|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-13-2007, 14:39
|
Banned
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A "legújabb" 10-es szerint az emberlopás is átkerült haszonszerzőnek.
|
tudom csak óvatos vagyok, s nem árt rögzíteni
Quote:
Originally Posted by AndrewB
a tolimérgezést semmi esetre sem minősíteném vissza
az igenis ártó, ott lenne helyette a felfedés, mint védekezés a tolisok ellen
|
teljesen elfogadható, csak egy gyenge próbálkozás volt
Nem érett még meg a dolog a véglegesítésre?
(Mert egy kidolgozott ütéshez legalább 2 kaput kell nyitni)
|

05-13-2007, 14:42
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by merlin
Nem érett még meg a dolog a véglegesítésre?
(Mert egy kidolgozott ütéshez legalább 2 kaput kell nyitni)
|
Ami versenyben maradt, az a 10-es, és a... hú, nem tudom hányas, ami a tornyok arányától teszi függővé a sikerességet.
Ez utóbbi nekem nem túl szimpatikus, de még lehet próbálkozni meggyőzni.
A csak munkahelyről játszóknak is adjunk lehetőséget hozzászólni a témához, a hétfőt még mindenképp meghagyom erre.
|

05-13-2007, 14:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Halkan megjegyzem hogy ha békésiteni akarjuk az elfet akkor inkább a haszonszerző akciókra kellene tenni a maluszt. természetesen a haszonszerzőkre, meg fentartások nélkül el lehet fogadni a 80%-ot szerintem. Mert ha békében akar élni akkor van lehetősége békés termeléssel gyarapodni. Ellenben ha békés mivolta ellenére még is megtámadják, lenne lehetősége a varázslók és tolvajok segitségével is védekezni.
A minden ok nélkül csak passzióbol gyujtogatók meg szerintem bele férnek a más játékának szándékos tönkretételébe, amiért ugye röppentyü az 5/Y-ba.
Gyulaword (#79796)
|

05-13-2007, 14:59
|
Banned
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
Halkan megjegyzem hogy ha békésiteni akarjuk az elfet akkor inkább a haszonszerző akciókra kellene tenni a maluszt. természetesen a haszonszerzőkre, meg fentartások nélkül el lehet fogadni a 80%-ot szerintem. Mert ha békében akar élni akkor van lehetősége békés termeléssel gyarapodni. Ellenben ha békés mivolta ellenére még is megtámadják, lenne lehetősége a varázslók és tolvajok segitségével is védekezni.
A minden ok nélkül csak passzióbol gyujtogatók meg szerintem bele férnek a más játékának szándékos tönkretételébe, amiért ugye röppentyü az 5/Y-ba.
|
Elég gyenge bányász, a kaja meg nem mindenhol kelendő.
|

05-13-2007, 15:03
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
|
szerintem akkor az elf már sehogy sem tudna fejlődni
mivel a bányái jóval kevesebbet termelnek, és ha nem is lophat nyersanyagot, pénzt, akkor hogy fog építkezni?
a szövetségekbe sem kell már nagyon elf, ezért tőlük sem kaphat.
ha nem hadis, hanem békés deffenzív, akkor mégis honnan lesz pénze?
annak csak akkor volna értelme, ha nem termelnének a bányái olyan keveset
|

05-13-2007, 15:14
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by nyolcvan
mivel a bányái jóval kevesebbet termelnek, és ha nem is lophat nyersanyagot, pénzt, akkor hogy fog építkezni?
a szövetségekbe sem kell már nagyon elf, ezért tőlük sem kaphat.
ha nem hadis, hanem békés deffenzív, akkor mégis honnan lesz pénze?
|
Rengeteg módja van a pénz szerzésnek, tudna katonát termelni, tudna tekercset irni a piacra, az elf kiváló gabona termelő és a 2-3csoportban szerintem igazán megéri a gabonát termelni, szóval lopás nélkül is nagyon életképes az elf. szövetségbe két hadi mellé kiváló támogató lenne igy is, mert az éhezős hadiknak tudna gabonát termelni, esetleg egy tf vagy éheztetős törpének is tudna karizni gabonát, a törp ugye cserébe tolná vissza a nyerset az elfnek. Sőtt, éplistával láthatná el a hadikat. Szóval ha a haszonszerző akciókra kapná a maluszt azáltal békésebbé válhatna a faj, feltételezem hogy egy tolis elf a teki lopással szokta kezdeni az alvilági akcót és nem azzal hogy poénbol begyujt egy izom hadit. Szerintem ez igy életszerübb mint a gyujtogatás miatt büntetni az elfet. Mondván hogy ettöl majd békés faj lesz, szerintem inkább csak kiszolgáltatott.
Gyulaword (#79796)
|

05-13-2007, 15:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Ezt a torony-arányhoz kötött maluszról írtad:
Quote:
Originally Posted by Ati
Most ki tudod számolni, hogy ha elmész aludni, akkor reggelig van 8 körváltás, mennyi kárt tud okozni az elf, ha véletlen nekedesik. Ha nem lehet tudni, hogy az elf mennyi kárt okoz egy támadással, akkor ez akár többszöröse is lehet annak, mint amit számoltál, és amit elfogadhatónak tartottál.
|
Ez igaz is, de gondoljuk végig.  Normál csopikban a nyersanyagárak miatt ez az oda vissza építkezés nem lehet túl gyakori dolog. Nem mondom, minden előfordulhat de akkor valahol máshol lesz rés a pajzson
1/A-ban meg ahol van pénz, viszonylag olcsó a nyers és csontig kiélezett országok vannak ez a 8 kör elég idő a reagálásra. Főleg ha visszaemlékszem a korábbi vitákra hogy mennyi odafigyelést igényel egy 70+% barakkors hadi. Egy valamire való klánban mindig figyel valaki. Nem akarok megint belekeveredni az orkos vitába de egy ilyen építkezős versenyben az orknak faji bónusza van, ha tehát észreveszik az erős, kis maluszú ártózást van ideje kimenni az átépült, gyengébben védett elfre. Amúgy pedig én mindig a legrosszabb eshetőséggel szoktam számolni.  Így csak kellemes meglepetés érhet. 
Last edited by Artúr; 05-13-2007 at 15:33..
|

05-13-2007, 15:30
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Artúr
Ezt a torony-arányhoz kötött maluszról írtad:
Ez igaz is, de gondoljuk végig.  Normál csopikban a nyersanyagárak miatt ez az oda vissza építkezés nem lehet túl gyakori dolog.
|
Én nem beszéltem semmiféle építkezésről, csak azt látod, hogy ott egy elf. Hogy épül-e, vagy sem, hogy van-e egyáltalán tornya, vagy egyáltalán van-e bármi tolvaja vagy varázslója, azt nem látod, nem is érdekel, mert tudod, hogy annyi tartalékod van, hogy reggelig kibírod a 20%-kal.
Erre lehet azt mondani, hogy hát számoljunk 40%-kal, és akkor max jól jársz, de ez valahogy akkor is picit erőltetettnek tűnik nekem.
Kevesebbet tud gyújtani, mert több tornya van?!
|

05-13-2007, 15:37
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Én nem beszéltem semmiféle építkezésről, csak azt látod, hogy ott egy elf. Hogy épül-e, vagy sem, hogy van-e egyáltalán tornya, vagy egyáltalán van-e bármi tolvaja vagy varázslója, azt nem látod, nem is érdekel, mert tudod, hogy annyi tartalékod van, hogy reggelig kibírod a 20%-kal.
Erre lehet azt mondani, hogy hát számoljunk 40%-kal, és akkor max jól jársz, de ez valahogy akkor is picit erőltetettnek tűnik nekem.
Kevesebbet tud gyújtani, mert több tornya van?!
|
Azért nem olyan nehéz ez... honnan tudod hogy az egy Elf? ha tudod akkor már gömbözve volt. az a minimum hogy egy tüzgömbit ráeresztesz, hogy lásd mije van arányaiban... onnantól meg nagytöbbségben kikövetkeztethető sok minden, és nagy meglepetés nem érhet.

05-13-2007, 15:38
|
Banned
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by nyolcvan
mivel a bányái jóval kevesebbet termelnek, ....
|
lehetne érdekes szinfolt, ha csak a drágakavicsra nagy bónuszt kapna
persze ez nem minden csopiban müxik, ezért a fegyver is lehet érdekes
ha már békés fajjá kell válnia
ezzel tovább lehetne nemesíteni ezt a fajt
Last edited by merlin; 05-13-2007 at 15:42..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|