Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-27-2007, 07:32
Kisbér Kisbér is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by lacqa View Post
te magad fejtetted ki, hogy a rakivédelem nem túl fontos egy jól termelő törpe esetén, az épületfelméréses mókával kapcsolatban pedig kutyuleee-vel értek egyet (mármint hogy nem különösebben hasznos).
Igen, nem túl fontos a rakivédelem, de azért jó, hogy van...
Ahogy az épületek0zása is jó... Kicsit többet kell gondolkozni, felmérni az egyént, hogy pontos képet alkossunk az éplistájáról...

Itt egy pontlista, pirossal kiemeltem, hogy mi az, amit nem tudunk meg:

Üres, Ház - csak részben a 2 kombinációját tudjuk...
Barakk
Kovácsműhely
Tanya
Könyvtár
Raktár
Fatelep
Kőbánya
Fémbánya
Agyagbánya
Drágakőbánya
Őrtorony
Kocsma
Templom
Kórház
Piac
Bank

A többit mind meg lehet határozni... Szóval tényleg túl sok értelme nincs..
Kórház, piac, meg könyvtár ha nincs túl sok, akkor lehet számolni a fennmaradó hekiket toronynak...
Sponsored Links
Old 02-27-2007, 08:58
Artúr
Guest

Longevity: 0%

Üdv

Végigolvastam a topicot és vannak jó ötletek.

Az én ötletem az emberéhez hasonló faji vari lenne, csak tolvajokra vonatkoztatva.

Ha a varázslat aktív, akkor a támadó tolvajok csak akkor tudnak sikeresen akciózni ha a támadóerejük 3? 4? 5? -szöröse a védő tolvajok erejének. (Jó arányt kell találni) Nem fontos, de kiegészíthetjük tükörhatással is: Hasonlóan az emberéhez ha szükségesnél kissebb a támadóerő az akció fordított eredményt hoz. Tehát a törpe tekit, nyerset, éplistát, stb. kap. Az ártó toliakciók pedig a támadó tolvaj országában jelentkeznek pl gyújtás. .

Ha eltaláljuk a jó arányokat akkor a kihegyezett tolisok tudnának lopni törpét, de nem mindenki fogja szétlopni. Ennnek a faji varinak az egyszerűség az előnye.

Vélemények?

A 100% rakivédelem szerintem azért nem jó megoldás mert megbontja az egyensúlyt a tolisok rovására. A gnómmal összehasonlítva azt vegyétek figyelembe, hogy a törpe körönként termel nyersit, a gnóm viszont 20 kör alatt izzad ki egy tekercset. De amint olvasom nem is a nyerslopás a fő gond.

Last edited by Artúr; 02-27-2007 at 09:00..
Old 02-27-2007, 10:02
lacqa lacqa is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Artúr View Post
Az én ötletem az emberéhez hasonló faji vari lenne, csak tolvajokra vonatkoztatva.

Ha a varázslat aktív, akkor a támadó tolvajok csak akkor tudnak sikeresen akciózni ha a támadóerejük 3? 4? 5? -szöröse a védő tolvajok erejének. (Jó arányt kell találni) Nem fontos, de kiegészíthetjük tükörhatással is: Hasonlóan az emberéhez ha szükségesnél kissebb a támadóerő az akció fordított eredményt hoz. Tehát a törpe tekit, nyerset, éplistát, stb. kap. Az ártó toliakciók pedig a támadó tolvaj országában jelentkeznek pl gyújtás. .
ez elsőre nekem tetszik. mármint az első része. a második is jó móka, de az már talán túlzás az embernek ez az egy fegyvere van, a törpének más előnyei is akadnak.

szóval visszatérve a tolvajlási pajzsra: 2-3×-os védelem számomra elégnek tűnik, de ez hangolható nyilván.
Old 02-27-2007, 10:09
Penya Penya is offline
Member

A régi fajvarit úgy értettem h a katonaképzésre is vonatkozzon ne csak az átképzésre.
Old 02-27-2007, 12:19
LotR LotR is offline
Member

Arrow

nos ,
Sztem az nem indok , h ha nem tud nyerset lopni a törptől akkor tekit lop,
már sorry, de most is azt lopják ami jobban megéri...
Ugyh én spec. a 2. javaslatot támogatom, emlni lehetne az 50%-on de max 80%.ig... még mindig jobb mint vmi tolipajzs v a 100%-os raki védelem...

Az éplistás0 dolog szerintem azért annyira nem rossz, kellene egy picit legalább gondolkodni...
a többi dolog felejtős...
Old 02-27-2007, 12:24
Bogár Bogár is offline
Member

Quote:
Originally Posted by LotR View Post
nos ,
Sztem az nem indok , h ha nem tud nyerset lopni a törptől akkor tekit lop,
már sorry, de most is azt lopják ami jobban megéri...
nem csak arról van szó, hogy azt lopnak, ami jobban megéri, hanem arról is, hogy még ezzel is nagy mértékben gyengitenéd a tolis orikat. gondolj a gnóm tolisokra... én meg nem nagyon támogatom az ilyesmit...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Old 02-27-2007, 12:52
Penya Penya is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kisbér View Post
Összességében szerintem kapjon +10-15%-ot tolivédelemre, legyen a mostani 50%-ban lopható rakija, illetve épfelmérés 0 épületekkel
Én is vmi ilyesmire gondoltam, bár telhetetlen vok és én adnék neki még 10% hadivédelmet.
Old 02-27-2007, 13:34
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Originally Posted by csunyabogar View Post
nem csak arról van szó, hogy azt lopnak, ami jobban megéri, hanem arról is, hogy még ezzel is nagy mértékben gyengitenéd a tolis orikat. gondolj a gnóm tolisokra... én meg nem nagyon támogatom az ilyesmit...
Nem gondolok a gnom tolisokra...
ennyi erővel gondolhatnék az ork varisokra is
ÉS nem igaz ,h ez nagy mértékben gyengítené a tolisokat..
Old 02-27-2007, 13:34
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Én is vmi ilyesmire gondoltam, bár telhetetlen vok és én adnék neki még 10% hadivédelmet.
Ne csináljunk már egy másod elfet, aki még ráadásul annyit is termel amennyit nem szégyell. Így sem gyenge faj, nem kell neki ennyire sok bónusz. A rakikat én sem zárnám le jobban, marad így is elég nyers a törpiknek. Kisbér verziója az ami legjobban tetszik.

Last edited by Xeper; 02-27-2007 at 13:36..
Old 02-27-2007, 13:35
LotR LotR is offline
Member

Smile

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
ja tápoljuk fel a törpöt ez a megoldás, legyen elftörp a neve, aztán majd a következő fajt meg a következőt és sose lesz semmise jóó D

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules