Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

View Poll Results: Változtassunk?
Mindkettő jó. 11 25.58%
Tolvajnál támogatom. 1 2.33%
Varázslónál támogatom. 5 11.63%
Egyik-e se támogatom. 26 60.47%
Voters: 43. You may not vote on this poll

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-24-2007, 19:16
TDK TDK is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Everlasting View Post
Talán nem kellene azért hasznosnak tartani a vándort egy varisnak, mert kimehet 3 körre morált növelni...
Nem semmi varis lehet az ami ezt rendszeresen ki tudja használni,annyira mint a hadisok a saját képességeik.
A gazdálkodó meg ugye a poén része? Mert az is egy jobb nincs tehát ez is jó sokadik személyiség a varis orinak,ugy vélem belátható.-és ilyen elven minden orinak jó ha van 1 db tanyája is.

Itt a hangsúly az ANNYIRán volt. MInden személyiség plusszba jön, de a hadis tudja őket legértelmesebben felhasználni.
egy varis számtalan okbol hasznát veheti a vándor személyiségnek. pl ha tolival ölik alulról kevesebb készültséget visz a megtorlás.
szöviháboruban, ha öt csapják le elöször földre, nem marad le annyira.
ugyan ez a személyiség nem az amit az ember elsönek választ, de ha minden személyiség egyformán erös lesz, akkor egy sokszemélyiségü orival szemben teljesen esélytelen lesz, aki csak 1-el rendelkezik

a gazdálkodo igenis használható, akár törpének, akár elfnek.

egyébként nyugodtan kijelenthetö, hogy egy ori sikeressége nagyban mulik anyagi helyzetén(aktivitás és tapasztalat melett).
tehát ha a varis személyiség megnövelt runatermeléssel jár, az valoban növeli, már elsö személyiségként is az értékét. Az itt korábban felvetett javaslat miatt, én még igy is csak sokadiknak választanám, legfeljebb nem 4.-nek, hanem 3.-nak
Sponsored Links
Old 03-24-2007, 19:22
Everlasting Everlasting is offline
Member

Longevity: 99%

a vándor személyiségnél amit írtál tényleg indok, de amit andrew írt az nem.A gazdálkodó személyiség is van hogy hasznos de a topik nem erről szól. (varis orit írtam, te gondolom a törpét fixen nem annak szántad)Hanem a 2 meglévő képességről, amit szerintem nyugodtan lehetne erősíteni.a már sokszor részletezett módon.
De még mindíg nem látom sehol sem a cáfolatát annak, hogy a hadisok képességei hasznosabbak számukra mint amiket a varisok felvesznek 2. 3. stb-nek. ha pedig így van akkor miért ne lehetne erősíteni a nekik szánt személyiséget?
Old 03-24-2007, 19:26
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Everlasting View Post
Talán nem kellene azért hasznosnak tartani a vándort egy varisnak, mert kimehet 3 körre morált növelni...
Nem semmi varis lehet az ami ezt rendszeresen ki tudja használni,annyira mint a hadisok a saját képességeik.
A gazdálkodó meg ugye a poén része? Mert az is egy jobb nincs tehát ez is jó sokadik személyiség a varis orinak,ugy vélem belátható.-és ilyen elven minden orinak jó ha van 1 db tanyája is.

Itt a hangsúly az ANNYIRán volt. MInden személyiség plusszba jön, de a hadis tudja őket legértelmesebben felhasználni.

És Andrew,nem írok olyan topikba,aminek minden betűjét el nem olvastom, de ha kicsit fentebb olvastál volna... ugyanazt írtam mint szecsa, hasonló indokkal.
na most én annyira hasznosnak tartom a vándort, hogy G-ben tudós helyett vándor leszek hadivariként

a gazdálkodóról meg annyit, hogy a varisnak (ha nem éheztet nagyon) 1-2% földet spórólhat

és a vándort mellett szóljon még az is, hogy egy 75% katmorálú varisnál messze többet ér egy 100% katmorálú hadivari, aki meglehet, hogy a varisokat nem gömböli, de úgy beveri őket mészárra hogy csak úgy füstölnek
ha három személyiségem lenne, örömmel lennék tudós vándor harcos varis
Old 03-26-2007, 02:13
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
na most én annyira hasznosnak tartom a vándort, hogy G-ben tudós helyett vándor leszek hadivariként

a gazdálkodóról meg annyit, hogy a varisnak (ha nem éheztet nagyon) 1-2% földet spórólhat

és a vándort mellett szóljon még az is, hogy egy 75% katmorálú varisnál messze többet ér egy 100% katmorálú hadivari, aki meglehet, hogy a varisokat nem gömböli, de úgy beveri őket mészárra hogy csak úgy füstölnek
ha három személyiségem lenne, örömmel lennék tudós vándor harcos varis
off

sosem választanám ezt a formációt...

ha hadi varisról beszélünk, szöviben, akkor harcos helyett gazdálkodó egyértelműen,
( gondolom nem tanya free az óriás hadi varis )
és ezek az ien orik eléggé élezettek a 10 % bónusz , jelenthet egy teljes hatodik piacot is kb...
Old 03-26-2007, 08:13
Alba Alba is offline
Member

Szerintem nem kell erősíteni a személyiségeket tovább.
Így is mindekiben kialalakult egy sorrend, hogy mit választ elsőnek másodiknak így tovább.
Jó hogy vannak erősebb és gyengébb személyiségek.Nem kell feleslegesen beerősíteni azt amit modt gyengébbnek gondolunk.
Old 03-26-2007, 08:57
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Alba View Post
Így is mindekiben kialalakult egy sorrend, hogy mit választ elsőnek másodiknak így tovább.
Jó hogy vannak erősebb és gyengébb személyiségek.Nem kell feleslegesen beerősíteni azt amit modt gyengébbnek gondolunk.
Speciel ennél a két személyiségnél nem érzem, hogy így lenne
Lehet azért mert nálam az utolsó helyek környékén vannak
Old 03-26-2007, 09:37
collateral collateral is offline
Junior Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Alba View Post

a hadis szempontjabol tenyleg nem kell valtoztatni, mivel megvan a kialakult sorrend, viszont a vari, toli szempontjabol nem artana valtoztatni.
Ha mar varazslonak vagy tolvajnak inditja valaki az orijat, akkor tamogatni kene, hogy azt a szemelyiseget is valassza ki hozza. Most altalaban aki toli vagy vari, az elsonek altalaban tudost valaszt. Nem veletleul.
A-ban pl. en nem emlexem, hogy lattam volna varis vagy tolis szemelyiseget (nem beszelek a sok szemelyisegu orikrol, akiknek egy ido utan ugyis ki kel valastani). szoval szerintem valtoztatni kene, de hogy mit, azt a nalam okosabbakra bizom.
Old 03-26-2007, 09:46
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Quote:
Originally Posted by collateral View Post
a hadis szempontjabol tenyleg nem kell valtoztatni, mivel megvan a kialakult sorrend, viszont a vari, toli szempontjabol nem artana valtoztatni.
Ha mar varazslonak vagy tolvajnak inditja valaki az orijat, akkor tamogatni kene, hogy azt a szemelyiseget is valassza ki hozza. Most altalaban aki toli vagy vari, az elsonek altalaban tudost valaszt. Nem veletleul.
A-ban pl. en nem emlexem, hogy lattam volna varis vagy tolis szemelyiseget (nem beszelek a sok szemelyisegu orikrol, akiknek egy ido utan ugyis ki kel valastani). szoval szerintem valtoztatni kene, de hogy mit, azt a nalam okosabbakra bizom.
és A-ban tolis vagy varis beállitottsággal mit érsz? úgyis mindent a klán rakiban és a piacon tartank, ráadásul kb 2kör alatt elérhető hogy meglegyen a 10k-s pontkülönbség amivel már nem hozol semmit, varival úgyanez elég 1-2 ütés és már is 10körre vagy ahonnan egy varis semmit sem kezd, mert nem birja a készültsége és nem ezen az 1%on múlik.
és abba gondolj bele, hogyha csak olyan erős személyiségek vagy akár csak 3 olyan erős lenne mint a tudós, akkor alig lenne esélye egy 1személyiségesnek egy 3al szemben

Old 03-26-2007, 09:55
collateral collateral is offline
Junior Member

sztem vonatkoztassunk el a fajoktol es csak a szemelyisegre koncetraljunk.
mert jo, hogy a gnom jobban farad, de van alapbol mas elonye. A tobbi fajnak meg ugyanugy valami mas. Magat a szemelyiseget tuningoljuk es majd mindenki valaszt hozza neki megfelelo fajt.
Old 03-26-2007, 09:58
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by collateral View Post
sztem vonatkoztassunk el a fajoktol es csak a szemelyisegre koncetraljunk.
mert jo, hogy a gnom jobban farad, de van alapbol mas elonye. A tobbi fajnak meg ugyanugy valami mas. Magat a szemelyiseget tuningoljuk es majd mindenki valaszt hozza neki megfelelo fajt.
Nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy egyedül az óriásnak vannak meg a varishoz való képességei.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules