007, 16:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Ha a foglalás terület alapú lesz, akkor nyugodtan lehet 0 hekis ütés is, hiszen támadás elől elmenekülni bontással vagy fokozással nem lehet, a támadó meg számoljon azzal, hogy bizonyos földkülönbség esetén semmit sem hoz.
Egér a sajton... (#3744)
|

09-25-2007, 19:01
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
|
Ez tetszik az 30% megérhet 500K katit.
|

09-25-2007, 21:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Nah akkor sztem kimondtad a megoldást. terület arányosan x% maximummal és minimum hekivel. pl.: (1-(kisebb ori területe/nagyobb ori területe-50))*2 az arány, és csak 1 szélsőérték vizsgálat kell hozzá. ha kisebb mint 0, akkor =0, nagyobb meg nem kell mert az arány egészséges oriknál nem érheti el cask a 0,48 (48%) környékét ha maxot fokoz a célpontra
(sztem az 50 heki min különbség kell az 5.szint miatt)
|
mégegyszer megkérdezem minek túlbonyolítani mindent? 
terület arányos foglalás? benne van a nevében:
900 hekis ori kontra 1000 hekis ori = a foglalás mértéke 90%. (A ország területe / B ország területe)
már csak az irreális távról való ráállást kéne megoldani.
miközben olvasok ilyen hülyeségeket (bocs Élet), hogy:
Quote:
|
1000 hekin fokozással menekülő ország?? 57000 katonát fokoz??? minek?????
hogy elkerülje 70 hektár leütését? bocs nem elkerülje, hanem lecsökkentse 60ra? ez vicc?
vagy:
Quote:
|
látott már valaki 3600 hektáron x milliárdos fokozással menekülő orit, csakhogy 50 hektárral kevesebbet üssenek le róla???
megkéne végre érteni, hogy a fokozás, ráállás 500k-ig prímán működik, semmi gond vele.
a probléma csak a nagyobb országoknál jelentkezik, mert a kis %-ok is már irreálissan nagyok
az egész ráállásos témát meglehetne annyival oldani, hogy kikötjük, egy ori adott körben max 20 környi távolságot mozdulhat el a pontlistában. (vagy: 10,30,50 )
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|