Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-30-2007, 06:17
Kubbi Kubbi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Az építési költség 1000 hekinél beáll a maximumára.
Nézzünk összehasonlításképpen az A csoportban két klánt, amiben csak törpök vannak:
1 db 30k hekis törpe vs 6db 5k hekis (eltekintve attól, hogy nem csatázhatnak egymással)
A klánérdek úgy hozza, hogy az orik 10% -ára bányákat kellen húzni, mert kellene egy kis tartalék, fel kell készülni egy kis csatára. Mi abban a logikus, hogy a 30k hekis orinak (ha a fedezési szükséglettel arányos katiigényt nézünk) kb 70-szer drágább lenne minden heki feltárása? Nem egyéni elhúzásról van szó (mint fedezés esetén, ahol indokolt hogy nagyobb ország drágábban oldja meg), hanem egyetlen meglévő hektárról.

Ha egy fix maximumot húzunk, aminél nem lehet drágább a feltárás, akkor egy nagy országban a 15% nem ugyanannyiba fog kerülni mint kisoriba, hanem arányosan többe.
Maradva a 30k vs 5k hekis példánál: a 30k hekis törpe 15% bányája így 6* többe kerül mint egyetlen 5k hekisé. Szerintem ez teljesen logikus.
Lécci, legközelebb ha idézel az egész szöveget tedd be.
Ezt lecsípted az elejéről.
Quote:
Originally Posted by Kubbi View Post
...nekem a felfedezéshez szükséges katonamennyiség fokozatos növelése tetszik. Ami esetleg állandósulhatna egy fix értéken.
Én kb annyit akartam megfogalmazni, hogy szerintem az építési költséghez hasonlóan, egy adott területig növekednie kellene a katonamennyiségnek, és egy szint után fix számnak kellene lennie. De a hsz-em újra elolvasva ez nekem nem félreérthető.
Old 12-01-2007, 13:59
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Paliking View Post
Van abban logika amit mondasz, de ezt a témát szerintem nehéz elszakítani a valóságtól. A helyzet az, hogy a 30k hekis orinak most sem és még egy jó ideig nem kell számolnia azzal, hogy fel kell készülnie bármilyen háborúra (még egy 12k-s orinak sem). Az 5k hekis orinak igenis kell. A 30k hekis orinak a 10-15% bányája a végtelenségig termel, az 5k hekisnek egyszer fel kell húznia, és utána minden alkalommal ha tovább akar lépni, akkor bontás, és újra meg újra fel kell húznia. Arról nem is beszélve, hogy 5k heki környékén egy 10-15%-os bányás törp viszonylag kevés ideig marad életben.
A jelenlegi fedezési szabályok mellett egy 30k hekis orinak, amelyiknek 10%-os a fedezési aránya - bár kétlem, hogy bárkinek is lenne ennyi a top 20-ban -, 2758 katonába kerülne találnia egy bányát. 10k-s katonaárak mellett ez belekerül 27,5 millába. Ha a törpe csak tudós, és nem gazdálkodó, akkor mondjuk silány 200-as nyersiárakkal számolva egy bánya 203 kör alatt termeli ki az előállítási költségét. Szerinted egy 30k hekis orinak nem éri meg 200 környi temelést betolni egy bányáért? Kicsit több mint egy hét. Szerinted mennyi ideig fog termelni az a bánya amit így talál?
A példádban írt 5k hekis törpének ez azonos feltételek mellett 627 kattancsába fog kerülni, amit hasonló feltételekkel kb. két nap alatt termel ki a bánya. Ha átépül, és beverik, megszívta. Az oda-visszaépülés költségét szintén bukja.
Én nem tartom olyan súlyosnak 200 kör termelését egy bányáért egy olyan országban, ahol ütni nem lehet, fedezni nem lehet, és ütni sem fogják.
ahogy Wand írta ez a gondolat menet hibás, ráadásul a mi klánunkra egyáltalán ez a módosítás nem tud vonatkozni !!!

(magyarul nem kell attól félni, hogy a topp klánban lévő törpék óriási bányatalálásba kezdenének )

Reply With Quote
Old 12-01-2007, 15:14
LotR LotR is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by wand View Post
mert igyekszem nem javasolni hülyeségeket
Igen, de Fegya arra célzott, h akkor van 1 javaslatod ami nincs alátámasztva semmivel... vagyis amivel van az nem jó...

Másik gondolat: sztem Xepi képlete nem bonyolult, mer akit már ezek érdekelnek az érteni fogja, lentebbi csoportokba meg majd használják és aki kíváncsi lesz megfogja érteni...
eléggé számokon alapúló játék megkockáztatom, h ebből kifolyólag sem bonyolult képlet Xepié az itteni aktív felhasználóknak...

Last edited by LotR; 12-01-2007 at 15:28..
Reply With Quote
Old 12-01-2007, 16:07
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

A kis hektáron kevés katonával való bányafelderítéssel az a fő problémám, hogy így értelmét vesztik az országok egyedi bánya-arányaik. Minimális erőfeszítéssel olyan bányákat épít magának már kezdetektől fogva a törpe, amilyet csak akar. Ezt nagyon rossznak tartom.

