|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-14-2007, 09:57
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Megmondom őszintén, hogy ez nekem továbbra se nagyon szimpatikus.
Egy orkról lehet sejteni, hogy nem fog kitekizni, egy törpéről is lehet sejteni, hogy nem fog szétrengetni, és egy félelfről is lehet sejteni, hogy nem fog 5x bepusztítani.
Ezzel szemben az elf jól támad, jól varázsoljon, ha úgy adódik, és jól is lopjon, ha úgy adódik?
Van ilyen "univerzális" faj már, csak az nem kap ekkora védelmet.
|
Elf nem támad jól, csak jó a védelme, jobban támad nála az ork, az óriás, a gnóm és a törpe is. a javaslatom a maluszra csak a tolizásra vonatkozik. jól nem fog varázsolni mert az ártokra ott az 5x rúna, és ott a 3% +készüli, így nem fog jól varázsolni soha sem.
úgyhogy az Elf vagy jól védett hadis, aki tud támadni is, de akkor nem fog tudni jól lopni, vagy jó tolvaj, de akkor nem lesz jó hadis.
így az általad felsorolt 3ból 2 maradt meg alternativának, a de a javaslat miatt ez a 2 kizárja egymást.
2fajta dolgot lehet sejteni innentől az Elfről majd:
1, békésen játszó elf jól bevédve hadilag, és így tipikusan olyan ori aki nem bánt és én se bántom (egyikünk se nagyon tudja a másikat)
2, inkább tolis népség akit könnyen beütök, viszont ő könnyen legyújt.
ezt pedig könnyen ellehet dönteni egy tűzgömbivel, hogy melyik inkább
És nem tegnap óta van benne a játékban az Elf így eddig se tudtad hogy tolis elf-e vagy hadis, esetleg varis, mert mind 3 jelen volt a játékban. és eddig is úgyanúgy benne volt hogy tévedsz vele kapcsolatban így nem jönne be új rizikó faktor a játékba, csak a köztes állapot gyengülne meg, nem lehetne könnyen felépiteni egy kompromisszumos elfet... ami viszonylag minden irányban védett, és minden irányban jó...

05-14-2007, 10:01
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Egy orkról lehet sejteni, hogy nem fog kitekizni, egy törpéről is lehet sejteni, hogy nem fog szétrengetni, és egy félelfről is lehet sejteni, hogy nem fog 5x bepusztítani.
Ezzel szemben az elf jól támad, jól varázsoljon, ha úgy adódik, és jól is lopjon, ha úgy adódik?
|
Jelen állás szerint az elfről biztosan tudja az ellen, hogy nem tud visszavágni érdemben. Innentől kezdve a védelmi bónuszok lemorzsolása már csak idő kérdése.
Hogy mit tudna jól csinálni az felépítés kérdése, nyilván max 2 vonalon lehet erős tehát a harmadikra eső bónusz nem sokat számít. Épp ez a zsákbamacska jelleg lenne az egyik védelmi eszköze, a pszichológiai hatása miatt.
Egy tornyos íjjas elf már csak a férőhelyek miatt sem tud olyan nagy sereggel támadni, ráadásul seregcsere is kéne hozzá stb.
A varik fáradása kapja meg a +1-2% maluszt. Szóval olyan jó varis nem lenne.
A tolik meg alap 20% maluszról indulnának felfele mondjuk 80%-ig.
Ezek a változások épp azért lennének jók mert ha deffenzíven játszik is az elfünk azért vissza tud vágni 1-1 támadónak. De nem tudná rutinszerűen terrorizálni a környezetét. Kiegyensúlyozott kompromisszum lenne minden csoportban.
Höhö...Kutyulee megelőzött. 
Last edited by Artúr; 05-14-2007 at 10:04..
|

05-14-2007, 10:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
"Tamagocsi" faj is van már, csak az meg tudja magát védeni!
Pont az lenne a javaslat lényege, hogy aki univerzálisan akarja használni ez elfet, az megtehesse, ha cserébe nem rejtőzik a védelme mögé.
Egy elfről soha az életben nem lehetett sejteni, hogy melyik területen erős amíg nem volt dolgod vele.
Most viszont ha meglátsz egy elfet a közeledben, nem sejted, hanem biztosan tudod hogy nem tud neked ártani semmiben.
|

05-14-2007, 10:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Stev
Egy elfről soha az életben nem lehetett sejteni, hogy melyik területen erős amíg nem volt dolgod vele.
Most viszont ha meglátsz egy elfet a közeledben, nem sejted, hanem biztosan tudod hogy nem tud neked ártani semmiben.
|
Ez nagyon kifejező volt!
Az elf ezért volt érdekes faj, nemcsak annak, akinek ilyen orija volt, hanem akik el akarták "hódítani" a földjét.
|

05-14-2007, 10:19
|
 |
Member
|
|
|
|
pozitiv hozzáállás miatt újra kigyüjtök 1-2 pontot hogy miért is lenne jó a javaslat. (nyugodta hozzátehettek ti is) csak legyenek 1kupacban az elönyök
-Az elf képes lenne megvédeni magát. Mert Ati fogadd el hogy olyan ország nincs akit ne tudnának beütni, lehet nehezen, de akkor is megéri, mert az Ellen semmit se tud csinálni max felgyújt 1 készüliből 3házat... úgyhogy ha egyszer rászállnak nem tud mit csinálni. így tudna, de a betonozottságtól függöen kell áldozatott hoznia ha vissza akar ütni. mintahogy az ork beáldozza a vari-toli védelmét hogy beüthessen egy elfet, akkor az elf is hozzon áldozatott ha vissza akar ütni (így igazságos szerintem.)
-Megmaradna az Elf mint több irányba játszható faj.
-Az Elfek maradhatnának szövikben, mert a jelenlegi teljesen békés faj koncepció ellehetetleniti az Elfek vmit is érő szerepét a szövetségekben
-2 fajta Elf lenne igazán mondom az üthető aki visszatámad, és a Beton, aki nem tud visszaártani.

05-14-2007, 10:37
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by jura
ez tényleg túl bonyolult lenne. Nem megérteni bonyolult, hiszen elég egyszerű képleteket írtak a javaslattevők, 80-as IQ-val is fel lehet fogni, azonban nagyon sokaknak gondot okozna a gyakorlati alkalmazása, amikor van rá 10 perc felderíteni, számolni, súgót olvasni... egyik fajnál sem ilyen bonyolult a számolás sokszor fejben kell számolni (wapnál nincs ott a számolóprogi  ), ez sajnos nehezen járható út lenne...
|
Ezt nagyon nem értem. Minek az alkalmazása jelentene gondot? Hogy az általam támadásra kiszemelt elfnek mekkora a malusza? És erre 10 perc kevés? Akkor számold ki, és a következő körben támadd meg. Ha meg azért sürgős mert kinn van a serege, minek a maluszt kiszámolni? Be kell ütni!
De elárulhatnád, hogy mennyivel bonyolultabb kiszámolni, hogy (torony+barakk)/terület*1,5; mint azt hogy (2520*14+1800*6)*1,3*1,3*1,4*1,3?
És míg támadás előtti felmérésnél a maluszt elég ha saccolod (azért hogy éppen 35 v 40% az szerintem nem oszt nem szoroz), viszont a védelmet nem árt pontosan kiszámolni.
|

05-14-2007, 10:50
|
Banned
|
|
|
|
Quote:
ATI
Szóval én az (emberlopással) bővített 10-es pont Ati általi támogatását elfogadnám. (bár tudom, hogy ezzel nem lesz már olyan offenzív az elf, de eredetileg sem az lenne, ha már egyszer jól védekezik és rejtőzik)
Tehát ez bár kompromisszum , de elfogadható.
|
én már leterítettem a szönyeget, csak várom, hogy elkezdődjön az ima
|

05-14-2007, 10:52
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Ezt nagyon nem értem. Minek az alkalmazása jelentene gondot? Hogy az általam támadásra kiszemelt elfnek mekkora a malusza? És erre 10 perc kevés? Akkor számold ki, és a következő körben támadd meg. Ha meg azért sürgős mert kinn van a serege, minek a maluszt kiszámolni? Be kell ütni!
De elárulhatnád, hogy mennyivel bonyolultabb kiszámolni, hogy (torony+barakk)/terület*1,5; mint azt hogy (2520*14+1800*6)*1,3*1,3*1,4*1,3?
És míg támadás előtti felmérésnél a maluszt elég ha saccolod (azért hogy éppen 35 v 40% az szerintem nem oszt nem szoroz), viszont a védelmet nem árt pontosan kiszámolni.
|
nem írtam, hogy bonyolultabb kiszámolni ! sőt épp azt írtam, hogy a számítás egyszerű
Én csak azt látom, Atinál ezt nem tudjuk keresztül vinni, mert a játékot bonyolítja, majd Ő, megmondja, hogy miért.
|

05-14-2007, 10:58
|
Member
|
|
|
|
Quote:
...
...
|
nem beszélve arról, hogy ha tolis beállítottságú a tornyait nem biztos, hogy meg tudják nézni, a rejtő varázslat miatt a gömbből sem tudnak semmire sem következtetni
és akkor mit írnak a képletbe ?
|

05-14-2007, 11:12
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
nem beszélve arról, hogy ha tolis beállítottságú a tornyait nem biztos, hogy meg tudják nézni, a rejtő varázslat miatt a gömbből sem tudnak semmire sem következtetni
és akkor mit írnak a képletbe ?
|
Ez megint egyszerű. Ha tolis beállítottságú, és a másik szövi tolisa nem tudja felmérni, akkor semmit. Mert akkor tudom hogy toli, akinek kicsi a malusza, de ha piszkál, gond nélkül be tudom ütni.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|