|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melsik verziót támogatnád, és miért?
|
A súgót javítsuk a tényleges állapotoknak megfelelően. (Elf katonai védelem: 20%)
|

|
37 |
41.11% |
Erősítsük az elf védelmét mégjobban, a súgóban leírtak szerint. (Elf katonai védelem: 30%)
|

|
53 |
58.89% |

04-25-2007, 08:05
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Artúr
OFF
Akit megtévesztene regisztrációm időpontja vagy hozzászólásaim csekély száma, azoknak tájékoztatásul közlöm, hogy a külső fórum indulásának napján reggeltem, de kb 3 hete (valszeg az e-mail címem változása miatt) töröltek a tagok közül.
ON
|
pedig épp leakartalak hurrogni a 7 hsz-emmel 
|

04-25-2007, 08:13
|
Banned
|
|
Longevity: 94%
|
|
Az hogy sok az új regisztrált, szerintem inkább annak tudható be, hogy ezt a dolgot az elfről valóban jópár régi motoros tudta, és főleg az újak vannak felháborodva, és főleg ők vannak becsapva. És ha nem kapják meg a súgóban írtakat, akkor újra csak velük lesz kitolva.
És Censorednek abban is igaza van, hogy az olvass súgót beszólások a moderátoroktól nagyon nem oké! Nagyon nagyon nem! Szerintem nyugodtan a fő súgó oldalára ki lehetne írni, hogy: "Az itt szerepeltek csak támpontok, hiszen mi nem játszhatunk helyetted! Ha valami hibát észlelsz, előbb mindig 3szor olvasd el a súgó ide vágó részét, aztán kérdezd meg ismerőseidet, és ha még mindig nem okés a dolog, kérdezd meg a supportot, vagy moderátort, de ha nem válaszol, akkor hülyeséget kérdeztél, és ne csodálkozz, hogy 5 körig nem tudsz belépni az oridba!" Ha ezek után is érkezik egy felvetés, akkor azt viszont komolyan meg kell vizsgálni. Vagy valami hasonló.
Arról meg inkább nem is beszélek, hogy a másik felvetése mit takar. Hogy esetleg ez tudatos hiba volt. Azt hogy meg ezt tovább fűzzem, hogy még hány ilyen hiba lehet, abba már belegondolni is rossz. Erősen hessegetem magamtól, de újra és újra megkörnyékez.
Amúgy meg szerintem a gnóm így jobb lesz, mint az elf. Végeztem egy számítást 600 hekire. A védelmi értékeket vettem figyelembe. Ugyanakkora véderőt vettem tolira és varira (ami miatt kb 20% több vari és tolira van szükség gnómként), és a maradék épületeket ésszerűen szétosztottam házra, tanyára stb és még hagytam egyéb épületnek is párat (ebbe belevettem még azt is hogy gnómnak több könyvtár kel la fenmaradáshoz.) Így az jött ki, hogy a két faj közti különbség 1% a gnóm javára. Ehhez hozzájön, hogy a gnómnak több a barakkja, abba többen férnek bele, ezért válaszcsapást könnyebben hajt végre. Több a tolija és a varija, hiszen nem a védelmi bónuszok miatt van egyenlő védértékük, és még a tekijeit sem kell félteni a toliktól. Igaz a fantom sereg nem lebecsülendő.
Gyakorlatilag az eddig sem vonzó elf faj számomra meghalt (azaz hullává válik), ha marad a 20%.
|

04-25-2007, 08:39
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Tőlem lehet 20%. Akkor is jó faj marad az elf. Majd kialakul valami új egyensúly. Valószínüleg az elfek az 1A-ban erősítenék védelmüket a kajatermelés rovására. Igazán az fizet rá, aki komolyabb vagyon nélkül 1 személyes klánban elfként akarja teljesíteni a fordulás feltételét. De nekem nem igazán tetszenek az 1 személyes klánok.
Igazán az egész vitában a kérdésfeltevés bosszant. Mármint hogy erősítsük-e tovább az elfet, amikor tulajdonképpen a gyengítéséről van szó.
|
Egyetertek, a szavazas szovege eleve nyakatekert modon van megfogalmazva, eros elfogultsagot feltetelezve
Remelem, nem ugy lesz, mint az alulrol tamados dolog....
Hogy beszelhetunk mi barmit is.... 

04-25-2007, 08:39
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by pea
Gyakorlatilag az eddig sem vonzó elf faj számomra meghalt (azaz hullává válik), ha marad a 20%.
|
Számodra lehet
Nekem még nem lett semmiféle hátrányom abból, hogy az előzetesen számolt 30% helyett a gyakorlatban csak 20%, eddig is úgy voltam vele, hogy egy edzettebb hadis szövetség azért be tudna jutni hozzám, és ez ezután sem fog változni. Annyi, hogy azért nem lenne könnyű dolguk, de olyan, hogy BIZTOSAN fogjak mindenkit, nincs.
Tehát maradok az elfnél, bármi is lesz ennek a vitának a vége. Csak annyi a fontos számomra, hogy a súgóban leírtak és a valóság legyen szinkronban. Legyen akár csak 20%, de tudjam, hogy mennyi az annyi, és tudjam, mivel számolhatok.
|

04-25-2007, 08:41
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Számodra lehet
Nekem még nem lett semmiféle hátrányom abból, hogy az előzetesen számolt 30% helyett a gyakorlatban csak 20%, eddig is úgy voltam vele, hogy egy edzettebb hadis szövetség azért be tudna jutni hozzám, és ez ezután sem fog változni. Annyi, hogy azért nem lenne könnyű dolguk, de olyan, hogy BIZTOSAN fogjak mindenkit, nincs.
.
|
Akkor gondolj bele abba, hogy mondjuk emiatt veszitesz 2000 hektart, ugy, hogy mar nem tudsz fedezni se....  (10%)

04-25-2007, 08:47
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Akkor gondolj bele abba, hogy mondjuk emiatt veszitesz 2000 hektart, ugy, hogy mar nem tudsz fedezni se....  (10%)
|
Akkor -400-ban lennék
Komolyabban: még így is a legvédettebb faj maradna az elf, szóval ha békés játékot akarok, ugyanúgy vele mennék tovább, max. egy kicsit átalakítanám az országomat, és 1-2%-kal több barakkot meg tornyot húznék fel.
|

04-25-2007, 08:51
|
Member
|
|
|
|
Szerintem az elfnek mradjon a 20%.
A sugóban tévesen jelent meg de a játék soran ez ne mokozott problémát.
Nem értem miert kell orkkal összehasonlitani hoygh egy kigyurt ork be tudja ütni.
Az elf igy is marha eros faj marad.Támogatom azt hogy 10% al gyengítsuk meg.
|

04-25-2007, 08:55
|
 |
Member
|
|
|
|
A hadisok eddig is 30%-al számoltak, ha elfet akartak ütni. Nem értem miért okoz problémát, ugyanakkora sereget összerakni, ha a súgóhoz változik a játék?
|

04-25-2007, 08:57
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Alba
Szerintem az elfnek mradjon a 20%.
A sugóban tévesen jelent meg de a játék soran ez ne mokozott problémát.
Nem értem miert kell orkkal összehasonlitani hoygh egy kigyurt ork be tudja ütni.
Az elf igy is marha eros faj marad.Támogatom azt hogy 10% al gyengítsuk meg.
|
Vigyázzunk a fogalmazással, itt nem arról van szó, hogy gyengítjük vagy erősítjük, hanem az, hogy 30% legyen, ahogy a Súgó írja, vagy 20%, ami ezek szerint a gyakorlatban van.
Elég nyakatekert szempontból nézve a mostani állapothoz képest még a 20% is egyféle erősítés lenne a jelenlegi helyzethez képest, mert nem számolnám túl a védelmemet, azaz hatékonyabban tudnék reagálni az esetleges támadásokra.
|

04-25-2007, 08:58
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Arwen szavaihoz csatlakoznék...
Mivel majd mindeki így tudta (eddig!!!), így számolt, tehát ha tényleg 30-ból 20 lenne a súgóban is, akkor gyengítés történik (illetve már gyengítve is van!). Nem technikalig, az elf ua sereget tud kivédeni mint eddig papíron, hanem a "fejekben".
Szerintem túl van misztifikálva az elf betonvédelme, egy klasszikus szövi relatíve könnyen elcsipegeti vagy a variját, vagy a toliját, vagy befér mészárra és akkor máris nem olyan védett. (tehát megérdemli a +30% védelmet, amolyan anti ork hangulat miatt  )
Last edited by Massza Rex; 04-25-2007 at 09:06..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|