Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-11-2007, 10:51
Kubbi Kubbi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Szerintem nem lenne ilyen drámai hatása, a termelés növekedésnek...
Rövid távon, mindenképpen, de hosszútávon, úgyis az egyensúly felé tolódna el.
Kevesebb lesz törp, több lesz a hadi törp, kevesebb lesz a bánya. Az emberek nem olyan hülék, hogy azt termeljék, ami nem éri meg...
De lehet hogy elszaporodna, mert jobban megérné törpizni
És szerintem hasznos lenne, ha a meglopott törpi, nem 4 kör alatt pótolná a nyersit, hanem már köv körre.
De akár a raktárai férőhelyét is meg lehetne tolnadi egy picit.
És biztos hogy kevesebb tekit vinnének a törpitől, ha jobban jönne a nyersi. Ha jobban megéri nyersit lopni, akkor azt viszi a tolvaj.

Másik érv ami emellett szól, hogy ugyanakkora termeléshez, kevesebb bányát kell tartania, több hely marad másra. És szerintem ez lenne a következnménye. A termelés maradna ennyi, mert ennyi a kereslet amennyi jelen pillanatban, de a törpik, ezt kevesebb bányával érnék el. --->Erősebb lenne a törpe.

Asszem Alba mondta, hogy egy törpnek az erősségére kell gyúrni, az meg a termelés.
Eddig nekem ez a termelés növeléses ötlet tetszik a legjobban.

Szerintem
Sponsored Links
Old 03-11-2007, 10:54
Kubbi Kubbi is offline
Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Meteo View Post
Hát amiket írtál az sajnos igaz. Raktár is több kéne (bár volt már rá javaslat, hogy valamelyik teki a raktárkapacitást növelje), meg ami nyomósabb érv, hogy az árak is megzuhannának.

Majd kitalálok valamit.
Ha pl megzuhan a gabona ára. Mindenki tf lesz...
Ekkor megnövekszik a kereslet. Kevés lesz a gabcsi, termelő megemeli az árat.
Ekkor épül pár tanya. Az ár csökken, mert csökken a kereslet.
Nem hiszem, hogy az árakat nagyon el lehetne tologatni.
Old 03-11-2007, 14:37
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by lacqa View Post
egy gömbből, vagy rengetésből jó eséllyel bármelyik varis megmondja neked hogy hadi vagy bányás termelő.

a másik javaslatról alkotott véleményed meg talán indokolhatnád. például ha elolvastad volna, akkor nem mondanád azt hogy a varázslat toli biztos fajt csinálna a törpéből, hiszen legalább háromszor leírtam előző postomban, hogy a tolis országoktól nem védené meg.
hátha nekem gömbböl és fals éplistából megmondod hogy bányás vagyok vagy hadi akkor grat, nem hiszem hogy vmelyikből is kiderülne... nekem ritkán van 100%ig fullon a barack, mert kopik az ha sokat használják... sztem ha 10-20%al több barakk látszik akkor azért számol azzal az ember hogy bevásárolhat ijjat, hisz lehet hogy gépnél van... sztem igazán csak folyamatos lopkodásból mondod ezt meg, hogy tényleg ennyi a barakk, vagy csak fantomok... ha pedig folyamatosan lopkodod nyersire,akkor számithat a támadásra és felkészülhet, sőt a szövije még megelözö csapást is mérhet...

tolis országoktól tény hogy nem védené meg..., de van törpe országom és eddig is csak tolisok loptak át, a törpe most is életképes faj, úgyhogy kérlek ne úgy beszélj róla mint aki oriási toli védelemre szorul, mert kicsinálják, tudni kell vele jáccani, nem kell minden tekit bent tartani, hanem csak akkor bevenni amikor szükséges... mert ha csak 2féle tekid van bent akkor nem hiszem hogy rádszállnak a tolisok és aranybányaként kezelnek, orknál is ez van. Tény több odafigyelést igényel ugyanúgy mint az ork.

Old 03-11-2007, 14:42
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

és annyival egésziteném ki hogy rengésnél se jelenjenek meg a bányák

Old 03-11-2007, 15:39
lacqa lacqa is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
hátha nekem gömbböl és fals éplistából megmondod hogy bányás vagyok vagy hadi akkor grat, nem hiszem hogy vmelyikből is kiderülne... nekem ritkán van 100%ig fullon a barack, mert kopik az ha sokat használják... sztem ha 10-20%al több barakk látszik akkor azért számol azzal az ember hogy bevásárolhat ijjat, hisz lehet hogy gépnél van... sztem igazán csak folyamatos lopkodásból mondod ezt meg, hogy tényleg ennyi a barakk, vagy csak fantomok... ha pedig folyamatosan lopkodod nyersire,akkor számithat a támadásra és felkészülhet, sőt a szövije még megelözö csapást is mérhet...

tolis országoktól tény hogy nem védené meg..., de van törpe országom és eddig is csak tolisok loptak át, a törpe most is életképes faj, úgyhogy kérlek ne úgy beszélj róla mint aki oriási toli védelemre szorul, mert kicsinálják, tudni kell vele jáccani, nem kell minden tekit bent tartani, hanem csak akkor bevenni amikor szükséges... mert ha csak 2féle tekid van bent akkor nem hiszem hogy rádszállnak a tolisok és aranybányaként kezelnek, orknál is ez van. Tény több odafigyelést igényel ugyanúgy mint az ork.
ne haragudj, de ez egy zagyvaság.

mindenesetre én azt írtam hogy gömbből és rengetésből lehet megállapítani.

és ha elolvastad volna amiket leírtam, akkor olvashattad volna amikor azt írtam, hogy nehogy véletlen valaki félreértsen: a törpe így is játszható. ha nem így lenne, akkor nem törpével játszanék.

off: nem szeretek olyannal vitatkozni, aki el sem olvassa mit írnak le a többiek, úgyhogy légy szíves....
Old 03-11-2007, 20:18
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Vissza olvastam az elmúlt két napot.

Lotr: REmélem látod hogy most ivan lehetőség vissza élésre, nem hiszem hogy egy tekis autóvédelemtöl több lenne, de ha valaki képes eljátszani én egyáltalán nem bánom.
Ami az autovédelmet illeti nem feltételen kötném darabszámhoz, előkéne neresni a régi topicot ami ide vonatkozik, Aúúnak és másoknak is kiváló ötleteik voltak.
pl ha egy törpi a felhalmozott vagyonát tekiben tárolja akkor az esetlegsen felhalmozott 100k tekikre ne járjon védelem, én a létfentartáshoz szükségfes tekiket szeretném megvédeni, úgy hogy ne tudják azt egy nap 5ször elvinni, valahogy úgy kellene működnie mitn a többi védelemnek, minden sikeres akció csökkentené a lopható tekik számát és X (mondjuk legyen 30) számu sikeres akció után lenne az eredméynesség 0, de ezen lehet vitázni.

Továbbra sem hiszem hoy a termelés növelése, vagy a raktárak jobb védelme megoldaná a problémát.

Ami a 10%kocsmát illeti, szerintem ha egy törpének ennél több van akkor az már nem is törpe, a 10%-ot meg egy nem kifejezetten lopásra optimalizált elf vidáman átlopja. persze fel lehet tenni a tisztát is de, ugye fontosabb a védelem, meg a szerencsétlen törp még akkor egy mágikus pajzsot vagy raki kulcsot megpróbál feltenni, és a végén ott tart hogy jó törpe mágusok folyton 0-ra ellövik a vari készüt.

Ami azt a toli pajzsot vagy mit illeti nekem igy első ránézésére szimpatikus ötletnek tünik, meg fogom nézni mégegyszer a hozzászolást

Gyulaword (#79796)
Old 03-12-2007, 08:54
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Nem gondolod hogyha annyira kiválló lett volna akkor sokan támogatják, de igazán túl sok támogatást nem kapott, lehet nem véletlenül. nekem se nagyon teccik. nem kell minden fajból teljesen toli biztos fajt csinálni! bőven elég a gnóm akitől tekit nem hozol, vagy óriás, akit meg nem tulzottan érdemes lopni. a törpe fajivari úgyebár egy butitott szieszta, ami nonszensz ugyanakkor, én még mindig a fantomépületet tartom jó ötletlen olyan módon hogy a törpénél a bányák barakként vagy őrtoronyként jelenne meg, ezáltal nem random lenne, viszont még a termelő törpről se nagyon tudnád megmondani hogy hadi törpe, vagy ép sok bányás termelő. de ezt már irtam ugyan egyszer, de nem irtak rá semmit szal nem tom kinek mennyire jó ötlet...
Ez nekem tetcik a rondomot én javasoltam de tudtam nem jó...
Ez nem jutott eszembe? Kérdés jó-e a barakk+ őrtorony?
A gömbből látszana , hogy hamis... az őrtorony az jó, sztem esetleg még a kocsma v. templom lehetne indokolt (mert aki éplista alapján tolvajkodik azt megzavarná)megzavarná..)
Old 03-12-2007, 09:23
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Vissza olvastam az elmúlt két napot.

Lotr: REmélem látod hogy most ivan lehetőség vissza élésre, nem hiszem hogy egy tekis autóvédelemtöl több lenne, de ha valaki képes eljátszani én egyáltalán nem bánom.
Ami az autovédelmet illeti nem feltételen kötném darabszámhoz, előkéne neresni a régi topicot ami ide vonatkozik, Aúúnak és másoknak is kiváló ötleteik voltak.
pl ha egy törpi a felhalmozott vagyonát tekiben tárolja akkor az esetlegsen felhalmozott 100k tekikre ne járjon védelem, én a létfentartáshoz szükségfes tekiket szeretném megvédeni, úgy hogy ne tudják azt egy nap 5ször elvinni, valahogy úgy kellene működnie mitn a többi védelemnek, minden sikeres akció csökkentené a lopható tekik számát és X (mondjuk legyen 30) számu sikeres akció után lenne az eredméynesség 0, de ezen lehet vitázni.

Továbbra sem hiszem hoy a termelés növelése, vagy a raktárak jobb védelme megoldaná a problémát.

Ami a 10%kocsmát illeti, szerintem ha egy törpének ennél több van akkor az már nem is törpe, a 10%-ot meg egy nem kifejezetten lopásra optimalizált elf vidáman átlopja. persze fel lehet tenni a tisztát is de, ugye fontosabb a védelem, meg a szerencsétlen törp még akkor egy mágikus pajzsot vagy raki kulcsot megpróbál feltenni, és a végén ott tart hogy jó törpe mágusok folyton 0-ra ellövik a vari készüt.

Ami azt a toli pajzsot vagy mit illeti nekem igy első ránézésére szimpatikus ötletnek tünik, meg fogom nézni mégegyszer a hozzászolást
Örülök, hogy kifejtetted mire gondolsz, mer én ennél drasztikusabb javaslatot olvastam ki korábbi soraidból...
Ez a finomított javaslat már tetszene, ha a létfentartáshoz szükséges tekikre vonatkozik csak! X (mondjuk legyen 30) ,de ezzel akkoris könnyebb lenne visszélni mint a mostani autovédelmekkel...
de akkor a raktárkulcs faji varázslat se naon kéne már oda... helyette jó lenne
a fantom éplista...
Old 03-12-2007, 09:28
Alba Alba is offline
Member

Bar irtam hogy a törpéneka bánya az erőssége azt hogy a mostani termelését megnöveljük ne mtámogatom.Szeritem ez nem jó ötlet.
Elvileg amennyivel megnő a jelenlegi törpök termelése annyival esik majda piaci ár.Így nem hogx nagyobb hasznuk lesz hanem kisebb, mivel uj törpök is jönnek akikkel osztozni kell a piacon.
Old 03-12-2007, 10:01
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Alba View Post
Bar irtam hogy a törpéneka bánya az erőssége azt hogy a mostani termelését megnöveljük ne mtámogatom.Szeritem ez nem jó ötlet.
Elvileg amennyivel megnő a jelenlegi törpök termelése annyival esik majda piaci ár.Így nem hogx nagyobb hasznuk lesz hanem kisebb, mivel uj törpök is jönnek akikkel osztozni kell a piacon.
Ne csak a felvetést olvasd el, hanem a rá érkezett reakciókat is!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules