Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Melsik verziót támogatnád, és miért?
A súgót javítsuk a tényleges állapotoknak megfelelően. (Elf katonai védelem: 20%) 37 41.11%
Erősítsük az elf védelmét mégjobban, a súgóban leírtak szerint. (Elf katonai védelem: 30%) 53 58.89%
Voters: 90. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-25-2007, 15:22
Croissant Croissant is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Több órámba került, mire végigolvastam a topicot, de azt hiszem, h megérte...

Eddig azt hittem, hogy a Hódító alapjaiban (szabályrendszerét tekintve) egy szinte tökéletesre kialakított játék, amely csak igen kis korrigálásokra szorul, elsősorban a külcsínt és még kisebb mértékben a tartalmat illetően... Úgy gondoltam, mint azt többször is olvashattam, a Hódító kiszámítható játék... Be kell látnom, tévedtem...

Igen érdekes dolgokat tudhattam meg olvasás közben, néha azok véleményét kellett elfogadnom, akikkel általában nem szoktam egyetérteni, máskor pont fordított volt az eset... Most, a topik átolvasása után felmerült bennem néhány kérdés, itt csak a számomra legfontosabbakat sorolom fel:

1. Megszületett-e már a döntés? (ill.: kialakult-e már a döntés a topik megnyitása előtt?)
2. Vajon még hány (ehhez hasonló) csontváz bukik ki a szekrényből?
3. Akik eddig a súgónak megfelelően számoltak, de védőként póruljártak, vajon mit gondolhatnak most?

A témához érdemben szólva: úgy gondolom, hogy az elfek igenis megérdemlik a 30 %-os védelmi bónuszt, 2 okból is:

1. ez járna kevesebb átépítgetéssel, számításváltozással, hiszen az elfek megkapnák azt a védelmet, amivel eddig is számoltak (a támadók számára ez nem jár változással, mivel eddig is 30 %-kal számolhattak);
2. az eddig póruljárt elfek legalább valamiféle utólagos "kárpótlást" kapnának korábbi "veszteségeikért", melyek nem az ő hibájukból következtek be.

Végezetül még annyit kérnék, h a fórumokon ezentúl kevesebbszer (és valóban csak indokolt esetben) lehessen látni azt a sokak által túlzottan is ismert megjegyzést, hogy "Olvass súgót!"... Vagy legyen mellette a következő kiegészítés: A súgóban olvasható %-os értékek +- 50 %-os hibahatáron belül értendők...
Old 04-25-2007, 15:25
Pax Hungaricum
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Tudom, hogy valamiben meg kell halni, és hajrá szívinfarktus, de azért ilyen drámai túlzásokba nem kell esni.

Annyira vetetm drámainan ,mint a fröcsögő orkok, akik vérszemet kaptak, és reggel óta agyonvertek egy rakás elfet...

Reply With Quote
Old 04-25-2007, 15:26
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
No azért az elf kapcsán se vitték sokan túlzásba a reklamációt.
hát nekem most pedig úgytünik hogy sokaknak szúrna szemet ha a súgót módositanánk és nem a játékot... "de én toliként átverve érzem magam mert csak feleannyi pénz tudtam lopni a bankok hibája miatt azonnal szeretnék kérni 8mrdot az orimba..." szal hogy van ez? minden szentnek... nekem is van elfem és orkom meg nincs mégis a 20%ot tartom jogosnak és reálisnak és az az ami egységesen járna az elfnek... és személy szerint osztom azt a véleményt hogy a kezdetektől 20% akart az a bónusz lenni és a súgóban lett elgépelve...

Reply With Quote
Old 04-25-2007, 15:26
NoName NoName is offline
Junior Member

Longevity: 93%

Én jelentettem, és igen is elég sokat küzdöttem, éjszakáztam, fizetem a VIP-et, hogy azért a varikat rakja stb, erre egy ilyen hiba miatt mindez kárbaveszett.

Idézem ismételten, ennyi jött a levelemre, melyben mindent leírtam pontosan, minden infom megvolt, kiszámoltam hogyan végződik majd a csata, és pufff...nem úgy lett.

"Kedves Játékosunk!

A csatákat a számítógép automatikusan számolja, a súgóban szereplő
képletek alapján, egyes csaták utólagos kiértékelése nem lehetséges."

Ati akkor én visszakapom a földet, földeket, amiket e hiba miatt szenvedtem el??
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 15:36
NoName NoName is offline
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post

Ha meg elf vagy, akkor a másik vagy 30%-kal számol és úgy jön, akkor se ért semmi kár, vagy kevesebbel jön és befér, ekkor ha jó játékos vagy, akkor rá kell, jönnöd, hogy valami gond van, és azt le is tesztelheted anarchban. (Ha meg annyira mégsem érdekel, akkor viseld a következményeket)
Bocsi, de nem teszteltem az anarchba, mert gondoltam elég ha a súgót elolvasom, és feltünt ez az eltérés, és jelentettem. De ezek szerint minden furcsa esetet teszteljek anarchba, és használjam fel.
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 15:37
Cit Cit is offline
Junior Member

[quote=Pax Hungaricum;90556]
Quote:
Originally Posted by Cit View Post
szerintem nincs igazán nagy jelentősége annak a 10%-nak. Ha egyszer nem látnak be az elfhez, akkor nincs minek a 20 vagy a 30 %-át venni, ...QUOTE]

GRATULÁLOK DDDDDDDD
Ezen, mint kezdő is szétröhögtem az agyam...

tudod... vannak olyanok, hogy ÉPLISTA, meg TÜZGOLYÓ...

ja, meg általános iskolás matektudás...

olvass a sorok között azért az az éplista fura lenne elsőre
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 16:00
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Ez elég fura párhozam azért. Ha az orkoknak jár a 30%... Ez azt jelenti, hogy semmi akadályát nem látod annak, hogy az elf 8-as íjász-bónuszát elvegyük, hiszen az orknak sincs 8-as lovasa, ugye?
Éppen ennyi tábornoka lehet -nem lehet véletlen
Viccet félretéve:
Bunker elf max top10%ig jut, és csak fedezni tud, nem üt be senkit, nem gyújt, nem ártóz -ha mégis ezt tenné, akkor nem bunker, és beverhető.

Ha a védelmet 20%-ra visszavennénk, szerintem gyengülne annyit a védelme, hogy megritkuljon minden csoportban miatta:
Alsóbb szinteken nem eldöntött, hogy melyik jobb tolis: az ember, a félelf, vagy az elf. Ha elvennénk a 10%-ot az elftől, akkor kiesne a jó tolisok köréből is, így a kisebb csopikban csökkenne a számuk.
Védereje így közelít a gnóméhoz, de a gnóm támadni is tud igen keményen -az elf csak 81% támadóerejű a gnómhoz képest, jobban meg fogja érni gnómot választani A-ban is. Ugyanúgy jár mint a többi tolis faj.
Ha még 10%-ot elvennénk a véderejéből, akkor kapnánk egy tekizhető gnómot 20%-kal kisebb támadóerővel hadi és mágikus területeken, alvilági oldalról pedig 27%-kal gyengébb támadót 30%-kal kisebb zsákmánnyal. Hogy is van ez?
Old 04-25-2007, 16:00
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by NoName View Post
Bocsi, de nem teszteltem az anarchba, mert gondoltam elég ha a súgót elolvasom, és feltünt ez az eltérés, és jelentettem. De ezek szerint minden furcsa esetet teszteljek anarchba, és használjam fel.
Igen. Szerintem ez a logikus. Nem kell mindent elhinni ami a súgóban van, azt is csak emberek írták
Bár az esetek 99%-ban az van, hogy valamit nem vettél figyelembe, tehát tesztelés előtt jobb, ha alaposan átgondolja az ember, és megkérdez olyanokat akik jobban értenek hozzá.
Reply With Quote
Old 04-25-2007, 16:07
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Éppen ennyi tábornoka lehet -nem lehet véletlen
Viccet félretéve:
Bunker elf max top10%ig jut, és csak fedezni tud, nem üt be senkit, nem gyújt, nem ártóz -ha mégis ezt tenné, akkor nem bunker, és beverhető.

Ha a védelmet 20%-ra visszavennénk, szerintem gyengülne annyit a védelme, hogy megritkuljon minden csoportban miatta:
Alsóbb szinteken nem eldöntött, hogy melyik jobb tolis: az ember, a félelf, vagy az elf. Ha elvennénk a 10%-ot az elftől, akkor kiesne a jó tolisok köréből is, így a kisebb csopikban csökkenne a számuk.
Védereje így közelít a gnóméhoz, de a gnóm támadni is tud igen keményen -az elf csak 81% támadóerejű a gnómhoz képest, jobban meg fogja érni gnómot választani A-ban is. Ugyanúgy jár mint a többi tolis faj.
Ha még 10%-ot elvennénk a véderejéből, akkor kapnánk egy tekizhető gnómot 20%-kal kisebb támadóerővel hadi és mágikus területeken, alvilági oldalról pedig 27%-kal gyengébb támadót 30%-kal kisebb zsákmánnyal. Hogy is van ez?
azért ez enyhe túlzás... még most 20%al is 15%al nagyobbat véd az elf mint a gnóm...

Reply With Quote
Old 04-25-2007, 16:10
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Nem értek egyet. Minden másra 20%-ot kap (pontosabban egységesen erre is), ez egy egységes képlet az elfnél, én nem hiszem, hogy valaha is a 30% volt az igazi cél.
sajnos még nem értem a téma végére, de nem akarom elfelejteni, és erre a postra tökéletes válasz Princnek az alábbi írásos emléke: (második hozzászólás)
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=79&page=19
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules