|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

12-01-2007, 18:48
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Kiraly, de ennek az egyenletnek nincs megoldasa, csak a 0, es ez amugyis a banyatalalos topic, a fedezes nem itt van. :P
|
Még kérdezném, hogy hogyan menne a feltárás:
fel szeretnék tárni 10 kőbányát -->
a.)elküldök feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok random 10 bányát, mint célzott fedezésnél
b.)elküldök kőbánya feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok 10 kőbányát

12-01-2007, 18:50
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Még kérdezném, hogy hogyan menne a feltárás:
fel szeretnék tárni 10 kőbányát -->
a.)elküldök feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok random 10 bányát, mint célzott fedezésnél
b.)elküldök kőbánya feltárásra szükséges mennyiségű katonát --> kapok 10 kőbányát
|
"a" verzió.
Kis területen emiatt nagyon nem tartom továbbra se jó ötletnek, hogy olcsón lehessen használni, hiszen ezzel igen hamar és olcsón "b" verziót csinál belőle bárki, ami egyáltalán nem cél.
|

12-01-2007, 19:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
"a" verzió.
Kis területen emiatt nagyon nem tartom továbbra se jó ötletnek, hogy olcsón lehessen használni, hiszen ezzel igen hamar és olcsón "b" verziót csinál belőle bárki, ami egyáltalán nem cél.
|
ujabb világmegváltó ötlet a szükséges katona mennyiséget iletően
5 szinten 100 katona, területtül függetlenül
4 szinten 200 katona,
3 szinten 400 katona,
2 szinten 800 katona,
1 szinten 1600 katona
Indoklás: Ezen nincs mit indokolni, nincs képlet és számolás, csak hasra ütött számok.
olyan nem lesz úgy sem ami mindenkinek tetszik.
Az Ati által emlegetett problémát meg szerintem csak egy fix magasan tartott katona mennyiséggel lehet talán vissza szoritani. Feltételezem az említett b-verziót inkább a csoport élére merészkedő termelő törpök vennék igénybe, ott meg szerintem még az 1/A ra javasolt 1600katona sem sok, ha valamelyik 5. szintü csoportrol van szó akkor sem.
Gyulaword (#79796)
Last edited by Gyula; 12-01-2007 at 20:40..
|

12-01-2007, 20:16
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
4 szinten 200 katona,
3 szinten 400 katona,
2 szinten 800 katona,
1 szinten 1600 katona
Indoklás: Ezen nincs mit indokolni, nincs képlet és számolás, csak hasra ütött számok.
olyan nem lesz úgy sem ami mindenkinek tetszik.
Az Ati által emlegetett problémát meg szerintem csak egy fix magasan tartott katona árral lehet talán vissza szoritani. Feltételezem az említett b-verziót inkább a csoport élére merészkedő termelő törpök vennék igénybe, ott meg szerintem még az 1/A ra javasolt 1600katona sem sok.
|
Nekem tetszik 
|

12-02-2007, 00:48
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Gyula az ötleted konkrét, célratörő, és sztem minden kritériumnak megfelel. nem túl olcsó, nem irreálisan magas, nem bonyolult 

12-02-2007, 09:54
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
4 szinten 200 katona,
3 szinten 400 katona,
2 szinten 800 katona,
1 szinten 1600 katona
|
Probléma: 5. szinten iszonyat magasságokba felmászó országok 100 katonáért találjanak bányát?
Tudom, hogy lesz most a másik módosítás, ami erőteljesen amortizálni fogja ezeket az országokat, de ez még így is probléma lehet.
Ezért ezt a gondolatot egy kicsit átvariálva, mi lenne, ha nem szinthez, hanem szintenkénti max földhöz lenne kötve?
Tehát nem "5. szinten 100 katona", hanem "600 hektár összerületig 100 katona", és így tovább.
Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy ezzel egy felső szinten levert törpe a saját közegéhez képest olcsón juthat bányához. Igaz nem sokhoz, hiszen a max területének 15%-a lehet csak bánya ilyen módon.
|

12-02-2007, 10:12
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Probléma: 5. szinten iszonyat magasságokba felmászó országok 100 katonáért találjanak bányát?
Tudom, hogy lesz most a másik módosítás, ami erőteljesen amortizálni fogja ezeket az országokat, de ez még így is probléma lehet.
Ezért ezt a gondolatot egy kicsit átvariálva, mi lenne, ha nem szinthez, hanem szintenkénti max földhöz lenne kötve?
Tehát nem "5. szinten 100 katona", hanem "600 hektár összerületig 100 katona", és így tovább.
Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy ezzel egy felső szinten levert törpe a saját közegéhez képest olcsón juthat bányához. Igaz nem sokhoz, hiszen a max területének 15%-a lehet csak bánya ilyen módon.
|
Ez szerintem azert nem problema, mert aki olyan magassagokba maszik fel, ugyis nagyon sokat termel, es ez a 100 vagy 1000 katona mar olymindegy neki, nem ezen fog mulni....

12-02-2007, 11:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Ez szerintem azert nem problema, mert aki olyan magassagokba maszik fel, ugyis nagyon sokat termel, es ez a 100 vagy 1000 katona mar olymindegy neki, nem ezen fog mulni....
|
Így van, bizonyos szinteken már nem sok jelentősége van annak, hogy 100 v 1000katona.
Ati gondolata is jó szerintem, ezzel valamelyest nehezebbé van téve a topban termelő országok bánya válogatása.
Tehát a módosított javaslat akkor az hogy
600 hektárig 100katona........2400hektár felett 1600 katona.
Valaki segitsen ki pls mert nem tudom fejböl a lépő hekiket.
Gyulaword (#79796)
|

12-02-2007, 11:42
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Így van, bizonyos szinteken már nem sok jelentősége van annak, hogy 100 v 1000katona.
Ati gondolata is jó szerintem, ezzel valamelyest nehezebbé van téve a topban termelő országok bánya válogatása.
|
Ha ezeken a pontokon megfelelő értékeket sikerül alkotni, akkor miért ne lehetne ezekre a pontokra görbét illeszteni, és folytonossá tenni? Túl bonyolult úgy is, ha a rendszer kiszámolja mindenkinek?

12-02-2007, 11:42
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
|
4. szint 1100, 3. szint 1700
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|