Fent is persze ugyanez fennáll, de érthető, hogy fent nem lehet olyan egyszerűen fedezni, és kell a bánya. Ezért legyen egy elég nagy ára annak, hogy területnövelés nélkül bányát talál valaki. No de ez a nagy ár ne 20 katona legyen...
Old 12-01-2007, 17:30
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A kis hektáron kevés katonával való bányafelderítéssel az a fő problémám, hogy így értelmét vesztik az országok egyedi bánya-arányaik. Minimális erőfeszítéssel olyan bányákat épít magának már kezdetektől fogva a törpe, amilyet csak akar. Ezt nagyon rossznak tartom.

Fent is persze ugyanez fennáll, de érthető, hogy fent nem lehet olyan egyszerűen fedezni, és kell a bánya. Ezért legyen egy elég nagy ára annak, hogy területnövelés nélkül bányát talál valaki. No de ez a nagy ár ne 20 katona legyen...
Sajnos ebben egyet kell hogy értsek így végiggondolva. Ettől még nem kell minden törpét rákényszeriteni a fedezésre sztem lentebb, azzal hogy irreálisan magas árat kelljen ezért fizetni. Ha jól gondolom, te is hajlanál egy olyan kompromisszumra amivel nem lesz kedvezőbb ez az ötlet mintha fedezné a bányát,de nem is irreálisan magas azért. az 500katona/bánya lent irreálisan magas ár érte. majdnem 1k hekin, a napi képzésből 2db bányát tudnék feltárni, amire bárki bármit mond sztem irreálisan magas ár. Végig gondolva a dolgokat a költsége lehetne:
a felfedezési költség másfélszerese, de maximum 500
Így a lenti csoportokban sztem, csak szükség esetén használná az ember. Ha tényleg megér ennyit, hogy nem halad tovább, vagy akkor, ha már nem tud fedezni.

Reply With Quote
Old 12-01-2007, 17:57
Robin Robin is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Sajnos ebben egyet kell hogy értsek így végiggondolva. Ettől még nem kell minden törpét rákényszeriteni a fedezésre sztem lentebb, azzal hogy irreálisan magas árat kelljen ezért fizetni. Ha jól gondolom, te is hajlanál egy olyan kompromisszumra amivel nem lesz kedvezőbb ez az ötlet mintha fedezné a bányát,de nem is irreálisan magas azért. az 500katona/bánya lent irreálisan magas ár érte. majdnem 1k hekin, a napi képzésből 2db bányát tudnék feltárni, amire bárki bármit mond sztem irreálisan magas ár. Végig gondolva a dolgokat a költsége lehetne:
Így a lenti csoportokban sztem, csak szükség esetén használná az ember. Ha tényleg megér ennyit, hogy nem halad tovább, vagy akkor, ha már nem tud fedezni.
Azért meg kellene különböztetni azt a törpöt aki fedez és azt aki üt és úgy halad. Elvégre az a törpe aki fedez, az bőven tud válogatni a bányák között, de az aki lebontjai a bányáit hogy tudjon ütni, az beáldozza azt amiért törpe a törpe

Én az ütött hekiszám után azért adnék valami pluszt a törpéknek, ami mondjuk lehetne az hogy minden ütött 1000 heki után 10 bányát ingyen tudjon feltárni.

Bocs, ha hülyeséget írtam
Reply With Quote
Old 12-01-2007, 17:59
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Robin View Post
Azért meg kellene különböztetni azt a törpöt aki fedez és azt aki üt és úgy halad. Elvégre az a törpe aki fedez, az bőven tud válogatni a bányák között, de az aki lebontjai a bányáit hogy tudjon ütni, az beáldozza azt amiért törpe a törpe

Én az ütött hekiszám után azért adnék valami pluszt a törpéknek, ami mondjuk lehetne az hogy minden ütött 1000 heki után 10 bányát ingyen tudjon feltárni.

Bocs, ha hülyeséget írtam
Semmi baj, de maskor gondolkodj elotte, es akkor nem irod be...
Old 12-01-2007, 18:01
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Robin View Post
Azért meg kellene különböztetni [...] aki lebontjai a bányáit hogy tudjon ütni, az beáldozza azt amiért törpe a törpe
Azt is meg kéne akkor különböztetni, aki azért bontja le, hogy ütni tudjon, és azt, aki azért bontja le, mert simán csak nem kell neki az agyagbánya, és helyette mást szeretne. Ő ugyanúgy bányát próbál szerezni, annyi különbséggel, hogy nem azért "áldozza be", hogy üthessen, mert nem üt semmit.
Old 12-01-2007, 18:09
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post

Szerintem a fedezési költség simán lehetne Xepi eredeti ötlete szerint a fedezési költség negyede. Alacsony hekin úgyis gazdaságosabb lesz fedezni mint ilyen módon feltárni bányát.
A korábbi számítás szerint én is elfogadhatónak tartok felső határt, de az legyen lényegesen több 500-nál, mert 500 kattancs bányánként nevetségesen alacsony ár bizonyos heki felett.
Old 12-01-2007, 18:39
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Szerintem a fedezési költség simán lehetne Xepi eredeti ötlete szerint a fedezési költség negyede.
Kiraly, de ennek az egyenletnek nincs megoldasa, csak a 0, es ez amugyis a banyatalalos topic, a fedezes nem itt van. :P
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules