|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-13-2007, 10:22
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Hanem az a cél, hogy létrehozzatok egy ütni nem tudó, de a homokzsák szerepét kiválóan betöltő izét. Olyanokat, akikkel a napokban találkoztam.
Amit te pl nem választanál, lássuk más választana-e.. túl sok jelentkezőt nem jósolok.
A tolis/varis véderőtöbblet az elffel szembeni akciók eredményességének csökkentése esetén nyilvánvalóan feleslegessé válik.
|
Eddig sem az volt a probléma, hogy az elf nem eléggé védett, hanem az ellenkezője, sokaknak éppen a magas védelem nem tetszett. Nagyon nem hiszem, hogy az elf védelmének erősítésével itt sikered lesz.
|

05-13-2007, 10:28
|
Member
|
|
|
|
Alapvető felvetésében Princ arra akart rámutatni, hogy igazságtalan, hogy míg a meglévő értékeihez kap védekezés esetén szorzótényezőt az elf, addig a támadás esetén az eredményességre kap maluszt és nem pedig a sikeres támadásra.-azaz az ellenfelének nem kell ellene védekezni.
Ebből indult ki, hogy akkor legyen egységesebb a dolog. De szerintem rossz irányból közelített, a Xepi által is javasolt mód jobb,a t/v támadóerő hatásfokának csökkentése.
|

05-13-2007, 11:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Eddig sem az volt a probléma, hogy az elf nem eléggé védett, hanem az ellenkezője, sokaknak éppen a magas védelem nem tetszett. Nagyon nem hiszem, hogy az elf védelmének erősítésével itt sikered lesz.
|
Ha az elf nem lesz sikeres faj a jövőben, sajnálni fogom ugyan, de még mindig ott van 7 másik.
Na komolyabban beszélve, úgy emlékszem volt egy
- elf erősítés (30%-ra), aztán
- elf gyengítés (3%, 80%, rúna), most pedig ebben a 'finom' topikban
- elf erősítés- maluszok csökkentése különböző verziók szerint vagy
- felfedés, TK nyitás, emberlopás a régi rend szerint illetve
- támadóerő csökkentés (hadival v anélkül), a maluszok eltörléséért cserébe Azért vetettem fel az "elf elleni eredményesség csökkentését a maluszok meghagyásával", mert úgy látom, hogy Ati csak a 10. módosítást támogatta eddig. És amint nézem, sokak szerint ez nagyon kevés. Xeper javaslata nekem is jobban tetszik, de hiába, ha nem kap zöld utat.
|

05-13-2007, 11:12
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Valószínű a régi hármasomból (gnóm-óriás-elf) ki kerül az elf...
|

05-13-2007, 11:22
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kill
Valószínű a régi hármasomból (gnóm-óriás-elf) ki kerül az elf...
|
Ez nem az a téma ahova ezeket kéne irni...
On: Mivel erőteljesen úgytünik nekem hogy csak az állandó dolgokat fogadja el Ati így a bizonyos értékekhez kötött maluszokat (illetve a támadással szembeni ) el is vethetjük  ez csak azért fájó, mert így semmikép se marad az Elf jó tolis. Tudom békés faj meg minden, de eddig is tolisként terjedt el legjobban... szvsz, a torony (vagy a torony+barakk) %-os javaslaton kivül, a toli-vari erő gyengitését támogatom leginkább...

05-13-2007, 11:25
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
a toli-vari erő gyengitését támogatom leginkább...
|
Ezzel az a fő problémám, hogy azokat az elfeket is hátrányosan érintené, akik eddig rendeltetésszerűen használták a fajt. Az építéshez néha leloptak egy-egy törpét, vagy pénzt loptak valakitől a környéken stb. Ezt ezekután nem tudnák megtenni, vagy sokkal nehezebben. Ez pedig nem cél.
|

05-13-2007, 11:39
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezzel az a fő problémám, hogy azokat az elfeket is hátrányosan érintené, akik eddig rendeltetésszerűen használták a fajt. Az építéshez néha leloptak egy-egy törpét, vagy pénzt loptak valakitől a környéken stb. Ezt ezekután nem tudnák megtenni, vagy sokkal nehezebben. Ez pedig nem cél.
|
sztem aki már lopkod nem mondható békésnek  (minden korban büntették  ) de -20%toli erővel több esélye van megvédeni magát. mert egy békés elfnek az egyetlen fegyvere jelenpillanatban az élezett hadik ellen a vari-toli akciók voltak. most ez nincs meg neki. azért védelmi okokból még mindig ez a jobb, mert aki beüt egy békés fedezgetős bunkerezős elfet,annak visszatudna vágni az Elf tolival varival, mert abban erősebb lenne így is, és ha megvan adva a visszaártás esélye akkor már kevesebben fogják bántani mint most ebben az "áldatlan" állapotban. a másik oldal, ha egy KB elf unalomüzésként élezett orkokat gyújtogat, akkor már a malusz miatt több tolival fér be, így seregbe könnyebben üthető lenne, mert így már többen férnek be hozzá ha tud gyújtani.
Zsákmányt mindig lehet találni. csak max picivel többet kell keresni

05-13-2007, 14:04
|
Banned
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Azért vetettem fel az "elf elleni eredményesség csökkentését a maluszok meghagyásával", mert úgy látom, hogy Ati csak a 10. módosítást támogatta eddig. És amint nézem, sokak szerint ez nagyon kevés. Xeper javaslata nekem is jobban tetszik, de hiába, ha nem kap zöld utat.
|
Én spec megelégednék a 10.-sel.
Úgyan jól jönne néha a többi is, de tapasztalataim szerint azok használata annyira ritka, hogy ki lehet bírni nélkülük.
Az elfet soha nem ítéltem tolis fajnak, de a haszonszerző, s az info így is megmaradna.
Bár az emberlopi, s a toli mérgezés még pérdekes lehet.
|

05-13-2007, 14:06
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by merlin
|
A "legújabb" 10-es szerint az emberlopás is átkerült haszonszerzőnek.
|

05-13-2007, 14:14
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by merlin
|
a tolimérgezést semmi esetre sem minősíteném vissza
az igenis ártó, ott lenne helyette a felfedés, mint védekezés a tolisok ellen
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|