Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

View Poll Results: Vennél-e Társasjátékot ha lenne??
Igen 27 75.00%
Nem 9 25.00%
Voters: 36. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-19-2007, 00:51
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

bocsi ha offolom ezzel ezt a témát, csak most szállt meg egy ichlet
végülis a sima szgépes multiplayer game is egy egy fajta társasjáték.
sztem megvalósitható lenne egy cd-s zárt hálozatban játszható verziója a hódnak. olyasmi modullal mint a párbaj, persze kiegészitesekkel hogy ne ugyanaz legyen mint a netes hód... 1-2 plusz faj, személyiség esetleg még plusz módositók,esetleg rövid játékra specifikusabb varázslatok,toli akciók, nah meg persze beállitható köridő teccés szerint stb. tehát másabb de mégis hasonló

én eltudnám képzelni, sztem kiváló reklám lenne a hódnak ez, hiszen nem csak olyanokkal játszhatnál akik van netük hanem akiknek nincs. könnyen lehet szerezni új függöket is sztem így. és tul.képpen a legkomolyabb költsége csak a ráforditandó idő, mert itt nem kell egy komplett tárast legyártatni előre és vagy eladják vagy nem, hanem csak már meglévő dolgot kell modositani. és anyag költség is minimális, főleg hogy elég csak ép szükséges cd mennyiséget beszerezni...

Reply With Quote
Sponsored Links
Old 04-19-2007, 10:29
lll
Guest

Longevity: 0%

ez is jó ötlet végülis
mondjuk én igazából társast azért gondoltam, hogy lehetne csinálni, hogy ha pl van egy család köztünk játszanak 3-an akkor ők tudjanak egy unalmas nyári estén pl játszani egymás ellen a körváltások között
vagy ha csak haverok gyülnek össze esetleg Klán találkozóra el lehet vinni
poénos játék lenne főleg a profiknak
Reply With Quote
Old 04-19-2007, 10:57
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Longevity: 99%

Nem tudom hányan ismeritek a Trónok harca nevű társasjátékot (George R. R. Martin azonos című regénye alapján), de az a játék is hódításról és stratégiáról szól (többek közt). Annak a rendszerét átértelmezve, szerintem lehetne a Hódítóból is társasjátékot csinálni. Az a baj, hogy elég nehéz úgy elmagyarázni a rendszert, hogy az is értse, aki egyáltalán nem ismeri a világot, amin játszódik...
Dióhéjban:
A tábla egy térkép, amin tartományok, országok, városok vannak jelölve. A játékosok választanak egy nemesi házat maguknak (Hódító esetében ez lehet a faj akár), amihez házkártyák tartoznak (ebben az esetben pl lehetne a faji sajátosság), amiket csaták során lehet felhasználni. A harci egységek, a támadó és védő egységek egyaránt, gyalogosokból, lovagokból, és hajókból állnak. A hajók és a gyalogosok egy pontot a lovagok kettőt érnek. Szabályozva van, hogy egy adott egység támadás vagy védekezés során hogyan támogathat egy másik egységet. Értelemszerűen csaták során lehet elfoglalni egymás területét (az nyeri a csatát, akinek több pontot ér az egysége). Az nyeri a játékot, aki leghamarabb összegyűjt hét várost. A városok arra jók, hogy onnan lehet egységeket toborozni, az ellátmány függvényében (akinek a termőföldje jobb, és több élelmet termel, az több embert toborozhat). E mellett lehet egyezményeket kötni, amit vagy betartanak a játékosok vagy nem. Egyéb szabályok is vannak, de azok már elég világspecifikusak, úgyhogy azokat nem említem.

Ez csak egy lehetséges kiindulópont valami ötlethez, majd eldöntitek érdemes-e gondolkodni rajta, vagy sem
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Old 04-19-2007, 11:55
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Chris View Post
Nem tudom hányan ismeritek a Trónok harca nevű társasjátékot (George R. R. Martin azonos című regénye alapján), de az a játék is hódításról és stratégiáról szól (többek közt). Annak a rendszerét átértelmezve, szerintem lehetne a Hódítóból is társasjátékot csinálni. Az a baj, hogy elég nehéz úgy elmagyarázni a rendszert, hogy az is értse, aki egyáltalán nem ismeri a világot, amin játszódik...
Dióhéjban:
A tábla egy térkép, amin tartományok, országok, városok vannak jelölve. A játékosok választanak egy nemesi házat maguknak (Hódító esetében ez lehet a faj akár), amihez házkártyák tartoznak (ebben az esetben pl lehetne a faji sajátosság), amiket csaták során lehet felhasználni. A harci egységek, a támadó és védő egységek egyaránt, gyalogosokból, lovagokból, és hajókból állnak. A hajók és a gyalogosok egy pontot a lovagok kettőt érnek. Szabályozva van, hogy egy adott egység támadás vagy védekezés során hogyan támogathat egy másik egységet. Értelemszerűen csaták során lehet elfoglalni egymás területét (az nyeri a csatát, akinek több pontot ér az egysége). Az nyeri a játékot, aki leghamarabb összegyűjt hét várost. A városok arra jók, hogy onnan lehet egységeket toborozni, az ellátmány függvényében (akinek a termőföldje jobb, és több élelmet termel, az több embert toborozhat). E mellett lehet egyezményeket kötni, amit vagy betartanak a játékosok vagy nem. Egyéb szabályok is vannak, de azok már elég világspecifikusak, úgyhogy azokat nem említem.

Ez csak egy lehetséges kiindulópont valami ötlethez, majd eldöntitek érdemes-e gondolkodni rajta, vagy sem
Hmm még nem is halottam róla, de ez egy elég jó kiinduló pontnak tünik, határozottan teccik

Reply With Quote
Old 04-19-2007, 13:48
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
bocsi ha offolom ezzel ezt a témát, csak most szállt meg egy ichlet
végülis a sima szgépes multiplayer game is egy egy fajta társasjáték.
sztem megvalósitható lenne egy cd-s zárt hálozatban játszható verziója a hódnak. olyasmi modullal mint a párbaj, persze kiegészitesekkel hogy ne ugyanaz legyen mint a netes hód... 1-2 plusz faj, személyiség esetleg még plusz módositók,esetleg rövid játékra specifikusabb varázslatok,toli akciók, nah meg persze beállitható köridő teccés szerint stb. tehát másabb de mégis hasonló

én eltudnám képzelni, sztem kiváló reklám lenne a hódnak ez, hiszen nem csak olyanokkal játszhatnál akik van netük hanem akiknek nincs. könnyen lehet szerezni új függöket is sztem így. és tul.képpen a legkomolyabb költsége csak a ráforditandó idő, mert itt nem kell egy komplett tárast legyártatni előre és vagy eladják vagy nem, hanem csak már meglévő dolgot kell modositani. és anyag költség is minimális, főleg hogy elég csak ép szükséges cd mennyiséget beszerezni...
Ez elég jó ötlet, ha megvalósítható. Egész jó LAN játékokat lehetne összehozni.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Old 04-19-2007, 21:13
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
nem kell semilyen levél sem, ennek a témának csupán annyi célja van, hogy érdekelné-e egy normál társasjáték erre épülve, és ha igen kb milyen legyen. a pontos megvalósitását,legyártását úgyis Atiék csinálnák, ha ők is látnak benne fantáziát
legyen úgy, kedves idealisták
Reply With Quote
Old 04-19-2007, 21:27
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Semmi jónak nem vagyok az elrontója.
Old 04-19-2007, 22:07
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Semmi jónak nem vagyok az elrontója.
Ezt vehetjük támogatásnak???

Reply With Quote
Old 04-19-2007, 22:08
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Ezt vehetjük támogatásnak???
Az igazat megvallva, offline társasjátékot még sose csináltam.
Old 04-19-2007, 22:16
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Az igazat megvallva, offline társasjátékot még sose csináltam.
nah egy új kihivás az igazat megvalva eddig sztem egyikünk sem

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules