|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

03-10-2007, 20:07
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by lacqa
de csak azért tartanak ennyit, mert félnek a folyamatos kitekizéstől. amúgy 5-6% bőven elég lenne.
|
csak azt akartam érzékeltetni hogy a tolitükör értelmetlen, most is csak a tolik lopják át, akkor minek egy olyan faji neki ami mellett csak a tolik lopják át? 
|

03-10-2007, 21:26
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by skiti
csak azt akartam érzékeltetni hogy a tolitükör értelmetlen, most is csak a tolik lopják át, akkor minek egy olyan faji neki ami mellett csak a tolik lopják át? 
|
tapasztalatom szerint nem csak a tolik lopják át. (vagy rengeteg toli van.  )
úgy is mondhatnám, hogy egy 10%os kocsmát átlopó ország azért még nem feltétlenül (jó, erős stb.) toli.
a másik oldalról indulva: én szeretnék egy nem tamagocsis törpét, és abba a 10% kocsma már nem igazán fér bele.
de amúgy ez végre egy értelmes érv.
|

03-10-2007, 21:48
|
 |
Member
|
|
|
|
melyik ori lopja még át a törpit aki nem használja ela készülijét ha fennt a tiszta? 
a hadi gnóm nem, ha igen akkor már nem hadi 
az ork megint csak nem 
az óriás? 
a többi tolis faj, márt csak a toliérzékenysége miatt is 
a hullát nem is mondom 
|

03-10-2007, 22:11
|
Senior Member
|
|
|
|
Aki 10% törpe kocsmán átmegy, az télleg tolis kell legyen, ezt tapasztalatból tudom, az ilyeneket gnómmal sose tudtam lopni (pedig szerettem volna  )
Nomármost azért a bulinak van egy olyan oldala, hogy ha van egy faj, ami rohadt gazdag, ráadásul lopni se lehet, az a hadik céltáblája lesz, és nem csak fosztira, hanem elsősorban mészárra, egészen addig amíg ki nem szednek belőle amit lehet...
|

03-10-2007, 22:40
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Aki 10% törpe kocsmán átmegy, az télleg tolis kell legyen, ezt tapasztalatból tudom, az ilyeneket gnómmal sose tudtam lopni (pedig szerettem volna  )
Nomármost azért a bulinak van egy olyan oldala, hogy ha van egy faj, ami rohadt gazdag, ráadásul lopni se lehet, az a hadik céltáblája lesz, és nem csak fosztira, hanem elsősorban mészárra, egészen addig amíg ki nem szednek belőle amit lehet...
|
mf vs. szövi dolgot felejtsük el, mert egy jó szövinek illik bármilyen mf-en átmenni. szövi vs. szövi esetén megnézem azt a hadit, aki egy hadi törpén átmegy büntetlenül  azt meg nem hiszem hogy a törpét hagyni fogják mészárolgatódni a szövetségesei. ha meg igen, akkor mindegy mi volt a faja, úgyis szétszednék.
engem hamarabb győznek meg arról hogy ez túl erős, mint hogy gyenge és értelmetlen, az egyszer biztos 
|

03-10-2007, 22:57
|
 |
Member
|
|
|
|
(zárójelben)
Volt egy hozzászólásom, a témában és nem nagyon látok rá reakciókat... 

03-11-2007, 07:45
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Meteo
Tolvajok ellen szerintem sem kéne jobban bevédeni a törpöt.
Egy javaslatom egyszer már volt, most itt jönne egy másik remélem nem ismétlés.
Olyan varázslatra gondoltam, ami a bányák és/vagy a kovácsok termelését mégjobban megdobná, "ha lúd, legyen kövér"  alapon.
Lopják csak a tekit, vissza fog jönni az ára.
Légyszi, ne ugasson le senki, ez csak olyan brainstorming... 
|
Nekem tetszik az 5let.
|

03-11-2007, 08:57
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Meteo
Tolvajok ellen szerintem sem kéne jobban bevédeni a törpöt.
Egy javaslatom egyszer már volt, most itt jönne egy másik remélem nem ismétlés.
Olyan varázslatra gondoltam, ami a bányák és/vagy a kovácsok termelését mégjobban megdobná, "ha lúd, legyen kövér"  alapon.
Lopják csak a tekit, vissza fog jönni az ára.
Légyszi, ne ugasson le senki, ez csak olyan brainstorming... 
|
ehhez rengeteg raktárra van szükséged, különben pillanatok alatt betelik a hely, és ha nem tudsz kimenni a piacra, akkor elfolyik a termelésed.
ezen kívül a termelés növekedésnek mindig csak egy kisebb része realizálódik nyereségként, mert a kínálat növekedése óhatatlanul leszállítja az árat, míg a tekikereslet növekedése felfelé viszi annak az árát...
a probléma az, hogy ahhoz hogy elimináljuk a tekercslopás okozta bajokat - (lakiteki lopás -> férőhely csökkenés -> sereg/vari/toli "elvándorlás"
- hadi/toli/vari teki lopás -> erőcsökkenés
- bányász/mezőgazdász -> termeléscsökkenés)
annyi tekercs kell hogy legyen, ami egy lopással még csak minimális veszteséget hoz. ennyi tekercs benntartása viszont - mint arra valaki már rámutatott korábban - azt eredményezi, hogy a préda még zsírosabb lesz, azaz többen, és jobban fognak rámozdulni a törpénk tekercseire. kétlem hogy ekkora kiadásnövekedést tudnák egy termelésnövelő varázslattal ellensúlyozni - szerintem épp ellenkezőleg, ezzel csak a szakadék felé löknénk a törpéket (ami azért szögezzük le: most - ha nem is könnyen, de - játszható).
pedig egy olyan varázslat, amit valóban érdemesnek tűnik feltenni a mostanival szemben...
Last edited by lacqa; 03-11-2007 at 10:44..
|

03-11-2007, 10:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by lacqa
ehhez rengeteg raktárra van szükséged, különben pillanatok alatt betelik a hely, és ha nem tudsz kimenni a piacra, akkor elfolyik a termelésed.
...
|
Hát amiket írtál az sajnos igaz. Raktár is több kéne (bár volt már rá javaslat, hogy valamelyik teki a raktárkapacitást növelje), meg ami nyomósabb érv, hogy az árak is megzuhannának.
Majd kitalálok valamit.

03-11-2007, 10:44
|
 |
Member
|
|
|
|
volt már róla szó, ezért lehet hüeséget mondok, de mi lenne ha a faji vari abból álna h mikot fent van beáll az autovédelem, a tekikre, és akkor lopható maradna de mégse tenné tönkre egy sor lopás 
Bea Baba (#336994) itt megtaláltok
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|