Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-13-2007, 12:27
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Kisbér View Post
Hagyjuk már ezt a teló témát Azon úgysem fogsz normálisan háborúzni

Az eredeti téma:
Amúgy továbbra sem értem Ati, ezzel a passzivitással, és szemellenzéssel tudatosan engeded, hogy multizzanak az országok... Ez így szerinted jó?
Kisbér,

akkor beszéljünk nyíltan.

Netes rendszerekkel foglalkozol, kb tisztában vagy azzal, hogy mik lehetségesek a mai technikával, és mik nem.

Nyilván pontosan tudod, hogy amit javasolsz, az technikailag nem megvalósítható.

Mégis kelted itt a hangulatot.

Kérdésem: egész pontosan kinek dolgozol, hogy ilyen hozzáállást látni tőled, gyakorlatilag minden topicban?

Nem inkább az ő oldalukon kellene a népet bíztatnod, hogy de jó az a játék? Ez a menjünk a konkurenciához, és lázítsuk a népet dolog elég ... hogy is mondjam csak... "érdekes" hozzáállás...
Old 02-13-2007, 12:41
Kisbér Kisbér is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Exclamation

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Kisbér,
akkor beszéljünk nyíltan.
Netes rendszerekkel foglalkozol, kb tisztában vagy azzal, hogy mik lehetségesek a mai technikával, és mik nem.
Nyilván pontosan tudod, hogy amit javasolsz, az technikailag nem megvalósítható.
Mégis kelted itt a hangulatot.
Héhé, ha így látod, inkább elfelejtem a külső fórumot... Minden beírásom arra irányul, hogy a játékot élvezetesebbé és igazságosabbá tegyem!
Ha ez nem jön le a beírásaimból, akkor sajnálom... Elhagyom azt!
(csak kicsit felcsesz az, hogy aki 2 hónapja játszik, az próbál kioktatni engem..., illetve hogy pl a "betegség alatt képez-e a helytartó" fontosabb témának tartod/tartják, mint az, hogy legálisan tehetik azt, amit a szabályok tiltanak - de ez máshova tartozik)

Én úgy gondolom a téma megvalósítható... Pl minden akciót!!! harci akciónak minősíted a szűrőben. Ennek nem tudom a feltételeit hódító oldalról, de ha azt ki tudod szűrni, hogy támadásnál/ártózásnál/tolizásnál ezt figyelje, akkor azt is ki tudod szűrni, hogy piacralépésnél kiszűrje (szerintem)

Quote:
Kérdésem: egész pontosan kinek dolgozol, hogy ilyen hozzáállást látni tőled, gyakorlatilag minden topicban?
Nem értem a kérdést (Deni szerint is paranoiás vagy )
(ha abból szűrted le ezt, hogy mondtam, hogy más játékban ez meg van oldva, az a galactica-ban volt, és kb 1 éve láttam, hogy ez ott hogy müxik... De mint játékos játszottam pár hónapon keresztül...) Nem dolgozok én senkinek, csak a cégnek, akinél vagyok, és kizsigerelnek elég keményen (((

Quote:
Nem inkább az ő oldalukon kellene a népet bíztatnod, hogy de jó az a játék? Ez a menjünk a konkurenciához, és lázítsuk a népet dolog elég ... hogy is mondjam csak... "érdekes" hozzáállás...
Nem is tudok olyan játékról, ami hasonló lenne a hódítóhoz... (és ezt most komolyan mondom! Azt hittem 9 év hódító után egy icipici lojalitást látsz bennem...)
Old 02-13-2007, 12:47
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
Héhé, ha így látod, inkább elfelejtem a külső fórumot... Minden beírásom arra irányul, hogy a játékot élvezetesebbé és igazságosabbá tegyem!
Ha ez nem jön le a beírásaimból, akkor sajnálom... Elhagyom azt!
(csak kicsit felcsesz az, hogy aki 2 hónapja játszik, az próbál kioktatni engem..., illetve hogy pl a "betegség alatt képez-e a helytartó" fontosabb témának tartod/tartják, mint az, hogy legálisan tehetik azt, amit a szabályok tiltanak - de ez máshova tartozik)

Én úgy gondolom a téma megvalósítható... Pl minden akciót!!! harci akciónak minősíted a szűrőben. Ennek nem tudom a feltételeit hódító oldalról, de ha azt ki tudod szűrni, hogy támadásnál/ártózásnál/tolizásnál ezt figyelje, akkor azt is ki tudod szűrni, hogy piacralépésnél kiszűrje (szerintem)

Nem értem a kérdést (Deni szerint is paranoiás vagy )
(ha abból szűrted le ezt, hogy mondtam, hogy más játékban ez meg van oldva, az a galactica-ban volt, és kb 1 éve láttam, hogy ez ott hogy müxik... De mint játékos játszottam pár hónapon keresztül...) Nem dolgozok én senkinek, csak a cégnek, akinél vagyok, és kizsigerelnek elég keményen (((

Nem is tudok olyan játékról, ami hasonló lenne a hódítóhoz... (és ezt most komolyan mondom! Azt hittem 9 év hódító után egy icipici lojalitást látsz bennem...)
Ha ez igaz, akkor viszont azt kérem, hogy mielőtt egy javaslatot teszel, gondold azt át. Jelenleg én csak azt látom, hogy ontod a teljesen felelőtlen javaslatokat, amikről ugyan pontosan tudod, hogy megvalósíthatatlanok, de akik nem tudják ezt, azoknak na adj egy kis mézesmadzagot. Mivel pontosan tudnod kellene, hogy mi az, amit meg lehet technikailag valósítani, és mi az, amit nem, mégis a javaslataid jelentős része olyan, amit nem lehet, én nem tudok másra gondolni, csak hogy közben jókat röhögsz a háttérben, hogy egy csomó embert behülyítesz, majd mivel technikailag lehetetlen dolgot ajánlottál, ezért úgyse lesz belőle semmi.

Ha ez nem konkurenciának dolgozás, akkor egy ISZONYATOSAN HATALMAS felelőtlenség a részedről, és talán ez a rosszabbik. Kérlek, hogy NAGYON gondolkozz el azon, hogy miket írsz be, mert eddig ki merem jelenteni, hogy a beírásaiddal sok embernek több kárt okoztál, mint hasznot.

Ez vonatkozik sok-sok téma között erre a témára is.
Old 02-13-2007, 13:15
Mephisto Mephisto is offline
Member

Hm, szerintem Kisbér tuti, hogy nem néphangulatot akar szítani. Másként lát dolgokat, és ennyi.
Ugyanakkor ezzel a javaslatoddal nem értek egyet. Ja és tiszta a lelkiismeretem
Bnőmhöz ha megyek több napra, nála csak egy gép van, amiről ő játszik. Mindent próbálok wapról csinálni (nekem régi telóm van, böngésző sajna nincs rajta) de a piacozást és az építkezést ne kelljen már arról csinálnom. Ha jönnek rám, beveszem a sereget és kivédem !!!!ha tudom!!!!, de hidd el, kétszer is meggondolom, hogy visszamenjek-e wapról.
A jelszót csak ő tudja másnak nem adom meg. De ha ezt most bevezetjük, megöli a játékomat, azt meg nem szeretném.
Old 02-13-2007, 13:17
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Ha ez igaz, akkor viszont azt kérem, hogy mielőtt egy javaslatot teszel, gondold azt át. Jelenleg én csak azt látom, hogy ontod a teljesen felelőtlen javaslatokat, amikről ugyan pontosan tudod, hogy megvalósíthatatlanok, de akik nem tudják ezt, azoknak na adj egy kis mézesmadzagot. Mivel pontosan tudnod kellene, hogy mi az, amit meg lehet technikailag valósítani, és mi az, amit nem, mégis a javaslataid jelentős része olyan, amit nem lehet, én nem tudok másra gondolni, csak hogy közben jókat röhögsz a háttérben, hogy egy csomó embert behülyítesz, majd mivel technikailag lehetetlen dolgot ajánlottál, ezért úgyse lesz belőle semmi.

Ha ez nem konkurenciának dolgozás, akkor egy ISZONYATOSAN HATALMAS felelőtlenség a részedről, és talán ez a rosszabbik. Kérlek, hogy NAGYON gondolkozz el azon, hogy miket írsz be, mert eddig ki merem jelenteni, hogy a beírásaiddal sok embernek több kárt okoztál, mint hasznot.

ezzel most kifejezetten egyetertek. Ha mar kis ralatasod van a dolgokra, nem kene tenyleg a tobbiekben jol hangzo dolgokkal hamis remenyt kelteni.....
Old 02-13-2007, 14:54
Killer's Avatar
Killer Killer is offline
Member

Longevity: 96%
Cool

Quote:
Ha csak wap-olsz, nem érsz el egy jópár menüpontot...
Csak ha hypersuper mini opera-s készüléked van, akkor tudsz megoldani mindent telóról...!
azért érzésem szerint megfeledkeztek egy nagyon lényeges apróságról!!
a wap elérés vip függő!!az rendben van hogy az A-ban nem nagyon lehet boldogulni vip nélkül de azért van 4 másik szint és rengeteg csoport az A-n kívül!!azért ez elgondolkodtató nem??
Old 02-13-2007, 15:32
Kisbér Kisbér is offline
Member

Quote:

Nos, akkor összeszedem, milyen topicokat nyitottam:

Jelenleg még a megbeszélésben:
1: Bank védelme területarányosan. Nem értem ez technikailag miért lenne problémás... Csak bele kell tenni a bankvédelméhez egy 200/összterületes szorzót. És említettem, hogy szerintem ez lenne az ésszerű, hogy 15 bank ne védjen be teljesen 20e hektáros orit...
De utólag átgondolva valóban van igaza Deninek. Azt hittem azzal, hogy esetleg több kötelező épületet hozunk az A-ba (mert ugye főként ott jönne ki ez), akkor színesítjük a játékot, és sokszorozzuk a taktikai lehetőségeket.

2: Szövihez belépés csak limitált okkal. Mivel nem tudom, hogy hogy van pontosn a multiszűrő megoldva, ezért csak sejtem, hogy meg lehet oldani azt, hogy ha egy ip-ről a támadások után bünti jár, akkor a piacozásért is bünti járna. Ezzel úgy gondoltam elérem azt, hogy még kevesebb/vagy inkább nehezebben kivitelezhető legyen a multizás.

3: Autóvédelem egyszerre csapódó seregeknél: Ezt is kivitelezhetőnek tartom. Igazságtalannak érzem a mostani rendszert, talán azért, mert 8 évig másként volt. De ahogy láttam nem csak én látom így, Remy nyitott hasonló topicot, tehát úgy gondolom ennek átbeszélése sem volt túlságosan értelmetlen... Próbáltuk kicsit kimozdítani a dolgokat ebből a pontból, nem sikerült.

4: Súgó bővítése. Kértem, hogy legyen benne egy kereső, amivel címszavakra lehessen keresni... Ez sem gondolom, hogy túlságosan rossz gondolat... De persze ennél fontosabb fejlesztések is vannak, íg megértem, ha a süllyesztőben landol...

Már elvetett javaslatok:
1-2-3: Ártó vari / alacsony morál / éhezésnél ne képzeen a helytartó. Tudjuk mind2-en, hogy irónikusan nyitottam a topicokat, ezért meg is kaptam a buntimet... Nem tudom miért olyan rossz dolog az, ha törexem arra, hogy a vip-esek, és a nem vipesek között ne legyen akkora szakadék... Úgy gondolom ezzel is az esélyegyenlőséget akartam elérni... Ezzel szemben ugye mégiscsak sikerül mindre áthidaló megoldást adnod, talán pont az említett topic-ok nyitása kapcsán...

4: Szövivezér eltűnése esetén a szövi szétesésének problémája: Úgy gondolom ez is javítható dolog lenne, egy helyettes kitalálásával... Hiszen előfordulhat, hogy a szövivezér törli magát, szintet lép, anarchba rakják, stb, stb, és az általa vezetett szövetség szétesik... Úgy gondoltam ezt orvosolhatnánk... Ezzel is segítve azt, hogy zökkenőmentes legyen a játék.

