Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Szükséges-e nehezíteni a regisztrációt?
Igen, szükséges a teszt és a korlátozás is. 29 36.71%
Igen, de csak a tesztet tartom szükségesnek. 6 7.59%
Igen, de csak a topikindítás korlátozását tartom szükségesnek. 22 27.85%
Nem, maradjon minden úgy, ahogy eddig is volt. 22 27.85%
Voters: 79. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-19-2007, 23:24
Cassandra Cassandra is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by bimmbimm View Post
Igen egyetértek!

most jó? :P
Igen, most jó.:P

De ne offoljunk
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-19-2007, 23:56
TDK TDK is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by kg-- View Post
Kiragadnám a fejlesztés/megbeszélések részt.

Ahogy én látom, egy-egy témában max 15-20 ember szólal meg, ami nem sok.
Ezzel szemben születik több száz hsz, ami követhetetlenné teszi. (Én ezt látom fő problémának.) Nyilván sok az ismétlés, az OFF. Valaki beszáll a 26. oldal környékén, és ha meg mer szólalni, megkapja, hogy a 14. oldalon már elvetette a nép az ötletét... Persze, el kell olvasni az előzményeket, de a rendszer támogathatná, hogy a lényeget olvashassuk.

Amit most felvetek, azt nyomokban már láttuk.
Mi lenne, ha a téma időkorlátos lenne? Pl. max. 3 nap. Hozzászólások száma limitálva, ahogy Goldy írta (ha jól emlékszem). A 3 nap leteltével a téma indítója jogosult és köteles egy utolsó témazáró hsz-t küldeni, amiben összefoglalja a véleményeket, és az érveket. Ez után, ugyanezzel a hsz-el kezdve nyithat egy "folytatás" topic-ot, ha úgy érzi, nyitva maradt sok kérdés.
Aki akarja, végigolvashatja az összes előzményt. Aki az aktuális állásra kíváncsi, megnézi az éppen nyitott folytatást, esetleg átfutja a hsz-eket.
Szavazásos topic csak egy megbeszélés folytatása lehetne, hsz limit 2 lenne. Egy vélemény+érv, és max egy vélemény-változtatás/finomítás.

Egy ilyen rendszerrel elérhetnénk, hogy kevesebb legyen az ismétlés, kevesebb az OFF, átláthatóbb, követhetőbb legyen a vita. Automatikusan készülnének sokak által (legutóbb itt sasa) sokszor kért összefoglalók, amiket könnyen meg is lehetne találni. És az egész "megbeszélés" célra tartóbb lenne, ahogy néhányan szeretnék (pl. Valezius, ha jól értettem).

A chat, segítség, stratégiák, stb. ágaknak teljesen más a szerepük, azokat hagynám, ahogy most vannak.
nekem ezzel a 3 napos idökorláttal csak az a problémám, hogy ha érdemben hozzá akarnék szolni bármely komolyabb téma megbeszéléséhez naponta kéne idejárnom, végigolvasni mindent márpedig böven elég idöm megy el az orik felügyeletére is, néha egy héten egyszer van csak fölös idöm és energiám végigolvasni ami az eltelt idöben keletkezett, és sokan vannak akiknek még annyi ideje sincs mint nekem.
multkor pl. betegség miatt egy hétig nem jöttem ide, aztán mikor legközelebb olvasom, hopp azt látom az elf sugórésze rossz volt, a programhiba ugyan kijavitva, de cserébe az elf orijaim akkor most szivnak. Hát meg kell hagyni nem örültem, és ha ez rendszerré válna, akkor még kevésbé örülnék.

A moderálást és az összefoglaló bevezetését viszont támogatom, tényleg értelmesebben lehetne kitárgyalni a dolgokat

Last edited by TDK; 05-19-2007 at 23:58..
Reply With Quote
Old 05-20-2007, 10:00
Goldy's Avatar
Goldy Goldy is offline
Member

Quote:
Originally Posted by TDK View Post
nekem ezzel a 3 napos idökorláttal csak az a problémám, hogy ha érdemben hozzá akarnék szolni bármely komolyabb téma megbeszéléséhez naponta kéne idejárnom, végigolvasni mindent márpedig böven elég idöm megy el az orik felügyeletére is, néha egy héten egyszer van csak fölös idöm és energiám végigolvasni ami az eltelt idöben keletkezett, és sokan vannak akiknek még annyi ideje sincs mint nekem.
multkor pl. betegség miatt egy hétig nem jöttem ide, aztán mikor legközelebb olvasom, hopp azt látom az elf sugórésze rossz volt, a programhiba ugyan kijavitva, de cserébe az elf orijaim akkor most szivnak. Hát meg kell hagyni nem örültem, és ha ez rendszerré válna, akkor még kevésbé örülnék.

A moderálást és az összefoglaló bevezetését viszont támogatom, tényleg értelmesebben lehetne kitárgyalni a dolgokat

Szerinted egy probléma megoldására mennyit kéne várni? kb 1 hónapig vitatkozni hogy esetleg aki nyaral azt is megvárjuk, vagy a csak iskolából netezők miatt nyáron az egész mefontolás rész legyen bezárva nehogy lemaradjanak vmiről?
Ez így picit nonszesz...
Minél tovább él egy topic annál inkább eltér a témától, kezdődik a flame és az azonos körök futása...
Nem kell az én javaslatomat szeretni de szerintem minimalizálná ezt, és nem elismertség vagy post szám alapján szelektálná a hozzászólókat. Jó javaslat akár teljesen kezdőtől is érkezhet...
Igazság szerint én az ilyen topicokat ahol döntés közeli megbeszlések folynak esetleg anonimmá is tenném....
Reply With Quote
Old 05-20-2007, 10:27
Penya Penya is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Goldy View Post
Szerinted egy probléma megoldására mennyit kéne várni? kb 1 hónapig vitatkozni hogy esetleg aki nyaral azt is megvárjuk, vagy a csak iskolából netezők miatt nyáron az egész mefontolás rész legyen bezárva nehogy lemaradjanak vmiről?
Ez így picit nonszesz...
Minél tovább él egy topic annál inkább eltér a témától, kezdődik a flame és az azonos körök futása...
Nem kell az én javaslatomat szeretni de szerintem minimalizálná ezt, és nem elismertség vagy post szám alapján szelektálná a hozzászólókat. Jó javaslat akár teljesen kezdőtől is érkezhet...

Igazság szerint én az ilyen topicokat ahol döntés közeli megbeszlések folynak esetleg anonimmá is tenném....
Ezt kiemelném. Nagyon jó ötlet.
Reply With Quote
Old 05-20-2007, 15:25
sasa sasa is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Goldy View Post
Nem látom sok értelmét az anonimitásnak. A net már maga egy álarc, miért kellene még egy? pl engem eddig se nagyon befolyásolt, hogy kik írnak ebbe, vagy abba a témába. Az tényleg előfordul, hogy x meglátja y-t egy témában és rögvest el kezdenek offolni. (asszem szereztem néhány rossz pontot...) Ezt kivédené a névtelenség, de mást nemigazán.

Továbbra is azt gondolom, hogy az érdemi vitákat követhetőbbé és átláthatóbbá kell tenni.
*az álarcos diskurzus lehet, hogy visszavesz a nem oda illő hsz-ek számából (ennyi önkontroll mindenkiben lehetne)
*az időkorlátos javaslatok eddig nem tetszenek nekem se, ha egy téma véget ér, akkor véget ér
*a beírás korlátozás meg mintha fórum ellenes lenne. pl lehet van egy egzakt véleményem, de két nap múlva leesik, hogy az minden, csak nem reális. és a hszeim meg elfogytak. ha utólag javítgat mindenki, akkor az inkább lesz egy hirdetőújság, mint vita.

A súgóshoz hasonló értelmetlenségek, meg remélem hamar eltűnnek. Az ilyet be kell zárni mihamarabb. És itt el is érkeztem a topic nyitás problémaköréhez. Ehhez viszont jelenleg nincs épkézláb gondolatom

Last edited by sasa; 05-20-2007 at 15:29..
Reply With Quote
Old 05-20-2007, 16:01
Cassandra Cassandra is offline
Member

Quote:
Originally Posted by sasa View Post
Nem látom sok értelmét az anonimitásnak. A net már maga egy álarc, miért kellene még egy? pl engem eddig se nagyon befolyásolt, hogy kik írnak ebbe, vagy abba a témába. Az tényleg előfordul, hogy x meglátja y-t egy témában és rögvest el kezdenek offolni. (asszem szereztem néhány rossz pontot...) Ezt kivédené a névtelenség, de mást nemigazán.
Sajnos azt is figyelembe kell venni, hogy bizony van itt olyan is, aki csak azért bólogat egy témára, mert xy egyetért vele.
Az anonimitásnak megvannak az előnyei, de szerintem nem okozna lényegi változást...

A sok off-mester ha tud, ígyis-úgyis belemászik a témába és szétoffolja azt.

(A személyeskedések problémáját se oldaná meg, hisz 1, van, aki nem a konkrét emberre haragszik, egyszerüen csak képtelen kontrollálni magát, 2, azért szerintem itt igen sok emberre már a stílusából rá lehet ismerni, szóval, ha ő konkrétan egyvalakibe akar mindenáron belerugni, azt ezekután is képes lenne megtanni, akár megbeszélések közben is.)

Az időkorlát, mint olyan szerintem se megoldás, valamint a hozzászólások korlátozása se biztos, hogy célszerü.

A korábban felvetettel tudok leginkább egyetérteni, ezekből a megbeszélésekből a személyeskedéstől és gúnytól csöpögő hsz-okat "folyamatosan" törölni kéne és csak az érdemi hozzáfűznivalókat benthagyni, ha ezt nem Ati teszi, akkor egy-egy moderátor.
Quote:
Originally Posted by sasa View Post
A súgóshoz hasonló értelmetlenségek, meg remélem hamar eltűnnek. Az ilyet be kell zárni mihamarabb. És itt el is érkeztem a topic nyitás problémaköréhez. Ehhez viszont jelenleg nincs épkézláb gondolatom
Nem fognak eltünni, ha jól rémlik ilyenek talán a fórum működésének első fél évében nem fordultak elő, azóta viszonbt rendszeresek.

Erre is megoldás lehet egy moderátor, és/vagy a topiknyitás korlátozása (Igen, még mindig nem sikerült eltántorítani ettől. ).Én azt mondom, hogy egy-két fórum kivételével az első 30 hsz alatt senki sehol ne nyithasson topikot, ha esetleg értelmes ötlete van és csak ez tartja vissza, akkor egy adminnak /vagy moderátornak (ha lesz ilyen)/ még mindig eljuttathatja az ötletét és, ha van benne fantázia külön "engedéllyel" mehet a topiknyitás, ha meg hülyeség, akkor eleve nem kerül be a megbeszélések közé.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Old 05-21-2007, 11:33
kg-- kg-- is offline
Junior Member

Longevity: 93%
Default Megbeszélés

Kicsit ismétlem magam.
Továbbra is úgy látom, hogy a "beszélgetés" és a "megbeszélés" közötti lényegi különbséget nem mindenki úgy látja, ahogy én (ami persze nem baj).
Szerintem a megbeszélés (általában) arról kellene szóljon, hogy van egy probléma (x funkció hiányzik, vagy y jelenség zavar), és erre felvetődnek megoldási javaslatok, amik közül a hozzászólók az érvek alapján valahogy kialakítanak egy/néhány támogatott verziót, amivel segítenek dönetni a fejlesztőknek. Ezt a "célra tartást" csak erősebb kontrollal lehet elérni (olyanokkal, mint amik felvetődtek).
Sok múlik a résztvevő embereken - ezek szűrésére vetődött fel a teszt, vagy az aktív moderátor ötlete. Sok múlik a rendszeren - hsz limit, időkorlát, stb.
Ha nincs kontroll, mindegy, hová nyitsz témát, beszélgetés lesz belőle, aminek nincs vége, nincs következetesen szem előtt tartott célja, és nem lesz megoldása sem.
Nem értek egyet azzal, hogy pl. nincs értelme korlátozni a hsz-ek számát. Egy megbeszélésen mindeni elmondhatja a véleményét 1x, és elmondhatja a többiek véleményéről a véleményét 1x. Ha mindenki tényleg elolvassa a többiek hozzászólásait, és megpróbálja megérteni, hogy miért az van oda írva, ami, akkor 2 kör alatt nagyjából mindenkinek lesz elképzelése a lehetőségekről, és azok támogatottságáról. Innen már csak tényleg finomítás - vélemények közelítése kellene, amihez már nem kell mindenkinek hozzászólni.

Csak fussátok végig ezt a topic-ot. Kb. 5-6 ötlet vetődött fel, kb. 10-15 ember írja le véleményét, és kb. a 20. oldalon tartunk... hol is? Gondolkodjunk el azon, miért nem közeledtünk egy konkrét megoldáshoz itt ebben a kérdésben, hátha ez segít általában is.

És egy magánvélemény a moderátorról. Szerintem az alapproblémát önmagában nem oldja meg. Könnyebb lesz egy topic-ot végigolvasni, ha kevesebb benne az OFF, az ismétlés, de attól még az adott megbeszélés résztvevőin múlik, hajlandóak-e megérteni egymás hozzászólásait...
Reply With Quote
Old 05-21-2007, 14:37
BimmBimm's Avatar
BimmBimm BimmBimm is offline
Member

Longevity: 95%

Tényleg napi rendszerességel nyílnak a "jobbnál jobb" topikok. Itt egy friss, szerintem ezt is lehetett volna zárni 0 hsz után is
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1817

BimmBimm (#233333)

Éplista számító
Reply With Quote
Old 05-21-2007, 14:40
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by bimmbimm View Post
Tényleg napi rendszerességel nyílnak a "jobbnál jobb" topikok. Itt egy friss, szerintem ezt is lehetett volna zárni 0 hsz után is
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1817
Ezt a hozzáállást én túlzásnak érzem.
Van benne egy ötlet, ami semennyire se illik a játék szellemiségéhez, de ez nem kirívó eset.
A másik két ötlet meg nem akkora hülyeség, csak picit értelmetlen.

Ha nem nyithatta volna meg, akkor talán megtalálja az "apró tuning hullákhoz" topicot, és talán még bele is olvas.

Szóval jó lenne ha megbeszélést nem nyithatna akárki.
Reply With Quote
Old 05-21-2007, 14:43
BimmBimm's Avatar
BimmBimm BimmBimm is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Ezt a hozzáállást én túlzásnak érzem.
Van benne egy ötlet, ami semennyire se illik a játék szellemiségéhez, de ez nem kirívó eset.
A másik két ötlet meg nem akkora hülyeség, csak picit értelmetlen.

Ha nem nyithatta volna meg, akkor talán megtalálja az "apró tuning hullákhoz" topicot, és talán még bele is olvas.

Szóval jó lenne ha megbeszélést nem nyithatna akárki.
Van benne javaslat, de 1 full hülyeség meg kettő értelmetlen? Meg a szavazásban mi az hogy mitudomén???? Ugyanmár...
Én is azt mondom, hogy valahogy korlátozni kéne a fejlesztésben való topiknyitást

BimmBimm (#233333)

Éplista számító
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules