|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

03-29-2007, 22:13
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hóhér
ez pont azért van, hogy amikor a régi lemezt felrakod, és jössz panaszkodni a fórumra, hogy így a kicsi orik hátránya meg úgy, akkor ezt ide lehessen másolni.
a naponta képzett katikat amúgy se keverd ide, mert az faj , és éplista függő is...
lehet, hogy 8000 hekin van egy bevállalósabb ország, aki annyit képez, mint egy bevédekezett 10000 hekin.
|
szerintem a kettőnk közötti "vita" inkább a dühöngőbe való úh egyelőre inkább hanyagolom ezt a topicot...
egyébként elvégre mind1, hogy mit találtok ki, nekem ennél nehezebb már valszeg úgysem lesz. és én ezzel még meg tudok birkózni.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

03-29-2007, 22:30
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
o yeah. hozzá merészeltem szólni a témához egy olyan kiegészítéssel, ami a kisebb oriknak nem jelentene hátrányt a nagyokkal szemben, és erre csak azt tudod mondani, hogy nem is értem.
lassan már nem is csodálkozok azon, hogy az A-s módosításokba miért csak a "nagyok" szól(hat)nak bele... bármennyire hihetetlennek is tűnik, az A-ban játszanak 3k heki alatti orik is, és őket is érintik az ilyen jellegű változtatások.
|
érinteni érintik, ezt nem is vitatja senki...
de attól még nem értik, pl Te.
először kértem,hogy támaszd alá számokkal.
utána leírtuk neked ,hogy a kisebb orik így könnyebben fedezhetnek.
mivel a nagyobb orikra sokkal nagyon súllyal hat az 1,6 hatvány...
neked még ez sem elég, továbbra is állítod, hogy a nagyok minden módosítást a kicsik ellen találnak ki....
szerinted kivetette fel hogy a topp klánnak pl ne csökkenjen a fedezési rátája...
biztos itt is a saját hasznomat néztem, de jópár ien hozzá szólást tudnék keresni, ahol nem a saját hasznomat néztem, hanem hogy lehetne az űrt csökkenteni...
de ha már itt tartunk, aki már 3000 hekitől fedezni akar, annak tényleg lassan fog haladni a felzárkózás,azon nem lehet segíteni semmien szabállyal, de erre van kitalálva a háború menü.

Last edited by Hóhér; 03-29-2007 at 22:42..
|

03-30-2007, 08:24
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Sziasztok!
Nekem is tetszik az elved. Az egyetlen problémát pedig azzal váltanám ki, hogy nem engedném -50% alá esni a módosítódat.
|
Kösz! Jogos kiegészítés!
|

03-31-2007, 12:29
|
Junior Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Egyetértek a felvetéssel, bár a legtöbb csoportban hadis vagyok. Valóban nagy szívás lehet az, ha valakit mindig levernek a felfedezési arány pedig csak folyamatosan nő nála.
|

04-27-2007, 20:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Előhozom megint ezt a témát. Szerintem sokkal fontosabb, mint a rengeteg személyiség javaslat.
A felfedezés nehezítése (ami alapvetően szükséges volt), 2 problémát vetett fel nagyobb területen (2948 heki felett)
-szinte lehetetlen átjutni az országoknak az 1A pontlista nagy szakadékain.
-a bányát tartó termelő országok lettek a fő célpontjai a hadis országoknak, mivel védelmük termelésük következtében gyengébb. Ez még nem lenne baj, de ha beverik őket és visszafedeznek, ugyanott tartanak, mint korábban, de jóval magasabb fedezési rátával. Néhány vesztes csata és visszafedezés után olyan magas lesz a felfedezési rátájuk, hogy képtelenek felfedezni.
Javaslatom, mely korábbi javaslatom továbbfejlesztése, enyhíti ezt a 2 problémát:
A 2948 hektár feletti felfedezési képleten (Szükséges katona: (terület / 100) ^ 1.6 * (1 + felfedezési arány * 2)) nem változtatnék. A felfedezési arányon módosítanék:
1. Minden körben minden aktív ország felfedezési arányából levonunk annyit, hogy a felfedezési arány 1000 kör alatt 10%-t csökkenjen. (0,01%-t). Így a felfedezési arány negatív is lehet, ami azt jelenti, hogy a ráta nélküli alapfelfedezést csökkenti!
Nézzünk egy példát. 10000 hektáros ország 10%-s felfedezési rátával most 1902 katonával tud felfedezni egy hektárt. Ennek az országnak 1000 kör elmúltával nullázódik a felfedezési rátája, tehát a felfedezés katonaigénye 1585 fő lesz. Újabb 1000 kör elteltével a felfedezési ráta -10% lesz, ami 1268 fős katonaigényt jelent.
Másik példa. Feljut egy új ország az 1A-ba. Hadisként elég szépen halad felfelé és felfedezés nélkül eljut 3000 kör alatt 13000 hektárra. A környékén nincs ellenfél. 50-100 körre van a következő ország. Mivel a felfedezési rátája 0, 2412 katona kell 1 hektár felfedezéséhez. Javaslatom szerint a felfedezési rátája -30%, tehát 1 heki felfedezéséhez elég neki 965 katona. De ha 4000 kör alatt jut el 13000 hektárhoz felfedezés nélkül, akkor a katonaigény 482 katona lesz 1 heki felfedezéséhez.
2. A felfedezési arányt a földvesztés nem befolyásolja. A háborúval szerzett föld a pozitív felfedezési arányt csökkenti, mint most is. A negatív felfedezési arány elképzelésem szerint nem változna földfoglaláskor.
3. Felfedezéskor természetesen a felfedezési arány növekszik. Ha egy 10000 hektáros ország felfedezési aránya a felfedezés előtt -20% volt, akkor úgy számolnék, mintha eddig -2000 hektárt fedezett vola fel. Ha most felfedez 1000 hektárt, akkor a felfedezett területe -1000 hektár lesz, így a felfedezési aránya -9.09% lesz. (-1000/(11000/100))
4. Bányát tartó országoknál, ha felfedezési arányuk pozitív, akkor körönként nem 0,01%-t vonnák le felfedezési arányukból, hanem többet. Ha valaki 10% bányát tart, akkor körönként 0.1%-t (bányák százalékos aránya / 100) vonnák le. Így 10% felfedezési arány kb 4 nap alatt nullázódik. Ha a bányát tartó ország felfedezési aránya negatívvá válik, akkor nem kap kedvezményt bányáira, tehát neki is 0.01%-t csökken a felfedezési aránya.
5. Bármekkora is a felfedezési arány, 1 hektár felfedezésének katonaigénye nem csökkenhet 225 fő alá.
Na, ennyi.
Szerintem javaslatom a felvetett problémákat megoldja, miközben a rendszeresen felfedezéssel haladó országoknak a felfedezés szinte semmit sem változna.
|
Quote:
A hozzászólásokból azt a következtetést vontam le, hogy ki kell egészíteni a javaslatomat egy 6. ponttal:
6. Aki nem fedezhet fel (top4 illetve elfnél top10%), annak nem csökken a felfedezési aránya.
Szerintem ez teljesen logikus kiegészítés. Ha nem használhatja fel a csökkenést, akkor ne gyűjtse előre a felfedezési kedvezményt arra az időre, amikor kiesik a topból. Ha ilyenkor is gyűjthetné, akkor kiverése esetén azonnal visszafedezhetne. Ez tényleg túl nagy előny lenne.
|
Quote:
Originally Posted by monro
Sziasztok!
Nekem is tetszik az elved. Az egyetlen problémát pedig azzal váltanám ki, hogy nem engedném -50% alá esni a módosítódat.
|
Nem szeretném, ha ez a javaslatom elfelejtődne. Elég sokat dolgoztam vele, amig összeállt.
|

04-27-2007, 21:14
|
Senior Member
|
|
|
|
Kerd meg Atit, hogy tegye a megfontolasok koze, ugyis nyitott a temara 

04-27-2007, 22:18
|
Member
|
|
|
|
én ilyen lekeksen nem támogatnám
minde egyes orink 20k kör játék idő felett van, azaz a számítás szerint -200%
jelenleg 5000 katona felett volna egy hektár felfedezése egy 20k hekis oriban.. evidens, hogy mire ide bárki elér sok ezer játék köre lesz.
miért fedezhetnénki mi a javaslat értelmében 2500 ért??
amúgyis ketté bontanám a problémát:
Quote:
-szinte lehetetlen átjutni az országoknak az 1A pontlista nagy szakadékain.
|
erre válaszként annyi, hogy agyalj ki egy esetleg 2 klánütést és máris átjutsz..
Quote:
-a bányát tartó termelő országok lettek a fő célpontjai a hadis országoknak, mivel védelmük termelésük következtében gyengébb. Ez még nem lenne baj, de ha beverik őket és visszafedeznek, ugyanott tartanak, mint korábban, de jóval magasabb fedezési rátával. Néhány vesztes csata és visszafedezés után olyan magas lesz a felfedezési rátájuk, hogy képtelenek felfedezni.
|
én a problémát nem itt érzem, lévén a törpe értő kezekben nagyon is jó hadi tud lenni ha akar.
ezért inkább az a probléma, hogy a törpe magas hektáron nem tud bányát szerezni, mert drága a felfedezés, ezáltal értelmét veszti
tehát a javaslatot tovább szűkíteném csak a törpe fajra és annál is csak 10k heki alatt.
|

04-27-2007, 22:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
én ilyen lekeksen nem támogatnám
minde egyes orink 20k kör játék idő felett van, azaz a számítás szerint -200%
jelenleg 5000 katona felett volna egy hektár felfedezése egy 20k hekis oriban.. evidens, hogy mire ide bárki elér sok ezer játék köre lesz.
miért fedezhetnénki mi a javaslat értelmében 2500 ért??
|
Hát ezt sikerült félreértened. Mostantól csökkenne körönként a felfedezési ráta. Abszólút nem számít, hogy kinek mennyi a játékideje. Monrot pedig azért idéztem be, mert elfogadtam, hogy a felfedezési ráta ne csökkenhessen -50% alá.
Javaslatom igazán azoknak lesz jó, akik most kerülnek fel, harccal haladnak és a nagyobb szakadékokat át tudják majd fedezni. Valamikor Te is írtál valami olyasmit, ha jól emlékszem, hogy lehessen valamilyen kedvezményes felfedezést felhasználni a szakadékok átugrására.
Bár nem hiszem, hogy miután megértetted, támogatnád javaslatomat, hiszen ritkán szoktunk egyet érteni. De ez nem baj, legalább vitatkozunk. 
|

04-27-2007, 22:47
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Hát ezt sikerült félreértened. Mostantól csökkenne körönként a felfedezési ráta. Abszólút nem számít, hogy kinek mennyi a játékideje. Monrot pedig azért idéztem be, mert elfogadtam, hogy a felfedezési ráta ne csökkenhessen -50% alá.
Javaslatom igazán azoknak lesz jó, akik most kerülnek fel, harccal haladnak és a nagyobb szakadékokat át tudják majd fedezni. Valamikor Te is írtál valami olyasmit, ha jól emlékszem, hogy lehessen valamilyen kedvezményes felfedezést felhasználni a szakadékok átugrására.
Bár nem hiszem, hogy miután megértetted, támogatnád javaslatomat, hiszen ritkán szoktunk egyet érteni. De ez nem baj, legalább vitatkozunk. 
|
Ez így tévedés, én bárkivel egyet értek bármiben ha szerintem jó ha meg nem akkor nem, ez nem függ a javaslattevő személyétől
és mi változik attól, hogy Mostantól? visszajövünk állunk 10k kört, nem csinálok semmit, képezek ezalatt orinként kerek 10 millió katonát, és ezek mellett még fele annyiét fedezhetek mint az aki oda küzdi magát mellém?
és igen én is írtam, de az a kedvezményt nem arra a hatalmas teljesítményre adta, hogy hány ezer körig bír valaki full tornyos íjjal álldogálni mielőtt megölné az unalom
Ami igazság van abban amit mondasz, miszerint a felfedezés visszakönnyítését általánosságban semiképp nem támogatom, egyedül a törpe bányaigénye jogos az összes többi csak siránkozás.
Last edited by wand; 04-27-2007 at 23:00..
|

04-28-2007, 19:03
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
Ez így tévedés, én bárkivel egyet értek bármiben ha szerintem jó ha meg nem akkor nem, ez nem függ a javaslattevő személyétől
és mi változik attól, hogy Mostantól? visszajövünk állunk 10k kört, nem csinálok semmit, képezek ezalatt orinként kerek 10 millió katonát, és ezek mellett még fele annyiét fedezhetek mint az aki oda küzdi magát mellém?
és igen én is írtam, de az a kedvezményt nem arra a hatalmas teljesítményre adta, hogy hány ezer körig bír valaki full tornyos íjjal álldogálni mielőtt megölné az unalom
Ami igazság van abban amit mondasz, miszerint a felfedezés visszakönnyítését általánosságban semiképp nem támogatom, egyedül a törpe bányaigénye jogos az összes többi csak siránkozás.
|
míg te állsz 10K kört addig egy meletted lévő tapasztaltabb játékos visszér melléd 1-el nagyobb kék számmal  ...és akkor sztem még ki kéne azzal egészíteni,h ha sokáig(1-2K kör) 1 helyben vagyakkor ne csökkenyjen tovább(az 1 helyt monjuk 100 hektárra gondolnám,hogy ne legyen hogy 1K körönként fedezel 1 hektárt és máris nemvagy 1 helyben  )
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|