|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

03-11-2007, 19:23
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Akkor legyen tv, nekem mindegy.
A tv-t azért nem szeretem említgetni, mert ott komolyabb, tényleges negatív hatások érnek a reklámok miatt.
|
De pl könyvet lehet olvasni amikor valaki hosszabb távra tömegközlekedik. Meg a könyv az kötetlenebb, mert a gépezésben a pozíció sem lehanagolható dolog. Tudom, tudom, Lapotop, mert ha már lúd legyn kövér...
Szóvel, mindenki tegyen hogy érzi, egy nap nem fog semmit megváltoztani az életében, lehet nemártana kipróbálni valami mást is...
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|

03-11-2007, 19:26
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by bimmbimm
De pl könyvet lehet olvasni amikor valaki hosszabb távra tömegközlekedik. Meg a könyv az kötetlenebb, mert a gépezésben a pozíció sem lehanagolható dolog. Tudom, tudom, Lapotop, mert ha már lúd legyn kövér...
Szóvel, mindenki tegyen hogy érzi, egy nap nem fog semmit megváltoztani az életében, lehet nemártana kipróbálni valami mást is...
|
Lehet könyvet olvasni, csak akkor ne hivatkozzunk arra, hogy ez az emberiség fejlődését, és a világ jobbátételét elősegítő project, amikor ezzel pont a fák kivágását szorgalmazzuk, ami bizony az emberiség egyik igen égető problémája.
Nem ártana kipróbálni valami mást is... Szerintem nem sok olyan ember van, aki még nem próbált mást, hanem egyből ide született, és annyira megtetszett neki, hogy nem mozdul.
|

03-11-2007, 19:30
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha egyszer kerek perec le van írva, hogy ez egy kísérlet, akkor miért vonatkoztassak el tőle?
De szerintem nem is nagyon lovagolok ezen a szón, az előbb is az autómentes napot és a vásárlás-mentes napot említettem, azok sem "kísérletek", hanem létező napok, amiket a józan többség csak simán kiröhög.
Én elhiszem, hogy fel akarják hívni a figyelmet valamire, ahogyan ezzel a nappal is, de ezt nem lehet úgy, hogy megmondjuk, hogy "ez a rossz", miközben pontosan tudjuk, hogy ezen nem lehet változtatni, és a többség nem is akar.
|
Ma este úgylátszik feltett szádékod, hogy mindenbe beleköss... de lássukcsak.
Olvass vissza, hol írtam, hogy ez A rossz!?
Ha így érezném, hogy a net a közellenség fognám és most azonnal lekapcsolnám a modemet.
Viszont abban se látok semmi rosszat, hogy valaki egy napot (NEM MÁRCIUS 24-ÉT!!!) önszántából netenlógás nélkül képes-e kibírni, normális emberi kapcsolatait kiépíteni a virtuális világon kívül esetleg eddigi "virtuális barátaival"...
(Erre fog jönni, hogy ott vannak a talik, amit egy nagyon helyes dolognak tartok.)
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

03-11-2007, 19:30
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Lehet könyvet olvasni, csak akkor ne hivatkozzunk arra, hogy ez az emberiség fejlődését, és a világ jobbátételét elősegítő project, amikor ezzel pont a fák kivágását szorgalmazzuk, ami bizony az emberiség egyik igen égető problémája.
Nem ártana kipróbálni valami mást is... Szerintem nem sok olyan ember van, aki még nem próbált mást, hanem egyből ide született, és annyira megtetszett neki, hogy nem mozdul.
|
favágás -- könyv
akkor húzzunk párhuzamot:
kőolajerőmű - környezetszennyezés - áram - számítógép
különboző hőerőműk - környezetszennyezés - áram - számítógép
atomerőmű - radioaktív hulladék - áram - számítógép
ugyan ott vagyunk
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|

03-11-2007, 19:37
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A könyvolvasás mennyivel egészségesebb? Semmivel.
|
Nem olvastam végig amit irtatok de itt elég is volt. Már hogya fenébe ne lenne egészséges minden szinten?? Lélek test szellem, söt még a szemet is javítja. Sajnálom h vki képes igy gondolkoznia. Nem is akarok többet hozzáfuzni az idézet önamgában is elég. (Jöhet a ban)
|

03-11-2007, 19:38
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Olvass vissza, hol írtam, hogy ez A rossz!?
|
Mi más célja lenne egy ilyen figyelemfelhívásnak? Hogy az eddigi példáknál maradjak: az autómentes nap célja, hogy felhívja a dolgot az autók rossz oldalára: a környezetszennyezésre (nem alternatív megoldásokat kínálva, csak megmondva, hogy ez rossz); a váráslás-mentes nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy mindenfélét összevásárolunk, akkor is, ha semmi szükségünk rá (szintén nem megmagyarázva, hogy ez miért van, minek köszönhető, és mit lehetne tenni ellene, csak rámondva, hogy ez rossz). Ha még ez a célja sincs ennek a napnak, akkor...?
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Viszont abban se látok semmi rosszat, hogy valaki egy napot (NEM MÁRCIUS 24-ÉT!!!) önszántából netenlógás nélkül képes-e kibírni, normális emberi kapcsolatait kiépíteni a virtuális világon kívül esetleg eddigi "virtuális barátaival"...
(Erre fog jönni, hogy ott vannak a talik, amit egy nagyon helyes dolognak tartok.)
|
Ebben én se látok semmi rosszat, de az a "jelöljünk ki egy napot, és na most!" dolog ez igencsak erőltetettnek tűnik számomra. És nem utolsósorban értelmetlennek.
|

03-11-2007, 19:40
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
favágás -- könyv
akkor húzzunk párhuzamot:
kőolajerőmű - környezetszennyezés - áram - számítógép
különboző hőerőműk - környezetszennyezés - áram - számítógép
atomerőmű - radioaktív hulladék - áram - számítógép
ugyan ott vagyunk
|
Ez már totál offtopic igazából, de egy lényeges különbség van azért:
Az áramot meg lehet oldani környezetbarát módokon is.
A papírt nem.
Vagyis de: pl ha nem nyomtatod ki, hanem elolvasod neten a napi híreket. 
|

03-11-2007, 19:43
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Penya
Nem olvastam végig amit irtatok de itt elég is volt. Már hogya fenébe ne lenne egészséges minden szinten?? Lélek test szellem, söt még a szemet is javítja. Sajnálom h vki képes igy gondolkoznia. Nem is akarok többet hozzáfuzni az idézet önamgában is elég. (Jöhet a ban)
|
Tudom, hogy szeretsz személyeskedni, amióta a haverod egy poén áldozata lett itt a fórumon, úgyhogy megértem, hogy bármit írok, a téma elolvasása nélkül belékötsz.
Majd ha egyszer veszed a fáradságot, és elolvasod, hogy miről is szól a téma (a könyveket is ilyen remek precizitással olvasod vajon?  ), akkor majd légyszi töröld a beírásodat, mert semmi köze hozzá. 
|

03-11-2007, 19:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez már totál offtopic igazából, de egy lényeges különbség van azért:
Az áramot meg lehet oldani környezetbarát módokon is.
A papírt nem.
Vagyis de: pl ha nem nyomtatod ki, hanem elolvasod neten a napi híreket. 
|
Majd akkor térjünk rá vissza mikor a napelemek, szél és vízemrőművek szolgáltatnak minden áramot és nem lesz az erőművektől semilyen környezetszennyezés
(Kívánom, hogy addig legyen Hódító is  )
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|

03-11-2007, 19:45
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Majd akkor térjünk rá vissza mikor a napelemek, szél és vízemrőművek szolgáltatnak minden áramot és nem lesz az erőművektől semilyen környezetszennyezés 
|
Ebbe az irányba haladunk, ha lassan is. Ehhez kellenek... tádáááá... számítógépek. 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|