Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Melyiket támogatnád?
Megnövelt lépéshatárok az alsóbb csoportokban 2 4.17%
1/A teljesen kihagyható 3 6.25%
1/A az első fordulás után kihagyható 3 6.25%
Nehezített fordulás B-ből 4 8.33%
Könnyített fordulás A-ból 12 25.00%
Maradjon ahogy van 15 31.25%
Valami más megoldást kell keresni 9 18.75%
Voters: 48. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-29-2009, 23:30
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 84%

Quote:
Originally Posted by Von View Post
Neked külön gratulálok, hogy miközben én arra próbáltam szánni időt, hogy azon gondolkodjak, hogy másoknak hogy lehetne jobbá tenni a játékot, te nekem írogatsz okos dolgokat ironizálva.
Higgadj le, Von.
Örömteli, hogy hősiesen a válladra veszed másoknak a problémáit, ami sem téged, sem, ahogy elnézem egyik fórumozót sem érinti, de igazán kíváncsi lennék egy olyan véleményére akit érint. Hátha ő jobban el tudja mondani mi is a gond. Akiket én ismerek, és az időhiány miatt az elfet választják, semmi bajuk nincs vele, élvezik a tamagocsit, akik pedig az "elf mocsár" környékén vannak/voltak hadisabb orival, azok ugyan húzták a szájukat, de megoldották.

Az irónia mögött pedig az lapult, hogyha izgalmat keres valaki, akkor meg tudja találni anélkül is, hogy megváltoztatnánk a szabályokat, szóval a gratulációt örömmel elfogadom
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
Sponsored Links
Old 10-29-2009, 23:48
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
ahogy elnézem egyik fórumozót sem érinti, de igazán kíváncsi lennék egy olyan véleményére akit érint. Hátha ő jobban el tudja mondani mi is a gond. Akiket én ismerek, és az időhiány miatt az elfet választják, semmi bajuk nincs vele, élvezik a tamagocsit, akik pedig az "elf mocsár" környékén vannak/voltak hadisabb orival, azok ugyan húzták a szájukat, de megoldották.
Én ismerek jópár embert, aki kifejezetten nem szereti az 1/A-t, mert kényszerpályán kell mozogni itt. Nyilván megoldják, mert meg kell oldani és mert képesek is rá. Azért lenne érdekes ez a dolog szerintem, mert lehet, hogy van olyan megoldás, ami nem teszi az A-s játékot kényszerérzetűvé a számukra, és így mások számára sem (anélkül, hogy a követelmények könnyebbé válnának). Amivel ki lehet ezt küszöbölni. De az is lehet, hogy egyáltalán nincs ilyen megoldás, nem tudom. Persze jó lenne az ő véleményüket is hallani, de általában pont ezek a játékosok azok, akik nem nagyon fórumoznak.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu

Last edited by Von; 10-29-2009 at 23:52..
Reply With Quote
Old 10-30-2009, 00:01
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Higgadj le, Von.
Öde igazán kíváncsi lennék egy olyan véleményére akit érint.
nos, akkor:

1600 heki környékén léptem A-ba, orkkal mert játszani akartam. Általában a nap75%-ában elérhető vagyok, vagy gépről, vagy telefonról. éjjel elszom, nem kelek fel támadni. 2000 hekiig jutottam, egyéni ütésekkel, aztán elfogyott a klánom (lemaradtak). Le is vertek, mire megint visszamásztam volna, elfogyott a pénzem. Megpróbáltam még egyszer, másik klánban, megint nem sikerült, most ott vagyok, hogy megint restart, és elf - kényszerből, mert máshogy nem tudok előre jutni.

A-ban nem várt klán, egyedül érkeztem, nem hatalmas tartalékkal (1,5 yard)...
Nem szeretek A-ban játszani, ha nem muszáj, nem is fogok. (Persze ha esetleg találnék egy jó klánt, ez változhatna - de ez sem könnyű, mivel aki játszik is, annak nagyrészt már megvan az "anyaklánja")

Álláspontom tartom: egyszer fe kelljen megát küzeni az embernek A top30%-ba, mint most. Utána fordulhasson B-ből, mint most(vagy akár nehezített feltételekkel), változtatás: az A-ban ne kelljen bent tartani az országot a B-ből való forduláshoz.
Reply With Quote
Old 10-30-2009, 00:21
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Alg View Post
Álláspontom tartom: egyszer fe kelljen megát küzeni az embernek A top30%-ba, mint most. Utána fordulhasson B-ből, mint most(vagy akár nehezített feltételekkel), változtatás: az A-ban ne kelljen bent tartani az országot a B-ből való forduláshoz.
Szoval, ha jol ertem, ugy kell felporgetni az As jatekot, hogy ne kelljen ott jatszani? Haaaaat.... Mintha tok mas dologhoz erkezett volna ez a topic, mint aminek indult... Asszem lehetne uj topicot nyitni, es annak mar a fordulashoz legyen koze, mert ugy tunik, ki neheziteni akarja, ki konnyiteni... Meg ebben sincs egyetertes...
Old 10-30-2009, 09:23
RicsiPi RicsiPi is offline
Junior Member

Longevity: 92%

Nem vagyok nagy 1A-s játékos, de először mikor felmentem még nem volt az A-val semmi gond, szépen, főleg felfedezéssel elértem a top30-at, majd fordultam. Viszont most annyira felment a top határa, hogy ez már csak szenvedés...

A fő gond a "csalókkal" van. Régen is voltak,de akkor nem voltak kihatással a többi játékosra, szerintem az új szabály miatt változott meg a helyzet:
"Az első szövetségbe belépés (vagy annak alapítása) minden esetben ingyenes. A másodiké 1% földedbe kerül, a harmadik 2% földedbe, a negyedik 3% földedbe stb, egészen az ötvenedik belépésedig."
Régen a csalók SZK-n voltak, és csak akkor jöttek vissza ha a B-ben lévő másik országuk topba jutott, majd megvárták mindkét helyen a 336 kört és Bből fordultak, az A-s ori meg ment vissza SZK-ra. Most viszont az A-s országukkal csak egyre feljebb tolják a top határát, egyre feljebb mennek, hogy ne essenek ki a topból. Közben érdemi játékot nem csinálnak!! (napi 1 belépéssel bőven elég)

Talán úgy lehetne ezt megoldani, hogy megnehezítsük a B-ből való fordulás feltételeit.
1/ ha nincs A-ban országod, akkor mindenképpen fel kell lépni A-ba (a mostani fellépési rendszer alapján)
2/ ha van A-ban országod, akkor megnézné, hogy a B-ben lévő országod hány személyiségű (nem mennyit vett fel, hanem a KIS KÉK SZÁM) és az alapján fordulhatna B-ből

A /2/ azért lenne jó, mert például egy ÁL 4-személyiségű ország, nem tudná teljesíteni a top10%-ot. És nem tudna trükközni, hogy csak 1 személyiséget vesz fel, majd fordul top30-nál.
Ezek után, aki túl gyenge a személyiségei számához mérve, az rákényszerül, hogy az A-ban lévő betonbunker oriját lehozza, és a Bből felmenjen Aba.
Reply With Quote
Old 10-30-2009, 11:04
Reni Reni is offline
Member

.. és mi ebben a csalás?
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Reni For This Useful Post:
Old 10-30-2009, 12:25
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 12%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Reni View Post
.. és mi ebben a csalás?
A csalás részét én sem értem.
Miért csaló az,aki a játék egyik szabályos funkcióját használja?

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Old 10-30-2009, 12:28
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Nos, úgy látszik, holtpontra érkeztünk, jó lenne, ha Ati véleményezné az eddigieket... addig is beteszek egy szavazást, megpróbálom összefoglalni érthetően...
Reply With Quote
Old 10-30-2009, 12:39
Von's Avatar
Von Von is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Alg View Post
Nos, úgy látszik, holtpontra érkeztünk, jó lenne, ha Ati véleményezné az eddigieket... addig is beteszek egy szavazást, megpróbálom összefoglalni érthetően...
Quote:
Originally Posted by Tsobi View Post
A csalás részét én sem értem.
Miért csaló az,aki a játék egyik szabályos funkcióját használja?
Igen, ez a csalás emlegetése leginkább arra jó, hogy elvonja a figyelmet a - talán - fontosabb dolgokról.
Én összefoglalom megint, hogy mit akartam, azt akartam volna, hogy találjunk valami megoldást arra, hogy ne kelljen sokaknak kényszerből játszania elfet, ezzel mások játékát is nehezítve. Ez főleg nem a csoport tetején jelentkező probléma szerintem, hanem inkább lentebb. Ha pedig sokan nem kényszerpályán mozognának, az szerintem felpörgetné A-t.
Jó megoldást nem sikerült erre szülnöm, meg nem is hangzott el ilyen, azt hiszem. Viszont nem hallottam olyan érvet sem, ami alapvetően cáfolná ezt a jelenséget, vagy rámondaná, hogy jó ez így.
Másokkal ellentétben, ahogy azt szintén írtam is, nekem nem az a bajom, hogy bunkert játszanak az emberek, hanem, hogy kényszerből csinálják - engem személy szerint ez nem érint, de ha becsukom a szemem attól még létezik.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]

www.unimarket.hu

Last edited by Von; 10-30-2009 at 12:42..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Von For This Useful Post:
Old 10-30-2009, 13:21
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Nevetséges, hogy A kihagyható legyen...
akkor én szeretném kihagyni az 5-ös szintet, azt mindig is unalmasnak találtam, sok az üres, bénázó ori, helyette megyek A-ban 1 kört....

Remy mondtát idézve:

"Szoval, ha jol ertem, ugy kell felporgetni az As jatekot, hogy ne kelljen ott jatszani?"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules