Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Stratégia & Tippek
Register Stats Members List Today's Posts

Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-09-2007, 19:00
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Mert nem tartom jó iránynak, hogy játszhatóvá tegyünk valamit olyan áron, hogy egy másik dolog meg játszhatatlanná válik közben.
Ebben igazad van, de szerintem nem ezt érnénk el.
Sokan fognak elitet tartani, ahhoz barakk kell, ha ott a barakk, akkor könynen előfordul, hogy paci-elit-íj felállásra vált az ember. Ezután is szükség lesz pacira.
Legalábbis én ezt várom, mert a dupla veszteség, és az hogy kétszer annyi egység kell, meg több kaja, esetleg több ház elég fontos ellenérvek a támadóhoz. Egy mészár után kétszer annyi katonát pótolni, azért meggondolandó.
De persze ez csak feltételezés, kéne valahogy tesztelni.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-09-2007, 19:01
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :)) View Post
Április 1. van ?????? Vagy ezt komolyan gondolod ???
Legalább próbálnátok belegondolni, de ti még a fáradságot se veszitek, csak, hát nem is tudom mit mondjak erre.
Reply With Quote
Old 03-09-2007, 19:17
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Ebben igazad van, de szerintem nem ezt érnénk el.
Sokan fognak elitet tartani, ahhoz barakk kell, ha ott a barakk, akkor könynen előfordul, hogy paci-elit-íj felállásra vált az ember. Ezután is szükség lesz pacira.
Legalábbis én ezt várom, mert a dupla veszteség, és az hogy kétszer annyi egység kell, meg több kaja, esetleg több ház elég fontos ellenérvek a támadóhoz. Egy mészár után kétszer annyi katonát pótolni, azért meggondolandó.
De persze ez csak feltételezés, kéne valahogy tesztelni.
Akinek a támadóit lemészárolják, az meg is érdemli amiért nem ment szembe.

Amúgy meg tévedsz, én belegondoltam a felvetett ötletekbe, de nagyon rossznak tartom őket.
Reply With Quote
Old 03-09-2007, 19:18
bubuman1's Avatar
bubuman1 bubuman1 is offline
Junior Member

Longevity: 95%
Smile

Quote:
Legalább próbálnátok belegondolni, de ti még a fáradságot se veszitek, csak, hát nem is tudom mit mondjak erre.
Semmi gond!!Valezius,hagyjuk hogy gondolkozzanak el rajta!!Biztos van olyan ember akinek tetszene,csak nem nézi a fórumot!!
Reply With Quote
Old 03-09-2007, 19:19
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Akinek a támadóit lemészárolják, az meg is érdemli amiért nem ment szembe.

Amúgy meg tévedsz, én belegondoltam a felvetett ötletekbe, de nagyon rossznak tartom őket.
Szerinted minden szövi távolozik minden körben? Szerintem nem.
Ha igazad van, akkor hamarosan én is rá fogok jönni, hogy ez nagyon nem jó.
Reply With Quote
Old 03-09-2007, 19:24
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Quote:
Szerinted minden szövi távolozik minden körben? Szerintem nem.
Ha igazad van, akkor hamarosan én is rá fogok jönni, hogy ez nagyon nem jó.
Nem minden körben, de lefedik a nap nagy részét.
Az egységek tekintetében pedig Synkellel értek egyet. Úgy nincs értelme egy egységet felhozni, ha közben új épület is kell, és egy másik egységet meg a helyére teszel. Már az elején leírtam, hogy a mostani katonák viszonylag jól lefedik a támadó-védő palettát szvsz.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Old 03-09-2007, 19:35
Senior Member

Quote:
Originally Posted by tdomo View Post
Nem minden körben, de lefedik a nap nagy részét.
Az egységek tekintetében pedig Synkellel értek egyet. Úgy nincs értelme egy egységet felhozni, ha közben új épület is kell, és egy másik egységet meg a helyére teszel. Már az elején leírtam, hogy a mostani katonák viszonylag jól lefedik a támadó-védő palettát szvsz.
Jó, elfogadom, támadókat nem nagyon fognak mészárolni, de egy rengetéssel kétszer annyi megy el darabszámra, mint más katonából. A védőket emellett még mészárolnák is. Mivel nincs torony, azaz annyi felesleges épület, ezért egy vihar, betegség is nagyobb károkat okozhat. Ezt kellene megfizetni a kicsit nagyobb védő-támadóerőért. Emellett az egy vagy kétféle épület tartása is új stratégiákat hozna a játékba.

Egyébként mi a különbség aközött, hogy új épület vagy új egység?

Az meg elég nagy evidencia, hogy lefedik most is, mert vannak védő katonák és vannak támadók.
Reply With Quote
Old 03-09-2007, 19:46
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Quote:
Az meg elég nagy evidencia, hogy lefedik most is, mert vannak védő katonák és vannak támadók.
Persze, hogy evidencia, de most nagyjából egyensúlyban van az egységek védő, támadó értéke, ára, fegyverigénye és képzési ideje. Te úgy akarsz másik egyensúlyt találni, hogy rögtön bevezetnél egy új épületet, a támadó, védő fontosságát megnövelnéd, míg a lovakét és az íjakét lecsökkentenéd, ez az ami nem tetszik.
Azt akarjátok, hogy a védő, meg a támadó mindenképpen jobb legyen, ami nem lenne baj, de ez ilyenformán elég erőltetett.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Old 03-09-2007, 20:03
Senior Member

Quote:
Originally Posted by tdomo View Post
Persze, hogy evidencia, de most nagyjából egyensúlyban van az egységek védő, támadó értéke, ára, fegyverigénye és képzési ideje. Te úgy akarsz másik egyensúlyt találni, hogy rögtön bevezetnél egy új épületet, a támadó, védő fontosságát megnövelnéd, míg a lovakét és az íjakét lecsökkentenéd, ez az ami nem tetszik.
Azt akarjátok, hogy a védő, meg a támadó mindenképpen jobb legyen, ami nem lenne baj, de ez ilyenformán elég erőltetett.
Igen új egyensúlyt akarok, ahol a képféle nehéz támadó, és kétféle nehéz védő egyensúlyba kerül. Másképp nem lehet megcsinálni,ha a paci egyértelműen erősebb, mint a támadó (azaz a mostani helyzet), akkor senki nem tart támadót, ha a támadó lenne egyértelműen erősebb, mint a paci, akkor a pacinak kellene eltűnnie. Ezzel valóban nem lépnénk előre, tehát csak egy egyensúly lehet a megoldás, a valamit valamiért elv Ha nincs egyértelműen legjobb választás, akkor szinesedik a játék.
Erőltetett? Ez egy játék, ami elvi síkon működik, mi nem erőltetett benne?

Ez a megoldás olyan egyszerű, nem kell hozzá semmi csak az, hogy a védő és a támadó egy másik épületben lakjon. És az egyensúlyhoz se kell (5,0)-ra átírni a támadót, vagy más dolgot beletenni. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás.
Reply With Quote
Old 03-09-2007, 20:19
Kancsendzönga Kancsendzönga is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Szecsa View Post
Esetleg gyorsabban nem mehetnének a támadok?
Pl. -1 kör.

S a védőknek is kellene vmi funkcio....de arra ötletem sincs mi legyen
Nekem ez tetszene végülis, mivel olyan funkció, ami úgy erősíti a támadót, hogy a lovas szerepe nem gyengülne igazán

Quote:
Originally Posted by csukja View Post
sztem ne vesézzük ki. így is meg úgy is rossz és gyenge egységek. nekem nem lényeg hogy 2 kör alatt ér oda vagy 4 ha a támadóval támadok akkor ha nem üt be nem érek vele semmit, csak azt hogy elittel lovasal nem tudnak hazakísérni de ha belegondolunk támadónál nincs semmi jelentősége mivel nincs védekezése
van probléma az ötlettel sztem, de nem ez. ez nagyon jó lenne arra, h pl teljes krónikát nézel, akkor még kimehetsz 2körnél messzebb lévő oriba is. persze tornyos íj ellen így ugyan kicsi maradna az esélye, de pl elit ellen jó lehet. az nem kérdés, h ez csak alsóbb szinteken működne.
inkább az a gond, h így nem lehetne vegyes seregel jól kihasználni őket.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules