Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-14-2007, 09:08
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

A ki miért menjen anarchba című témát légyszi ne itt. Ha erről akartok beszélgetni, tessék neki külön témát nyitni, ez a téma az elfekről szól. És hacsak nem az volt a lényege, hogy minden elf menjen anarchba, akkor nem ide való. Köszi.
Old 05-14-2007, 09:18
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
Az emberlopás malusz visszaállításához csatlakozom, arra többször van szükség haszonszerzés céljából, mint másnak való szándékos károkozáshoz. Én a haszonszerzők közé sorolnám.
A TK nyitást már sokszor megbeszéltük másik topicban is. Szerintem durva, hogy pár TK nyitással elfogy a készültsége az elfnek. Arról mindenképp levenném a +3% készültségmalust.
Szóba került a felfedés. Végülis az egy önvédelmi (max szövetségvédelmi) akció. Mint inkább védekező varázslat, arról is levenném a +3%-ot.

Ebben mind egyetértek több előttem szólóval.

A tornyok számából adódó malusznövekedéssel nagyon nem értek egyet. Túlzottan megbonyolítana számításokat, és valójában sose lehetne pontos számokat kapni. (Tekintettel a nem létező - egész pontosan a ki nem írt - tizedesjegyekre.)

30%-os toronyaránnyal nem mindegy, hogy 29,51-gyel, 30-cal, vagy épp 30,49-cel számolja az elf a maluszát.
mi olyan k.va bonyolult neked??? fogadjunk te is mindent h5toolsal számolsz... szted a toronybónusz védekezésnél egész szám??? elég ritkán az, akkor az miért nem okoz problémát, a ki nem irt tizedesjegyeivel??? miért bonyolult neked ez a képlet:
(barakk+torony)/összeterület*1,5?

végülis csak annyit hogy sztem mind1 29,51 /30/30,49... az ilyen kis különbségekre csak számolva jössz rá.0,5% malusz különbség az annyit tesz kb hogy marha magas hekin gyújtanál 200házat, de ehelyett csak 199-et... úgyhogy sztem mind1.

Old 05-14-2007, 09:19
Pax Hungaricum
Guest

Longevity: 0%

Boccs, csak lereagáltam pár korábbi hozzászólást. Én sem értem, mit keres itt az 5/Y téma...
Mindenesetre az elf malussal kapcsolatos állásfoglalásom nem sokat változtt az elmult napokban/hetekben.

A malus kell, de nem ennyi. Sok jó javaslat van, vannak elfogadható érvek is a javaslatok mellett.
Az olyan javaslatokat nem támogatom, ami az eddigi számításokat bonyolítja. Így is képlékeny a dolog.

Aki régóta játszik, és sok országa van, simán fél megás excel táblákkal meg számoló progikkal meg füzettel rohangál. nem hiányzik még egy pontatlan érték a számokba. Van elég rizikófaktor így is.
Aki meg eddig sem számolt soha, annak meg olyan mindegy...

Szóval továbra is az elf maluscsökkentés mellett teszem le a voksom.
Old 05-14-2007, 09:20
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Lik-lak View Post
Magahoz a temahoz meg csak annyit tennek hozza, hogy remelem azert kombinalni is lehet a javaslatokat, en pl a tk es a felfedes 3% maluszanak eltorlese, az emberlopas visszaallitasa valamint ehhez bonuszban a toronyszambol adodo progressziv malusznovekedes mellett tennem le a voksom.
A tk-t az emberlopit és a felfedést mindenkép szeretnénk elérni, az egy globális "követelés"-ünk

Old 05-14-2007, 09:23
Lik-lak Lik-lak is offline
Member

Longevity: 95%
Thumbs up

Bocsanat, de en reszemrol nemis akartam abba belemenni.
A velemenyem meg mar leirtam. Nekem azert szimpi a valahogyan a betonozottsag mertekehez igazodo malusz, mert ugye az alapproblema a bitangelfek torony moguli toli(-varizasa??) volt, es ezt ugye kikuszobolne, raadasul ugy, hogy akik magasabb szinteken (nalam a magasabb az 5 meg 4-3) jaccanak ahol keves a nagyonbeton, azok sem karosulnak, valamint A-ban is elejet veszi a dolgoknak.
Ha beton vagy, ne gyuccsa, ha nemvagy beton, gyuccsa
Old 05-14-2007, 09:25
Pax Hungaricum
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
mi olyan k.va bonyolult neked??? fogadjunk te is mindent h5toolsal számolsz... szted a toronybónusz védekezésnél egész szám??? elég ritkán az, akkor az miért nem okoz problémát, a ki nem irt tizedesjegyeivel??? miért bonyolult neked ez a képlet:
(barakk+torony)/összeterület*1,5?

végülis csak annyit hogy sztem mind1 29,51 /30/30,49... az ilyen kis különbségekre csak számolva jössz rá.0,5% malusz különbség az annyit tesz kb hogy marha magas hekin gyújtanál 200házat, de ehelyett csak 199-et... úgyhogy sztem mind1.
Nos.

Nem számolok szinte semmit h5tools-al. Pontatlan.
Nem azt mondtam, hgoy gondot okoz kiszámolni. Tudod... Excel tábla. Viszonylag gyorsan számol... 0,0000000000784 másodperc, bár ez a processzortól is függ.

Továbbá örülnék, ha nem hoznád ide is magaddal a fröcsögő megjegyzéseidet, és leszállnál rólam. Meg mindenkiről, aki normális hangnemben is képes írni.
Köszi.
Azt hittem ez javaslattevő topic... Attól tartok tévedtem.
Ezúton kérek elnézést balgaságomért........
Old 05-14-2007, 09:34
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Lik-lak View Post
Ha beton vagy, ne gyuccsa, ha nemvagy beton, gyuccsa
Megmondom őszintén, hogy ez nekem továbbra se nagyon szimpatikus.

Egy orkról lehet sejteni, hogy nem fog kitekizni, egy törpéről is lehet sejteni, hogy nem fog szétrengetni, és egy félelfről is lehet sejteni, hogy nem fog 5x bepusztítani.

Ezzel szemben az elf jól támad, jól varázsoljon, ha úgy adódik, és jól is lopjon, ha úgy adódik?

Van ilyen "univerzális" faj már, csak az nem kap ekkora védelmet.
Old 05-14-2007, 09:49
jura jura is offline
Member

Longevity: 93%
Default Mekka felé hajoljunk meg

ATI 10-es pont beli támogatását megfelelőnek tartom.
Az ELF védelmének emelése után jogos valamennyire a tolvaj és vari jellegű támadóerejének csökkentése. (igazságos kompenzációra úgysincs egzakt mérőszám)
A megszokott informatív maluszok helyreállítása jogos érv volt és Ati ezt támogatja is.

Szerintem ezzel elégedettek lehetünk, bár...

valóban lehetne ezt még úgy fokozni, a kompenzációt különféle számolgatásokkal, hogy csak a gonoszkodó elfeket súlytsák a megmaradó maluszok (toronybónusz....stb. figyelembevétele)
de ez tényleg túl bonyolult lenne. Nem megérteni bonyolult, hiszen elég egyszerű képleteket írtak a javaslattevők, 80-as IQ-val is fel lehet fogni, azonban nagyon sokaknak gondot okozna a gyakorlati alkalmazása, amikor van rá 10 perc felderíteni, számolni, súgót olvasni... egyik fajnál sem ilyen bonyolult a számolás sokszor fejben kell számolni (wapnál nincs ott a számolóprogi ), ez sajnos nehezen járható út lenne... bár mint ötlet továbbra is jó...
de Atival egyet kell értenünk abban is -persze ezt nem csak erre értette- hogy nem az egész játékrendszer átírásáról van szó.

Szóval én az (emberlopással) bővített 10-es pont Ati általi támogatását elfogadnám. (bár tudom, hogy ezzel nem lesz már olyan offenzív az elf, de eredetileg sem az lenne, ha már egyszer jól védekezik és rejtőzik)

Tehát ez bár kompromisszum , de elfogadható.
Old 05-14-2007, 09:51
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Van ilyen "univerzális" faj már, csak az nem kap ekkora védelmet.
Annak a támadóereje sokkal nagyobb -valamit valamiért?
Old 05-14-2007, 09:57
jura jura is offline
Member

Longevity: 93%
Default még egy bibi akkor is van

ezt azért írom külön, mert ez talán már a 11. pont lehetne:

Ha az ELF békés védekező faj, és mondjuk elfogadja a többség hogy az elf ilyen,

akkor mit tegyen, ha tekercsszerzés, vagy csak egy "ártalmatlan" TK esetén az ellenfél (vagy szövitársa) iszonyú varifölénnyel elkezdi bünetésből rengetni az elfet. (és mondjuk szegény elf MF, nem tud ellentámadást intézni egy hadis szövetségese)

Erre EDDIG ott volt a gyújtogatás, mint elrettentés.

A varázslók ártózásai ellenében is kellene valami jobb védelem az elfnek, ha már védekező fajként aposztrofáljuk.
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules