|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

07-04-2007, 17:41
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
2400 hekivel lép fel, foglal 3k hekit, levernek róla 3400 hekit:
hadsereggel szerzett föld/jelenlegi föld=2000/2000=1
fedezési arány=0%
|
a példa szerinti adatokkal 3000(hadsereggel szerzett föld) /2000(valós föld)
Így valóban nem lesz negatív, de valami még mintha hiányozna...
Másrészről nem baj ha el van különítve a fellépéskori föld az ütött földtől. Mondjuk ez a legkevesebb ha jó a képlet.
|

07-04-2007, 18:16
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
a példa szerinti adatokkal 3000(hadsereggel szerzett föld)/2000(valós föld)
Így valóban nem lesz negatív, de valami még mintha hiányozna...
Másrészről nem baj ha el van különítve a fellépéskori föld az ütött földtől. Mondjuk ez a legkevesebb ha jó a képlet.
|
Igaz, igaz, mire átjavítottam volna... már nem teszem
Megpróbálom tehát:
felhozott föld seregesnek számít
foglalt föld beleszámít
vesztett föld nem számít bele
osztva az aktuális földdel, Figyelve a Steve által amlített probléma duálisára: ne menjen a foglalt föld 100% fölé
Azért jó, mert így tökmindegy mennyi földet fedezett az illető ha le is verik róla, a fedezési arány normalizálja magát, visszaáll 0%-ra
Tehát fellépsz 2k hekin, ütsz 1k hekit, levernek rólad 2k hekit, az így 3000/1000=300%-->100%--> fedezési arány 0%
Fellépsz 2k hekin, fedezel 8k hekit, levernek rólad 5k hekit:
2000/5000=40%-->fedezési arány 60% (a mostani rendszer beli 100% helyett). Ha levernek rólad további 3k hekit, akkor a fedezési arányod 0% lesz.
Gyakorlatilag az elvesztett föld a fedezésből vonódik le.
Remélem érthető amit próbálok mondani, és tényleg helyes ezúttal. 

07-04-2007, 18:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
I
|
Értettem eddig is, hogy mit szeretnél csak a hogyan nem volt világos  (maga a képlet) Sajnos ez most sem világos még mindig  Lehethogy velem van ma gond de nem értem, hogy éred el, hogy a foglalt föld ne menjen 100% fölé ha többet adsz le - vernek le rólad, mint amit foglaltál és hoztál fel a 2B-ből.
Hozzáteszem ez nem akadékoskodás, mert a javaslat maga nagyon tetszik! csak szeretném megérteni a számtanát 
|

07-04-2007, 18:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Vagy ez csak egy logikai vizsgálat?
Ha nagyobb, mint 100% akkor legyen = 100%-al?
Lehethogy megértettem? 
|

07-04-2007, 20:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Vagy ez csak egy logikai vizsgálat?
Ha nagyobb, mint 100% akkor legyen = 100%-al?
Lehethogy megértettem? 
|
Igen 

07-05-2007, 15:01
|
Member
|
|
|
|
Ezzel a javaslattal nekem van egy bajom: mi van azokkal az orikkal, akik a felfedezett föld számlálásának bevezetésekor már pl. 10k heki fölött voltak? A javaslat bevezetése után ezek az orik a felfedezés kapcsán mindig is előnyben lesznek a később lépő orikkal szemben!
Én azt tartom elfogadhatónak, ha van egy arány, ami fölé nem mehet a felfedezési arány. Ez az érték vagy 100%, vagy 100%-(adott csoportba fellépő ország lehetséges legnagyobb területe/aktuális terület.) (Adott csoportba fellépő ország lehetséges legnagyobb területe 1/A-ban 2.400 heki jelenleg.) Esetleg annyi, hogy ha valakiről levernek mondjuk 10% földet, akkor a felfedezési aránya is csökken a maga 10%-ával. (Példával élve, 20%-ról csökken 18%-ra.)
|

07-05-2007, 19:47
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Ezzel a javaslattal nekem van egy bajom: mi van azokkal az orikkal, akik a felfedezett föld számlálásának bevezetésekor már pl. 10k heki fölött voltak? A javaslat bevezetése után ezek az orik a felfedezés kapcsán mindig is előnyben lesznek a később lépő orikkal szemben!
|
Mert most nincs előnye a nagy országoknak? 
Ha meg leverik valakinek a 10%-át, akkor a mostani javaslattal számolva nem a fedezési arány 10%-ával fog módosulni az állapot, hanem jóval többel.
Last edited by Xeper; 07-05-2007 at 19:49..
|

07-05-2007, 20:57
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Így szoktak elveszni a sülyesztőben a jó 5letek 
Gratulálok Életfa örülök, hogy volt ujra időd írni...egyébként nincs igazad, belátnád ha elöbb gondolkodnál és utánna írnál csak.
|

07-08-2007, 17:42
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Sajnos szétoffolsz a látszatproblémáiddal egy olyan javaslatkezdeményt, amin valakik sokat agyalnak, dolgoznak.
Nem arról van szó, hogy kik kivel lesznek előnyben.
Ati régóta gondolkozok azon, hogy a témaindítóknak kellene valamiféle moderálási jog, azaz hogy valakiknek csak olvasásra adjanak engedélyt a témájukban.
|

07-04-2007, 18:52
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Igaz, igaz, mire átjavítottam volna... már nem teszem
Megpróbálom tehát:
felhozott föld seregesnek számít
foglalt föld beleszámít
vesztett föld nem számít bele
osztva az aktuális földdel, Figyelve a Steve által amlített probléma duálisára: ne menjen a foglalt föld 100% fölé
Azért jó, mert így tökmindegy mennyi földet fedezett az illető ha le is verik róla, a fedezési arány normalizálja magát, visszaáll 0%-ra
Tehát fellépsz 2k hekin, ütsz 1k hekit, levernek rólad 2k hekit, az így 3000/1000=300%-->100%--> fedezési arány 0%
Fellépsz 2k hekin, fedezel 8k hekit, levernek rólad 5k hekit:
2000/5000=40%-->fedezési arány 60% (a mostani rendszer beli 100% helyett). Ha levernek rólad további 3k hekit, akkor a fedezési arányod 0% lesz.
|
Szóval feldolgoztam a mikéntjét és tökjó a javaslat. Egyetlen dolog a baja, hogy nincs még benne a játékban 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|