|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|
|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|
|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|
|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|
|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|
|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|
|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|
|
19 |
14.18% |
10-29-2008, 23:37
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
Hullából könnyű kihozni a maximumot. Ezért nem lehet túl erős! Kevés játéktudás szükséges hozzá, mert szinte semmi trükközési lehetőséget nem ad, semmi stratégiát. Csak mész és ütsz gondolkodás nélkül... Egy kevés játéktudású faj ne legyen megközelítőleg se a legtöbb játéktudást igénylő orkhoz hasonló erejü.
|
A hullából könnyű kihozni a maximumot... főleg amikor 4 körön belül midenki téged lop, és rajtad tartják 0-n a hírnevüket, tehát ok nélkül is ártózgatnak időnként.
Ezért nem lehet túl erős... ki beszél túlerősítésről?
Kevés játéktudás szükséges hozzá... igen? A hulla kezdő faj? Én máshogy hallottam, évekig azt hallgattam, hogy a hulla nem kezdőknek való faj. Most, hogy erősítést szeretne elérni pár játékos, most HIRTELEN a kezdőknek leginkább javasolt faj lett belőle. (érdekes pálfordulás volt.)
Mész és ütsz gonodolkodás nélkül... és gondolkodás nélkül lepattansz. Meg gondolkodással is.
Ne legyen orkhoz hasonló erejű... valóban ne legyen annyira durva, de egy 100%-osan militáris fajra nézve baromira nevetséges, hogy még egy fél-elffel is össze-vissza verem, ha akarom. Mint már elhangzott, még ha meg is lenne erősítve, akkor se váltaná ki az orkot, sőt, A-ba nem választanák így se, viszont színesedne a játék, mert jelenleg 1-el kevesebb faj van, mint amit választani lehet.
ui: úgy látom most az indok nélküli lehúzás kiszúrása dívik, úgyhogy akkor msot megszórom a bagázst. cask úgy, poénból.
Last edited by [HTPA]GeeForce; 10-29-2008 at 23:40..
|
10-29-2008, 23:44
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
A hullából könnyű kihozni a maximumot... főleg amikor 4 körön belül midenki téged lop, és rajtad tartják 0-n a hírnevüket, tehát ok nélkül is ártózgatnak időnként.
Kevés játéktudás szükséges hozzá... igen? A hulla kezdő faj? Én máshogy hallottam, évekig azt hallgattam, hogy a hulla nem kezdőknek való faj. Most, hogy erősítést szeretne elérni pár játékos, most HIRTELEN a kezdőknek leginkább javasolt faj lett belőle. (érdekes pálfordulás volt.)
Mész és ütsz gonodolkodás nélkül... és gondolkodás nélkül lepattansz. Meg gondolkodással is.
Ne legyen orkhoz hasonló erejű... valóban ne legyen annyira durva, de egy 100%-osan militáris fajra nézve baromira nevetséges, hogy még egy fél-elffel is össze-vissza verem, ha akarom. Mint már elhangzott, még ha meg is lenne erősítve, akkor se váltaná ki az orkot, sőt, A-ba nem választanák így se, viszont színesedne a játék, mert jelenleg 1-el kevesebb faj van, mint amit választani lehet.
ui: úgy látom most az indok nélküli lehúzás kiszúrása dívik, úgyhogy akkor msot megszórom a bagázst. cask úgy, poénból.
|
Gee, ez már sok tőled
1.: Varizással és tolizással ha azok hulla ellen irányulnak, nem változik a hírnév...Tehát ezért nem fognak varizni/tolizni, ezt rosszul látod
2.: A hulla szerintem sem kezdőknek való faj, hanem kezdő faj!
Kezdő játékosok azért "tudnak" játszani vele mint kezdő faj, mert 5. szint, 200 hektár, tele kezdőkkel...később koppannak is vele
3.: Ne szinpadiaskodjál már ezzel az ork-ork2-hulla témával, inkább monddj ötleteket, vagy vesd el a kostaniakat, de erre nincs szükség..
Én értem mit szeretnél mondani, de neeee
|
10-29-2008, 23:52
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
de bekevertük a kezdőket, igenis a hírnév miatt rengetegen szórják mega hullát. akár mi is vonatkozik a hírnévre.
sose kezdeném a játékot hullával, mert a játék 2/3-ad része ki van belőle írtva. se nem kezdő faj se nem kezdőknek való, a profik meg nem választják, innentől kezdve a kísérletező szelleműek játszanak vele, meg az olyan kezdők, akik 2 hét után itthagyják a játékot, és teleszemetelik élőhalott/varázsló orikkal a pontlistát. jelenleg ennél többre nem alkamas.
te ne mond meg mire van és mire nincs szükség, mondtam 5000 ötletet, indok nélkül le van hízva minden, semmit nem látok, csak spiítozást, hogy "jaj jáj júúúj nemár jaj uristen jaj erős hulla jaj neeee FUJJ nee csak ork2 neee".
de azt nem látom, hogy ha "ork2 neee", oké, ne legyen, akkor mi legyen egy olyan faj, aminek az éplistája effektíve barakkból áll.
Na ezt mondják. ne azt, hgyo "jaj neeee". az nem indok, nem érv, és nem ötlet. az semmi. sőt még kártékony is.
ui: a hulla maradjon így. a legjobb kezdő faj. topic tiltva.
|
The Following User Says Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|
10-29-2008, 23:59
|
Member
|
|
|
|
Quote:
de bekevertük a kezdőket, igenis a hírnév miatt rengetegen szórják mega hullát. akár mi is vonatkozik a hírnévre.
sose kezdeném a játékot hullával, mert a játék 2/3-ad része ki van belőle írtva. se nem kezdő faj se nem kezdőknek való, a profik meg nem választják, innentől kezdve a kísérletező szelleműek játszanak vele, meg az olyan kezdők, akik 2 hét után itthagyják a játékot, és teleszemetelik élőhalott/varázsló orikkal a pontlistát. jelenleg ennél többre nem alkamas.
te ne mond meg mire van és mire nincs szükség, mondtam 5000 ötletet, indok nélkül le van hízva minden, semmit nem látok, csak spiítozást, hogy "jaj jáj júúúj nemár jaj uristen jaj erős hulla jaj neeee FUJJ nee csak ork2 neee".
de azt nem látom, hogy ha "ork2 neee", oké, ne legyen, akkor mi legyen egy olyan faj, aminek az éplistája effektíve barakkból áll.
Na ezt mondják. ne azt, hgyo "jaj neeee". az nem indok, nem érv, és nem ötlet. az semmi. sőt még kártékony is.
ui: a hulla maradjon így. a legjobb kezdő faj. topic tiltva.
|
Tök ilyen reakcióra sámítottam
Had okoskodjam egy kicsit:
Idézet a súgóból:
"Mivel az Élőhalotton bárki képes átütni akár tolvajjal, akár varázslóval, ezért az ellene irányuló akcióknál csak a nyertes csatáért kapsz hírnvépontot (+ vagy -)."
Azaz bármilyen mágikus vagy tolvajakció esetén a hírnved nem változik, ha az az akció hulla ellen volt...
Hogy mivel nem kezdenéd a játékot, ügyes vagy, hamegtudod mondani, lévén, aki most kezdi a játékot, nem tudja, hogy a hulla nem ideális választás, csak azt látja, hogy van egy csomó előnye, de csak 3 hátránya...Nos, Te biztos vagy olyan jó, hogyha most kedenéd, rögtön tudnád, hogya hulla nem jó
A jújj, jááájokról annyi, hogy ezt pont Te (is) csinálod, főleg ma...
És, hogy legyen befejezés: közelében se voltál annak, amit már 2-3-4 oldalon keresztül ecsetelgetünk a fejlesztéssel kapcsolatban, végig azzal voltál elfoglalva, hogy legyen ork2 a hulla...
És még had tegyem hozzá: az, hogy az éplistája szinte csak barakk pontosan azért van, mert nem kell neki sokminden, teljesen igénytelen...Miért is nincs tudománytekercse, nem tud varázsolni, és tolizni?? Mert teljesen igénytelen...micsoda összefüggés, nem?!
|
The Following User Says Thank You to Dus For This Useful Post:
|
|
10-30-2008, 10:30
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Nekem tetszik amit írtál. Egyéniséggé tenné a hulla fajt.
ezt a részt nem tenném hozzá.
|
lehet rosszul jött le de úgy értettem hogy erre a kérdésre esetlegesen ez lehet a b variáció, ha az a variáció nem tetszik hogy olcsóbban építkezzen
|
10-30-2008, 10:31
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
5%, 10%, 15%, 20%, 25% férőhelynövekedés
10x gyorsabb autoreziszt minden tolvaj és mágikus akció ellen
5. szinttől való hadibón, és emelt hadibón (5. szint: 10%, 30%, 50%, 70%, és 1/A: 90%)..
|
ha jól értelmezte amit leírtál, és jól számoltam, akkor:
2. szinten 1700 hekin hulla 100%os katmorállal full elit felállásban 76% barakk szöviben
védelem: 524280
támadóerő:617076
ork 1700on 100%os katmorál 61% barakk 6 körössen full elit szöviben
védelem:491400
támadóerő:843242
azért érdekes lenne, ha egy hullának jobb védelme lenne gyakorlatilag gyújtani nem lehet, se rengetni..
főleg mert az orkot 6 körönként etetni kell, sokkal nagyobb idő, és pénz ráfordítást igényel, ugyanakkor gyújtható is, és ki is lehet tekizni, ja és rengethető is
nem kéne túlzásokba esni semmiképp, mivel a hullának ott van a betegség is, ami a 2. szinten már elég ártalmas is tud lenni
|
10-30-2008, 10:54
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by none
2. szinten 1700 hekin hulla 100%os katmorállal full elit felállásban 76% barakk szöviben
azért érdekes lenne, ha egy hullának jobb védelme lenne gyakorlatilag gyújtani nem lehet, se rengetni..
|
Azért, picit túlzás, hogy nem lehet...közben itt javítottam, és 1700 hekin négyszeres lenne a rezisztnövekedés...
Én javasoltam ezt az autorezisztre:
Quote:
Originally Posted by Dus
0-200 hektárig: ugyanannyi mint most
201-600 hektár: kétszeres reziszt
601-1100 hektár: háromszoros reziszt
1101-1700 hektár: négyszeres reziszt
1701 hektár fölött 5x-ös reziszt...
|
Mellesleg baromi nehezen tudok elképzelni egy hullát 100% katmorállal, maradjunk 80-85% környékén maximum, mert azért ütni még mindig nehézkesen tud, mert ha kitámad öten jönnek rá vissza...És sereget sem tud elengedni...
Quote:
főleg mert az orkot 6 körönként etetni kell, sokkal nagyobb idő, és pénz ráfordítást igényel, ugyanakkor gyújtható is, és ki is lehet tekizni, ja és rengethető is
nem kéne túlzásokba esni semmiképp, mivel a hullának ott van a betegség is, ami a 2. szinten már elég ártalmas is tud lenni
|
Hát szerintem egy hulla 2. szinten, már gen nagy időráfordítást szükségel, hisz, naponta legalább háromszor agyongyújtják, amit vissza kell építeni és ügyelni kell, hogy ne menjen el sereg...
A hulla még így is gyújtható, rengethető, stb. egy ork meg eddig is bírta a tekizést...És hozzáteszem, hogy az a bizonyos ork is tudja gyújtani és rengetni, és azt az orkot, ha jól van felépítve, csak egy tolis tudja gyújtani és egy varis rengetni...míg a hullát bárki, kivéve egy másik hulla!
1700 kör betegség meg annyira nem tragikus, ha cserébe viszek tőle 7% földet...
Last edited by Dus; 10-30-2008 at 10:57..
|
10-30-2008, 10:58
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
|
Mivel mit szoroztál? nem sikerült rájönnöm
|
10-30-2008, 14:10
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
|
Elég intelligens vagy Te ahhoz, hogy tudd, nekem van igazam. Csak azért nem akarsz velem egyetérteni, mert egy erős hullával kényelmesebben tápolnád fel az anarcban az orikat és tömegével vinnéd fel, adogatnád el. De sebaj. Attól még remélem, titkon egyetértesz velem.
Hullával kereskedő vagy, nem tartasz raktárat és egyéb termelő épületet és annyi. A lopkodás leállt. Nem a lopkodás miatt játszhatatlan a hulla.
És nem is azért, mert kicsit ütne. Hanem azért, mert hullával általában 70% barraknyi lóval támadsz ki, hogy be is üss. Ez a "hulla stilus". És ez a halála is, mert ilyenkor levadásszák. Ezt a levadászást kellene megnehezíteni. Ezért javasoltam az egységek számának gömbbel, távolba látással és tolvajjal való láthatatlanságát. Hidd el, mindjárt nem mernék 15 sereggel visszakísérni, kockáztatva hogy felveszik a betegséget és leesik a moráluk is. Ettől még nem lenne "elf", mert sokkal gyengébb a védelme, egy átlagos sereggel ugyanúgy beüthető lenne, mint eddig, csak éppen nem mennének rá annyian sok kicsivel. Érdekesebb lenne a játék mindkét részről. Mert mi érdem van abban, hogy bármelyik ellenfél pontosan előre kiszámolhatja az eredményt, amikor egy nyitott könyv a hulla bárkinek? Általános iskola 5. osztályának elvégzése elegendő hozzá, ettől még ez nem stratégia.
Lényegtelen, hogy kezdő faj-e vagy sem. Ne terelj! Azt írtam, hogy könnyű belőle amaximumot kihozni jelenleg. Látom, hogy játszhatatlan, ezért tettem rá megoldási javaslatot. Legalább átgondolhatnátok és fújolás helyett érveket hoznátok fel ellene, ha vannak.
Igen, az A-ban így se játszanák. De legalább játszanák a 5-2. szintig. Az is valami.
Az egyszerűsége miatt ha felerősítitek, a játéktudás-sikeresség értékrendje megbomlik.
|
10-30-2008, 14:17
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
...Ezt a levadászást kellene megnehezíteni. Ezért javasoltam az egységek számának gömbbel, távolba látással és tolvajjal való láthatatlanságát. Hidd el, mindjárt nem mernék 15 sereggel visszakísérni, kockáztatva hogy felveszik a betegséget és leesik a moráluk is. Ettől még nem lenne "elf", mert sokkal gyengébb a védelme, egy átlagos sereggel ugyanúgy beüthető lenne, mint eddig, csak éppen nem mennének rá annyian sok kicsivel. Érdekesebb lenne a játék mindkét részről. Mert mi érdem van abban, hogy bármelyik ellenfél pontosan előre kiszámolhatja az eredményt, amikor egy nyitott könyv a hulla bárkinek? Általános iskola 5. osztályának elvégzése elegendő hozzá, ettől még ez nem stratégia.
|
Ez nem lottó, hogy beírok 5 számot és megvárom a húzást... az egész játék a kiszámíthatóságról szól és bizony matek amit egy 5. osztályos is ki kell tudjon számolni...
|
The Following User Says Thank You to For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|