5: Klán mnt bővítése: Jónak találnám, ha a a klán mnt hosszát ne fixben 24 órában határoznánk meg, hanem mondjuk max 7 napban... Egyből szinte a kukában landolt, holott szerintem lenne létjogosultsága (hiszen nem keverhető össze egy klán mnt-je egy normál ori mnt-vel)

6: Szerettem volna elérni, ha a nagyobb változások élesbe rakása előtt nagyobb hangsúlyt fektetnétek a kibeszélésre, és ezek a fejlesztések tájékoztatására nagyobb hagsúlyt fektetnétek.. Ezzel elkerülve azt, hogy maroknyi emberek döntsenek el lényeges dolgokat a játékban. Úgy gondolom ezzel is a játék minőségét akartam megvédeni/javítani.

7: megtévesztés varázslat módosítása: Ez is úgy gondolom, hogy színesíthette volna a játékot, és a funcióját kihasználhatóbbá lehetett volna tenni...

Ezeket a topicocat nyitottam a fejlesztés alatt...

Kérlek mutass rá 1-re, ami szerinted mézesmadzag-szerű volt.
Old 02-13-2007, 22:57
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Én egyszerűbben fogalmazok, mint Ati: Kisbér "toomuch" vagy és sajnos nemcsak időnként, hanem fordítva. Időnként vannak csak tolerálható hozzászólásaid annak ellenére, hogy értelmes emberkének tűnsz.

Arról már nem is beszélve, hogy vajon honnan tudod te, hogy az aki éppen bont vagy felteszi a védelmet vagy mittomén az nem az ori gazdija? Ha ezt a felvetést Ati mondja ilyen tudatos biztonsággal akkor el lehet rajta gondolkodni de neked honnan származik vajon az infód, hogy ki bont éppen a másik oriban alád?
Old 02-14-2007, 07:53
laziga's Avatar
laziga laziga is offline
Member

Álltalában sose értek egyet Kisbérrel, de most muszály mellé állnom. Volt olyan szövim, amiből azért távoztam, mert mindig volt ügyeletes aki, vitte a szövit. Semmi bonyolult nincs benne hogy egy ipéröl a szövi neléphessen be egymás orijába. Ja, hogy ez sok csunya ember szemét szurja ? Megkel tanulni tisztességesen játszani. Ja mielőt nekem estek nem arról van szó hogy egy ipről ne lehesen több embernek játszani (tesok ,párok munkahely, stb.) Hanem szövikröl. Jó hogy nem 4 munkatárs csinál egy szövit akik 4müszakba nyomják ... 1 ipérő szövi nem mehet ha igen anarch semmi nehézség nincs a szűrésébe simmán kivitelezhető.
Old 02-14-2007, 08:59
Kisbér Kisbér is offline
Member

Question

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Én egyszerűbben fogalmazok, mint Ati: Kisbér "toomuch" vagy és sajnos nemcsak időnként, hanem fordítva. Időnként vannak csak tolerálható hozzászólásaid annak ellenére, hogy értelmes emberkének tűnsz.
Néha már én is elgondolkozok azon, hogy tényleg kellene-e idejárnom... De hát akkor kit tudnátok fikázni? Szóval maradok

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Arról már nem is beszélve, hogy vajon honnan tudod te, hogy az aki éppen bont vagy felteszi a védelmet vagy mittomén az nem az ori gazdija? Ha ezt a felvetést Ati mondja ilyen tudatos biztonsággal akkor el lehet rajta gondolkodni de neked honnan származik vajon az infód, hogy ki bont éppen a másik oriban alád?
Erre csak röviden reagálok... Tudjuk mind2-en, hogy vannak olyan emberek, akik ezt csinálják... Belépkednek egymáshoz, megnézik a másik gömbjeit, holott nincsenek egy szöviben, stb, stb...
Itt páran már el is ismerték... Akkor meg miről beszélünk?
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules